AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

5-11 Νοεμβρίου 2019 (7 Ημέρες)

 

  1η Ημέρα: Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019

ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία’ Θεσσαλονίκης στις 11.00 το πρωί. Πτήση προς

Αθήνα στις 13.10 με άφιξη στις 14.00.

 Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘Ελ. Βενιζέλος’ στο γκισέ της Aegean airlines, στις 14.30. Checkin και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο ‘Ben Gurion’ του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30.Τυπικές διαδικασίες συνόρων. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Τετάρτη 06 Νοεμβριου 2019

ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ/ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως όπου Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.Συνεχίζουμε, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.Μετάβαση στο Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των Κέδρων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ

 Πρωινή αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στην λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ.Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΙΕΡΙΧΩ

 Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή. Αναχώρηση για το Όρος των Ελαιών, όπου ο τόπος στον οποίο έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και ο τόπος της εμφανίσεως Του μετά την Ανάσταση. Μετάβαση στηνΒηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της«σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

 Πρωινή, μετάβαση στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία και να προσκνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο διπλανό σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων.Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στον Πανάγιο Τάφο και στα καταστήματα της παλιάς πόλης. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, της Παναγίας Σαϊδανάγιας, των Αγίων Θεοδώρων κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

 Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Ακολούθως πηγαίνουμε στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, ηΨηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εκεί βρίσκονται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο “εκοιμήθη” η Παναγία μας.Μετάβαση στην Σαμάρεια, στην πόλη Νεάπολη, όπου ο περικαλλής Ναός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, εντός του οποίου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ, όπου ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή, και το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ.Τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής με AegeanAirlines στις 10.20 με άφιξη στην Αθήνα στις 12.20. Συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη στις 13.15 με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 14.10.

           

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Αναχώρηση από την Αθήνα: €645

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €665

Μονόκλινο +€130

Φιλοδωρήματα +€15 (υποχρεωτικά)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων, ShepherdsΗouseHotel.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα με ταξί.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
 • Φιλοδωρήματα €15 (υποχρεωτικά).

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από Aθήνα ή άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

 MAR.

 


 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

13-17 Νοεμβρίου 2019 (5 Ημέρες)

 

1η Ημέρα, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 13.00 Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Α3 7117 στις 14.50 προς Αθήνα , άφιξη στην Αθήνα στις 15.40.

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlinesαεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 15.00. Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3 924 από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00, άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 19.00. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ /ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για Προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, θα προσκυνήσουμε ευλαβικά την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος.Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΧΟΖΕΒΑ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 Πρωινή αναχώρηση για Θεία Λειτουργία στην Γεθσημανή στο Θεομητορικό Μνήμα. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων.Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Ολοκληρωνουμε την μέρα μας, με επίσκεψη στην Βηθανία στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και τον Τάφο του Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΒΗΘΛΕΕΜ (ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ) - ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ

 Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για Εκκλησιασμό στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων.Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.Ακολούθως πηγαίνουμε στο Όρος Σιών, όπου θα μεταβούμε στο "Υπερώο" όπου έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος καθώς και ο τόπος οπου εκοιμηθη η Παναγία.Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε για ακόμα μια φορά την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Προσκύνημα για ακόμα μια φορά στον Πανάγιο Τάφο, χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΛΗΔΑ / ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως και προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, της Παναγίας Σαϊδανάγιας, των Αγίων Θεοδώρων.Σήμερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για όσους επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού.

Λήδα - αεροδρόμιο Τελ Αβίβ - πτήση προς Θεσσαλονίκη - ΑθήναΑναχωρούμε στις 15.30 για την Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου και εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής με AegeanAirlinesστις 19.50 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23.55.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 Aπό Αθήνα: €550

Aπό Θεσσαλονίκη: €575

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού,

παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Μονόκλινο + 100€

(Λόγω περιορισμένου αριθμού θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προταιρεότητας)

 Φιλοδώρημα €10 το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (ShepherdsHouse) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων, νοσηλείας και ασθενείας.
 • ΦΠΑ.
 • Περιλαμβάνεται μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ο καθένας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

 MAR.

 


 

 

ΑΓΙΟI ΤΟΠΟI ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΙΝΑ

Φαράν - Ραΐθώ - Κάιρο - Αλεξάνδρεια

 3 – 13 Δεκεμβρίου  2019 (11 Ημέρες)

“Για την Εορτή της Αγίας Αικατερίνης”

 

 Τα Αγιοταφικά Προσκυνήματα, είναι τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού- και όχι μόνο- στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, με σπουδαιότερο τον Πανάγιο Τάφο αλλά και, μεταξύ των άλλων, τον Γολγοθά, στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ,

το όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου, τη Ναζαρέτ, τον Ιορδάνη ποταμό.

Η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά ήταν από αυτές που στην πορεία μετατράπηκαν σε κέντρα της Ορθοδοξίας. Η μονή φημίζεται και για το μοναδικό στο είδος του κειμηλιοφυλάκιο και την πλουσιότατη βιβλιοθήκη που διαθέτει.

Η Αίγυπτος σας καλωσορίζει, με τον πανέμορφο Νείλο και τα υπέροχα μνημεία, την καταπληκτική έρημο και το καταπράσινο δέλτα. Την εικόνα ενός μακρινού παρελθόντος ολοκληρώνουν οι φιλόξενοι άνθρωποι που ακόμη αγαπούν να μιλάνε και να χάνονται μέσα την ιστορία.

 

1η Ημέρα: Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη:

Συγκέντρωση στις 12:50 στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, στο γκισέ της Aegean airlines. Πτήση στις 14:50, με άφιξη στην Αθήνα, στις 15:40.

 Για αναχωρήσεις από την Ρόδο:

Συγκέντρωση στις 08.30 στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της Ρόδου, στο γκισέ της Aegean Airlines. Πτήση στις 10.35 , με άφιξη στην Αθήνα, στις 11.35.

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Aegean Airlines, στην Πύλη 4, στις 15.00. Check in και έλεγχος διαβατηρίων.

Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00 με άφιξη στις 19.00.

 Άφιξη στο αεροδρόμιο, τυπικές διαδικασίες συνόρων και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο των Κλαπών και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Εν συνεχεία, θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Aπό την Πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στην Γεθσημανή, όπου το Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα (ο Τάφος της Παναγίας μας, αλλά και των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ). Εδώ θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας.Επίσκεψη τον κήπο της Γεθσημανής,  όπου ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας εντός της Εκκλησίας των Εθνών, που είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρία την Μαγδαληνή.  Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Από εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου και ο Τάφος του Λαζάρου,  θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας. Μετάβαση στην Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας.Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€). Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

 Νωρίς το πρωί,  παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας.  Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη Νηπίων.Μετάβαση στην Ιερουσαλήμ και επίσκεψη στο Όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Επίσης από το σημείο "Πανόραμα", θα θαυμάσουμε και ξεναγηθούμε στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων.Μεταφορά στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή.Μετάβαση με τα πόδια, διαμέσου της αρμενικής συνοικίας, στην περιοχή γύρω από το Ναό της Αναστάσεως, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ένα τελευταίο προσκύνημα.Επιστροφή στον ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ / ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (515 ΧΛΜ) - ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Πρωινό. Νωρίς το πρωί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Περνάμε από την Νεκρά θάλασσα (στάση) και βαδίζοντας κατά μήκος της, φθάνουμε στην συνοριακή πόλη Εϊλάτ, στον κόλπο της Άκαμπα, δίπλα στην Ερυθρά θάλασσα.Διέλευση συνόρων Εϊλάτ και Τάμπας. Η διαδρομή μας είναι μοναδική σε ομορφιά, μέσα στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρων. Παρακολούθηση του Πανηγυρικού Εσπερινού. Δείπνο και διανυκτέρευση.  Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), εκεί που ο Μωυσής έλαβε τις 10 εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Αναχώρηση από την Μονή, μετά τις 12.00 τα μεσάνυ­χτα, με επιστροφή, περί τις 06:00.

6η Ημέρα: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ / ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Ακολουθίας  για την εορτή της Αγίας, θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι.Μονής της Αγ. Αικατερίνης.Ακολούθως οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου», το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε στο μουσείο της Μονής σπάνιες εικόνες εγκαυστικής τέχνης και εκκλησιαστικά κειμήλια. Για την συνέχεια και για όσους επιθυμούν μετάβαση στο κελί που ασκήτευε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ο Άγιος Παΐσιος και άλλες τοπικές επισκέψεις. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 ΦΑΡΑΝ - ΡΑΙΘΩ - ΚΑΙΡΟ

Πρωινό και αναχώρηση από την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Ιερά Μονή του Προφήτου Μωυσέως στη Όαση της Φαράν. Η Όαση Φαράν υπήρξε από τον 4ον αιώνα το μεγαλύτερο Χριστιανικό κέντρο στη χερσόνησο του Σινά και έδρα Επισκόπου. Σήμερα διασώζονται τα ερείπια της παλαιάς επισκοπικής πεντάκλιτης Βασιλικής, όπου πλησίον της σήμερα λειτουργεί Γυναικείο Ησυχαστήριο και μικρό ιατρείο για τους Βεδουίνους της περιοχής. Το Ησυχαστήριο ευρίσκεται μέσα σε ένα ευπορότατο κήπο, όπου και ο Ναός του Προφήτου Μωυσέως με εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέρη από την ερειπωμένη παρακείμενη Βασιλική.Η επόμενη μας στάση θα είναι στην Ραϊθώ (Ελ Τορ), παλαιό λιμάνι των Φοινίκων στην Ερυθρά Θάλασσα που στη γλώσσα τους σήμαινε 'Τόπος Καρπών" λόγω των πολλών φοινικόδεντρων. Σήμερα είναι η πρωτεύουσα του Νοτίου Σινά, στην οποία κατοικεί και μικρό ποίμνιο Ελληνορθόδοξων Χριστιανών. Πρόκειται για το μέρος όπου ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες βρήκαν τα εβδομήκοντα στελέχη των Φοινίκων  και τις Δώδεκα Πηγές (Εξ. ΙΕ'27). Από τον 4ο αιώνα η πόλη έγινε Χριστιανική. Σήμερα υπάρχουν τα ερείπια της Μονής που έκτισε εδώ ο Ιουστινιανός, της περίφημης Λαύρας της Ραϊθώ, καθώς και το εν λειτουργία Μετόχι της Μονής, με το Ναό του Αγίου Γεωργίου.Αναχώρηση για το Κάιρο. Διέλευση από το υποθαλάσσιο τούνελ, μήκους 1.500 μέτρων της διώρυγας του Σουέζ, της μεγαλύτερης διώρυγας του κόσμου, συνολικού μήκους 168 χλμ. Διατρέχει από Βορρά πρός Νότο τον ισθμό του Σουέζ, ενώνοντας τη Μεσόγειο Θάλασσα με την Ερυθρά Θάλασσα. Δείπνο καθ' οδόν, άφιξη στο Κάιρο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 ΚΑΙΡΟ - ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΖΑΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Θα μεταβούμε στην περιοχή Γκίζα, στην δυτική όχθη του Νείλου.  Εδώ θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας.Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων. Γεύμα εν πλω στο Νείλο και συνεχίζουμε για την ξενάγηση μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην ονομαστή πλατεία Ταχρίρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια, την φημισμένη πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και αποτέλεσε το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο του κόσμου κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Μπαίνοντας με το λεωφορείο στην πανέμορφη πόλη, περνάμε μέσα από την Ελληνική παροικία και κάνουμε στάση για επίσκεψη στον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο) και ακριβώς απέναντι στο σπίτι που έζησε ο Καβάφης.Συνεχίζουμε για το νέο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό  Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. θα γευματίσουμε σε παραλιακό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για την νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, με ξενάγηση και ελεύθερο χρόνο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας, θα δούμε το σημείο όπου βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξανδρείας – σήμερα κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

 10η Ημέρα: Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 ΠΑΛΑΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟ / ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΧΑΛ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ

 Πρωινό και μεταφορά στο Παλαιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία.  Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος.  Εκεί σώζονται τμήματα του αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς, Ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας.  Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές. Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου. Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου ανάγονται στον 14ο αιώνα, και εκτός του ναού αφορούν και στο Νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου.  Τα Νειλόμετρα μεταξύ άλλων χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα περάσουμε και από την παλαιότερη Κοπτική εκκλησία του Καΐρου, την Κρεμαστή Εκκλησία, για να θαυμάσουμε την κοπτική εκκλησιαστική τέχνη. Επίσκεψη και προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, έναν από τους παλιότερους ναούς της Ορθοδοξίας στο Κάιρο, ο οποίος ήταν και έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Εδώ βρίσκεται και το κελί του ΑγίουΝεκταρίουΑιγίνης, ο οποίος είχε μείνει για κάποια χρόνια.Συνεχίζουμε με ελεύθερο χρόνο στο μαγικό παζάρι Χαλ Ελ Χαλίλι.  Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 11η Ημέρα: Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ / ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΡΟΔΟΣ

 Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στο Κάιρο για το αεροδρόμιο.

 

Κάιρο - Αθήνα

Πτήση με τις Αερογραμμές Αιγαίου στις 10:30 και άφιξη στην Αθήνα στις 12:20.

 Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Όσοι συνεχίζουν για την Θεσσαλονίκη, πτήση στις 13:15 με άφιξη στις 14:10.

 Αθήνα - Ρόδος

Όσοι συνεχίζουν για την Ρόδο, πτήση στις 17.10 με άφιξη στις 18.10.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ Η ΤΡΙΚΛΙΝΟ:

 Αναχώρηση από Αθήνα: €1.110

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €1.130

Αναχώρηση από Ρόδο: Κατόπιν Ζήτησης

 

Βίζα Αιγύπτου +€25

Φιλοδωρήματα +€25 (υποχρεωτικά)

Διαφορά Μονόκλινου +€260

 Κρατήσεις με προκαταβολή €350 το άτομο

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •         Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 •         Τέσσερις (4) Διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (ShepherdsHouse 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 •         Δυο (2) Διανυκτερεύσεις  στο Σινά σε ξενοδοχείο 3*.
 •         Τέσσερις (4) Διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 5 αστέρων (GrandNileTower 5*) στoΚάιρο.
 •         Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 •         Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
 •         Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 •         Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 •         H μετάβαση στο Σινά.
 •         Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου.
 •         Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα.
 •         Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 •         ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •         Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.  
 •         Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 •         Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 •         Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 •         Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 •         Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
 •         Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

5 – 10 Δεκεμβρίου 2019 (6 Ημέρες)

                                       

 1η Ημέρα,  Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.30, πτήση προς Αθήνα στις 14.50  άφιξη στις 15.40 Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00. Άφιξη στο Ισραήλ στις 19.00.

Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 14.30.  Checkin και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30.  Άφιξη στις 18.30.Τυπικές διαδικασίες συνόρων. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος. (Υπάρχει περίπτωση το προσκύνημα του Αγ. Γεωργίου, να μετατεθεί την τελευταία μέρα της εκδρομής).  Μετάβαση στο  ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η  Ημέρα,  Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ /ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως  όπου Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος.Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Μετάβαση στο Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των Κέδρων).Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η  Ημέρα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου  2019 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ

Πρωινή  αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη  στην περιοχή της Γαλιλαίας.  Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με  την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική  βόλτα στην λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ. Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας  και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν  5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα,  Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ/ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πρωινή μετάβαση στον  Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Ακολούθως πηγαίνουμε στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εκεί βρίσκονται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας.Ακολούθως θα μεταβούμε στην Σαμάρεια, στην πόλη Νεάπολη, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ, μέσα στον περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής. Εδώ θα προσκυνήσουμε και το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου.

5η Ημέρα,  Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΙΕΡΙΧΩ

Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό  Μνήμα. Αναχώρηση  για το Όρος των Ελαιών, όπου ο τόπος στον οποίο έγινε  η Ανάληψη του Χριστού μας και ο τόπος της εμφανίσεως Του μετά την Ανάσταση. Μετάβαση στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα,  Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019    ΒΗΘΛΕΕΜ - ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ -  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ/ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Πρωινή, μετάβαση στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο Σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων.Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στον Πανάγιο Τάφο για ένα τελευταίο προσκύνημα και στα καταστήματα της παλιάς πόλης. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, της Παναγίας Σαϊδανάγιας, των Αγίων Θεοδώρων.

 Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Μετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.

Πτήση επιστροφής με AegeanAirlines στις  19.50  με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50.

Συνεχίζουμε με για Θεσσαλονίκη στις 23.15  με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

 Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Ο Ναός της Αναστάσεως, το ιερότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης αποτελεί το όνειρο κάθε ευσεβούς Χριστιανού να αξιωθεί κάποτε να επισκεφθεί την Αγία Γη. Στην πραγματικότητα, ο ενδοξότερος ναός της Χριστιανικής θρησκείας, όπου εσταυρώθη και ανεστήθη ο Χριστός δεν είναι ένα ενιαίο κτήριο, αλλά πολλά και διάφορα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους. Ο εσωτερικός χώρος του Ναού περιλαμβάνει εκκλησίες, παρεκκλήσια, προσκυνήματα, υπνοδωμάτια, μπαλκόνια, διαδρόμους, βοηθητικούς χώρους.

Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι ποικιλόμορφος με βυζαντινές τοιχογραφίες, εικόνες και αγάλματα, χάλκινα σκαλιστά της Αναγεννήσεως, σύγχρονα εντοίχια ψηφιδωτά. Εντός του Ναού της Αναστάσεως υπάρχουν άνω των δέκα ιεροί χώροι και προσκυνήματα, συνδεδεμένα με το Πάθος του Χριστού, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Ταφή και την Ανάσταση. Τα κυριότερα είναι: 1) Η Αγία Αποκαθήλωσις 2) Ο τόπος, στον οποίο ίσταντο οι άγιες γυναίκες κατά τη Σταύρωση 3) Το Άγιο Κουβούκλιο, όπου ο Τάφος του Χριστού και ο Άγιος Λίθος 4) Ο Γολγοθάς 5) Το Παρεκκλήσιο του Αδάμ 6) Το παρεκκλήσιο του Ακανθίνου Στεφάνου 7) Ο χώρος της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού 8) Το Παρεκκλήσιο του εκατοντάρχου Λογγίνου 9) Το Παρεκκλήσιο του «Διεμερίσαντο» 10) Το Παρεκκλήσιο των Κλαπών, όπου η φυλακή του Χριστού 11) Η Κολώνα του Δαρμού 12) Το Παρεκκλήσιο της Μαρίας της Μαγδαληνής.

 

 Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από την Αθήνα: €600

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €620

Μονόκλινο: +€120

Φιλοδώρημα: +10 (υποχρεωτικά)

 

 Περιλαμβάνονται:

 •         Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 •         Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 •         Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων,  ShepherdshouseHotel.
 •         Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 •         Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 •         Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα με ταξί.
 •         Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 •         Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 •         Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 •         Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.
 •         ΦΠΑ.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 •         Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 •         Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 •         Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 •         Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

Σημειώσεις:

 •         Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 •         Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 •         Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 •         Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 •         Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200  το άτομο

 

 

 

 

*ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ*

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

24 - 29 Δεκεμβρίου 2019 (6 Ημέρες)

 «Ιερουσαλήμ - Ναός Αναστάσεως/Πανάγιος Τάφος - Οδός Μαρτυρίου - Γολγοθάς - Γεθσημανή - Πατριαρχείο - Ιεριχώ - Ιορδάνης - Βηθλεέμ - Όρος Ελαιών - Σιών - Όρος του Ναού - Τείχος Δακρύων -  Κάρντο - Βηθανία - Γαλιλαία - Ναζαρέτ - Κανά - Θαβώρ - Σιών- Γιάφα - Τελ Αβίβ»

 

1η Ημέρα: Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.30, πτήση προς Αθήνα στις 14.50 Άφιξη στις 15.40 στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00. Άφιξη στο Ισραήλ στις 19.00

 Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean Airlines, στην Είσοδο 4, στις 15.00.  Checkin και έλεγχος διαβατηρίων.  Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00.  Άφιξη στις 19.00, έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή απόσκευών και επιβίβαση στο λεωφορείο μας,  μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.  Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (ΝΕΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ) / ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ - ΌΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Πρωινή μεταφορά στην Βασιλική της Γεννήσεως, στην Βηθλεέμ, και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων και στον τάφο του Αγ. Ιερωνύμου.Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Επίσης από το σημείο "Πανόραμα", θα θαυμάσουμε και θα ξεναγηθούμε αρχικά στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων.Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου, καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Χρόνος ελεύθερος στην Παλιά Πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 ΌΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ -  ΚΑΡΝΤΟ - ΣΙΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Πρωινό και μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών  για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολωμώνα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή.Μετάβαση, δια μέσω της αρμενικής συνοικίας, στον χριστιανικό τομέα της παλιάς πόλης, που βρίσκεται πέριξ του Ναού της Αναστάσεως.Συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑ - ΘΑΒΩΡ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας.  Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μέσα στον οποίο βρίσκεται ο αρχαίος Ναός που περιλαμβάνει το σημείο όπου ο Άγγελος ανήγγειλε στην Παναγία μας το χαρμόσυνο γεγονός της εγκυμοσύνης Της.  Συνεχίζουμε για την διπλανή  Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον».  Ακολούθως, θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας.Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας  εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία, της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα, για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€). Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.Συνεχίζουμε για την Νεκρά Θάλασσα, στο χαμηλότερο σημείο της γης, όπου σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, εδώ βρίσκονται καταποντισμένα τα Σόδομα και τα Γόμορρα. (είσοδος 10-15 ευρώ το άτομο, σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα ισχύουν).Όσοι δεν επιθυμούν να μεταβούν στην Νεκρά Θάλασσα, θα μείνουν περίπου  μία ώρα στην Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΛΗΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΓΙΑΦΑ

Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως για την Κυριακάτικη Λειτουργία και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, στον Γολγοθά και στην Αποκαθήλωση. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου/ στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά, στάση όπου ο Χριστός μας συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων, Οίκος Αγ. Βερονίκης/Αγ. Μανδήλιο, τόπος όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος «κουβάλησε» τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά, τόπος όπου η Παναγία μας συνάντησε τον Χριστό με τον Σταυρό στους Ώμους Του, άφιξη στο Πραιτώριο, όπου η Φυλακή του Χριστού μας και των Ληστών. Ακολουθούν το Λιθόστρωτο,  η Προβατική Κολυμπήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα επισκεφθούμε τον Τόπο της Προδοσίας από τον Ιούδα και τον Βράχο της Αγωνίας προ της συλλήψεως εντός του Ναού των Εθνών. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Στο δρόμο προς το Τελ Αβίβ, θα μεταβούμε  στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.  Συνεχίζουμε για μία ωραία βόλτα στην Γιάφα και στο Τελ Αβίβ.

 Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα. 

Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50- άφιξη στην Αθήνα στις 21.50 και συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη στις 00.10 στην πόλη του Θερμαϊκού.

 

 Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από Αθήνα: €670

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €690

Διαφορά Μονόκλινου +€145

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€15 (υποχρεωτικά)

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •         Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 •         Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4*, στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ.
 •         Μεταφορά προς και από αεροδρόμια  εξωτερικού.
 •         Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 •         Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 •         Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 •         Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ και Ελλάδος.
 •         Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 •         Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 •         Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 •         ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 •         Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 •         Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 •         Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 •         Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
 •         Είσοδος στην Νεκρά Θάλασσα €10-€15 σύμφωνα με το κόστος της εισόδου.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 •         Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες  μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 •         Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να  κατατεθεί στο γραφείο μας.
 •         Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 •         Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 •         Για όσους επιθυμούν, η Αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως, θα γίνει εφόσον υπάρχει δυνατότητα - πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

Μαρ.

 

 

 

                                  

*ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ*

 στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ των ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

  29 Δεκεμβρίου 2019 - 2 Ιανουαρίου 2020 (5 Ημέρες)

 «Ιερουσαλήμ - Ναός Αναστάσεως/Πανάγιος Τάφος - Οδός Μαρτυρίου - Γολγοθάς - Γεθσημανή - Πατριαρχείο - Ιεριχώ - Ιορδάνης - Βηθλεέμ - Όρος Ελαιών - Σιών - Όρος του Ναού - Τείχος Δακρύων -  Κάρντο - Βηθανία - Σιών- Γιάφα - Τελ Αβίβ»

 

 1η Ημέρα: Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ‘Μακεδονία’στις 13.30, πτήση προς Αθήνα στις 14.50. Άφιξη στις 15.40 στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ‘BenGurion’στις 19.00 (τοπική ώρα).

 Για αναχώρηση από την Αθήνα

 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean Airlines, στην Είσοδο 4, στις 15.00.  Checkin και έλεγχος διαβατηρίων.  Πτήση για το αεροδρόμιο ‘Ben Gurion ‘του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00.  Άφιξη στις 19.00  (τοπική ώρα).Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο  και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.  Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ - ΌΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

 Πρωινή μεταφορά στην Βασιλική της Γεννήσεως, στην Βηθλεέμ, και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων και στον τάφο του Αγ. Ιερωνύμου.Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Επίσης από το σημείο "Πανόραμα", θα θαυμάσουμε και θα ξεναγηθούμε αρχικά στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων.Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου, καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Χρόνος ελεύθερος στην Παλιά Πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: ΤΡΊΤΗ 31 Δεκεμβρίου 2019 ΌΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΚΑΡΝΤΟ - ΣΙΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Πρωινό και μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών  για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντος και του Ζοροβάβελ.Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή.Μετάβαση, δια μέσω της αρμενικής συνοικίας, στον χριστιανικό τομέα της παλιάς πόλης, που βρίσκεται πέριξ του Ναού της Αναστάσεως. Συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ διανυκτέρευση.

  4η Ημέρα:  Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020  *ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ* ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα, για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€). Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.Συνεχίζουμε για την Νεκρά Θάλασσα, στο χαμηλότερο σημείο της γης, όπου σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, εδώ βρίσκονται καταποντισμένα τα Σόδομα και τα Γόμορρα. (είσοδος 10-15 ευρώ το άτομο, σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα ισχύουν).Όσοι δεν επιθυμούν να μεταβούν στην Νεκρά Θάλασσα, θα μείνουν περίπου  μία ώρα στην Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΛΗΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΓΙΑΦΑ

Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στο Ναό της για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, στον Γολγοθά και στην Αποκαθήλωση.Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου/ στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά, στάση όπου ο Χριστός μας συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων, Οίκος Αγ. Βερονίκης/Αγ. Μανδήλιο, τόπος όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος «κουβάλησε» τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά, τόπος όπου η Παναγία μας συνάντησε τον Χριστό με τον Σταυρό στους Ώμους Του, άφιξη στο Πραιτώριο, όπου η Φυλακή του Χριστού μας και των Ληστών.Ακολουθούν το Λιθόστρωτο,  η Προβατική Κολυμπήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα επισκεφθούμε τον Τόπο της Προδοσίας από τον Ιούδα και τον Βράχο της Αγωνίας προ της συλλήψεως εντός του Ναού των Εθνών. Προσκύνημα στην Εκκλησία αι στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου

 Στο δρόμο προς το Τελ Αβίβ, θα μεταβούμε  στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.  Συνεχίζουμε για μία ωραία βόλτα στην Γιάφα και στο Τελ Αβίβ.

 Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα - Θεσσαλονίκη

 Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην πατρίδα. Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50, με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη στις 00.10 στην πόλη του Θερμαϊκού.


Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

 Αναχώρηση από Αθήνα: €620

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €640

 Διαφορά Μονόκλινου +€120

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€12 (υποχρεωτικά)

 Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •         Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 •         Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4*, στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ.
 •         Μεταφορά προς και από αεροδρόμια  εξωτερικού.
 •         Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 •         Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 •         Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 •         Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ και Ελλάδος.
 •         Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 •         Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 •         Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 •         ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •         Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 •         Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 •         Είσοδος στην Νεκρά Θάλασσα €10-€15 σύμφωνα με το κόστος της εισόδου.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 •         Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες  μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 •         Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να  κατατεθεί στο γραφείο μας.
 •         Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 •         Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 •         Για όσους επιθυμούν, η Αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως, θα γίνει εφόσον υπάρχει δυνατότητα - πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

 

 

 

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

 ‘Για την εορτή των Θεοφανείων’

 14 - 19 Ιανουαρίου 2020 (6 Ημέρες)

 

 1η Ημέρα, Τρίτη  14 Ιανουαρίου 2020  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

 Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 13.00 Παράδοση αποσκευών και  πτήση με την Α3 7117 στις  14.50 προς Αθήνα , άφιξη στην Αθήνα στις 15.40.

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

 Συγκέντρωση στο γκισέ  της AegeanAirlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 15.00. Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3 924 από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00. Άφιξη στο αεροδρόμιο BENGURION του Τελ Αβίβ στις 19.00.‘Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο λεωφορείο. Αναχωρούμε για την διπλανή Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. (το προσκύνημα μπορεί να πραγματοποιηθεί την τελευταία μέρα, σύμφωνα με την δυνατότητα υποδοχής από το Μοναστήρι). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, Τετάρτη  15 Ιανουαρίου 2020 ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ/ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και στο Πατριαρχείο θα συναντηθούμε με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο τον Γ. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε  την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.  Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων  Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 ΒΗΘΛΕΕΜ -  ΣΑΜΑΡΕΙΑ

 Πρωινή αναχώρηση για να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, ξενάγηση στο Ναό και προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως,  καθώς και στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων, Επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αγίου Ιερώνυμου. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων.Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην ασκητική Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, καθώς και στην Ιερά Μονή των Ποιμένων.  Αμέσως μετά αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας, το αντίπαλο πολιτικό και θρησκευτικό δέος της Ιουδαίας κατά την βιβλική εποχή. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Φρεάτος του Ιακώβ, όπου βρίσκεται το ομώνυμο πηγάδι στο οποίο συνομίλησε ο Χριστός με την Σαμαρείτιδα (Αγ. Φωτεινή), αλλά και το σκήνωμα του νεομάρτυρα Άγιου Φιλούμενου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑ - ΘΑΒΩΡ

 Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας.  Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μέσα στον οποίο βρίσκεται ο αρχαίος Ναός που περιλαμβάνει το σημείο όπου ο Άγγελος ανήγγειλε στην Παναγία μας το χαρμόσυνο γεγονός της εγκυμοσύνης Της.  Συνεχίζουμε για την διπλανή  Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ακολούθως, θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας.Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας  εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα.Συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία, της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η  Ημέρα, Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ - ΒΗΘΑΝΙΑ -  ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

 Την Παραμονή της εορτής, αναχωρούμε προς τον Ιορδάνη ποταμό,  καθ οδόν θα επισκεφθούμε στην κορυφή του Όρους των Ελαιών, την Ιερά Μονή Γαλιλαίων Ανδρών, όπου θα προσκυνήσουμε στο σημείο όπου έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Θα περάσουμε από το σημείο όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου (σήμερα μουσουλμανικό τέμενος) και θα καταλήξουμε στην τοποθεσία «πανόραμα», όπου θα δούμε πανοραμικά όλη την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδελφών του Λαζάρου και την Ιερά Μονή των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών.  Μετάβαση στον Ιορδάνη Ποταμό και στο πραγματικό σημείο όπου έγινε η βάπτιση του Χριστού από τον Τίμιο Πρόδρομο και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε προσφάτως πλήρως εκ των φθορών. Ακολούθως θα πορευθούμε «εν πομπή», όπου στον Ιορδάνη ποταμό  θα τελεσθεί  ὁ Εσπερινός και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Αγιασμοῦ των Φώτων. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, όπου ασκήτεψε ο  Άγιος. Επίσης εδώ θα επισκεφθούμε το σπήλαιο με την εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης.Θα συνεχίσουμε με το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα ημέρες και νύχτες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€).Η τελευταία επίσκεψη μας θα είναι στην Μονή του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου βρίσκεται ο κορμός της Συκομωρέας όπου ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 6η  Ημέρα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020  ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ -  ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Αναχώρηση για το Ναό της Αναστάσεως και συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, για την εορτή των Θεοφανείων. Προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας. Μετάβαση στην Σιών, όπου το «Υπερώον» όπου τελέσθη ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφιση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος.  Συνεχίζουμε με μετάβαση στον τάφο του Βασιλέως Δαυίδ και στο σπιτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας,

Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50.Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη στις 00.10 στην πόλη του Θερμαϊκού.

 

 

Τα Αγία Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού. Η ιστορία της βάπτισης έχει ως εξής: Μετά από θεία εντολή ο Ιωάννης ο Πρόδρομος εγκατέλειψε την ερημική ζωή και ήλθε στον Ιορδάνη ποταμό όπου κήρυττε και βάπτιζε. Εκεί παρουσιάσθηκε κάποια ημέρα ο Ιησούς και ζήτησε να βαπτισθεί. Ο Ιωάννης, αν και το Άγιο Πνεύμα τον είχε πληροφορήσει ποιος ήταν εκείνος που του ζητούσε να βαπτισθεί, στην αρχή αρνείται να τον βαπτίσει ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος έχει ανάγκη να βαπτισθεί από Εκείνον. Ο Ιησούς όμως του εξήγησε ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού και τον έπεισε να τον βαπτίσει. Και τότε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών διαδραματίσθηκε μία μοναδική και μεγαλειώδης σκηνή, όταν με την μορφή ενός περιστεριού κατήλθε το Άγιο Πνεύμα και κάθισε επάνω στο βαπτιζόμενο Ιησού, ενώ συγχρόνως ακούσθηκε από τον ουρανό η φωνή του Θεού η οποία έλεγε: «Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα» («Αυτός είναι ο αγαπημένος μου Υιός, αυτός είναι ο εκλεκτός μου»).

 

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από Αθήνα: €650

 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €670

Διαφορά Μονόκλινου +€130

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€15 (υποχρεωτικά)

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

Περιλαμβάνονται:

 •         Αεροπορικά εισιτήρια  με την Aegean, με χειραποσκευή 23 κιλά και 10 κιλά χειραποσκευή.
 •         Διαμονή στο ξενοδοχείο   4 αστέρων  /Shepherds House / στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ (απέναντι από την Ιερά Μονή των Ποιμένων).
 •         Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
 •         Ημιδιατροφή.
 •         Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με τοπικά αυτοκίνητα.
 •         Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 •         Ξεναγήσεις από τοπικό ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 •         Έμπειρος αρχηγός – συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 •         Φόροι αεροδρομίων και συνόρων.
 •         Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ατυχημάτων.
 •         ΦΠΑ.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 •         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 •         Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 •         Γεύμα με ψάρι της Τιβεριάδος €18.
 •         Βόλτα με το ξύλινο καράβι στην Τιβεριάδα €10.

 

Σημειώσεις:

 •         Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες  μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 •         Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να  κατατεθεί στο γραφείο μας.
 •         Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 •         Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

  Κρατήσεις με προκαταβολή €200  το άτομο

 

 

 

 

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ TΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

 ‘Για την εορτή των Θεοφανείων’

 16 - 21 Ιανουαρίου 2020 (6 Ημέρες)

 

 1η Ημέρα, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

 Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 09.30 Παράδοση αποσκευών και  πτήση με την Α3 7111 στις  11.30 προς Αθήνα, με άφιξη στην Αθήνα στις 12.20.

  Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο γκισέ  της AegeanAirlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 11.00. Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3 926 από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 13.10, άφιξη στο BENGURIONτου Τελ Αβίβ στις 15.10.‘Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο λεωφορείο. Αναχωρούμε για την    διπλανή Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου.Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ/ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και στο Πατριαρχείο θα συναντηθούμε με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο τον Γ. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε  την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.  Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων  Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ - ΒΗΘΑΝΙΑ -  ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

 Την Παραμονή της εορτής, αναχωρούμε προς τον Ιορδάνη ποταμό,  καθ οδόν θα επισκεφθούμε στην κορυφή του Όρους των Ελαιών, την Ιερά Μονή Γαλιλαίων Ανδρών, όπου θα προσκυνήσουμε στο σημείο όπου έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Θα περάσουμε από το σημείο όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου (σήμερα μουσουλμανικό τέμενος) και θα καταλήξουμε στην τοποθεσία «πανόραμα», όπου θα δούμε πανοραμικά όλη την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδελφών του Λαζάρου και την Ιερά Μονή των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών.  Μετάβαση στον Ιορδάνη Ποταμό και στο πραγματικό σημείο όπου έγινε η βάπτιση του Χριστού από τον Τίμιο Πρόδρομο και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε προσφάτως πλήρως εκ των φθορών. Ακολούθως θα πορευθούμε «εν πομπή», όπου στον Ιορδάνη ποταμό  θα τελεσθεί  ὁ Εσπερινός και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Αγιασμοῦ των Φώτων. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, όπου ασκήτεψε ο  Άγιος. Επίσης εδώ θα επισκεφθούμε το σπήλαιο με την εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης. Θα συνεχίσουμε με το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα ημέρες και νύχτες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€). Η τελευταία επίσκεψη μας θα είναι στην Μονή του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου βρίσκεται ο κορμός της Συκομωρέας όπου ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 4η Ημέρα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020  ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ - ΒΗΘΛΕΕΜ - ΆΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ - ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΠΟΙΜΕΝΕΣ

 Αναχώρηση για το Ναό της Αναστάσεως και συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, για την εορτή των Θεοφανείων. Ακολούθως αναχώρηση για το Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, ξενάγηση στο Ναό και προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως,  καθώς και στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων, Επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αγίου Ιερώνυμου.Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην ασκητική Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, καθώς και στην Ιερά Μονή των Ποιμένων.    Δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑ - ΘΑΒΩΡ

 Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας.  Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μέσα στον οποίο βρίσκεται ο αρχαίος Ναός που περιλαμβάνει το σημείο όπου ο Άγγελος ανήγγειλε στην Παναγία μας το χαρμόσυνο γεγονός της εγκυμοσύνης Της.  Συνεχίζουμε για την διπλανή  Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον».  Ακολούθως, θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας.Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας  εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία, της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα, Τρίτη  21 Ιανουαρίου 2020 ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας. Μετάβαση στην Σιών, όπου το «Υπερώον» όπου τελέσθη ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφιση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος.  Συνεχίζουμε με μετάβαση στον τάφο του Βασιλέως Δαυίδ και στο σπιτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας,Αμέσως μετά αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας, το αντίπαλο πολιτικό και θρησκευτικό δέος της Ιουδαίας κατά την βιβλική εποχή. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Φρεάτος του Ιακώβ, όπου βρίσκεται το ομώνυμο πηγάδι στο οποίο συνομίλησε ο Χριστός με την Σαμαρείτιδα (Αγ. Φωτεινή), αλλά και το σκήνωμα του νεομάρτυρα Άγιου Φιλούμενου.

 Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα - Θεσσαλονίκη

 Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50- άφιξη στην Αθήνα στις 21.50 και συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη στις 00.10 στην πόλη του Θερμαϊκού.Τα Αγία Θεοφάνεια είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας η οποία θεσπίσθηκε το 2ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Ιησού Χριστού. Η ιστορία της βάπτισης έχει ως εξής: Μετά από θεία εντολή ο Ιωάννης ο Πρόδρομος εγκατέλειψε την ερημική ζωή και ήλθε στον Ιορδάνη ποταμό όπου κήρυττε και βάπτιζε. Εκεί παρουσιάσθηκε κάποια ημέρα ο Ιησούς και ζήτησε να βαπτισθεί. Ο Ιωάννης, αν και το Άγιο Πνεύμα τον είχε πληροφορήσει ποιος ήταν εκείνος που του ζητούσε να βαπτισθεί, στην αρχή αρνείται να τον βαπτίσει ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος έχει ανάγκη να βαπτισθεί από Εκείνον. Ο Ιησούς όμως του εξήγησε ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού και τον έπεισε να τον βαπτίσει. Και τότε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών διαδραματίσθηκε μία μοναδική και μεγαλειώδης σκηνή, όταν με την μορφή ενός περιστεριού κατήλθε το Άγιο Πνεύμα και κάθισε επάνω στο βαπτιζόμενο Ιησού, ενώ συγχρόνως ακούσθηκε από τον ουρανό η φωνή του Θεού η οποία έλεγε: «Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα» («Αυτός είναι ο αγαπημένος μου Υιός, αυτός είναι ο εκλεκτός μου»).Από τότε και το Βάπτισμα των χριστιανών, δεν είναι «εν ύδατι», όπως το βάπτισμα «μετανοίας» του Ιωάννη, αλλά «εν Πνεύματι Αγίω». Ο Κύριος με το να βαπτιστεί αγίασε το νερό, το έκανε νερό αγιασμού και συμφιλίωσης με το Θεό. Έτσι η Βάπτιση του Κυρίου άνοιξε τη θύρα του Μυστηρίου του Βαπτίσματος. Με την καθαρτική χάρη του αγίου Βαπτίσματος ο παλαιός αμαρτωλός άνθρωπος ανακαινίζεται και με την τήρηση των θείων εντολών γίνεται κληρονόμος της βασιλείας των ουρανών.

 

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

 Αναχώρηση από Αθήνα: €650

 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €670

 Διαφορά Μονόκλινου +€130

 Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€15 (υποχρεωτικά)

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

Περιλαμβάνονται:

 •         Αεροπορικά εισιτήρια  με την Aegean, με χειραποσκευή 23 κιλά και 10 κιλά χειραποσκευή.
 •         Διαμονή στο ξενοδοχείο   4 αστέρων  /Shepherds House / στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ (απέναντι από την Ιερά Μονή των Ποιμένων).
 •         Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
 •         Ημιδιατροφή.
 •         Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με τοπικά αυτοκίνητα.
 •         Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 •         Ξεναγήσεις από τοπικό ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 •         Έμπειρος αρχηγός – συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 •         Φόροι αεροδρομίων και συνόρων.
 •         Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ατυχημάτων.
 •         ΦΠΑ.

 Δεν περιλαμβάνονται:

 •         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 •         Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 •         Γεύμα με ψάρι της Τιβεριάδος €18.
 •         Βόλτα με το ξύλινο καράβι στην Τιβεριάδα €10.

 Σημειώσεις:

 •         Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες  μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 •         Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να  κατατεθεί στο γραφείο μας.
 •         Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 •         Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200  το άτομο

Μαρ.