ΙΤΑΛΙΑ

«ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ»

10ήμερη Oδική Eκδρομή

31 Ιουλίου-9 Αυγούστου 2018

 Ρώμη-Βατικανό-Ασίζη-Φλωρεντία-Ραβέννα-Βενετία

 

1η Ημέρα,Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Αναχώρηση από την Αθήνα-Πάτρα εν πλω προς Ηγουμενίτσα-Αγκόνα.
 Αναχώρηση στις 10.00 από το Καλλιμάρμαρο,για το λιμάνι της Πάτρας,όπου θα επιβιβασθούμε και θα τακτοποιηθούμε στις καμπίνες του πλοίου.
Απόπλους στις 14.30,συνάντηση με το υπόλοιπο γκρουπ με την άφιξη του πλοίου στην Ηγουμενίτσα.

 

Αναχώρηση από Καβάλα-Θεσσαλονίκη-Ηγουμενίτσα εν πλω προς Αγκόνα.
 Αναχώρηση στις 11.00 από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας και στις 13.00 από τον σταθμό των τραίνων της Θεσσαλονίκης,για την Ηγουμενίτσα.
Άφιξη και τακτοποίηση στις καμπίνες του πολυτελούς πλοίου.
Στις 20.15 απόπλους για την Ανκόνα.
Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η Ημέρα,Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 
Ανκόνα-Ρώμη.
Μετά από μία ωραία θαλάσσια διαδρομή στην Αδριατική,άφιξη στις 11.00 π.μ.,στο λιμάνι της Ανκόνας,επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για την αιώνια πόλη της Ρώμης.
Καθ'οδόν θα ενημερωθούμε από τον ξεναγό μας γενικότερα για την χώρα της Ιταλίας αλλά και για τις περιοχές τις οποίες διασχίζουμε,άφιξη στην Ρώμη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης με τον αρχηγό μας,για μία πρώτη προσωπική γνωριμία με την πόλη,επιστροφή και διανυκτέρευση.

 

3η  Ημέρα,Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
Ρώμη-Βατικανό-Κατακόμβες.
Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει τον κάθε επισκέπτη.
Θα μεταβούμε στο Βατικανό όπου θα επισκεφθούμε τα μουσεία του Βατικανού που καταλαμβάνουν έναν τεράστιο συγκρότημα ανοιχτών και κλειστών χώρων στο εσωτερικό της πόλης του Βατικανού.
Πρόκειται για ένα συγκρότημα μεμωνομένων μουσειακών μονάδων,που γεννήθηκαν σε διαφορετικές περιόδους και για διαφορετικό σκοπό.
Συλλογές υπέροχης ρωμαϊκής γλυπτικής,αφιερώματα στον Αιγυπτιακό και Ετρουσκικό πολιτισμό,Χριστιανικό μουσείο με συλλογές από τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια,Πινακοθήκη,Εθνολογικό Αποστολικό μουσείο,συλλογή μοντέρνας θρησκευτικής τέχνης,ιστορικό μουσείο,νομισματικό φιλοτελικό μουσείο,είναι μερικά από τα σημεία που θα επισκεφθούμε.
Και βέβαια αφήνουμε για το τέλος την εκπληκτική αποκάλυψη της Καπέλα Σιξτίνα της βιτρίνας της Αναγέννησης.
Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη παπική βασιλική στην Ρώμη που βρίσκεται στο εσωτερικό του Βατικανού,κτισμένη στο σημείο μαρτυρίου του Αποστόλου Πέτρου επί Νέρωνος.
Μετά το τέλος της επίσκεψή μας,θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην παλιά πόλη,όπου με τις υποδείξεις του ξεναγού μας,μπορούμε να επισκεφθούμε ωραίες πλατείες και καταστήματα.
Το απόγευμα θα επισκεφθούμε κατακόμβες της Ρώμης που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης,αλλά και του χριστιανισμού.
Σε ολόκληρη την πόλη υπάρχουν περίπου 40,χρονολογούμενες από τον 2ο αιώνα και είχαν τη χρήση νεκροταφείων αλλά και χώρων λατρείας.
Θα μεταβούμε στις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου που θεωρούνται από τις σημαντικότερες της Ρώμης και βρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλης.
Κατά την διαδρομή μας θα περάσουμε από την Απία Οδό,κοντά στο παρεκκλήσι του Χριστού Quo Vadis.
Οι κατακόμβες αυτές,Πήραν το όνομά τους από το διάκονο Κάλλιστο και εδώ θάφτηκαν δεκάδες μάρτυρες,πάπες και πολλοί Χριστιανοί.
Επιστρέφουμε στο κέντρο της Ρώμης,χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή μας,διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα,Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
Ρώμη-Ιστορικό Κέντρο.
 Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.
Είναι από τις μεγαλύτερες σε έκταση πόλεις της Ευρώπης το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο του κόσμου,με την πιο υψηλή συγκέντρωση ιστορικών και αρχιτεκτονικών μνημείων στην υφήλιο με μακρόχονη ιστορία 3.000 ετών.
Μία πόλη μαγική.
Σοκάκια,κρήνες,αγάλματα,οβελίσκοι,ναοί,άγνωστες γωνιές που έχουν να διηγηθούν παλιές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.
Θα δούμε το Αυρηλιανό τείχος,τη Φοντάνα ντι Τρέβι,τα ανάκτορα Κιρινάλε-την έδρα του Προέδρου της Δημοκρατίας,τη βία Βένετο,την πιάτσα Βενέτσια με το ομώνυμο ιστορικό Παλάτσο,τον Βωμό της Πατρίδας,το Καπιτώλιο,τις αυτοκρατορικές αγορές,το Κολοσσιαίο,τον Μέγα Ιππόδρομο,το Πάνθεον με την πιάτσα Ναβόνα,την πιάτσα ντ΄Εσπάνια και πολλά άλλα.
Χρόνος ελεύθερος.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα,Σάββατο 4 Αυγούστου 2018
Ρώμη-Ασίζη-Φλωρεντία.
 Αποχαιρετώντας την «αιώνια πόλη»,αναχωρούμε για την Ασίζη την γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου,του πολιούχου της Ιταλίας.
Θα επισκεφθούμε τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου (όπου είναι θαμμένος ο Άγιος Φραγκίσκος),έναν πανέμορφο ναό,με υπέροχη θέα,σε ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο χωριό.
Μετά την επίσκεψη,θα έχουμε χρόνο ελεύθερο όσο μας επιτρέπει ο χρόνος μας,για φαγητό και περπάτημα στο υπέροχο αυτό χωριό.
Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Φλωρεντία,μία από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας. Άφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης,για μία πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Διανυκτέρευση.

 

6η  Ημέρα,Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
Φλωρεντία-Ιστορικό κέντρο.
 Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε σε μία από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας,την ιστορική Φλωρεντία,πρωτεύουσα της περιοχής της Τοσκάνης,που φιλοξενεί πολλά αριστουργήματα αναγεννησιακής τέχνης και αρχιτεκτονικής.
Μερικά από τα πιο εικονικά αξιοθέατα της πόλης,είναι ο καθεδρικός ναός Duomo,ο οποίος έχει κατασκευαστεί από το Brunelleschi και έχει καμπαναριό από τον Giotto.
Στη ξενάγησή μας (όπου θα γίνει με τα πόδια),θα γνωρίσουμε τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό (Ντουόμο),το Βαπτιστήριο-ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούτζινες πόρτες και μωσαϊκά-η πιάτσα ντε λα Σινιορία,η καρδιά της πόλης με το Παλάτσο Βέκιο,τη Λότζια και το Παλάτσο Ουφίτσι,η Πόντε Βέκιο,η εκκλησία Σάντα Κρότσε-την ομώνυμη πλατεία γοτθικής αρχιτεκτονικής με νωπογραφίες του Τζιότο.
Μετά το τέλος της ξενάγησής μας,θα έχουμε χρόνο,για να θαυμάσουμε εξ ιδίων γωνιές της Φλωρεντίας ή και να απολαύσουμε ένα ιταλικό καφέ σε κάποιο από τα πολλά παραδοσιακά καφέ της παλιάς πόλης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα,Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018
Φλωρεντία-Ραβέννα-Βενετία.
 Μετά το πρωινό,αναχώρηση για την διάσημη Ραβέννα,η οποία υπήρξε πρωτεύουσα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Ήταν η περιοχή που δέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο μνημείων,η μικρή αυτή πόλη της βόρειας Ιταλίας.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βιταλίου στη Ραβέννα της Ιταλίας είναι ένα από τα μοναδικά δείγματα της αυτοκρατορικής τέχνης και μεγαλείου του Βυζαντινού Πολιτισμού και της Ρωμαϊκής Παράδοσης.
Με τα ψηφιδωτά αυτά μπορούμε να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της Ρωμαϊκής Ορθόδοξης τέχνης και να φανταστούμε πως ήταν ψηφιδοτεχνημένο το Βυζαντινό Ιερόν Παλάτιον,η Αγία Σοφία,η Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και τα άλλα Ιερά και Δημόσια Κτίρια της Βασιλίδος των Πόλεων.
Αφού ολοκληρώσουμε την υπέροχη αυτή ξενάγηση,θα έχουμε χρόνο ελεύθερο σύμφωνα με το πρόγραμμα μας.
Συνεχίζουμε για την Βενετία,την πρωτεύουσα της περιοχής Βένετο της βόρειας Ιταλίας.
Το ξενοδοχείο μας είναι στο Μέστρε,άφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.
Προαιρετική έξοδος.

 

8η Ημέρα,Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
Βενετία.
 Πρωινό και μετάβαση στην ιστορική πόλη της Βενετίας,όπου θα περιηγηθούμε στη πόλη «των Δόγηδων»,που είναι χτισμένη σε περισσότερα από 100 μικρά νησιά σε μια λιμνοθάλασσα στην Αδριατική Θάλασσα.
Δεν έχει δρόμους,παρά μόνον κανάλια-συμπεριλαμβανομένης της οδού του Μεγάλου Καναλιού-γεμάτο με αναγεννησιακά και γοτθικά παλάτια.
Η κεντρική πλατεία,του Αγίου Μάρκου,περιλαμβάνει τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου την οποία και θα επισκεφθούμε,είναι διακοσμημένη με πλακάκια με βυζαντινά ψηφιδωτά.
Εδώ θα δούμε το σκήνωμα της Αγίας Ελένης,να φυλάσσεται σε γυάλινη προθήκη.
Επίσης στο ναό του Αγίου Μάρκου υπάρχει και η θρυλική εικόνα της Παναγίας της Νικοποιού,την οποία είχαν αποσπάσει και μεταφέρει στη Βενετία από την Κωνσταντινούπολη,οι σταυροφόροι το 1204.
Τη φιλοτέχνησε ο Λουκάς Καγκελλάρης και σύμφωνα με το θρύλο την κουβαλούσαν μαζί τους οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες στους πολέμους.
Συνεχίζουμε την πανοραμική μας ξενάγηση και για το μεγαλοπρεπές καμπαναριό Campanile με θέα στις κόκκινες στέγες της πόλης,τον πύργο των Μαυριτανών,το παλάτι των Δόγηδων(εσωτερική επίσκεψη),την γέφυρα των Στεναγμών,το ιστορικό θέατρο,τις γραφικές γόνδολες (προαιρετική βόλτα στα μικρά κανάλια και στο μεγάλο κανάλι της Βενετίας).
Θα επισκεφθούμε κάποιο εργαστήριο παρασκευής Μουράνο.
Συνεχίζουμε την γνωριμία μας,με επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων,ορθόδοξη εκκλησία, στη συνοικία Καστέλο.
Το 1498,η ελληνική κοινότητα της Βενετίας πήρε το δικαίωμα να ιδρύσει τη Σχολή του Αγίου Νικολάου των Ελλήνων»,μια αδελφότητα η οποία βοηθούσε τα μέλη της κοινότητας.
Το 1539,μετά από διαρκείς διαπραγματεύσεις,η καθολική εκκλησία επέτρεψε την κατασκευή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου η οποία χρηματοδοτήθηκε από φόρο σε όλα τα πλοία που ερχόταν από Ορθόδοξες περιοχές.
Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή μας στο ιστορικό κέντρο.
Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

9η Ημέρα,Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018
Βενετία-Ανκόνα-Απόπλους/διανυκτέρευση εν πλω.
 Νωρίς το πρωί,θα αναχωρήσουμε για την Ανκόνα,όπου στις 13.30 η ώρα,θα αποπλέυσουμε για την Ηγουμενίτσα,αφού τακτοποιηθούμε στις καμπίνες μας.
Διανυκτέρευση εν πλω.

 10η Ημέρα,Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα/Θεσσαλονίκη-Καβάλα.
Άφιξη το πρωί στις 07.00 π.μ.,στην Ηγουμενίτσα μετά από μία ωραία θαλάσσια διαδρομή στην Αδριατική.
Οδική μεταφορά Θεσσαλονίκη/Καβάλα.

Άφιξη στην Πάτρα/Αθήνα 
Άφιξη το μεσημέρι στις 14.30 στην Πάτρα,οδική μεταφορά στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής €790 το άτομο.
σε δίκλινο με πρωινό αμερικανικού τύπου.
Τιμή συμμετοχής €895 το άτομο.
σε δίκλινο με πρωινό αμερικανικού τύπου και δείπνο.
Διαφορά μονόκλινου € 230.
Διαφορά για χρήση δίκλινης εσωτερικής καμπίνας €50 το άτομο.

 

“Φόρος διαμονής στην Ιταλία που πληρώνεται στα ξενοδοχεία επί τόπου είναι €6 στην Ρώμη ανά διανυκτέρευση ανά άτομο,€4.50 στην Φλωρεντία ανά διανυκτέρευση ανά άτομο και €3.50 στο Μέστρε ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.”

 

Σημείωση:
το δείπνο είναι σερβιριζόμενο με τρία πιάτα,κυρίως σερβίρονται μακαρόνια.

Περιλαμβάνονται:

 

 • Μεταφορές με καινούργιο κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
 • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία πόλεων 4 αστέρων.  
 • Οι διανυκτερεύσεις στο πλοίο,γίνονται σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με ντουζ και τουαλέτα.
  Περιηγήσεις και όλες οι εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία από τοπικούς ελληνόφωνους ξεναγούς.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων και είσοδοι ιστορικών κέντρων Ρώμης,Φλωρεντίας και Βενετίας.
 • Έμπειρο Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

 • Εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
 • Το Βαπορέτο της Βενετίας.
 • Επιπλέον γεύματα.
 • Ποτά.
 • Τηλεφωνήματα.
 • ‘Ο,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.

 

Καλώς ήρθατε στην Ιταλία...
H Ιταλία φιλοξενεί πολλά από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης,αρχιτεκτονικής και γαστρονομίας στον κόσμο.…

Η Ιταλία εκπέμπει,εμπνέει και κινείται όπως κανένας άλλος…

 

Πολιτιστικά πλούτη.
Tο επίκεντρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και η γενέτειρα της Αναγέννησης,αυτός ο ευρωπαϊκός βιρτουόζος σβήνει κάτω από το βάρος της πολιτιστικής του κληρονομιάς.
Στην πραγματικότητα,η Ιταλία έχει περισσότερα πολιτιστικά αξιοθέατα της UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Γης.
Θα πρέπει να περπατήσετε στα βήματα των αρχαίων Ρωμαίων στην Αυτοκράτειρα Ρώμη,να απολαύσετε τους λαμπερούς βυζαντινούς θησαυρούς της Ραβέννας ή να ξεφύγετε από καθημερινότητα στα πανέμορφα κανάλια της Βενετίας.
Η Ιταλία είναι ένα πολιτιστικό αίνιγμα τόσο συναρπαστικό όσο είναι συντριπτικό.

 

Άψογο στυλ.
 Σε λίγα μέρη η τέχνη και η ζωή αναμιγνύονται τόσο αβίαστα.Αυτό μπορεί να το βιώσει κάποιος όταν βρεθεί στην γη των Dante,Titian και Verdi,αλλά επίσης και το σπίτι των Prada,Massimo Bottura και Renzo Piano.
Η ομορφιά,το στυλ και η φινέτσα παρέχουν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.
Η ρίζα της ιταλικής ψυχολογίας είναι μια αφοσίωση στη ζωή που ζει καλά και αβίαστα όπως φαίνεται.
Οδηγώντας αυτή την αφοσίωση είναι ένας σεβασμός για τα λεπτότερα πράγματα.
Έτσι όλα θαρρείς και πάνε πιο αργά και σε οδηγούν ασυναίσθητα σε ένα μικρό vita all'italiana (ζωή,ιταλικό στυλ).

 

Ατελείωτες γεύσεις.
Από το λεπτό tagliatelle al ragù μέχρι το βελούδινο cannoli,κάθε βουκιά μπορεί να αισθάνεται σαν αποκάλυψη.
Το μυστικό;
Εξαιρετικά συστατικά και άριστα συντονισμένη τεχνογνωσία.Και ενώ η μαγειρική ψυχή της Ιταλίας μπορεί να προτιμά την απλότητα,είναι εξίσου έξυπνη και εξελιγμένη.
Η Ιταλία είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για φαγητό.
Από τα καλύτερα 50 'hot spots του San Pellegrino έως εστιατόρια με αστέρι Michelin.

Θεαματικά τοπία.
Οι ομορφίες της Ιταλίας εκτείνονται πέρα ​​από τα αρχαία,τις γκαλερί,τις μπουτίκ και τις κουζίνες.
Η χώρα είναι ένα από τα αριστουργήματα της φύσης,με εξαιρετική φυσική ποικιλομορφία που σαγηνεύει.
Από τις παγωμένες Άλπεις του Βορρά και τις παγετώδεις λίμνες μέχρι τους ηφαιστιακούς κρατήρες και τα τυρκουάζ σπήλαια του Νότου,αυτό είναι ένα μέρος μαγικό...

 

Η Ρώμη σήμερα.
Ένα ζεστό μείγμα αρχαιοτήτων,εντυπωσιακής τέχνης και ζωντανής ζωής στο δρόμο,η πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι μία από τις πιο ρομαντικές και εμπνευσμένες πόλεις του κόσμου.

 

Ιστορικές κληρονομιές.
Το αποτέλεσμα των 3000 χρόνων αστικής ανάπτυξης ad hoc,η πόλη της Ρώμης είναι ένα συναρπαστικό θέαμα.
Αρχαίες εικόνες όπως το Κολοσσαίο,το Ρωμαϊκό Φόρουμ και το Πάνθεον υπενθυμίζουν τη χρυσή εποχή της πόλης ως caput mundi (πρωτεύουσα του κόσμου),ενώ οι πολλές μνημειώδεις βασιλικές μαρτυρούν τον ιστορικό της ρόλο ως έδρα της Καθολικής Εκκλησίας.
Αναφερόμενος στον ορίζοντα,η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι η επική εκκλησία του Βατικανού,ένα παλαίμαχο αριστούργημα της Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.
Αλλού,διακοσμημένες πλατείες και εκλεκτές βρύσες προσθέτουν μια μπαρόκ άνθηση στους μαγευτικούς δρόμους της πόλης.

 

Καλλιτεχνικά πλούτη.
Λίγες πόλεις μπορούν να ανταγωνιστούν την εκπληκτική καλλιτεχνική κληρονομιά της Ρώμης.
Σε όλη την ιστορία,η πόλη έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες αναταραχές της δυτικής τέχνης,αντλώντας τους κορυφαίους καλλιτέχνες της ημέρας και εμπνέοντας τους να ωθήσουν τα όρια των δημιουργικών επιτευγμάτων.
Το αποτέλεσμα είναι μια πόλη γεμάτη με ανεκτίμητους θησαυρούς.
Τα αρχαία αγάλματα κοσμούν τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης.
Τα βυζαντινά ψηφιδωτά και οι αναγεννησιακές τοιχογραφίες θαμπωθούν στις εκκλησίες πλούσιες σε τέχνη της πόλης.
Μπαρόκ προσόψεις στη μεσαιωνική πλατεία.
Περπατήστε στο κέντρο και χωρίς να προσπαθείτε να συναντήσετε αριστουργήματα από τους γίγαντες της δυτικής τέχνης-γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελο,καμβά των τοιχογραφιών Caravaggio,Raphael και σιντριβάνια του Bernini.

 

Ζώντας τη ζωή.
Παρόλο το ένδοξο παρελθόν της Ρώμης,οι σύγχρονοι κάτοικοί της απολαμβάνουν το παρόν.
Η πληθώρα από εστιατόρια και μπαρ που σερβίρουν κρασί στην Campo de’Fiori κάνουν την περιοχή σημείο αναφοράς της νυχτερινής ζωής για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους,βρεθείτε εκεί και απολαύστε ένα παραδοσιακό γεύμα νιόκι (συνήθως την Πέμπτη) ή ζυμαρικά Coda alla vaccinara με κοκκινιστή σάλτσα μοσχαριού.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας περάστε από την πρωινή αγορά που βρίσκετε στην ίδια περιοχή,μικροπωλητές που πωλούν τοπικά limoncello,ζυμαρικά,και ζουμερά ώριμα προϊόντα στους πάγκους τους.
Έπειτα κατά μήκος της φημισμένηςVia Condotti επισκεφθείτε καταστήματα λαμπερών ονομάτων όπως Prada και Valentino.
Όσοι επιθυμούν ένα διάλειμμα από την έντονη ζωή της Ρώμης,μπορούν εύκολα να ταξιδεύσουν στην Τοσκάνη για ένα ποτήρι παραδοσιακό Chianti ή στη Νάπολη για πεζοπορία στην κορυφή του Βεζούβιου.
Πίσω στη Ρώμη,περπατήστε στα καλντερίμια ανάμεσα στα αρχαία κτήρια,πιείτε πολύ κρασί και καφέ,περιηγηθείτε στις αγορές της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και απολαύστε πάρα πολύ παγωτό.
Μετά από όλα αυτά θα καταλάβετε το νόημα του dolce vita(γλυκιά ζωή)…

 M.τ

 

 


 

Δολομίτες-Ιταλικό Τιρόλο.

 

 

 

Κορτίνα ντ’Αμπέτσο-Λίμνη Μισουρίνα-Τρέντο-Μαντόνα ντι Καμπίλιο-Βερόνα-Μάντοβα -Μποργκέτο-Ίννσμπρουκ-Μπολτσάνο.

 

8 ημέρες

 

Αναχωρήσεις:17, 24, 31/07, 13/08

 

 

 

1η μέρα
Αθήνα - Πάτρα.
 Αναχώρηση από την Αθήνα για την Πάτρα,απόπλους.

 

2η μέρα
Ανκόνα –Ιταλικό τιρόλο- Ροβερέτο.
 Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση, μέσω μιας γραφικής διαδρομής στο Ιταλικό Τιρόλο.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Ροβερέτο.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα
Δολομίτες-Κορτίνα ντ’Αμπέτσο-Λίμνη Μισουρίνα.
 Πρόγευμα και ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή με φόντο τους επιβλητικούς Δολομίτεςφθάνουμε στη Λίμνη Μιζουρίνα.
Ακολουθεί το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο Κορτίνα ντ’Αμπέτσο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείομας,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα
Τρέντο-Δολομίτες-Μαντόνα ντι Καμπίλιο.
 Πρόγευμα και αναχώρηση.
Στάση για σύντομη περιήγηση στο Τρέντο.
Συνεχίζουμε για το γνωστό ορεινό παραθεριστικό κέντρο Μαντόνα ντι Καμπίλιο.
Θα το συναντήσουμε σκαρφαλωμένο στις Άλπεις,στην «καρδιά» των Δολομιτών,σε υψόμετρο 1550 μέτρα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα
Βερόνα-Μποργκέτο-Μάντοβα-Ροβερέτο.
 Πρόγευμακαι αναχωρούμε για τη Βερόνα,έναν από τους πιο γοητευτικούς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ιταλίας (UNESCO).
Η πόλη έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου με την αξεπέραστη τραγωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».
Σύντομη στάση στο Μποργκέτο.
Τελευταίος μας σταθμός ησαιξπηρική Μάντοβα,που είναι γνωστή για τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της (UNESCO).
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα
Ίννσμπρουκ-Μπολτσάνο.
Πρόγευμακαι αναχωρούμε για το Ίννσμπρουκ.
Έχοντας διατελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα έδρα της δυναστείας των Αψβούργων,το Ίννσμπρουκ (και ειδικότερα το ιστορικό του κέντρο) έχει παραμείνει σχεδόν ανέπαφο στο πέρασμα των αιώνων,συνιστώντας ένα κινηματογραφικό ντεκόρ πέρα για πέρα αυθεντικό.
Μεγαλόπρεπα παλάτια και κάστρα, περίτεχνα κτίρια μπαρόκ,ροκοκό και νεοκλασικά,καθεδρικοί ναοί, σκιερά καλντερίμια και μεσαιωνικές κατοικίες συνθέτουν ένα ζωντανό μουσείο με λαμπρές μαρτυρίες της δημιουργικής περιόδου των Αυστριακών αυτοκρατόρων.
Συνεχίζουμε για το Μπολτσάνο.
Στο παλαιό και όμορφο μεσαιωνικό κέντρο θα θαυμάσουμετον γοτθικό καθεδρικό ναό και τα τυρολέζικα σπίτια.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα
Ροβερέτο-Ανκόνα.
Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα.
Απόπλους.

 

8η μέρα
Πάτρα - Αθήνα.
Άφιξη το απόγευμα στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για την Αθήνα.

 

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Earlybooking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

17, 24, 31/07, 13/08

565€

595€

+140€

515€

 

 Περιλαμβάνονται:

 

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
 • 5 διανυκτερεύσεις συνολικά στο ξενοδοχείο Mercure Rovereto 4* ή παρόμοιο με ημιδιατροφή.
 • Έμπειροςαρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 Δεν περιλαμβάνονται:

 

 • Check point Ιταλίας €20.
 • Είσοδοι σε μουσεία,ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
 • Τυχόν Δημοτικός φόρος πληρωτέος επί τόπου και οτι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

 

 

 

 Γενικές σημειώσεις εξωτερικού:

 

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα,χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριοσε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
  Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. 
  Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν.
  Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή): ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 

 

 

 AC

 


 

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 

Βενετία-Βερόνα-Σιρμιόνε-Φλωρεντία-Σιένα-Ρώμη-Νάπολη-Ματέρα-Μπάρι

 

ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

 

8 ΗΜΕΡΕΣ

 

Αναχωρήσεις / Ημερομηνίες εκδρομών :

 

20/7 , 27/7 , 3/8 , 10/8 , 17/8 , 24/8

 

1η μέρα
Αθήνα-Βενετία,Περιήγηση.
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την VOLOTEA για την πόλη των Δόγηδων,την ανεπανάληπτη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση στην "Γαληνοτάτη".

Μεταφορά στο Τρονκέτο, απ'όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο,το "ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης"κατά τον Ναπολέοντα.
Εκεί,θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους,το παλάτι των Δόγηδων,τον Πύργο του Ρολογιού,τις παλιές φυλακές,την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών,την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano.
Χρόνος ελεύθερος,μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH LAGUNA 4* (www.nh-hotels.com).
Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα
Βενετία-Βερόνα-Σιρμιόνε-Φλωρεντία.
Πρωινή αναχώρηση για την ρομαντική Βερόνα,την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ.
Εδώ,θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα,τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.
Συνεχίζουμε για το όμορφο μεσαιωνικό Σιρμιόνε,κτισμένο στο νότιο άκρο της λίμνης Garda,όπου θα περπατήσουμε.
Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τον καπουτσίνο σας και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης και μια από τις πιο θρυλικές πόλεις της Ιταλίας,την υπέροχη Φλωρεντία.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND ADRIATICO 4* (www.hoteladriatico.it) σε ιδανική τοποθεσία για εξορμήσεις στην πόλη.
Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα
Φλωρεντία,Ξενάγηση πόλης, επίσκεψη στην Galleria Uffizi.
 Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης,όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο,το Βαπτιστήριο,την εκκλησία Σάντα Κρότσε,την Πόντε Βέκιο,την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες του κόσμου,την Galleria degli Uffizi,που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο,Μποττιτσέλλι,Λεονάρντο ντα Βίντσι,Ραφαήλ,Τιτσιάνο,Βερονέζε,Μιχαήλ Άγγελος,Καραβάτζιο,Ρέμπραντ,Ρούμπενς,Ντύρερ,Γκόγια,Ελ Γκρέκο κ.ά.).
Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στη φημισμένη αγορά της.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα
Φλωρεντία-Σιένα-Ρώμη.
Πρωινή αναχώρηση για την ρομαντική Σιένα.
Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Ντελ Κάμπο-την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ιταλίας.
Θα δούμε αγέρωχα αρχοντικά,στενά καλντερίμια και πανέμορφες εκκλησίες.
Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αναχώρηση για την Ρώμη.
Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CICERONE 4* (www.hotelcicerone.com). Προτείνουμε βραδινό γύρο της πόλης (προαιρετικά).
Κάντε μια ευχή ρίχνοντας ένα νόμισμα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι-ένα από τα πολλά αξιοθέατα που θα συναντήσουμε στη βόλτα μας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα
Ρώμη,Ξενάγηση πόλης,Μουσεία Βατικανού.
 Πρωινή ξενάγηση στην Αιώνια Πόλη.
Σε αυτήν την πόλη με τα τόσα πολλά ενδιαφέροντα,θα ήταν μάταιη κάθε προσπάθεια περιγραφής.
Γι’ αυτό περιοριζόμαστε σε απλή αναφορά μερικών αξιοθέατων,χωρίς σειρά,χωρίς αξιολόγηση: Κολοσσαίο,Αψίδα Αγίου Κωνσταντίνου,Αρματοδρόμιο Μάξιμου,πλατεία Βενετίας,Βιτοριάνο, Ρωμαϊκές αγορές. Ακολουθεί επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού,όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών,των χαλιών,των παπύρων,των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα,το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου,επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας,την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος.
Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού,όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου).
Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου,την περίφημη Πιετά,καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα
Ρώμη-Νάπολη,Περιήγηση.
Πρωινή αναχώρηση για τη χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη,την πρωτεύουσα του Ιταλικού Νότου.
Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο RENAISSANCENAPLESMEDITERRANEO4* (www.marriott.com) και περιήγηση στην πόλη.
Θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο,όπου θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας.
Μην παραλείψετε να γευθείτε την αυθεντική Πίτσα Ναπολετάνα στην πόλη όπου γεννήθηκε,μαζί με κρασί από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της περιοχής.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα
Νάπολη-Ματέρα-Μπάρι.
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την "Καππαδοκία της Ιταλίας" την Ματέρα,τη φημισμένη πόλη των τρωγλοδυτών της Δύσης.
Όλη η παλιά πόλη είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο!
Αμέτρητες τρύπες στον βράχο,σπηλιές σκοτεινές σε απείθαρχη διάταξη,υπόσκαφες εκκλησίες,αγιογραφίες στους βράχους,τρώγλες-κατοικίες ολοκληρωτικά σκαμμένες στο εσωτερικό του βράχου (τα λεγόμενα Σάσσι),που από άγριες,σκοτεινές και υγρές σπηλιές,μετατράπηκαν σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια.
Το γκριζοκίτρινο της πέτρας δίνει μια αίσθηση στοιχειωμένου τοπίου.
Το θέαμα είναι πρωτόγνωρο,τρομακτικό και σίγουρα κινηματογραφικό.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παζολίνι,γύρισε εδώ όλα του τα έργα με θέμα τη ζωή του Χριστού.
Θα ξεναγηθούμε στα Σάσσι (Sassi di Matera),τα σπίτια-σπηλιές μέσα στα  βράχια, που ανάγονται στην προϊστορική περίοδο και θα επισκεφθούμε ένα τυπικό σπίτι. Συνεχίζουμε για το Μπάρι,όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Νικολάου.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ORIENTE 4* (www.orientehotelbari.it).
Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα
Μπάρι-Αθήνα.
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

 

Έξοδα συμμετοχής στον ένθετο τιμοκατάλογο

 

Σημειώσεις:

 

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.  Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 • Οι αναχωρήσεις 27/7,10/8, 24/8 πραγματοποιούνται αντίστροφα
 • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

 

Περιλαμβάνονται:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ,ΜΠΑΡΙ-ΑΘΗΝΑ με την VOLOTEA.
 • Μεταφορές,εκδρομές,περιηγήσεις,ξεναγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Κόστος εισιτηρίων βαπορέτου στην Βενετία την ημέρα της ξενάγησης
 • Ξενάγηση της Ρώμης με επίσημο ξεναγό.
 • Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού και στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου με επίσημο ξεναγό.
 • Ξενάγηση στην Φλωρεντία και στην Galleria Uffizzi με επίσημο ξεναγό.
 • Μία χειραποσκευή και μία αποσκευή 15 κιλών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών.
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Φόροι πόλεων.
 • Check points € 20/άτομο.
 • Είσοδοι σε μουσεία,επισκεπτόμενους χώρους και Βατικανό,ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

 

Πτήσεις :

 

ΑΘΗΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ           V7 1490            12:15-13:35     

 

ΜΠΑΡΙ-ΑΘΗΝΑ              V7 1626            10:50-13:15     

 

ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΡΙ              V7 1627            09:50-10:25

 

ΒΕΝΕΤΙΑ-ΑΘΗΝΑ           V7 1490            08:35-11:50

 

 

 


 

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6ημ. 

 

Ρώμη,Μουσεία Βατικού,Σιένα,Φλωρεντία,Πάντοβα,Βενετία,Βερόνα.

                     

  Αναχωρήσεις : 04, 11, 18, 25 Ιουνίου ’18

 

1η μέρα
ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΒΕΡΟΝΑ-ΠΑΝΤΟΒΑ. 
 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. 
Άφιξη και πανοραμική περιήγηση.

Θα  δούμε το κάστρο των Σφόρτσα,την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου.
Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως.
Χρειάστηκαν 5 αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και σήμερα είναι ο 5ος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός στον κόσμο.
Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’,που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας.
Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα.
Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου,είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση,την Αγία Μαρία della Scala.
Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα,την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ,στις όχθες του ποταμού Αδίγη.
Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα,και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια,και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.
Αργά το  απόγευμα άφιξη στη Πάντοβα,μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. 
Διανυκτέρευση.

2η μέρα
ΠΑΝΤΟΒΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ.
 Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά,που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες,και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.
Από το Τρονκέτο,μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο,όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο.
Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων,μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ,και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου,«το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης»,όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας.
Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου,αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής,με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε),ο Πύργος του Ρολογιού,η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ.
Τέλος,θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano.
Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

3η μέρα
ΠΑΝΤΟΒΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ   
 Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Αναχώρηση για τη Φλωρεντία,τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.
Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε,με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι.
Συνεχίζοντας,θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία,που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου.
Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο,που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης,και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών.
Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι,την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία,και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα,μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας,με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski.
Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι,την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων.
Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

4η μέρα
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΣΙΕΝΑ-ΡΩΜΗ.
 Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη μεσαιωνική Σιένα.
Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο,όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο.
Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά,τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό,αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου,που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία.
Αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη,τη Ρώμη.
Άφιξη,μεταφορά,και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

5η μέρα
ΡΩΜΗ.  
 Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Η περιήγηση της πόλης,θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο,το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου,και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου.
Σήμερα,αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης.
Συνεχίζουμε με τον λόφο του Καπιτωλίου και την Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β',τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας,στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια.
Απόγευμα ελεύθερο.
Διανυκτέρευση.

6η μέρα
ΡΩΜΗ-ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ-ΑΘΗΝΑ.
 Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού,για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης,όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα,τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε,έργα των Τζιότο,Ραφαήλ,Ντα Βίντσι,Καραβάτζιο κ.ά.
Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων,των Ταπισερί,των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο.
Ακολούθως,θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου,τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου,χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου,όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό,έργο του Μπερνίνι.
Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Ρώμης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (28€ για ενήλικες και 20€ για παιδιά μέχρι 18 ετών).
Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου λίγες μέρες πριν την επίσκεψη.
Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού.  

 Hotel Albani Rome, Hotel Μediterraneo Firenze ,Hotel Four Points by Sheraton Padova

 Με πρωινό Μπουφέ.

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο             575 €                                  

 Τιμή σε μονόκλινο                             750 €

 Παιδικό (μέχρι 12 ετών)                   525 €                                    

 Φόροι αεροδρομίων                         150  €

 Hotel Capannelle Appia Antica Roma, Grand Hotel Tettuccio Montecatini Terme ,

 Hotel Eden Jesolo (ηπειρωτική Βενετία )

 Με Ημιδιατροφή.

 Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο             545 €                                  

 Τιμή σε μονόκλινο                             725 €

 Παιδικό (μέχρι 12 ετών)                   515 €                                    

 Φόροι αεροδρομίων                         150  €

 Σημείωση :

 Για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με την Aegean Airlines και επιθυμούν να ταξιδέψουν με εσωτερικές πτήσεις το επιπλέον κόστος είναι:

 Από/προς Θεσσαλονίκη  από 70€ έως 90€,& Από/προς υπόλοιπα αεροδρόμια από 120€ έως 140 €.   

 Περιλαμβάνονται:

 

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα-Ρώμη & Μιλάνο-Αθήνα με την Aegean Airlines.

Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας.

 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Εκδρομές,περιηγήσεις, ξεναγήσεις,όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Τοπικοί ξεναγοί στα Μουσεία Βατικανού & Φλωρεντία.
 • Έμπειρο αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
 • Είσοδοι σε μουσεία,Βαπορέτο Βενετίας την ημέρα της ξενάγησης,Είσοδος στα μουσεία του
 • Βατικανού,αρχαιολογικούς χώρους,θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Checkpoint (25€)
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Ρώμη 6€, Φλωρεντία  4,8€/Μοντεκατίνι 1,40€.
 • Πάντοβα & Ηπειρωτική Βενετία 2,85€ ).

 Πτήσεις με Alitalia για τις αναχωρήσεις 26 Μαΐου’18, 04, 11, 18, 25 Ιουνίου’18   

Αναχώρηση: Αθήνα-Μιλάνο  14.40     16.15                  

Επιστροφή: ΡώμηΑθήνα  21.50     00.50    

 GR.


Escape ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ,4 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα
Αθήνα-Ρώμη.
 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος & απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο της Ρώμης.
Άφιξη και επιβίβαση στο τρένο με προορισμό τη γραφική πρωτεύουσα της Τοσκάνης,τη Φλωρεντία.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα χρόνος διαθέσιμος για να γνωρίσετε την πόλη με μεγάλη ιστορία&Αναγέννηση και με το ποταμό Αρνο να τη διασχίζει από τη μια άκρη στην άλλη.  

2η μέρα
Φλωρεντία, ξενάγηση.
 Πρόγευμα και συνάντηση με τον Ελληνόφωνο ξεναγό,για να γνωρίσετε περιπατητικά την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ.
θα δούμε το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο,το Βαπτιστήριο-ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά-την εκκλησία Σάντα Κρότσε,την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο,που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας.
Απόγευμα ελεύθερο.
Επισκεφτείτε τη Πινακοθήκη Ουφίτσι με πίνακες των Μποτιτσέλι,Ραφαήλ,Ντονατέλο,Λεονάρντο ντα Βίντσι ή το Παλάτσο Πίτι ή απλά απολαύστε μια βόλτα στην υπαίθρια αγορά Πορτσελίνο,όπου θα βρείτε χαρακτηριστικά ψάθινα φλωρεντιανά,χειροποίητα κεντήματα.
Το βράδυ επισκεφτείτε ένα από τα εστιατόρια της πόλης για να δοκιμάσετε εκλεκτό κρέας και ζυμαρικά μαγειρεμένα με βασικά συστατικά της Τοσκάνικης κουζίνας.

3η μέρα
Φλωρεντία (προαιρετική εκδρομή στη Σιένα & το Σαν Τζιμινιάνο).
 Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη.
Σας προτείνουμε (κόστος ατομικό) εκδρομή στη Σιένα & το Σαν Τζιμινιάνο μια αγροτική περιοχή με γραφικά τοπία.
Στη Σιένα σεργιανήστε στα μεσαιωνικά δρομάκια,όπου χωρίζουν τη πόλη σε 17 περιφέρειες και καθένα από αυτά συμβολίζεται με ένα ζώο,ενώ στο παραμυθένιο κάστρο-χωριό Σαν Τζιμινιάνο θαυμάστε τους δεκάδες πύργους του,όπου από τις πολεμίστρες τους ατενίστε τους απέραντους αμπελώνες και ελαιώνες στις πεδιάδες της Τοσκάνης.

4η μέρα
Ρώμη-Αθήνα
 Μετά το πρόγευμα,παράδοση των δωματίων και επιβίβαση στο τρένο για επιστροφή στο αεροδρόμιο της Ρώμης και εν συνεχεία πτήση για την Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις

Απριλίου - 30 Ιουνίου 2018, 4 μέρες

Ξενοδοχεία

Corona D’ Italia 3*

Ambasciatori 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

495 

565 

Μονόκλινο

695 €

895 €

Παιδικό έως 11 ετών

465 €

535 €

Επιπλέον διαν/ση

κατ ‘άτομο σε δίκλινο

95 €

115 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα με Alitalia Airlines | 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3*, 4* | Ελληνόφωνη περιπατητική ξενάγηση πόλης | κόστος τρένου για τη διαδρομή Ρώμη-Φλωρεντία-Ρώμη | Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων €150 | φιλοδωρήματα, αχθοφορικά | είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων | κόστος αποσκευής για πτήσεις ΑΖ (€40 το άτομο) | δημοτικός φόρος πόλης ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο | Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων,συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών.

 

 (Y.T)

 


ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ,
4 ΗΜΕΡΕΣ

1ημέρα
Αθήνα-Μιλάνο-Λίμνη Κόμο.
 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος & πτήση για τη πρωτεύουσα της επαρχίας της Λομβαρδίας και το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Ιταλίας,το Μιλάνο.
Άφιξη & μεταφορά στη λίμνη Κόμο,όπου η ρομαντική ατμόσφαιρα και το φυσικό κάλλος του αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς & ποιητές.
Τακτοποίηση στα δωμάτια & χρόνος για ναγνωρίσετε τη πληθωρική λίμνη Κόμο,που φιλοξενεί μικρά χαριτωμένα ψαροχώρια και ιστορικές κωμοπόλεις,βγαλμένες από την φαντασία ιπποτικών μυθιστορημάτων.
Εδώ θα δείτε το πανέμορφο Καθεδρικό,στην αυλή του οποίου γίνεται παζάρι τοπικών προϊόντων,πολλές ρομαντικές πλατείες και μπαλκόνια που ξεχειλίζουν από εποχιακά λουλούδια.
Σεργιανήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια,θαυμάζοντας το γαλήνιο τοπίο,και τη ρομαντική ατμόσφαιρα με το φυσικό κάλλος της αποτέλεσαν διαχρονική πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς,ποιητές και συνθέτες.

2ημέρα
Λίμνη Κόμο….εκδρομή στο Λουγκάνο με το τρένο!
 Πρόγευμα και για τη σημερινή μέρα έχουμε φροντίσει να επισκεφτείτε με το τρένο το γραφικό Λουγκάνο,φωλιασμένο ανάμεσα στις απότομες βουνοπλαγιές των Άλπεων.
Επιβιβαστείτε στο τρένο από το κεντρικό σταθμό του Κόμο με προορισμό τη καρδιά του Λουγκάνο.
Περιπλανηθείτε στα γραφικά δρομάκια της πόλης που σφύζουν από ζωή,θαυμάζοντας διάσπαρτα παλιά ανάκτορα & αρχοντικά με αψίδες.
Ο καθεδρικός ναός του Σαν Λορέντζο θεωρείται από τα ωραιότερα δημιουργήματα της Ιταλικής Αναγέννησης και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Τέλος,απολαύστε τοπικές ποικίλες γεύσεις σε ένα από τα πολυάριθμα εστιατόρια της πόλης,με θέα τη λίμνη καθρέφτης όπου αντικατοπτρίζει βουνά και ουρανό.
Χειμώνα-καλοκαίρι μαγνητίζει τα χρώματα και τα κατεβάζει ως το βυθό σε μία απίστευτη εναλλαγή χρωματικών συνδυασμών.
Αποχαιρετίστε το αριστοκρατικό Λουγκάνο,πριν επιβιβαστείτε στο τρένο με προορισμό επιστροφής το Κόμο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα
Λίμνη Κόμο….Shopping day στο Μιλάνο!  
 Πρόγευμα και σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η αγορά του της πόλης του Μιλάνου δε μπορεί να σας αφήσει αδιάφορους.
Εξασφαλίζοντας εισιτήριο τρένου (κόστος ατομικό) κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Galleria Vittorio Emanuele II με τη γυάλινη οροφή,για μια πρώτη ματιά στις βιτρίνες των καταστημάτων & εν συνεχεία  κινηθείτε βορειοανατολικά, προς τη Via Montenapoleone και τους γύρω δρόμους,εκεί όπου βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας.
Υπάρχουν όμως και δρόμοι για μικρότερο βαλάντιο,όπως η Via Torino,όπου θα βρείτε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων ρούχων και αξεσουάρ,ή η Largo Carrobbio,με μικρές μπουτίκ για πιο εναλλακτικό ντύσιμο.
Ο χρόνος σας σίγουρα θα σας επιτρέψει να γευματίσετε σε έναν από τους πολλούς χώρους εστίασης,ανακαλύπτοντας τη αληθινή νοστιμιά από φρέσκα ζυμαρικά,θαλασσινά,ποικιλία τυριών,αλλαντικών & τρούφας με συνοδεία από ακριβοθώρητα προϊόντα όπως φουαγκρά,dressings & σάλτσες,μαρμελάδες κα.
Επιστροφή με το τρένο (κόστος ατομικό) στο παράδεισο με την ομορφιά φυσικού κάλλους,το Κόμο.  

4η μέρα
Λίμνη Κόμο-Μιλάνο-Αθήνα.
 Μετά το πρωινό,αποχαιρετήστε τη διάσημη λίμνη της Ιταλίας με τις πολύχρωμες κεραμοσκεπές,τους έντονα βαμμένους τοίχους στο χρώμα της ώχρας,τις δαντελωτές μαρκίζες και πύργοι και σπίτια που με που τα βλέπεις μαντεύεις ότι έχουν ζήσει στιγμές παράφορου έρωτα,πριν την μεταφορά σας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

Αναχωρήσεις

Απριλίου – 30 Ιουνίου 2018, 4 μέρες

Ξενοδοχεία

Β & Β Hotel Como 3*

Metropole Suisse Hotel 4*

 

Alitalia

Aegean

Alitalia

Aegean

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

415 €

465 €

550 €

595 €

Μονόκλινο

465 €

530 €

695 €

745 €

Παιδικό έως 11 ετών

385 €

435 €

520 €

565 €

Επιπλέον διαν/ση

κατ ‘άτομο σε δίκλινο

65 €

115 €

 


Escape ΝΑΠΟΛΗ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ,
4 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η μέρα
Αθήνα-Νάπολη.
 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος & πτήση για την όμορφη Νάπολη με Alitalia Airlines μέσω Ρώμης.

Άφιξη & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Υπόλοιπο απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία στη πόλη που θα σας φιλοξενήσει καθώς αποτελεί εξίσου σημαντικό λιμάνι της Νότιας Ιταλίας.

2η μέρα
Νάπολη (προαιρετική εκδρομή στη Πομπηία).
Ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Περιηγηθείτε στη πανέμορφη παραλιακή λεωφόρο της,στο χιλιοτραγουδισμένο λιμάνι Σάντα Λούτσια με το κάστρο στη πλατεία του Δημαρχείου.

Εναλλακτικά,μπορείτε να επισκεφτείτε (κόστος ατομικό) την αρχαία πόλη της Πομπηίας,για να θαυμάσετε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο που καταστράφηκε το 79 μΧ. από το ηφαίστειο του Βεζούβιου.
Εκεί θα δείτε το περιμετρικό τοίχος,τις αγορές,την porta marina,τον ναό του Απόλλωνα,το αρχαίο Θέατρο κα.
Απόγευμα ελεύθερο και το βράδυ περιπλανηθείτε στο παραλιακό δρόμο με τα πολυάριθμα μπαράκια της Νάπολης.

3η μέρα
Νάπολη (προαιρετική εκδρομή σε Κάπρι - Ανακάπρι & Μόντε Σολαρο).
 Μετά το πρόγευμα,αναχώρηση με το καραβάκι (κόστος ατομικό) για το ωραιότερο νησί της Ιταλίας,το Κάπρι όπου η ονειρική εξωπραγματική ατμόσφαιρα του είναι αυτή που γοητεύει τους επισκέπτες του κάθε χρόνο.

Φτάνοντας στο διάσημο νησί της Μεσογείου,θα επισκεφτούμε τη γοητευτική πλατεία "Piazzeta",θα δούμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni και με μίνι λεωφορεία ή με τελεφερίκ (κόστος ατομικό) θα ανεβαίνουμε  στην κωμόπολη του Ανακάπρι με τα γραφικά σοκάκια,τα κομψά καταστήματα και τα πολυτελή ξενοδοχεία,για να θαυμάσουμε τη βίλα Σαν Μικέλε απ όπου προσφέρεται πανοραμική θέα της περιοχής από τη κορυφή του Monte Solaro.
Επιστροφή στο Νάπολη & διανυκτέρευση.

4η μέρα
Νάπολη-Αθήνα.

Πρόγευμα,χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της πτήσης από το αεροδρόμιο της Νάπολης για την Αθήνα μέσω Ρώμης.

 

Αναχωρήσεις

Απριλίου – 30 Ιουνίου 2018, 4 μέρες

Ξενοδοχεία

Ibis Garibaldi 3*

Culture Centro 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο

320 

410 

Μονόκλινο

515 €

685 €

Παιδικό έως 11 ετών

290 €

380 €

Επιπλέον διαν/ση

κατ’ άτομο σε δίκλινο

60 €

90 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Νάπολη-Αθήνα με Alitalia Airlines | 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3* / 4* στη Νάπολη | μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο της Νάπολης στο ξενοδοχείο | Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων €150 | φιλοδωρήματα, αχθοφορικά | είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων | κόστος αποσκευής για πτήσεις ΑΖ (€40 το άτομο) | έξοδα καραβιών, τελεφερίκ & τρένων | δημοτικός φόρος πόλης €4 το άτομο τη βραδιά για ξενοδοχεία 4*, ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο | Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών.

  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μιλάνο-Αθήνα με Alitalia ή Aegean Airlines | 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4* | Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο

| κόστος τρένου για τη διαδρομή Κόμο-Λουγκάνο-Κόμο | Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων €150 | φιλοδωρήματα, αχθοφορικά | είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων | κόστος αποσκευής για πτήσεις AZ, Α3 (€40 το άτομο) | δημοτικός φόρος πόλης ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο | Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών.

 

 


ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Βενετία-Βερόνα-Σιρμιόνε-Φλωρεντία-Σιένα-Ρώμη-Νάπολη-Ματέρα-Μπάρι

ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

8 ΗΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις / Ημερομηνίες εκδρομών :

20/7 , 27/7 , 3/8 , 10/8 , 17/8 , 24/8

1η μέρα
Αθήνα-Βενετία,Περιήγηση.
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την VOLOTEA για την πόλη των Δόγηδων, την ανεπανάληπτη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση στην "Γαληνοτάτη".

Μεταφορά στο Τρονκέτο, απ΄ όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το "ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης"κατά τον Ναπολέοντα.
Εκεί,θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων,τον Πύργο του Ρολογιού,τις παλιές φυλακές,την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών,την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano.
Χρόνος ελεύθερος,μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH LAGUNA 4* (www.nh-hotels.com).
Διανυκτέρευση.

2η μέρα
Βενετία-Βερόνα-Σιρμιόνε-Φλωρεντία.
Πρωινή αναχώρηση για την ρομαντική Βερόνα,την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Εδώ, θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα,τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.
Συνεχίζουμε για το όμορφο μεσαιωνικό Σιρμιόνε,κτισμένο στο νότιο άκρο της λίμνης Garda, όπου θα περπατήσουμε.
Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τον καπουτσίνο σας και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης και μια από τις πιο θρυλικές πόλεις της Ιταλίας,την υπέροχη Φλωρεντία.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND ADRIATICO 4* (www.hoteladriatico.it) σε ιδανική τοποθεσία για εξορμήσεις στην πόλη.
Διανυκτέρευση.

3η μέρα
Φλωρεντία,Ξενάγηση πόλης, επίσκεψη στην Galleria Uffizi.
 Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης,όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο,το Βαπτιστήριο,την εκκλησία Σάντα Κρότσε,την Πόντε Βέκιο,την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες του κόσμου,την Galleria degli Uffizi, που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο,Μποττιτσέλλι,Λεονάρντο ντα Βίντσι,Ραφαήλ,Τιτσιάνο,Βερονέζε,Μιχαήλ Άγγελος,Καραβάτζιο,Ρέμπραντ,Ρούμπενς,Ντύρερ,Γκόγια,Ελ Γκρέκο κ.ά.).
Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στη φημισμένη αγορά της.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

4η μέρα
Φλωρεντία-Σιένα-Ρώμη.
Πρωινή αναχώρηση για την ρομαντική Σιένα.
Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Ντελ Κάμπο-την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται μία από τις ωραιότερες πλατείες της Ιταλίας.
Θα δούμε αγέρωχα αρχοντικά,στενά καλντερίμια και πανέμορφες εκκλησίες.
Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αναχώρηση για την Ρώμη.
Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CICERONE 4* (www.hotelcicerone.com). Προτείνουμε βραδινό γύρο της πόλης (προαιρετικά).
Κάντε μια ευχή ρίχνοντας ένα νόμισμα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι-ένα από τα πολλά αξιοθέατα που θα συναντήσουμε στη βόλτα μας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα
Ρώμη,Ξενάγηση πόλης,Μουσεία Βατικανού.
 Πρωινή ξενάγηση στην Αιώνια Πόλη.
Σε αυτήν την πόλη με τα τόσα πολλά ενδιαφέροντα, θα ήταν μάταιη κάθε προσπάθεια περιγραφής.
Γι’ αυτό περιοριζόμαστε σε απλή αναφορά μερικών αξιοθέατων,χωρίς σειρά,χωρίς αξιολόγηση: Κολοσσαίο,Αψίδα Αγίου Κωνσταντίνου,Αρματοδρόμιο Μάξιμου,πλατεία Βενετίας,Βιτοριάνο, Ρωμαϊκές αγορές. Ακολουθεί επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού,όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών,των χαλιών,των παπύρων,των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα,το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου,επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας,την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος.
Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου).
Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου,την περίφημη Πιετά,καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

6η μέρα
Ρώμη-Νάπολη,Περιήγηση.
Πρωινή αναχώρηση για τη χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη,την πρωτεύουσα του Ιταλικού Νότου.
Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο RENAISSANCENAPLESMEDITERRANEO4* (www.marriott.com) και περιήγηση στην πόλη.
Θα περπατήσουμε στο ιστορικό της κέντρο και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο,όπου θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας.
Μην παραλείψετε να γευθείτε την αυθεντική Πίτσα Ναπολετάνα στην πόλη όπου γεννήθηκε,μαζί με κρασί από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της περιοχής.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

7η μέρα
Νάπολη-Ματέρα-Μπάρι.
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την "Καππαδοκία της Ιταλίας" την Ματέρα,τη φημισμένη πόλη των τρωγλοδυτών της Δύσης.
Όλη η παλιά πόλη είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο!
Αμέτρητες τρύπες στον βράχο,σπηλιές σκοτεινές σε απείθαρχη διάταξη,υπόσκαφες εκκλησίες,αγιογραφίες στους βράχους,τρώγλες-κατοικίες ολοκληρωτικά σκαμμένες στο εσωτερικό του βράχου (τα λεγόμενα Σάσσι),που από άγριες,σκοτεινές και υγρές σπηλιές,μετατράπηκαν σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια.
Το γκριζοκίτρινο της πέτρας δίνει μια αίσθηση στοιχειωμένου τοπίου.
Το θέαμα είναι πρωτόγνωρο,τρομακτικό και σίγουρα κινηματογραφικό.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παζολίνι,γύρισε εδώ όλα του τα έργα με θέμα τη ζωή του Χριστού.
Θα ξεναγηθούμε στα Σάσσι (Sassi di Matera),τα σπίτια-σπηλιές μέσα στα  βράχια, που ανάγονται στην προϊστορική περίοδο και θα επισκεφθούμε ένα τυπικό σπίτι. Συνεχίζουμε για το Μπάρι,όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Νικολάου.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ORIENTE 4* (www.orientehotelbari.it).
Διανυκτέρευση.

8η μέρα
Μπάρι-Αθήνα.
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Έξοδα συμμετοχής στον ένθετο τιμοκατάλογο

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.  Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 • Οι αναχωρήσεις 27/7,10/8, 24/8 πραγματοποιούνται αντίστροφα
 • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ,ΜΠΑΡΙ-ΑΘΗΝΑ με την VOLOTEA.
 • Μεταφορές,εκδρομές,περιηγήσεις,ξεναγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Κόστος εισιτηρίων βαπορέτου στην Βενετία την ημέρα της ξενάγησης
 • Ξενάγηση της Ρώμης με επίσημο ξεναγό.
 • Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού και στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου με επίσημο ξεναγό.
 • Ξενάγηση στην Φλωρεντία και στην Galleria Uffizzi με επίσημο ξεναγό.
 • Μία χειραποσκευή και μία αποσκευή 15 κιλών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Φόροι πόλεων.
 • Check points € 20/άτομο.
 • Είσοδοι σε μουσεία,επισκεπτόμενους χώρους και Βατικανό,ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Πτήσεις :

ΑΘΗΝΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ           V7 1490            12:15-13:35     

ΜΠΑΡΙ-ΑΘΗΝΑ              V7 1626            10:50-13:15     

 ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΡΙ              V7 1627            09:50-10:25

ΒΕΝΕΤΙΑ-ΑΘΗΝΑ           V7 1490            08:35-11:50

  

 


Λίμνες Βόρειας Ιταλίας-Μιλάνο 

 

Λίμνες Ματζόρε,Κόμο,Λουγκάνο, Πορτοφίνο,Σάντα Μαργκερίτα
Κρουαζιέρα στα Νησιά Ίζολα Μπέλλα και Ίζολα Πεσκατόρι,Μπέργκαμο.

Μέρα 0
Αθήνα-Μιλάνο.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 21.45 και πτήση στις 23.45 με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας,το Μιλάνο,την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και το παγκόσμιο κέντρο μόδας.
Άφιξη,μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

Σημείωση:
Η μέρα αυτή δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος και γι'αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0"

1η μέρα
Μιλάνο,Ξενάγηση πόλης
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε το μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της Ιταλίας, τον Καθεδρικό ναό (Ντουόμο),την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε Β', το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και το μουσείο του.

Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές.
Κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Galleria Vittorio Emanuele II με τη γυάλινη οροφή και στη συνέχεια κινηθείτε βορειοανατολικά,προς τη Via Montenapoleone και τους γύρω δρόμους,εκεί όπου βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

2η μέρα
Μιλάνο,Ημερήσια εκδρομή στο μαγευτικό Πορτοφίνο και την υπέροχη Σάν
τα Μαργκερίτα.
Πρωινή αναχώρηση για ένα από τα πανέμορφα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής,το παγκοσμίως γνωστό και κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο,που συγκεντρώνει καλλιτέχνες,αστέρες του Χόλυγουντ και VIP’s,ενώ στο μικρό του λιμάνι καταφθάνουν θαλαμηγοί μεγιστάνων των πλούτου.
Συνεχίζουμε με το μαργαριτάρι της Λιγουρίας,τη Σάντα Μαργκερίτα (Santa Margherita),ένα εξίσου περίφημο θέρετρο της Ιταλικής Ριβιέρας.
Αφού απολαύσουμε την υπέροχη θέα του κόλπου, θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα
Μιλάνο,Ημερήσια εκδρομή στη Λίμνη Ματζόρε,Κρουαζιέρα στα Νησιά Ίζολα Μπέλλα και Ίζολα Πεσκατόρι,Παλάτι Μπορομεέ.
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Ματζόρε και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στα κοντινά γραφικά νησιά Ίζολα Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων) και Ίζολα Μπέλλα,όπου θα επισκεφθούμε το πολυτελές παλάτι της οικογένειας Μπορομέε του 17ου αιώνα με τους καταπληκτικούς κήπους και την εξαιρετική θέα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.
Διανυκτέρευση.

4η μέρα
Μιλάνο,Ημερήσια εκδρομή στο Μπέργκαμο.
Πρωινή αναχώρηση για την κομψή,παραδοσιακή πόλη του Ιταλικού βορρά,το πανέμορφο Μπέργκαμο.
Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στο επιβλητικό τοπίο των Άλπεων στον βορρά και στην Pianura Padana,την πυκνοκατοικημένη πεδιάδα που διασχίζει ο ποταμός Πάδος,στα νότια.
Το Μπέργκαμο αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα:την ατμοσφαιρική Citta Alta (Άνω Πόλη),την Civitas της ρωμαϊκής εποχής,γαντζωμένη στις βραχώδεις πλαγιές ενός λόφου,συνιστώντας ένα από τα πιο όμορφα αστικά σκηνικά της Ιταλίας-ένα σύνολο με λιθόστρωτους δρόμους,μεσαιωνικά παλάτια και γοτθικές εκκλησίες,που περικλείεται από καλοδιατηρημένα ενετικά τείχη του 16ου αιώνα-και την πιο σύγχρονη Citta Bassa (Κάτω Πόλη),την πεδινή Suburbia,που διαθέτει λειτουργική πολεοδομική ανάπτυξη με όμορφα ιστορικά κτίρια,πλατείες και πεζόδρομους.
Επίσκεψη και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης,να απολαύσετε την εκπληκτική πανοραμική θέα από τα τείχη της,να πιείτε έναν καφέ ή να δοκιμάσετε το γλύκισμα polenta e osei και άλλες λιχουδιές στην εντυπωσιακή Piazza Vecchia,που κατά τον Ελβετό αρχιτέκτονα Le Corbusier είναι η πιο όμορφη πλατεία της Ευρώπης.
Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

5η μέρα
Μιλάνο,Εκδρομή στις Λίμνες Κόμο & Λουγκάνο (Ελβετία)-Αθήνα.
Σήμερα θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Κόμο.
Άφιξη και γνωριμία με την ομώνυμη πόλη.
Η προκυμαία,το ιδανικότερο μέρος για έναν ρομαντικό περίπατο,η Piazza Cavour,η κεντρική πλατεία με όμορφα καφέ και εστιατόρια,καθώς και ο Καθεδρικός ναός,γνωστός για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες που ενσωματώνει,είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα που θα δούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας.
Πριν το μεσημέρι συνεχίζουμε για τα Ελβετικά σύνορα,με προορισμό το κοσμοπολίτικο Λουγκάνο με την ομώνυμη λίμνη-την πόλη που χτυπά με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού.
Ελεύθερος χρόνος και αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

Οι ανωτέρω εκδρομές επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
Το εξαήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα στο Μιλάνο.

 • Η πρώτη διανυκτέρευση δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος-το οποίο είναι πενθήμερο ή εξαήμερο (ανάλογα με την επιλογή σας)-και γι'αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0",παρά το γεγονός ότι παρέχουμε ξενοδοχείο με πρωινό.
  Δηλαδή,στο πενθήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 5 και όχι 4 και στο εξαήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 6 και όχι 5
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧ.: 11 Αυγούστου                                      5, 6 μέρες

           

                                                         11-16 Αυγ.                            11-17 Αυγ.

         5 (+1) μέρες                         6 (+1) μέρες

                                                      SMART PRICE            SMART PRICE

Τιμή Κατά άτομο                            

Δίκλινο                                                  445            495             495            545

3ο άτομο έως 12 ετών                            395            445             445            495

Μονόκλινο                                             595            645                         695            745

             

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: 185 € περίπου

SMARTPRICE: Για κρατήσεις έως 45 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων 

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES    

 

11/8

ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ

  23.45 - 01.15   ναυλωμένη πτήση

16/8

ΜΙΛΑΝΟ - ΑΘΗΝΑ

  17.10 - 20.35

 

11/8

ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ

  23.45 - 02.30   ναυλωμένη πτήση

17/8

ΜΙΛΑΝΟ - ΑΘΗΝΑ

  17.10 - 20.35

 

• Πέντε ή έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Μιλάνο

Σημείωση: Η "Μέρα 0" δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος, παρά το γεγονός ότι παρέχουμε ξενοδοχείο (δηλαδή 5 διανυκτερεύσεις στο 5ήμερο πρόγραμμα και 6 διανυκτερεύσεις στο 6ήμερο πρόγραμμα)  

• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά στο ξενοδοχείο

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 • Εισιτήριο για την κρουαζιέρα στα νησιά Ίζολα Μπέλλα και Ίζολα Πεσκατόρι,στο παλάτι Μπορομεέ,στο μουσείο και στους κήπους

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων,φόροι πόλεων,check points: € 20/άτομο,είσοδοι σε μουσεία,αρχαιολογικούς χώρους,εισιτήρια τραίνων,οδοντωτού,καραβιών (εκτός προγράμματος),αχθοφορικά,φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 


 

Δολομίτες-Ιταλικό Τιρόλο.

 

Κορτίνα ντ’Αμπέτσο-Λίμνη Μισουρίνα-Τρέντο-Μαντόνα ντι Καμπίλιο-Βερόνα-Μάντοβα -Μποργκέτο-Ίννσμπρουκ-Μπολτσάνο.

8 ημέρες

Αναχωρήσεις:17, 24, 31/07, 13/08

 

1η μέρα
Αθήνα - Πάτρα.
 Αναχώρηση από την Αθήνα για την Πάτρα,απόπλους.

2η μέρα
Ανκόνα –Ιταλικό τιρόλο- Ροβερέτο.
 Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση, μέσω μιας γραφικής διαδρομής στο Ιταλικό Τιρόλο.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Ροβερέτο.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα
Δολομίτες-Κορτίνα ντ’Αμπέτσο-Λίμνη Μισουρίνα.
 Πρόγευμα και ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή με φόντο τους επιβλητικούς Δολομίτεςφθάνουμε στη Λίμνη Μιζουρίνα.
Ακολουθεί το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό κέντρο Κορτίνα ντ’Αμπέτσο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείομας,δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα
Τρέντο-Δολομίτες-Μαντόνα ντι Καμπίλιο.
 Πρόγευμα και αναχώρηση.
Στάση για σύντομη περιήγηση στο Τρέντο.
Συνεχίζουμε για το γνωστό ορεινό παραθεριστικό κέντρο Μαντόνα ντι Καμπίλιο.
Θα το συναντήσουμε σκαρφαλωμένο στις Άλπεις,στην «καρδιά» των Δολομιτών,σε υψόμετρο 1550 μέτρα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα
Βερόνα-Μποργκέτο-Μάντοβα-Ροβερέτο.
 Πρόγευμακαι αναχωρούμε για τη Βερόνα,έναν από τους πιο γοητευτικούς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ιταλίας (UNESCO).
Η πόλη έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου με την αξεπέραστη τραγωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».
Σύντομη στάση στο Μποργκέτο.
Τελευταίος μας σταθμός ησαιξπηρική Μάντοβα, που είναι γνωστή για τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της (UNESCO).
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα
Ίννσμπρουκ-Μπολτσάνο.
Πρόγευμακαι αναχωρούμε για το Ίννσμπρουκ.
Έχοντας διατελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα έδρα της δυναστείας των Αψβούργων,το Ίννσμπρουκ (και ειδικότερα το ιστορικό του κέντρο) έχει παραμείνει σχεδόν ανέπαφο στο πέρασμα των αιώνων,συνιστώντας ένα κινηματογραφικό ντεκόρ πέρα για πέρα αυθεντικό.
Μεγαλόπρεπα παλάτια και κάστρα, περίτεχνα κτίρια μπαρόκ,ροκοκό και νεοκλασικά,καθεδρικοί ναοί, σκιερά καλντερίμια και μεσαιωνικές κατοικίες συνθέτουν ένα ζωντανό μουσείο με λαμπρές μαρτυρίες της δημιουργικής περιόδου των Αυστριακών αυτοκρατόρων.
Συνεχίζουμε για το Μπολτσάνο.
Στο παλαιό και όμορφο μεσαιωνικό κέντρο θα θαυμάσουμετον γοτθικό καθεδρικό ναό και τα τυρολέζικα σπίτια.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα
Ροβερέτο-Ανκόνα.
Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα.
Απόπλους.

8η μέρα
Πάτρα - Αθήνα.
Άφιξη το απόγευμα στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για την Αθήνα.

 

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Earlybooking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

17, 24, 31/07, 13/08

565€

595€

+140€

515

 Περιλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Ανκόνα-Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.
 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia.
 • 5 διανυκτερεύσεις συνολικά στο ξενοδοχείο Mercure Rovereto 4* ή παρόμοιο με ημιδιατροφή.
 • Έμπειροςαρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Check point Ιταλίας €20.
 • Είσοδοι σε μουσεία,ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
 • Τυχόν Δημοτικός φόρος πληρωτέος επί τόπου και οτι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

 

 Γενικές σημειώσεις εξωτερικού:

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά.
  Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες,σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα,χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριοσε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
  Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. 
  Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν.
  Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται,οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή):ΑΒ2 +€65,Α2 +€80,Α4+€25,ΑΒ3 +€30,Α3 +€3.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

 

AC


Τοσκάνη/Φλωρεντία-Cinque Terre-Ρώμη

 

Πίζα,Λούκα,Σιένα,Σαν Τζιμινιάνο.

 

Μέρα 0
Αθήνα-Μιλάνο.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 21.45 και πτήση στις 23.45 με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας,το Μιλάνο.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη γύρω περιοχή.
Διανυκτέρευση.

 

Σημείωση:
Η μέρα αυτή δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος και γι΄ αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0"

 

1η μέρα
Μιλάνο-Φλωρεντία,Ξενάγηση πόλης,επίσκεψη στην Galleria Uffizi.
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία.
Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη,κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο,το Βαπτιστήριο,την εκκλησία Σάντα Κρότσε,την Πόντε Βέκιο,την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες του κόσμου,την Galleria degli Uffizi
(Μποττιτσέλλι,Ντα Βίντσι,Τιτσιάνο,Μιχαήλ Άγγελος,Καραβάτζιο,Ρέμπραντ,Ρούμπενς,Ντύρερ,Γκόγια,Ελ Γκρέκο κ.ά.).
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRANDMEDITERRANEO 4*(www.hotelmediterraneofirenze.com).

 

2η μέρα
Φλωρεντία-Πίζα-Λούκα-Φλωρεντία.
Πρωινή αναχώρηση για την Πίζα.
Άφιξη,περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για την κουκλίστικη Λούκα,μια πόλη με πανέμορφη και χαρακτηριστική ρυμοτομία,που περιβάλλεται από ισχυρά αμυντικά τείχη.
Φθάνοντας,θα περπατήσουμε στα γραφικά της σοκάκια με τα παλαιά αρχοντικά και την οβάλ πλατεία.
Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Φλωρεντία.

 

3η μέρα
Φλωρεντία-Σιένα-Σαν Τζιμινιάνο-Φλωρεντία.
Αναχωρούμε σήμερα για την πανέμορφη Σιένα,με τα αγέρωχα αρχοντικά,τα στενά καλντερίμια,τις ήσυχες πλατείες και τις εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο,όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους.
Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο,την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο.
Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο,τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη των κάστρων/πύργων,το Σαν Τζιμινιάνο,το "Μανχάταν της Τοσκάνης".
Επιστροφή στη Φλωρεντία.

 

4η μέρα
...στα εντυπωσιακά άγρια τοπία και παραλίες των Τσίνκουε Τέρρε (Πέντε Τόποι)-Φλωρεντία.
Σήμερα θα επισκεφθούμε την ακτογραμμή των Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre),των πέντε γραφικών μικρών χωριών με τα πολύχρωμα σπίτια τους κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας,στην Ιταλική Ριβιέρα.
Φθάνουμε στην Λα Σπέτσια,απ'όπου με τοπικό πλοιάριο και ακολουθώντας την δαντελωτή ακτογραμμή,θα προσεγγίζουμε το πρώτο χωριό,το Riomaggiore,με τα μικρά δαιδαλώδη δρομάκια.
Στη συνέχεια,μετά από μια μικρή πεζοπορία στο ειδυλλιακό "Μονοπάτι της Αγάπης",φθάνουμε στο ρομαντικό Manarola.
Με το πλοιάριο θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας,θα περάσουμε κάτω από το χωριό Corniglia (που βρίσκεται ψηλά πάνω από τη θάλασσα) και θα καταλήξουμε στο γοητευτικό χωριό Vernazza με τους πύργους και τα μεσαιωνικά παλάτια.
Μετά την γνωριμία μας με την περιοχή,θα συνεχίσουμε με το πλοίο για το κοντινό Monterosso,το πιο ζωντανό από τα χωριά της περιοχής,το πιο δημοφιλές και με την πιο μεγάλη παραλία.
Επιστροφή με το τοπικό τραίνο στην Λα Σπέτσια και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας.

 

5η μέρα
Φλωρεντία,Ελεύθερη μέρα.
Ελεύθερη μέρα για βόλτες στην πόλη,για ψώνια ή και για επισκέψεις σε αξιοθέατα.
Το βράδυ αποχαιρετιστήριο δείπνο.

 

6η μέρα
Φλωρεντία-Ρώμη-Αθήνα
Λίγος χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για Ρώμη.
Άφιξη και ξενάγηση στην Αιώνια Πόλη,κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό,την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι,το μπαλκόνι από το οποίο ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς,την πλατεία Βενετίας,το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας,το Παλάτσο Βενέτσια,το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη),θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο,μέσα από τον δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών,θα συνεχίσουμε με τον Ιππόδρομο,τον λόφο του Παλατίνου,τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα,την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με το Κολοσσαίο.
Ελεύθερος χρόνος και αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές,επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά,χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 • Το πενθήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την ελεύθερη μέρα στη Φλωρεντία.
 • Η πρώτη διανυκτέρευση δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος-το οποίο είναι πενθήμερο ή εξαήμερο (ανάλογα με την επιλογή σας)-και γι'αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0",παρά το γεγονός ότι παρέχουμε ξενοδοχείο με πρωινό.
  Δηλαδή,στο πενθήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 5 και όχι 4 και στο εξαήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 6 και όχι 5.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧ.: 11 Αυγούστου                                     5, 6 μέρες

           

                                                    11-16 Αυγ.                   11-17 Αυγ.

                                                     5 (+1) μέρες                6 (+1) μέρες

SMART PRICE          SMART PRICE

ΤιμήΚατάάτομο                            

Δίκλινο                                             495           545             545          595        

3ο άτομο έως 12 ετών                       445           495             495          545        

Μονόκλινο                                        655           695            745          795

             

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: 185 € περίπου

SMARTPRICE: Για κρατήσεις έως 45 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων 

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ/ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES   

 

11/8

ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ

  23.45 - 01.15   ναυλωμένη πτήση

16/8

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

  22.00 – 01.00

 

 

11/8

ΑΘΗΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ

 23.45 - 01.15   ναυλωμένη πτήση

17/8

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

  22.00 – 01.00

 

 • Τέσσερις ή πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* GRAND MEDITERRANEO 4* στη Φλωρεντία ή παρόμοιο.
 • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην περιοχή του Μιλάνου με πρωινό ("Μέρα 0").

Σημείωση:
Η μέρα αυτή δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος-το οποίο είναι 6ήμερο-και γι'αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0",παρά το γεγονός ότι παρέχουμε ξενοδοχείο (δηλαδή αν και το πρόγραμμα είναι 6ήμερο,οι διανυκτερεύσεις μας είναι 6 και όχι 5).

Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά στο ξενοδοχείο.

Ένα δείπνο το τελευταίο βράδυ στο ξενοδοχείο(στο πενθήμερο πρόγραμμα θα δοθεί την 4η μέρα).

Μεταφορές,εκδρομές,περιηγήσεις,ξεναγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

 • Ξενάγηση στην Φλωρεντία και στην Galleria Uffizzi με επίσημο ξεναγό.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών.
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων,επίναυλος καυσίμων,φόροι πόλεων,είσοδοι σε μουσεία,μνημεία και λοιπά αξιοθέατα,εισιτήρια πλοιαρίων και τραίνου στο Τσίνκουε Τέρρε,εισιτήρια για προκράτηση και είσοδο στην πινακοθήκη Uffizi,check point:20€/άτομο,αχθοφορικά,φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στα παραπάνω περιλαμβανόμενα.

 


 

Κοστιέρα Αμαλφιτάνα-Νάπολη-Ρώμη

Μέρα 0
Αθήνα-Ρώμη.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 21.45 και πτήση στις 23.45 με AEGEAN για Ρώμη.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.

 

Σημείωση:
Η μέρα αυτή δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος και γι'αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0".

 

1η μέρα
Ρώμη-Νάπολη. 
 Πρωινή αναχώρηση για την χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη, την πρωτεύουσα του Ιταλικού Νότου.
Φθάνοντας,θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας,το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο,όπου θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας.
Ελεύθερος χρόνος.
Μην παραλείψετε να γευθείτε την αυθεντική Πίτσα Ναπολετάνα στην πόλη όπου γεννήθηκε,μαζί με κρασί από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της περιοχής.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 4*.
Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα
Νάπολη-Σαλέρνο-Κοστιέρα Αμαλφιτάνα-Ποζιτάνο-Αμάλφι-(Ραβέλλο)-Σαλέρνο-Νάπολη.
 Πρωινή αναχώρηση για το Σαλέρνο,απ'όπου θα επιβιβαστούμε σε καραβάκι (καιρού επιτρέποντος,έξοδα ατομικά) για το κουκλίστικο Ποζιτάνο.
Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60.
Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι,θα φθάσουμε στην "μητρόπολη της ακτής",το γραφικό Αμάλφι,που χάρισε το όνομά του στα 50 χιλιόμετρα της ακτογραμμής.
Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.
Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε με πουλμανάκια HOP ON-HOP OFF (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305 μέτρα χωριό Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo) με τον πύργο,τους κήπους της και θέα που κόβει την ανάσα.
Επιστροφή στο Σαλέρνο και αναχώρηση για Νάπολη.
Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα
Νάπολη-Κάπρι…ο κήπος της Εδέμ το νησί της Dolce Vita-Σορρέντο-Νάπολη.
Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι της Νάπολης,απ'όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο (καιρού επιτρέποντος, έξοδα ατομικά) με προορισμό έναν από τους πιο διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου,το κομψό και φινετσάτο νησί Κάπρι.
Φθάνοντας στη Marina Grande θα ανέβουμε με τελεφερίκ στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι,τη Χώρα,όπου θα επισκεφθούμε τους διάσημους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni-σήμα κατατεθέν του νησιού.
Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και shopping.
Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ανακάπρι (Άνω Κάπρι),όπου βρίσκεται η Villa San Michele και να ανεβείτε με τελεφερίκ στην κορυφή του Monte Solaro (589 μέτρα,το ψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα). Συγκέντρωση στη Marina Grande,επιβίβαση στο ταχύπλοο και αναχώρηση για το γοητευτικό Σορρέντο.
Θα περπατήσουμε στην κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης.
Εδώ μπορείτε να γευθείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Νάπολη.
Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα
Νάπολη-Ρώμη (Ξενάγηση).
 Πρωινή αναχώρηση για τη Ρώμη.
Άφιξη και ξενάγηση στην Αιώνια Πόλη,κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό,την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι,το μπαλκόνι από το οποίο ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς,την πλατεία Βενετίας το Παλάτσο Βιτοριάνο,το Παλάτσο Βενέτσια,το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη),θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο,μέσα από τον δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών,θα συνεχίσουμε με τον Ιππόδρομο,τον λόφο του Παλατίνου,τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα,την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με το Κολοσσαίο.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα (4ήμερο πρόγραμμα) ή μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*(5ήμερο πρόγραμμα).
Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα
Ρώμη-Αθήνα.
Ελεύθερος χρόνος στη Ρώμη για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα ή και για ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

 • Οι ανωτέρω εκδρομές,επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά,χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 • Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία λιγότερο διανυκτέρευση στη Ρώμη..
 • Η πρώτη διανυκτέρευση δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος-το οποίο είναι τετραήμερο ή πενθήμερο-και γι'αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0",παρά το γεγονός ότι παρέχουμε ξενοδοχείο με πρωινό.
 • Δηλαδή,στο τετραήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 4 και όχι 3 και στο πενθήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 5 και όχι 4
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧ.: 12,17 Αυγούστου                                      4, 5 μέρες

 

           

                                                         12-17 Αυγ.                            17-21 Αυγ.

         5 (+1) μέρες                         4 (+1) μέρες

                                                  SMARTPRICE                                      SMARTPRICE

Τιμή Κατά άτομο                             

Δίκλινο                                        465            515                           395         445

3ο άτομο έως 12 ετών                  415            465                                        445        495

Μονόκλινο                                  695            745                           595         645

             

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων:185 € περίπου.

SMARTPRICE:
Για κρατήσεις έως 45 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με ναυλωμένη πτήση της AEGEAN AIRLINES.

 

5ήμερο πρόγραμμα, 5 (+1) μέρες

12/8

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

  23.45 - 00.55   ναυλωμένη πτήση

16/08 προς 17/8

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

  01.45 - 04.45   ναυλωμένη πτήση

 

4ήμερο πρόγραμμα, 4 (+1) μέρες

17/8

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

  23.45 - 00.55   ναυλωμένη πτήση

20/08 προς 21/8

 ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

  01.45 - 04.45   ναυλωμένη πτήση

 

• Τρεις Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Νάπολη ή στην ευρύτερη περιοχή του Σαλέρνο.

• Μια ή δύο Διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στη Ρώμη.

Σημείωση: Η "Μέρα 0" δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος,παρά το γεγονός ότι παρέχουμε ξενοδοχείο (δηλαδή 4 διανυκτερεύσεις στο 4ήμερο πρόγραμμα και 5 διανυκτερεύσεις στο 5ήμερο πρόγραμμα).

• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά στο ξενοδοχείο.

• Εκδρομές,περιηγήσεις,επισκέψεις βάση προγράμματος.

 • Ξεναγός στη Ρώμη

• Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων,φόροι πόλεων,check points:€20/άτομο,είσοδοι σε μουσεία,αρχαιολογικούς χώρους,εισιτήρια τραίνων,οδοντωτού,καραβιών (εκτός προγράμματος),αχθοφορικά,φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

 man.