Β Ε Λ Ι Γ Ρ Α Δ Ι

Βελιγράδι, 4 ημέρες

ΒελιγράδιΔιανυκτερεύσεις: Βελιγράδι (3)

Γενικά

Ταξιδέψτε στο Βελιγράδι, μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα, πόλη ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα με γραφικές μποέμ συνοικίες, ταβερνάκια, κομψά καφέ και μπαράκια που σφύζουν από ζωή. Είναι μια από τις πιο παλιές πρωτεύουσες της Ευρώπης με πλούσια ιστορία από την εποχή των Κελτών, χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών του Σάββα και του Δούναβη, πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Παρατηρήσεις

Πτήσεις με Air Serbia
Αθήνα – Βελιγράδι 15.35 – 16.15 
Βελιγράδι – Αθήνα 13.20 – 15.50

Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι 16.10 – 16.15
Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη 13.20 – 15.25

Πτήσεις με Aegean
Αθήνα – Βελιγράδι 08.25 – 09.10
Βελιγράδι – Αθήνα 10.05 – 13.00

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους ή μουσεία.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
 • Προαιρετική εκδρομή Νοβι Σάντ: Το άτομο 40€ με ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων.

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι

Αναχώρηση για το Βελιγράδι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η μέρα: Βελιγράδι

Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στη πόλη του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας απο την νέα γέφυρα Άντα για να περάσουμε από ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το’’ σπίτι των λουλουδιών’’ το μαυσωλείο του Τίτο. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα. Μιά απο τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο, εξωτερικά τελειωμένη όμως εσωτερικά χρειάζεται ακόμα αρκετά μέχρι να είναι έτοιμη. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Απόγευμα ελεύθερο. Μια καλή πρόταση για το βράδυ αποτελεί το δείπνο στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια, που φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα της.

3η μέρα: Βελιγράδι (προαιρετική εκδρομή στο Νόβι Σαντ)

Ημέρα ελεύθερη στην ζωντανή αυτή πόλη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Εάν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την κοντινή επαρχία σας προτείνουμε εκδρομή στην Βόρεια Σερβία και στην 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Νόβι Σάντ. Στάσεις καθοδόν στην κουκλίστικη κωμόπολη του όπου το ιστορικό της κέντρο ξεχωρίζει για την πλούσια αρχιτεκτονική των κτιρίων του, και στο μοναστήρι Χόποβο, ένα απο τα πολλά της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι θα έχουμε δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Βελιγράδι. Το βράδυ σας προτείνομε να επισκεφτείτε τη περιοχή Ζέμουν με τις ψαροταβέρνες και στην συνέχεια ποτό σε μπαράκι στον ποταμό Δούναβη. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη τύχη τους τότε Grand καζίνο, το γνωστότερο στη πόλη.

4η μέρα: Βελιγράδι-Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις & Τιμές • Από 02/11/2017 έως 30/11/2017 κάθε Πέμπτη
Διαμονή: 4* Ξενοδοχείο. Δίκλινο: 295€, Μονόκλινο: 395€, Φόροι: 226€

Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Air Serbia
 • Διαμονή: Ξενοδοχείο 4* Prag ή παρόμοιο
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός ελληνόφωνος αντιπρόσωπος του γραφείου
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Βελιγράδι, 4 ημέρες - Φωτογραφίες

ΒελιγράδιΒελιγράδιΒελιγράδιΒελιγράδι

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ

1η μέρα: Αθήνα – Βελιγράδι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βελιγράδι με την AIR SERBIA . Άφιξη , μεταφορά και τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία METROPOL PALACE 5* ( www.metropolpalace.com ) ή στο QUEENS ASTORIA 4* ( www.astoria.rs  )  

 

2η μέρα: Βελιγράδι περιήγηση πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη όμορφη πόλη. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzicaκαι Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό σέρβικο εστιατόριο με φολκλορικό πρόγραμμα και τοπική κουζίνα.  

3η μέρα: …Νόβισαντ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοιβοντίνα. Άφιξη και περιήγηση πόλης. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στην μποέμ περιοχή του Βελιγραδίου Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες (τσιγγάνικα  βιολιά, παραδοσιακά Σέρβικα τραγούδια, bars, clubs).

4η μέρα: προαιρετική εκδρομή Τοπολα - Οπλενακ

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη, για να περιπλανηθείτε εξ ιδίων την πόλη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην προαιρετική εκδρομή στην Τόπολα, στον λόφο Οπλενακ και στο Μοναστήρι Μανασιτζα. Για όσους συμμετέχουν στην εκδρομή, αναχώρηση για την πόλη Τόπολα στην καρδιά των Αμπελόκηπων γνωστή για την παραγωγή κρασιού και κέντρο ιστορικών γεγονότων κατά την διάρκεια του 18ου, 19ου, και 20ου αιώνα. Επόμενος σταθμός μας ο λόφος του Οπλενακ, όπου θα δούμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με περίφημα ψηφιδωτά και νωπογραφίες, το σπίτι της Βασιλικής οικογένειας και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς που χτίστηκε από τον Βασιλιά Πέτρο. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με την επίσκεψη στο Σέρβικο Ορθόδοξο Μοναστήρι Μανασιτζα. Επιστροφή στο Βελιγράδι.

5η μέρα: Βελιγράδι – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο ανάλογα με την πτήση της επιστροφής . Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής

 

 Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. H διαμονή τη Πρωτοχρονιά είναι στο ξενοδοχείο MR. PRESIDENT και όχι στο ASTORIA . Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧ. :  22,23,30 Δεκεμβρίου & 3 Ιανουαρίου 5 ημέρες

 

                               ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ / ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ


                                   QUEENS ASTORIA 4*                      METROPOL PALACE 5*

                                    22,23 Δεκ & 3 Ιαν.                          22,23 Δεκ & 3 Ιαν.      

Τιμή Κατά άτομο                   

Δίκλινο                                   385                                                       545

3ο άτ έως 12 ετών                    335                                                      495

Μονόκλινο                               485                                                     715

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

                                          QUEENS ASTORIA 4*         METROPOL PALACE 5*

                                                   30 Δεκ.                                    30 Δεκ.

Τιμή Κατά άτομο                   

Δίκλινο                                           465                                              545

3ο άτ έως 12 ετών                            415                                             495

Μονόκλινο                                       565                                              715


Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 150 € περίπου

Χριστουγεννιάτικο Gala στο Metropole στις 24/12 25 € κατ άτομο & Πρωτοχρονιάτικο Gala στο Metropole στις 31/12 60 € κατ άτομο

 

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΘΗΝΑ με την AIR SERBIA  

• Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας  

• Μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα

• Αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων , είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα  , ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π