ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γύρος Ιταλίας

8ημέρες

Αναχωρήσεις: 19/11

 

1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα–πλοίο

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα – Ρώμη

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, την Ρώμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο (περιοχή), τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρώμη (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και αρχίζει η ξενάγηση μας στην Αιώνια Πόλη. Θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου. Κάποτε αντηχούσε από τις κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του ρωμαϊκού όχλου, ενώ αργότερα από τους χτύπους των σφυριών που αφαιρούσαν τα μάρμαρά του για να χτιστούν οι μεσαιωνικές εκκλησίες και τα παλάτια της Ρώμης. Τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και ο πυρήνας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην Πιάτσα Βενέτσια θα θαυμάσουμε το ογκώδες μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ που είναι αφιερωμένο στην Ιταλική Ενοποίηση, το Καπιτώλιο. Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης, αντιπροσωπεύει την καρδιά του ρωμαιοκαθολικισμού, προσελκύει ακόμα και σήμερα πλήθη προσκυνητών απ’ όλο τον κόσμο και προσφέρει πανοραμική θέα στην Αιώνια Πόλη από τον τεράστιο τρούλο της, που σχεδίασε ο Μιχαήλ Άγγελος. Αν και περιέργως δεν υπάρχουν μεγάλα έργα τέχνης όπως σε άλλες εκκλησίες, εξαίρεση αποτελεί η Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρώμη – Σιένα – Πίζα – Μοντεκατίνι

Πρωινό και αναχώρηση για την πιο μεσαιωνική κωμόπολη της Ιταλίας, την Σιένα μέσα από την όμορφη ύπαιθρο της Τοσκάνης. Ο επαρχιακός δρόμος μας οδηγεί στην ύπαιθρο, όπου δεσπόζουν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς, πέτρινες βίλες, μεσαιωνικά κάστρα, το Πεύκο κλασική εικόνα της Τοσκάνης και οι αμπελώνες του Κιάντι. Άφιξη στην Σιένα, όπου ένδεκα δρόμοι της συγκλίνουν προς την πανέμορφη Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το υπέροχο Δημαρχείο και θεωρείται μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ιταλίας. Εντυπωσιακός είναι και ο μνημειώδης Καθεδρικός Ναός, καθώς και οι εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο που μαρτυρούν την αλλοτινή της αίγλη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη με το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής , τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας. Θα περάσουμε τα τείχη που περιβάλλουν την πόλη και θα αντικρίσουμε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Μοντεκατίνι. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Φλωρεντία (ξενάγηση πόλης) – Βενετία (Μέστρε)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση πόλεως , όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Πορεία για την περιοχή της ηπειρωτική Βενετίας, το Μέστρε. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βενετία (ξενάγηση)

Πρωινό και μεταφορά στη Βενετία. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μητρόπολη της Ελλάδας στην Ιταλία, την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου του Έλληνα και το Ελληνικό Ινστιτούτο. Μέσα από γραφικά καλντερίμια, εκτυφλωτικά κανάλια και αμέτρητα παλάτια θα καταλήξουμε «στο πιο όμορφο σαλόνι του κόσμου» κατά τον Ναπολέοντα, την Πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε την βασιλική του Αγ. Μάρκου, τον περίφημο πύργο των Μαυριτανών, την ΛιμπερίαΣανσοβιάνα βιβλιοθήκη της πόλης, την « τσέκα » το παλιό νομισματοκοπείο, το Καμπανίλε το ψηλότερο κτίριο της πόλης, την Πιατσέτα του Αγ. Μάρκου, τις παλιές και νέες φυλακές και βέβαια την διάσημη γέφυρα των αναστεναγμών. Τέλος θα καταλήξουμε σε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα:Μέστρε – Μπολόνια – Ανκόνα

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρησηγια τη Μπολόνια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και αρχαιότατη πανεπιστημιούπολη, η οποία είναι γνωστή για τους πύργους και τις στοές της. Ελεύθερος χρόνος. Αργότερα, αναχώρηση για την Ανκόνα, όπου το πλοίο μας περιμένει για το ταξίδι της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους, διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για   τον τελικό προορισμό μας.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

 Παιδί

 19/11

595€

615€

+185€

 495€

 

 Περιλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες καμπίνες ΑΒ4
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/επαγγελματικής ευθύνης

 

 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Checkpoint 20€
 • Βαπορέτο Βενετίας 30€ το άτομο μετ’ επιστροφής
 • Είσοδοι και εισιτήρια σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, κρουαζιέρες και οπουδήποτε χρειάζεται
 • ​Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • ​Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων 4-6 € ανά άτομο, ανά νύχτα

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

        Ρώμη:Barcelo Aran Mantegna Rome 4*

        Μοντεκατίνι: Adua4*

         Μέστρε: Russott4* (ενδέχεται να γίνει και στη Πάντοβα)

 

Γενικές σημειώσεις προγραμμάτων εξωτερικού

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά.

Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 1. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες , σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
 2. Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 3. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
  Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας . Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν.
  Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 4. Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση , για περιορισμένο αριθμό θέσεων και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή).
 5. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 6. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, τελεφερίκ
  • Εισιτήρια πλοίου για Κάπρι
  • Checkpoint 20€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
  • Στο ξενοδοχείο υπάρχει Δημοτικός Φόρος 4€ κατ’ άτομο τη νύχτα, που πληρώνεται απευθείας στο ξενοδοχείο


   Σικελία - Μεγάλη Ελλάδα

   8 ημέρες

   Αναχωρήσεις : 12/11

   1η μέρα: Αθήνα – Πάτρα/Ηγουμενίτσα (πλοίο)

   Αναχώρηση αργά το πρωί από Αθήνα για Πάτρα ή Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους για Μπάρι ή Μπρίντιζι.

   2η ημέρα: Μπάρι –Αλμπερομπέλο – Ματέρα – Ρήγιο

   Από το ιταλικό λιμάνι ταξιδεύουμε για το Αλμπερομπέλο, γνωστό για τα στρογγυλά σπίτια με τις τρουλωτές σκεπές. Συνεχίζουμε για την πόλη Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Τελευταίος σταθμός μας το Ρήγιο της Καλαβρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

   3η ημέρα: Ρήγιο - Μεσσήνη – Κεφαλού – Μονρεάλε – Παλέρμο

   Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για να διασχίσουμε τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Βρισκόμαστε πλέον στη Σικελία, στην Μεσσήνα, όπου θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην πόλη που πεισματικά διατηρείτε παρά τις καταστροφές πού έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Συνεχίζουμε προς το Παλέρμο διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού με ενδιάμεση στάση στην χαρακτηριστική Κεφαλού, χτισμένη κάτω από έναν τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο. Επισκεπτόμαστε το γειτονικό Μονρεάλε με τον υπέροχο καθεδρικό ναό και τα ψηφιδωτά του. Άφιξη στην πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

   4η ημέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας – Κατάνια

   Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον Ακράγαντα όπου θα ξεναγηθούμε στην ≪κοιλάδα των Ναών≫ -το συγκρότημα των ναών της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ολυμπίου Διός. Η μέρα θα τελειώσει με περιήγηση της ιστορικής και ενδιαφέρουσας Κατάνιας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

   5η ημέρα: Συρακούσες – Ταορμίνα - Μεσσήνη

   Περιήγηση σε μία ακόμα σημαντική πόλη της Μεγάλης Ελλάδας τις Συρακούσες -αρχαίο θέατρο, σπηλιά του Κύκλωπα, νησί της Ορτυγίας. Επίσκεψη στην Ταορμίνα, μεσαιωνική πόλη με επιβλητική θέα του ηφαιστείου της Αίτνας. Καταλήγουμε στη Μεσσήνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

   6η ημέρα: Μεσσήνη –Λέτσε

   Αναχώρηση από τη Μεσσήνη και πορεία για το Λέτσε για να γνωρίσουμε ένα από τα κέντρα ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού -θα δούμε ανάμεσα στα άλλα και το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και τον Καθεδρικό ναό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

   7η ημέρα: Ελληνόφωνα χωριά –Μπάρι

   Περιήγηση στο Ελληνόφωνο χωριό Στερνατία και περνάμε από το Καλημέρα. Στη συνέχεια άφιξη στο Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους.

   8η ημέρα: Πάτρα/Ηγουμενίτσα - Αθήνα

   Άφιξη στην Πάτρα ή Ηγουμενίτσα και αναχώρηση για την Αθήνα.

    

   Κόστος κατ’ άτομο

   Αναχωρήσεις

   Early Booking

   Δίκλινο

   Μονόκλινο

   Παιδι

    12/11

          595€

   615€

   +165€

    535€

    

    Περιλαμβάνονται:

   • Εκδρομές/περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν της Panolympia
   • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα - Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
   • 5 νύχτες διαμονή στη Σικελία ως πρόγραμμα (1 στο Ρήγιο, 1 στο Παλέρμο, 1 νύχτα στη Κατάνια, 1 νύχτα στη Μεσσήνη (ενδέχεται να γίνει στη Κατάνια) και 1 στο Λέτσε σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ως πρόγραμμα
   • Ημιδιατροφή καθημερινά (στα ξενοδοχεία, όχι στο πλοίο)
   • Εισιτήρια πλοίου από/προς Σικελία
   • Τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα και τις Συρακούσες
   • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
   • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

    
   Δεν Περιλαμβάνονται
   :

   • Checkpoint 20€ το άτομο
   • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
   • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων3-5€ κατ’ άτομο τη μέρα, πληρωμή επί τόπου.


     

    • Αιώνια & Αναγεννησιακή

      

     Τοσκάνη - Τσίνκουε Τέρε «5 τόποι»

     Φλωρεντία- Λούκα - Πίζα - Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο-ΤσίνκουεΤέρε

     8 ημέρες

     Αναχωρήσεις : 08, 22/10, 19/11

      1η μέρα: Αθήνα-Πάτρα

     Επιβίβαση στο πλοίο για το ταξίδι στην Ανκόνα, που μοιάζει περισσότερο με κρουαζιέρα: casino, disco, εστιατόριο, μπαρ, καταστήματα και άνετη διανυκτέρευση εν πλω.

     2η μέρα: Ανκόνα- Μοντεκατίνι Τέρμε

     Άφιξη στην Ανκόνα και πορεία προς τoΜοντεκατίνι Τέρμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας & πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

     3η μέρα: Φλωρεντία (ξενάγηση πόλης)

     Αναχώρηση για τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην ξενάγηση μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το ΠαλάτσοΒέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο ΠαλάτσοΠίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο καιδιανυκτέρευση.

     4η μέρα: Λούκα - Πίζα

     Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του ΤζιάκομοΠουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο κ.λπ. Επόμενη επίσκεψη η ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

     5η μέρα: Μοντεκατίνι - ΤσίνκουεΤέρε «πέντε γαίες»

     Μετά το πρωινό μας ταξιδεύουμε δυτικά, προς την ακτογραμμή του Εθνικού Πάρκου CinqueTerre, που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Εκεί θα δούμε σπίτια χρωματιστά σκαρφαλωμένα στους

     άγριους βράχους της Δυτικής Ακτής της Ιταλίας.Επιστροφή στο Μοντεκατίνι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

     6η μέρα: Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο

     Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Επόμενη επίσκεψη το Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν του Μεσαίωνα», με τους πανύψηλους πέτρινους πύργους του, σύμβολα κοινωνικής και οικονομικής ισχύος των τσιφλικάδων του Μεσαίωνα. Από τις επάλξεις τους, το μάτι χάνεται σε μια απεραντοσύνη από αμπελώνες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

     7η μέρα: Μοντεκατίνι - Ανκόνα

     Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

     8η μέρα: Πάτρα - Αθήνα

     Άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα.

     Κόστος κατ’ άτομο

     Αναχωρήσεις

     Early Booking

     Δίκλινο

     Μονόκλινο

     Παιδί

      19/11

     565€

     585€

     +120€

     485€

      Περιλαμβάνονται:

     • Εισιτήρια πλοίων Πάτρα-Ανκόνα/Ανκόνα-Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με κοινοπραξία ΑΝΕΚ/Superfast&Minoan
     • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
     • 5 νύχτες διαμονήσε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
     • Ημιδιατροφή καθημερινά (μόνο στα ξενοδοχεία, όχι στο πλοίο)
     • Περιηγήσεις/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
     • Ασφάλιση αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση μέχρι 75 ετών
     • Αρχηγός/συνοδός

      Δεν περιλαμβάνονται:

     • CheckPoint € 20
     • Είσοδοι μουσείων και ιστορικών αρχαιολογικών χώρων
     • Αχθοφορικά,φιλοδωρήματα
     • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
     • Δημοτικοί φόροι πληρωτέοι επιτόπου στο ξενοδοχείο
     • Kόστος εισιτηρίων τρένου ή πλοίου για το Τσίνκουε Τέρε (εισιτήρια τρένου ή πλοίου έξοδα ατομικά περίπου 30€)

      Το ξενοδοχείο μας ή παρόμοιο

     ΜόντεκατίνιΤέρμε:Adua 4*

      

      

     

     

    Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.


     

    Αμάλφι -Κάπρι- Νάπολη&Ματέρα, «η Καππαδοκία της Μεσογείου»
    Ποζιτάνο-Σορέντο–Σαλέρνο

    7 ημέρες
    Αναχωρήσεις : 13/11

     

    1η μέρα: Αθήνα–Πάτρα/Ηγουμενίτσα (πλοίο)
    Αναχώρηση αργά το πρωί από Αθήνα για Πάτρα ή Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους για Μπάρι ή Μπρίντιζι.
    2η μέρα: Μπάρι –Ματέρα(η «Καππαδοκία της Μεσογείου»)- Σαλέρνο
    Άφιξη το πρωί στο Μπάρι και αναχώρηση για την εκπληκτική Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Τον τόπο αυτόν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Συνεχίζουμε για το Σαλέρνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

    3η μέρα: Πομπηία –Νάπολι - Σορέντο

    Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Πομπηία, όπου θα έχουμε ξενάγηση στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε στις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη Νάπολη για την ξενάγηση στην όμορφη πόλη, που θα συνοδευτεί και με επίσκεψη στο τοπικό Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.Συνεχίζουμε για το Σορέντο όπου θα περιηγηθούμε. Στο Σορέντο, όπου παραθέριζαν ο Καζανόβα και ο Γκαίτε, θα εντυπωσιαστείτε με τις παλιές επαύλεις πάνω στις πλαγιές του λόφου με θέα στα σμαραγδένια νερά, τους μεσογειακούς κήπους με τις ελιές και τα εσπεριδοειδή, το πολυσύχναστο κοσμοπολιτικό λιμάνι όπου αράζουν πανάκριβα σκάφη και τη ζωή στα καφέ της PiazzaTasso, η οποία αγαπήθηκε τόσο από τον Νίτσε και τον Ίψεν.Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

    4η μέρα: Αμάλφι -Ποζιτάνο

    Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το πανέμορφο κομμάτι της Χερσονήσου του Αμάλφι. Θα επισκεφθούμε το κουκλίστικο Ποζιτάνο& το ιστορικό Αμάλφι με πλοιάριο (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο.

    5η μέρα: Κάπρι

    Πρόγευμα και αναχώρηση για το Κάπρι. Επιβίβαση στο πλοίο (ατομικά έξοδα) για το πασίγνωστο νησί του διεθνούς τζετ σετ. Γνωριμία και περίπατος στα στενά δρομάκια στην πλατεία Πιασέτα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

    6η μέρα: Αλμπερομπέλο - Μπάρι (πλοίο)
    Πρωινή αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο, μια μικρή ιταλική πόλη στην επαρχία του Μπάρι, στην Απουλία, στη νοτιοανατολική Ιταλία. Το Αλμπερομπέλο είναι διάσημο για τις μοναδικές κατοικίες του με τις κωνικές στέγες, οι οποίες είναι γνωστές ως "Τρούλοι". Το 1996 η UNESCO ανακήρυξε το Αλμπερομπέλο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.Συνεχίζουμε για το Μπάρι όπου και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής.

    7η μέρα: Πάτρα/Ηγουμενίτσα-Αθήνα
    Άφιξη στην Πάτρα ή Ηγουμενίτσα και αναχώρηση για την Αθήνα.

     

    Κόστος κατ’ άτομο

    Αναχωρήσεις

    Early Booking

    Δίκλινο

    Μονόκλινο

    Παιδί

     13/11

    565€

    585€

    +120€

    495€

     

    Περιλαμβάνονται:

    • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν της Panolympia
    • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Μπάρι-Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑB4)
    • 4 διανυκτερεύσεις στο GrandHotelSalerno4* ή παρόμοιο
    • Ημιδιατροφή καθημερινά (στο ξενοδοχείο, όχι στο πλοίο)
    • Αρχηγός του γραφείου μας & ξεναγός στην Πομπηία
    • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών