ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη


 

Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, 8 ημέρες - Φωτογραφίες

Πράγα, Βιέννη, ΒουδαπέστηΠράγα, Βιέννη, ΒουδαπέστηΠράγα, Βιέννη, ΒουδαπέστηΠράγα, Βιέννη, ΒουδαπέστηΠράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη

 

 

 

 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ–ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

 

Αναχωρήσεις: 16,28/12

Διάρκεια: 7 ημέρες

 

 

 

7-ήμερη Οδική-Αεροπορική Εκδρομή
 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η ημέρα: Αθήνα - Νις / Κραγκούγεβατς

 Αναχώρηση  από Αθήνα. Ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών - Πλαταμώνα, γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της Νις, για άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Νις – Βελιγράδι - Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βελιγράδι πρωτεύουσα της Σερβίας όπου θα ακολουθήσει η  περιήγηση στην πόλη. Μοντέρνα και ζωντανή τίποτα δεν θυμίζει με την ανάπτυξή της το πρόσφατο παρελθόν. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο της Σερβίας, το παλαιό Παλάτι, τον Ναό του Αγίου Σάββα, την πλατεία Δημοκρατίας, πριν καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ομορφότερους της Ευρώπης , λόγω της ομορφιάς των εντυπωσιακών κτηρίων από την εποχή του 19ου αιώνα, αλλά επίσης αντιπροσωπεύει το εμπορικό κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και  αναχώρηση για το Νόβισαντ φθάνουμε και τα σύνορα της Ουγγαρία. Το απόγευμα το «Παρίσι της Ανατολής» η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη , χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Βουδαπέστη

Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγηση μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματίας, όπου γινόταν η στέψη των Ούγγρων βασιλιάδων και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το καταπράσινο νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλλιερτ. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό πεζόδρομο Vaci. Γεύμα. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Βουδαπέστη-Βιέννη (ξενάγηση πόλης)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βιέννη .Άφιξη και αναχώρηση για την ξενάγηση στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Μπαίνοντας στην πόλη θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Μπελβεντέρε το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein.  Στη συνέχεια Θα επισκεφτούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κλπ). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα κι έπειτα, σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Βιεννέζικα Δάση – Μάγιερλινγκ – Μπάντεν - Πράγα

Πρόγευμα και κατόπιν αναχώρηση για την εκδρομή στα περίχωρα της Βιέννης, στο περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο της οικογένειας των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του θρόνου και της αγαπημένης του Μαρίας Βετσέρα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του  Τίμιου Σταυρού (Χαϊλιγκενκρόιτς), ένα πολύ όμορφο μεσαιωνικό μοναστήρι. Ιδρύθηκε το 1133 από τον Λεοπόλδο τον Γ΄ και είναι το δεύτερο παλαιότερο κιστερκιανό μοναστήρι στον κόσμο. Στην είσοδο του μοναστηριού υπάρχει μια μεγάλη εσωτερική αυλή στο κέντρο της οποίας βρίσκεται μια στήλη αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα, έργο του Giovanni Giuliani το οποίο ολοκληρώθηκε το 1739. Ακολουθεί επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Μπάντεν, όπου θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο για να θαυμάσουμε τη γραφική πόλη, όπου βρίσκεται και το πολυσύχναστο Καζίνο, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ευρώπης. Στη συνέχεια μεταφορά στην Πρωτεύουσα της Τσεχίας , την Πράγα. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Πράγα (ξενάγηση)

 Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας με τη συνοικία των Αλχημιστών, του Ροδόλφου με το Χρυσό Δρομάκι, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα, το ναό του Αγ. Νικολάου και τη φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε με την Εβραϊκή Συνοικία και τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισινών. Ακολουθεί το Κάστρο Χρατσάνυ, το μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέτο, η Αρχιεπισκοπή και ο εντυπωσιακός ναός του Αγ. Βίτου. Στη συνέχεια μέσω της Γέφυρας του Καρόλου,θα καταλήξουμε στη πλατεία της Παλαιάς Πόλης με το Αστρονομικό Ρολόι. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση  όπερας ή Μαύρου Θεάτρου, στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του.

 

7η ημέρα: Πράγα –Κάρλοβυ Βάρυ – Αθήνα

Πρωινό και  αναχώρηση για την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί  ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Αναχώρηση για

το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

 

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

Αναχωρήσεις

2κλινο

1κλινο

16/12 

€ 299

€ +120

28/12 

€ 419

€ +190

 

 

Περιλαμβάνονται:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια Πράγα-Αθήνα η Αθήνα - Πράγα με ειδικά ναυλωμένη πτήση
 •  Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 •  Διαμονή σε ξενοδοχεία  3* , 4* με πρωινό
 •  Ξεναγήσεις εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
 •  Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 •  Ενημερωτικά έντυπα – χάρτες

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 •  Φόροι αεροδρομίων (75 Ευρώ)
 •  Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
 •  Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
 •  Η κρουαζιέρα στο Δούναβη

 

Σημειώσεις:

 •  Η εκδρομή πραγματοποιείται αντίστροφα για την αναχώρηση στις 28/12
 •  Παιδιά έως 12 ετών δικαιούνται έκπτωση εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες
 •  Η διαμονή στις 30/12 είναι στη Μπρατισλάβα ,αντί για τη Βιέννη.
 •  Η διαμονή εκτός από την περιοχή Νις, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις περιοχές Κρακούγεβατς ή Πάρατσιν

 

 

Πτήσεις με Czech Airlines (CSA) :

22/12

ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ

ΟΚ 6100

23.45

03.00*

*Μεταμεσονύκτια άφιξη

 

Πτήσεις με Czech Airlines (CSA) :

28/12

ΑΘΗΝΑ –ΠΡΑΓΑ

ΟΚ 6101

05.15

06.30

 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 28/12/16-3/1/18

 

1η ημέρα: Άφιξη στη Πράγα και ξενάγηση πόλης.

2η ημέρα: Πράγα Κάρλοβυ Βάρυ

3η ημέρα: Πράγα –Βιέννη -Μπρατισλάβα

4η ημέρα: Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη

5η ημέρα: Βουδαπέστη ξενάγηση πόλης

6η ημέρα: Βουδαπέστη – Βελιγράδι – Νις

7η ημέρα: Νις-ΑθήναΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

 

1η μέρα: Πτήση για Πράγα – Ξενάγηση παλιάς πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Θα ακολουθήσει η πεζή ξενάγηση στην παλαιά πόλη της Πράγας  όπου θα θαυμάσουμε τοπαλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι , τον  Πύργο της Πυρίτιδας , την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, και την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου πάνω από τον Μολδάβα με τα 30 αγάλματα. Μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο , θα μεταφερθούμε και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο της επιλογής σας . Το υπόλοιπο της μέρας είναι στη διάθεσή σας .

2η μέρα: Ξενάγηση καστρούπολης - Κρουαζιέρα στο Μολδάβα

Πρωινό και στην σημερινή μας ξενάγηση της Καστρούπολης , θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, το ναό του Αγίου Βίτου το Παλάτι , το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών και το περίφημο Λορέττο. Θα ακολουθήσει κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα διάρκειας δύο ωρών με μπουφέ γεύμα όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις ομορφιές της Πράγας με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα: Πράγα-Κάρλοβυ Βάρυ

Μετά το πρόγευμα,αναχωρούμε  για την  λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ , πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για τα ιαματικά λουτρά κα  τις πηγές της. Στην ξενάγησή μας , θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια αναγεννησιακού στυλ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία . Χρόνος ελεύθερο ,μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο θα επιστρέψουμε στην Πράγα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πράγα - Τσέσκυ Κρουμλοβ – Βιέννη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το   Τσέσκι Κρουμλόβ όπου θα θαυμάσουμε την καστροπολιτεία του Τσέσκι Κρουμλόβ ΜΠΚ   και θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Βίτου . Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε με τελικό προορισμό την Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη. . Διανυκτέρευση.     

5η μέρα: Βιέννη - Ξενάγηση πόλης και Ανάκτορα Σένμπρουν-Εκδρομή στα Δάση Βιέννης  Μάγιερλινγκ

Πρόγευμα   και ξενάγηση στην Βιεννη. Θα ξεκινήσουμε από την  κρατική όπερα,  το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο , την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ , τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου και η ξενάγησή μας κλείνει με την επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν. Θα ακολουθήσει εκδρομή στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης και θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βιέννη.

6η μέρα: Βιέννη – Μπρατισλάβα -Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα  όπου θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Συνεχίζουμε  για  τη  Βουδαπέστη  όπου  θα ακολουθήσει η ξενάγηση της πόλης  θα  περάσουμε από την πλατεία των Ηρώων , τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, το λόφο Γκέλερτ με την μοναδική θέα , την εκκλησία του Αγ. Ματίας, την πύλη της Βιέννης και εξωτερικά το Κοινοβούλιο . Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στον Πύργο των Ψαράδων.Γεύμα σε τοπικό εστιατόριοΜεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

7η μέρα: Εκδρομή πλάι στο Δούναβη Σέντεντρε-Έστεργκομ-Βίσεγκραντ

Πρόγευμα και η σημερινή μέρα μας βρίσκει σε μια όμορφη εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη. Επίσκεψη στο μπαρόκ χωριό του Αγίου Ανδρέα όπου θα δούμε το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Μάργκριτ Κόβατς και τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του χωριού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού των καλλιτεχνών και των καλών τεχνών όπως αποκαλούν τον Άγιο Ανδρέα. Συνεχίζουμε κατά μήκος του Δούναβη για την παλαιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, το ≪ρωμαϊκό≫ Έστεργκομ, για να επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό που είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Ακολουθεί η διαδρομή για το αναγεννησιακό Βίσεγκραντ όπου θα έχουμε γεύμα στο παραδοσιακό αναγεννησιακό εστιατόριο RENAISSANCE (www.renvisegrad.hu ) μια έκπληξη στις όχθες του Δούναβη καθώς οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι με παραδοσιακά κοστούμια. Επιστροφή στην Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Βουδαπέστη - Αθήνα

Πρόγευμα και χαρείτε τη σημερινή μέρα σας στη Βουδαπέστη . Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

 

Σημειώσεις:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.  Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Στο 9 ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μία επιπλέον ελεύθερη μέρα στη Βιέννη . Η εκδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα .

 

 

ΑΝΑΧ. : 21,28 Δεκεμβρίου 8,9 μέρες

 

                        21-28 Δεκ. 28 Δεκ. – 5 Ιαν.  

                               8 μέρες          9 μέρες

Τιμή Κατά άτομο    

Δίκλινο                       795                    965                                           

3ο άτ έως 12 ετών        650                    715               

Μονόκλινο                    970                    1240  

 

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150  

 

Περιλαμβάνονται:

 •        Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΡΑΓΑ & ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
 •  Διαμονή στα επιλεγμένα μας ξενοδοχεία 4*
 •  Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά . Έξι ( 6 ) γεύματα συνολικά
 •  Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 •  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών .  
 •  Ελληνόφωνος  ξεναγός / συνοδός στον τόπο προορισμού.  
 •  Φ.Π.Α

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 •  Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.  
 •  Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία & λοιπά αξιοθέατα .  
 •  Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
 •  Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 •  Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 


ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  - ΠΡΑΓΑ  - (ΔΡΕΣΔΗ ) -  ΒΙΕΝΝΗ

ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ – ΔΡΕΣΔΗ – ΒΙΕΝΝΗ

9 ΗΜΕΡΕΣ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  22/12/17,    29/12/17*,    20/1/18,     17/2/18

 

1Η ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ   

Aναχώρηση   στις 06:00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ.  Hμίωρη  στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της  Λάρισας  και  συνεχίζουμε το ταξίδι μας  για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και  η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια, μας οδηγεί  στην περιοχή  της ΝΙΣ,  για δείπνο  και διανυκτέρευση. 

2Η ΗΜΕΡΑ:   ΝΙΣ   – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Προσπερνώντας  την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  και το ΝΟΒΙΣΑΝΤ,  καταλήγουμε  αργά  το απόγευμα  στην  πρωτεύουσα  της  Ουγγαρίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα   με καραβάκι στο ΔΟΥΝΑΒΗ,   ‘απολαμβάνοντας’  έτσι  τη  νυκτερινή  όψη  της  πόλης, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)

Πρωινό και ξενάγησή μας ξεκινά  από τη  ΒΟΥΔΑ  και  το λόφο του ΓΚΕΛΕΡΤ και  συνεχίζεται  με  τους  ΠΥΡΓΟΥΣ  ΤΩΝ  ΨΑΡΑΔΩΝ, την θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο  αργότερα   διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην ΠΕΣΤΗ και  την  ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα  και  τελειώνουμε  με  τον  ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που  ακολουθεί, μπορούμε  να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο VACI Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρωινό  αφήνουμε την πρωτεύουσα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της ΤΣΕΧΙΑΣ, την ΠΡΑΓΑ. Άφιξη στη ‘’Χρυσή πόλη’’ και πρώτη γνωριμία με την πόλη και τα  αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο,   διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση) -  ΚΑΡΛΟΒΙ  ΒΑΡΥ

Πρωινό και αρχίζουμε  αμέσως  την  ξενάγηση της  πόλης, από την  ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ με  το  μεγαλοπρεπή  Ναό  του  ΑΓΙΟΥ  ΒΙΤΟ,  κατηφορίζουμε  στη  συνέχεια  για  να  συναντήσουμε  το  ΝΑΟ  ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  καθώς  και  τη  γέφυρα  του  ΚΑΡΟΛΟΥ  και  να  καταλήξουμε  στο  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  με το  ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ  ΡΟΛΟΙ, την  οδό  ΠΑΡΙΣΙΩΝ  και  την  ΕΒΡΑΙΚΗ  ΣΥΝΟΙΚΙΑ  και  τέλος  τη  γέφυρα  του  ΤΣΕΧ. Αμέσως μετά θα  επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο  του  ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Τον  14ο  αιώνα  ονομάστηκε  ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΠΟΛΗ  από  τον  αυτοκράτορα  ΚΑΡΟΛΟ  τον  4ο   και  έκτοτε  καθιερώθηκε  σαν  τόπος  συνάντησης  προσωπικοτήτων  των  γραμμάτων  ,  των  τεχνών  και  της  πολιτικής,  όπως  ο  ΤΣΑΡΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ,  ο ΓΚΑΙΤΕ ,  ο ΜΠΕΤΟΒΕΝ, ο  ΜΠΑΧ,  ο ΜΑΡΞ κ.α. Χρόνος ελεύθερος  για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα τουριστικά  καταστήματα. Επιστροφή  στην ΠΡΑΓΑ, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ  -  ( ΔΡΕΣΔΗ )

Μετά  το  πρωινό   έχετε  να  επιλέξετε  περιπάτους για  να  ολοκληρώσετε  τη  γνωριμία  με  την  πόλη  και  την  αγορά  της,  με τα περίφημα κρύσταλλα ΒΟΗΜΙΑΣ,  ή προαιρετικά  εκδρομή  στη  ΔΡΕΣΔΗ,  τη  «ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ»   Ο ποταμός ΕΛΒΑΣ τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «ZWIMGER», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό ΜΠΑΡΟΚ, σχεδιασμένο από τον MATHIAS POPPELMAN. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το ΘΕΑΤΡΟ της ΟΠΕΡΑΣ και στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΥΛΗΣ, ένα πραγματικό κόσμημα  αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού GAETANO CHIAVERI. Χρόνος  ελεύθερος  γεύμα  προαιρετικά  και  επιστροφή  στην  ΠΡΑΓΑ  για  δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ -  ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για  ΒΙΕΝΝΗ. Νωρίς  το  μεσημέρι  φθάνουμε  στην  πόλη  του ΣΤΡΑΟΥΣ  και  θα  έχουμε  την  ευκαιρία  να  ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της ΒΙΕΝΝΗΣ, το ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ, ενώ  στην  πανοραμική  μας  περιήγηση  θα δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ  ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα  και  ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο, δείπνο σε  εστιατόριο της  πόλης,  διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ  –  ΝΙΣ  

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής (ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΣΕΓΚΕΤ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)  με  ενδιάμεσες  στάσεις, για την   περιοχή της  ΝΙΣ. Άφιξη, τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο,  δείπνο, διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ:  ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό  και αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό  τον συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος  ταξιδιωτικών  εγγράφων  και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις,  άφιξη  το βράδυ.

 

Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΝΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΑΠΟ  ΤΗΝ  2Η ΗΜΕΡΑ  ( ΝΙΣ – ΒΙΕΝΝΗ -  ΠΡΑΓΑ –ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ) .

 

ΤΙΜΕΣ  ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ:

ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  22/12/17,  20/1/18 & 17/2/18

ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                        495 €  

ΠΑΙΔΙΑ   ΕΩΣ  12  ΕΤΩΝ  ΣΕ  3ΚΛΙΝΟ   445 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ               215 €

 

*ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/12/17

ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                         565 €  

ΠΑΙΔΙΑ   ΕΩΣ  12  ΕΤΩΝ  ΣΕ  3ΚΛΙΝΟ    495 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ                 285 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.

Διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4* ( 3* - 4* στη ΣΕΡΒΙΑ).

Ημιδιατροφή (8  πρωινά,   1 γεύμα και  7 δείπνα ).

Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Αρχηγό - συνοδό.

Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.

Ποτά  στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.

Ότι  αναφέρεται  ως προτεινόμενο  η  προαιρετικό   και  ότι  ρητά  δεν  αναφέρεται  στις  παροχές  του  προγράμματος.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

ΝΙΣ:                  NEW  CITY ,    COMBLEX VIDIKOVAC,   TAMI  RESIDENCE

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:   BW GRAND  HUNGARIA,  ACHAT, ARENAS,

                          NOVOTEL   BUDAPEST  CITY

ΠΡΑΓΑ:              ARTEMIS

ΒΙΕΝΝΗ:             SIMMS ,  WIMBERGER,  ANANAS 

 

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ  ΧΩΡΙΑ

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ    

  7 ΗΜΕΡΕΣ

  

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:   23/12/17,    2/1/18,    20/1/18,    17/2/18

 

1Η ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ-ΝΙΣ

Aναχώρηση στις 06:00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, στάση στην  περιοχή  της  Λαμίας και της   ΛΑΡΙΣΑΣ,  φθάνουμε  στο συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΣΕΡΒΙΑ και την περιοχή  ΝΙΣ,   για  δείπνο  και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και  αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή μας έξω  από  την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, με  ενδιάμεση  στάση,  μας  οδηγεί  το  απόγευμα  στο ‘’ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ’’ την  όμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος,  διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)

Πρωινό και ξενάγησή μας ξεκινά  από τη  ΒΟΥΔΑ  και  το λόφο του ΓΚΕΛΕΡΤ και  συνεχίζεται  με  τους  ΠΥΡΓΟΥΣ  ΤΩΝ  ΨΑΡΑΔΩΝ, την θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο  αργότερα   διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην ΠΕΣΤΗ και  την  ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα  και  τελειώνουμε  με  τον  ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος  για  περιιπάτους. Για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικά, διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ  ΧΩΡΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση   για  την  καμπή  του  Δούναβη.  Πρώτος  σταθμός  το  χωριό  των  καλλιτεχνών  Ο  ΑΓΙΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ,  με  τα  γραφικά  σοκάκια  και  τα  όμορφα  τουριστικά  καταστήματα,  για  να  ακολουθήσει  το  ΒΙΣΣΕΓΚΡΑΝΤ,  με  το  άλλοτε  λαμπρό και  φημισμένο  Βασιλικό  ανάκτορο,  που  σώζονται  μόνο  λίγα  ερείπια,  ενώ  η   αναγεννησιακού  ρυθμού,  επίσημη  αυλή  υποδοχής  αναστηλώθηκε  με  βάση  τα  παλαιά  σχέδια.  Αμέσως  μετά  θα  έχουμε  χρόνο  για  περιπάτους  και  γεύμα  προαιρετικά, στην πρώτη  πρωτεύουσα  της  Ουγγαρίας,  το  ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ. Επιστροφή  στη  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, προαιρετικά  ΜΙΝΙ  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ με  τουριστικό   καραβάκι  στο  Δούναβη,  δείπνο,  διαν/ση.   

5Η ΗΜΕΡΑ:   ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ / ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ  ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό  και αναχώρηση  για  ημερήσια  εκδρομή  στην  πρωτεύουσα  της  Αυστρίας  τη  ΒΙΕΝΝΗ. Πολύ  νωρίς  θα  φθάσουμε  στην  πόλη  του ΣΤΡΑΟΥΣ  και  θα  έχουμε  την  ευκαιρία  στην  περιήγηση  μας,  να  δούμε  τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ  ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, για να καταλήξουμε στο σπουδαιότερο παλάτι της ΒΙΕΝΝΗΣ, το ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ, εσωτερική επίσκεψη των σαράντα σπουδαιότερων διαμερισμάτων. Επιστροφή  το  βράδυ  στη  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  για  δείπνο,  και  διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  –  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -  ΝΙΣ

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής, με στάση - επίσκεψη στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, για την   περιοχή της  ΝΙΣ. Άφιξη, τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο,  δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ:  ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό  τον συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις,  άφιξη  το βράδυ.

 

 

 

ΤΙΜΕΣ  ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                        385 €  

ΠΑΙΔΙΑ   ΕΩΣ  12  ΕΤΩΝ  ΣΕ  3ΚΛΙΝΟ   345 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ                155 €

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.

Διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4* ( ΝΙΣ  3*  ).

Ημιδιατροφή (6 πρωινά  /  1  γεύμα  & 5 δείπνα ).

Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Αρχηγό - συνοδό.

Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.

Ποτά  στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.

Ότι  αναφέρεται  ως προτεινόμενο  η  προαιρετικό   και  ότι  ρητά  δεν  αναφέρεται  στις  παροχές  του  προγράμματος.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

ΝΙΣ:                  NEW  CITY ,    COMBLEX VIDIKOVAC,   TAMI  RESIDENCE

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:   BW GRAND  HUNGARIA,  ACHAT, ARENAS,

                          NOVOTEL   BUDAPEST  CITY.