Βαρκελώνη Χιρόνα Φιγκέρες, 5 ημέρες

Βαρκελώνη Χιρόνα ΦιγκέρεςΔιανυκτερεύσεις: Βαρκελώνη (4)

Γενικά

Η Βαρκελώνη είναι η πιο ζωντανή και ταυτόχρονα πιο ιδιαίτερη πόλη της Ισπανίας, με φλογερό ταμπεραμέντο και έντονη πολιτιστική παράδοση. Ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Καταλονίας αρκεί για να νιώσει κανείς την ένταση και τον παλμό που χαρακτηρίζει αυτήν την περιοχή της Ισπανίας που κατάφερε να διατηρήσει ακέραιο ένα ύφος και μια ταυτότητα αυστηρά προσωπική.

H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλείπεται τίποτα από το πρόγραμμα.

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα - Βαρκελώνη

Πτήση για την πρωτεύουσα της Kαταλονίας, μία από τις 17 αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας και δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την κοσμοπολίτικη πόλη.

Ημέρα 2: Βαρκελώνη

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε τα περίφημα κτίρια του αρχιτέκτονα Γκαουντί, την εκκλησία Σαγκράδα Φαμίλια (Αγία Οικογένεια), την παλαιά συνοικία Μπάριο Γκότικο με το Μητροπολιτικό Ναό της. Θα επισκεφθούμε το Ολυμπιακό Χωριό και το παλιό λιμάνι και θα ανηφορήσουμε στον λόφο Μόντζουικ, για να θαυμάσουμε την πόλη από ψηλά και να δούμε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν την Ολυμπιάδα του 1992. Το απόγευμα ξεκινώντας από την πλατεία-έμβλημα της πόλης, την Placa Catalunya περπατήστε στον περίφημο πεζόδρομο La Rambla με μήκος 1,5 χιλιόμετρο, που καταλήγει στο λιμάνι, όπου δεσπόζει το 75 μέτρων άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου ο οποίος δείχνει, βεβαίως, προς την Αμερική.

Ημέρα 3: Βαρκελώνη (Φιγκέρες-Χιρόνα)

Αμέσως μετά το πρωινό αναχώρηση για την γενέτειρα του Νταλί, το Φιγκέρες . Επίσκεψη στο μουσείο του εκκεντρικού καλλιτέχνη που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος για μια μικρή περιπλάνηση στο ιστορικό κέντρο του Φιγκέρες. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Χιρόνα, όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια της πόλης νιώθοντας ότι έχουμε μεταφερθεί πίσω στον μεσαίωνα.

Ημέρα 4: Βαρκελώνη

Ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε να επισκεφθείτε το διάσημο πάρκο Γκουέλ που είναι ίσως το εντυπωσιακότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί. Μέσα στο Πάρκο, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, υπάρχει και το σπίτι που έζησε ο αρχιτέκτονας για κάποια χρόνια και σήμερα είναι μουσείο αφιερωμένο στον ίδιο.

Ημέρα 5: Βαρκελώνη - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις & Τιμές

 • Κυ 24/12/2017
 • Τρ 26/12/2017
Διαμονή: 4* ξενοδοχείο . Δίκλινο: 595€, Μονόκλινο: 755€, Φόροι: 145€

Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Alitalia, Aegean Airlines
 • Διαμονή: Ξενοδοχείο 4*
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές: Από/προς το αεροδρόμιο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Βαρκελώνη Χιρόνα Φιγκέρες, 5 ημέρες - Φωτογραφίες

Βαρκελώνη Χιρόνα ΦιγκέρεςΒαρκελώνη Χιρόνα ΦιγκέρεςΒαρκελώνη Χιρόνα ΦιγκέρεςΒαρκελώνη Χιρόνα ΦιγκέρεςΒαρκελώνη Χιρόνα Φιγκέρες