Β Ε Ρ Ο Λ Ι Ν Ο

Special Βερολίνο, 4 ημέρες

Special ΒερολίνοΔιανυκτερεύσεις: Βερολίνο (3)

Γενικά

Mε την ενοποίηση της Γερμανίας, το 1989, το Bερολίνο πήρε την θέση που του άρμοζε. Πόλη “αριστοκρατική” με φαρδιές λεωφόρους και μεγαλόπρεπα κτίρια από τον περασμένο αιώνα, έγινε μέσα με μία δεκαετία η “μεταμοντέρνα” πρωτεύουσα της Eυρώπης με φουτουριστικά κτίρια που υψώνονται επιβλητικά και αποτελούν πρότυπο για τις πόλεις του μέλλοντος. Tο Bερολίνο είναι μια πόλη με χίλια πρόσωπα. Mια επίσκεψη στα μουσεία του, ένας περίπατος στα πάρκα του, μια εκδρομή στο Πότσνταμ, είναι μερικές από της δραστηριότητες που δεν πρέπει να παραλείψετε. To ταξίδι στο Βερολίνο θα σας μείνει αξέχαστο!

Δεν περιλαμβάνονται

 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Προαιρετική αποσκευή/βαλίτσα (εκτός της χειραποσκευής έως 8κιλα) κόστος 45€
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Απαραίτητα

 • Διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Βερολίνο
Πρωινή αναχώρηση με την Aegean Airlines για την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Αφιξη στο Βερολίνο και απευθείας ξενάγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, την μισογκρεμισμένη εκκλησία στην γνωστή λεωφόρο Κούνταμ, τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ, και θα επισκεφθούμε εσωτερικά το μουσείο της Περγάμου όπου φιλοξενούνται οι Πύλες της Βαβυλώνας και ο περίφημος ομώνυμος ναός. (Σημείωση: Η αίθουσα με τον Βωμό της Περγάμου είναι κλειστή για κοινό λόγω ανακαίνισης που  αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019. Επισκέψιμα εκθέματα είναι η πύλη της αγοράς της Μιλήτου, οι Πύλες της Βαβυλώνας, το ξύλινο δωμάτιο από τη Συρία και η πρόσοψη του κάστρου της Ιορδανίας). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Βερολίνο
Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας. Μπορείτε να  επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία της πόλης, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην περιοχή «νησί των Μουσείων», ακόμη τον περίφημο ζωολογικό κήπο της πόλης ή να περπατήσετε σε μία από τις κεντρικές λεωφόρους (Κουρφύρστενταμ Φρίντριχστρασε) με τα μεγάλα πολυκαταστήματα, στην λεωφόρο Ούντερ ντερ Λίντεν ή στην πολύ εντυπωσιακή περιοχή της Πότσνταμερπλατς.

3η μέρα: Βερολίνο ( προαιρετική εκδρομή στο Πότσδαμ )
Ημέρα ελεύθερη και προτείνουμε προαιρετικά μια εκδρομή μισής μέρας στο Πότσδαμ, 30χλμ νότια του Βερολίνου, την επίσημη πρωτεύουσα των Αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θρυλικά ανάκτορα Σανσουσί του Κάιζερ Γουλιέλμου, που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Επιστρέφοντας στο Βερολίνο θα δείτε  το ιστορικό Σεσίλιενχοφ, όπου το 1945 υπογράφτηκε η συνθήκη του Πότσνταμ χωρίζοντας το Βερολίνο σε 5 τομείς.  

4η μέρα: Βερολίνο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις & Τιμές

 • Από 02/11/2017 έως 30/11/2017 κάθε Πέμπτη
Διαμονή: 4* Ξενοδοχείο. Δίκλινο: 395€, Μονόκλινο: 555€, Φόροι: 150€

Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines. Περιλαμβάνεται 1 χειραποσκευή.
 • Διαμονή: Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο Berlin 4* ή παρόμοιο
 • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Special Βερολίνο, 4 ημέρες - Φωτογραφίες

Special ΒερολίνοSpecial ΒερολίνοSpecial Βερολίνο


ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΡΕΣΔΗ


23 Δεκεμβρίου & 4 Ιανουαρίου


ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ – ΠΟΤΣΔΑΜ

1η μέρα: Αθήνα - Βερολίνο, ξενάγηση πόλεως, μουσείο Περγάμου

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEAN για το Βερολίνο. Με την άφιξη, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. θα δούμε την Πύλη του Βραδεμβούργου, το Ράιχσταγκ (Βουλή), το χρυσό άγαλμα της Νίκης, το Δημαρχείο, τμήματα από το πρώτο διαχωριστικό τείχος, την Όπερα και θα καταλήξουμε στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον Μουσείο Περγάμου με μία από τις πιο μεγάλες συλλογές Ελληνικών Αρχαιοτήτων (μεγάλο μέρος του είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης). Μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές & κεντρικό  ξενοδοχείο MARRIOTT 5* Deluxe (www.marriott.com ) ή στο εξίσου κεντρικό PARK INN RADISSON 4* (www.parkinn.com ).

 

2η μέρα: Βερολίνο - Aνάκτορα Σαν Σουσί -Πότσδαμ

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το ιστορικό Πότσδαμ και τα ανάκτωρα Σαν Σουσί, όπου δεσπόζουν τα βασιλικά ανάκτορα του Φρειδερίκου Β’. Μέσα σε ένα υπέροχο σκηνικό από λίμνες και μεγαλειώδεις κήπους βρίσκονται τα ανάκτορα που σκοπός τους ήταν να συναγωνιστούν τις Βερσαλλίες. Μετά την ξενάγηση, επιστροφή στο Βερολίνο

και χρόνος ελεύθερος. Επισκεφθείτε την καρδιά του νέου Βερολίνου την Potsdamer Platz, εδώ βρίσκεται το Sony Center με τον εντυπωσιακό θόλο, το filmmuseum με κοστούμια της Μαρλεν Ντιντριχ, και το Casino…. η πλατεία που δεν κοιμάται ποτέ.

 

3η μέρα: Βερολίνο & Χριστουγεννιάτικη αγορά

Μπουφέ πρόγευμα. Χαρείτε τη μέρα σας στο γιορτινό και στολισμένο Βερολίνο. Διασχίστε με τα πόδια την Under den Linden, τη λεωφόρο με τα ωραιότερα μπαρόκ και νεοκλασικά κτίρια της πόλης. Στην Aλεξάντερ Πλάτς, ανεβείτε στον Πύργο της Τηλεόρασης (365 μ.) για να δείτε πανοραμικά την πόλη. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή σας για αγορές ή για μια βόλτα στη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης (στις 24/12 κλείνει στις 6 μ.μ & στις 31/12 κλείνει στις 1 μ.μ.).

 

4η μέρα: Βερολίνο - Δρέσδη

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή στην ιστορική Δρέσδη στις όχθες του ποταμού Έλβα δώρο του γραφείου μας. Μεγαλοπρεπή κτίρια μπαρόκ αρχιτεκτονικής φανερώνουν την αίγλη του παρελθόντος. Επιστροφή στο Βερολίνο.

 

5η μέρα: Βερολίνο - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση για την Αθήνα.

 

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Το 6 ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα και το 4 ήμερο μία λιγότερο ελεύθερη μέρα.  Στις 30/12 δεν υπάρχει δυνατότητα διαμονής στο MARRIOTT 5* . Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧ. : 23 Δεκεμβρίου & 4 Ιανουαρίου 4 ημέρες

 23,26,30 Δεκεμβρίου 5 ημέρες

 22 Δεκεμβρίου 6 ημέρες

                            

                                         PARK INN RADISSON  4*                                          MARRIOTT 5*

                                      4 μέρες    5 μέρες    6 μέρες                            4 μέρες    5 μέρες    6 μέρες   

Τιμή Κατά άτομο                   

Δίκλινο                                  525      565           635                                         595         665     735             

3ο άτ έως 12 ετών                  425       465          495                                         435         515           585

Μονόκλινο                             615       695          765                                         735         855           975

 

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 150 € περίπου

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 με την AEGEAN. ( αναλόγως με τη διαθεσιμότητα )

Επιβάρυνση Πρωτοχρονιά € 130 κατ άτομο

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN 

• Τρεις,τέσσερις ή πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας

• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα

• Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για την ξενάγηση της πόλης και στο Σαν Σουσί και Πότσδαμ

• Είσοδος στο μουσείο Περγάμου και στο Ανάκτορο Σαν Σουσί

• Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.  

 

Δεν Περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων , φόροι πόλεων , αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, και ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα