ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

Ορεινή Ρουμανία – Τρανσυλβανία & Καρπάθια

Βουκουρέστι, Σιμπιού, Σιγκισοάρα, Πέλες, Μπρασόβ, Σινάϊα,

Πύργος Μπραν, Κάστρο (Πύργος Δράκουλα)

7 ημέρες

Αναχωρήσεις : 13/11

1η ημέρα: Αθήνα - Σόφια

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

2η ημέρα: Σόφια - Βουκουρέστι

Περιήγηση στα αξιοθέατα της Σόφιας και πορεία προς το “ Παρίσι της Ανατολής», όπως αποκαλείται το όμορφο Βουκουρέστι. Πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη. Δείπνο.

3η μέρα: Βουκουρέστι (ξενάγηση) -Σιμπιού

Πρόγευμα και ξενάγηση στη Ρουμανική πρωτεύουσα. Μεταξύ άλλων θα δούμε τις πλατείες Βικτοριέι&Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιο, το Εθνικό Θέατρο του ΛούκαΚαρατζιάλε, τον κήπο Τζιμήτσιου, τον πύργο της φωτιάς, το Λόφο της Μητρόπολης κ.α. Συνεχίζουμε για το όμορφο Σιμπιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

4η μέρα: Σιμπιού -Σιγκισοάρα – Μπρασόβ

Μετά το πρωινό μας γνωριμία – περιήγηση στη πόλη που ιδρύθηκε τον 12 αιώνα. Θα δούμε το Μουσείο Μπούκενταλ, την Ευαγγελική εκκλησία, το Πέρασμα της σκάλας, την κεντρική πλατεία, τη Γέφυρα των ψευτών κ.α. Συνεχίζουμε στην Τρανσυλβανία και τη μοναδική μεσαιωνική Σιγκισοάρα, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρά τείχη. Επόμενος σταθμός μας το Μπρασόβ όπου θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξητακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο.

5η μέρα : Πέλες - Φρούριο Μπραν – Σινάια

Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση μας στη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ του 18ου αιώνα με τη Μαύρη εκκλησία, την κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Παλάτι Πέλες και στο Φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στη Σινάια. Τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο.

6η μέρα: Σινάια-Σόφια

Πρωινή αναχώρηση για τη Σόφια, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο.

7η ημέρα: Σόφια - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

13/11

Earlybooking

 

445€

 

 

+165€

 

 

415€

 

 
Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές/περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν της Panolympiaως πρόγραμμα.
 • 2 διανυκτερεύσειςστη Σόφια,1 διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι, 1 διανυκτέρευση στο Σίμπιου, 1 διανυκτέρευση στο Μπρασόβ και 1 διανυκτέρευση στη Σινάϊα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τοπικός ξεναγός στο Βουκουρέστι
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Checkpoint 20€ το άτομο
 • Είσοδοι σε μουσεία, πύργους, αξιοθέατα
 • Ασφάλεια ατυχημάτων

 
Γενικές σημειώσεις προγραμμάτων εξωτερικού

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά.

Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 1. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες , σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
 2. Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 3. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
  Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας . Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν.
  Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 4. Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση , για περιορισμένο αριθμό θέσεων και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή).
 5. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 6. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
 7. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το checkout.

 

 


                                                           ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

                    ΣΙΝΑΙΑ – ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ


23,30 Δεκεμβρίου & 2 Ιανουαρίου1η μέρα: Αθήνα – Βουκουρέστι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βουκουρέστι με την AEGEAN AIRLINES . Άφιξη και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη . Τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία ATHENEE PALACE HILTON 5* ( www.hilton.com ) ή στο NOVOTEL CITY CENTER 4* sup. ( www.novotel.com )  Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι.

 

2η μέρα: Βουκουρέστι περιήγηση πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.

 

3η μέρα: Σιναια - Μπραν – Μπρασόβ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε, και από το οποίο πήρε την  ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον  πρίφημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρόυριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασόφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

4η μέρα: Βουκουρέστι ( ελεύθερη μέρα )

Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη ή να κάνετε μια βόλτα ( εφόσον ο καιρός το επιτρέπει ) με το καραβάκι στο πάρκο Χερεστρόου, που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο του χωριού. Θα σας εντυπωσιάσει το μαγευτικό τοπίο και η καταπράσινη πεδιάδα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το γραφικό πεζοδρομο που σφύζει από ζωή με τα πολλά μπαρ, εστιατόρια.

 

5η μέρα: Βουκουρέστι – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο ανάλογα με την πτήση της επιστροφής στην πλούσια αγορά της πόλης. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής

 

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧ. :  23,30 Δεκεμβρίου & 2 Ιανουαρίου  5 ημέρες

                            

                                   NOVOTEL CITY 4*                   ATHENEE PALACE HILTON 5*

Τιμή Κατά άτομο                   

Δίκλινο                                            449                                         479           

3ο άτ έως 12 ετών                             349                                         379

Μονόκλινο                                        589                                         619

 

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 150 € περίπου

Επιβάρυνση ημιδιατροφής 60 € κατ άτομο

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 με την AEGEAN. ( αναλόγως με τη διαθεσιμότητα )

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN  

• Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας  

• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα

• Αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων , είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα  , ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π