AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

12-18 Μαΐου 2019 (7 Ημέρες)

                                                                      

1η  Ημέρα:  Κυριακή 12 Μαΐου 2019 

 ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 14.30.  Checkin και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30 με άφιξη στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα:  Δευτέρα 13 Μαΐου  2019

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

 Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή των Αγ. Κωνσταντίου και Ελένης εντός του Πατριαρχείου, της Μεγάλης Παναγίας, στον Τίμιο Πρόδρομο, στην Παναγία Σαιδανάγια, στους Αγ. Θεοδώρους. Ακολούθως  θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην διάθεσή μας στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα! Τρίτη 14 Μαΐου  2019

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΙΩΝ - ΌΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ

 Αναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στο σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου.Μετάβαση στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων.  Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Τέλος μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έλαβε χώρα,  η εμφάνισή του Κυρίου μας μετά την Ανάσταση και   η Ανάληψη του Κυρίου μας.Επίσκεψη στην Μικρή Γαλιλαία, στο σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων, από όπου θα θαυμάσουμε τον Ιερουσαλήμ πανοραμικά. Ολοκληρώνουμε σήμερα με την Σιών, όπου το ΥΠΕΡΩΟΝ, ο τόπος όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφιση του Θωμά, η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εδώ θα δούμε τον Τάφο του Βασιλέα Δαυίδ και τον τόπου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Τετάρτη 15 Μαΐου  2019

ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΙΕΡΙΧΩ

 Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό  Μνήμα στην Γεθσημανή.  Μετάβαση στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα:  Πέμπτη 16 Μαΐου  2019

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ

 Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη  στην περιοχή της Γαλιλαίας.  Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με  την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και καταλήγουμε στο Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική  βόλτα στην λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ (€18).Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας  και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν  5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα: Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Πρωινό. Μετάβαση στην ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στην Ιερά Μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου στην περιοχή «Κατά Μόνας». Μετάβαση στον Πανάγιο Τάφο και συνεχίζουμε για την «Οδό του Μαρτυρίου». και τις στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Επίσης θα διαβούμε και από, την Πύλη της Καταδίκης,  και τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης. Θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, από τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας.Θα προσκυνήσουμε στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 7η  Ημέρα: Σάββατο  18 Μαΐου 2019

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Το πρωί, θα μεταβούμε στην Σαμάρεια, όπου θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και το ιερό σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου.Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει η μετάβαση στην ΣαμάρειαΧρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη και στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας για ένα τελευταίο προσκύνημα.

 

Πτήση επιστροφής

Το μεσημέρι, μετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.15 με ώρα άφιξης στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

 

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από Αθήνα: €675

 Διαφορά Μονόκλινου: € 150

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι  €10 (υποχρεωτικά)

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων ShepherdsHouse 4*.
 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ
 •  

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

Σημειώσεις:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Κρατήσεις με προκαταβολή €200  το άτομο

 

 


 

                      

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

29 Μαΐου - 5 Ιουνίου 2019 (8 Ημέρες)

 

 1η Ημέρα: Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στις 14.30. Παράδοση αποσκευών και έλεγχος διαβατηρίων.Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30. Άφιξη στο αεροδρόμιο BENGURION του Τελ Αβίβ στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας.Από την πύλη των Λεόντων επιβίβαση στο λεωφορείο για να μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιεροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων για αναμνηστικές φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευε ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.Θα δούμε επιπλέον την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Τέλος συνεχίζουμε για την Βηθανία, όπου και ο τάφος του Λαζάρου, για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Σάββατο 01 Ιουνίου 2019

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ (515 ΧΛΜ)      

 Πολύ πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (με ενδιάμεση στάση). Περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.(Aναχώρηση από την Μονή, μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα, με επιστροφή, περί τις 04:00).

 5η Ημέρα: Κυριακή 02 Ιουνίου 2019 (Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Νικολάου)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

 Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παισίου και κελιά Μοναχών που ασκήτεψαν στην Έρημο του Σινά. Εσπερινός στην Ιερά Μονή. Συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 6η Hμέρα: Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019 (Κωνσταντίνου & Ελένης Ισαποστόλων)

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ

 Μετά το πρωινό έχουμε την επιστροφή μας στην Αγία Γη. Κινούμενοι στην ακτή της Ερυθράς θαλάσσης διέλευση των συνόρων από το Εϊλάτ. Διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας και παράλληλα με τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας θα έχουμε στάση για κολύμπι στην χαμηλότερη και πλέον αλμυρή λίμνη του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 7η Hμέρα: Τρίτη 04 Ιουνίου 2019

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

 Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεοδέγμον Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων.Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Μετάβαση στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες).Θα ολοκληρώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας*, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.Στην Σαμάρεια θα μεταβούμε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

 8η Ημέρα: Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019

ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΌΡΟΣ ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αλλά και του Μνήστορος Ιωσήφ). Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Ακολούθως επίσκεψη στο Όρος Σιών. Εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφητάνακτος Δαβίδ, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός).Πεζοί θα εισέλθουμε στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Χρόνο ελεύθερος για όσους επιθυμούν επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων ή το Όρος του Ναού.Πτήση ΕπιστροφήςΑναχώρηση το μεσημέρι για το αεροδρόμιο BenGurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.Πτήση επιστροφής στις 19:20, με AEGEANairlines και άφιξη στη Αθήνα στις 21:30. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10.

 

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από την Αθήνα: €830

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €850

 

Μονόκλινο: +€130

Φιλοδώρημα: +15 (υποχρεωτικά)

 

Για αναχωρήσεις από Αθήνα, άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων ShepherdsHouse στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων, απέναντι από την Ιερά Μονή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 • Η μετάβαση στο Σινά με καινούργιο πούλμαν
 • Η διαμονή στο Σινά , στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής 3* με ημιδιατροφή
 • Φόροι συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ
 • Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές   οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

Κρατήσεις με προκαταβολή €250 το άτομο

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΩΝ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΥ ΌΡΟΥΣ ΣΙΝΑ

22-30 Ιουνίου 2019 (9 Ημέρες)

 

 1η Ημέρα: Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

 ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean Airlines, στην Πύλη 4, στις 14.30. Checkin και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Κυριακή 23 Ιουνίου 2019  

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου και θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου/ στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά.Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επιστροφή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ.Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

 Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Μετάβαση στην κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ.Στην συνέχεια μετάβαση μέσω της παλιά πόλης, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄., Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια της παλιάς πόλης, τον τίμιο Πρόδρομο, την Μεγάλη Παναγία, τους Αγίους Θεοδώρους, την Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο κ.ά Επίσης δεν θα παραλείψουμε τον Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η Ημέρα: Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευσε ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα: Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

 Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα.Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)

 7η Ημέρα: Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΣΙΝΑ

 Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό.Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παισίου και κελιά Μοναχών που ασκητέυουν στην Έρημο του Σινά. Γεύμα, Εσπερινός στην Ιερά Μονή, Συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες, δείπνο και διανυκτέρευση.

 8η Ημέρα: Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΣΙΝΑ

 Εκκλησιασμός. και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

9η Ημέρα: Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, στον Ναό της Αναστάσεως, όπου προσκυνήσουμε στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.Συνεχίζουμε για το όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς και για την Σιών, όπου “ετελέσθη” Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο).Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου).Θα ολοκληρώσουμε , με την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή (στην Σαμάρεια θα μεταβούμε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες)

Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.20 - άφιξη στην Αθήνα στις 21.30 και συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.10 με άφιξη στις 00.05 στην πόλη του Θερμαϊκού.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Με αναχώρηση από την Αθήνα: €850

Μονόκλινο +€150

Φιλοδώρημα €15 το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων ShepherdsHouse.
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 • Η μετάβαση στο Σινά με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Η διαμονή στο Σινά , στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής 3* με ημιδιατροφή
 • Φόροι Αιγύπτου.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές   οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως, θα γίνει, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού,

παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ

ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

2-7 Ιουλίου 2019 (6 Ημέρες)

 

 1η Ημέρα: Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 14.30. Checkin και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο «Ben Gurion» του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προ­σκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγα­λομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πα­νάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τι­μίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Εν συνεχεία θα διασχίσου­με την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα δια­βούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μη­τέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Πανα­γία μας.Εξερχόμενοι των τειχών της παλαιάς πόλεως από την πύλη των Λεόντων, στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αλλά και του Μνήστορος Ιωσήφ). Στον κήπο της Γεθση­μανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλη­σία και στον Τόπο λιθο­βολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκ­τέρευση.

 3η Ημέρα: Πέμπτη 04 Ιουλίου 2019

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

 Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Σπήλαιο της Γεν­νήσεως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστρο­φή στο ξενοδοχείο για πρωινό.Μετάβαση στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Θα ολοκληρώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας*, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. *(στην Σαμάρεια θα μεταβούμε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019

ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

 Πρωινό και μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη πε­ριοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε επιπλέον την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦἉγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευ­κό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορ­δάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολού­θως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας.Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στην ακτή της Νεκράς Θάλασσας, όπου θα έχουμε χρόνο για κολύμβηση και αναψυχή. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση

 5η Ημέρα: Σάββατο 06 Ιουλίου 2019

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

 Πρωινό. Πολύ νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκο. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατρο­πής του ύδατος εις οίνον». Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μετα­μόρφωση του Χριστού μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γεννησαρέτ.Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα: Κυριακή 07 Ιουλίου 2019

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟ­ΦΗΣ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση από το ξενοδοχείο.Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον ναό της Αναστάσεως καθώς θα έχουμε και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων ή το Όρος του Ναού.Ακολούθως, θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιεροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων για αναμνηστικές φωτογραφίες. Αποβίβαση στο Όρος Σιών. Εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δεί­πνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύ­ματος κατά την ημέρα της Πεντηκο­στής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφητάνακτος Δαβίδ, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκα­θολικός Ναός.Πτήση ΕπιστροφήςΑναχώρηση το μεσημέρι για το αεροδρόμιο BenGurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος απο­σκευών και δια­βατηρίων.Πτήση επιστροφής στις 19:20μμ, με AEGEANairlines και άφιξη στη Αθήνα στις 21:30μμ. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:15μμ και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10πμ.

 

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από την Αθήνα: €640

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €660

Μονόκλινο: +€120

Φιλοδώρημα: +10 (υποχρεωτικά)

Για αναχωρήσεις από Αθήνα, άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων, ShepherdshouseHotel.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα με ταξί.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10
 • Η είσοδος για κολύμβηση στην Νεκρά Θάλασσα 10€ .

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

 

 

 

 

                 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

27 Ιουλίου - 4 Αυγούστου 2019 (9 Ημέρες)

 

1η Ημέρα: Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στις 14.30. Παράδοση αποσκευών και έλεγχος διαβατηρίων.Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30. Άφιξη στο αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοι­πορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τρο­παιοφόρου. Μετα­φορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγο­θά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκο­νται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας.Με­τάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πα­τριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κων­σταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.Εν συ­νεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρί­σκονται οι στάσεις του Χρι­στού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βε­ρονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μη­τέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο.Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθ­ρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Εξερχόμενοι των τειχών της πόλεως, από την πύλη των Λεόντων, στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αλλά και του Μνήστορος Ιωσήφ). Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προ­σκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λι­θοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επι­στροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και δια­νυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

 Πρωινό. Πολύ νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζα­ρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκο. Συνεχί­ζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρί­ου, της «μετατρο­πής του ύδα­τος εις οίνον».Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θα­βώρ, όπου έγινε η Μετα­μόρφωση του Χριστού μας. Ακολούθως προαιρετική προ­σκυνηματική βόλτα στη λίμνη και γεύ­μα με ψάρι της λίμνης Γεννη­σαρέτ.Επίσκεψη στην Καπερ­ναούμ, όπου πραγ­ματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυ­ρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευ­λόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματι­κή ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγί­ων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξε­νοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

 Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεοδέγμον Σπήλαιο της Γεννήσε­ως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βα­σιλική του Ιουστι­νιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδο­χείο για πρωινό.Μετάβαση στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνή­σουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου,όπου βρίσκεται το Ιερό Σπή­λαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες).Θα ολοκλη­ρώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας*, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φι­λούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συ­νάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευσ­η. *(Στην Σαμάρεια θα μεταβούμε αν το επι­τρέψουν οι συνθήκες).

 5η Ημέρα: Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβι­τών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψα­να των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευε ο Προφή­της Ηλίας.Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνο­ριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορ­δάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βα­πτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε επιπλέον την Ιερά Μονή του Τι­μίου Προδρόμου παρά του Ιορ­δάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακο­λουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προ­αιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τρο­πάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύ­νημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σα­ράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξε­ως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ €15), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Τέλος συνεχίζουμε για την Βηθανία, όπου και ο τάφος του Λαζάρου, για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου. Επιστρο­φή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυ­κτέρευση.

 6η Ημέρα: Πέμπτη 01 Αυγούστου 2019

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ (515 ΧΛΜ)

 Πολύ πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατε­ρίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (με ενδιάμεση στάση). Περνάμε τη συ­νοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπα (σύνορα Ισραήλ και Αι­γύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα πα­ρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λεί­ψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περί­φημη βι­βλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.Για όσους μπο­ρούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προ­σφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Αναχώρηση από την Μονή, μετά τις 12.00 τα μεσάνυ­χτα, με επιστροφή, περί τις 04:00.

 7η Ημέρα: Παρασκευή 02 Αυγούστου 2019, Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

 Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυ­κτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικα­τερίνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια μπο­ρούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παισίου και κελιά Μο­ναχών που ασκήτεψαν στην Έρημο του Σινά. Εσπερινός στην Ιερά Μονή. Συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 8η Ημέρα: Σάββατο 03 Αυγούστου 2019

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ

 Μετά το πρωινό έχουμε την επιστροφή μας στην Αγία Γη. Κινούμενοι στην ακτή της Ερυ­θράς θαλάσσης διέλευση των συνόρων από το Εϊλάτ. Διανύοντας αρκετή απόστα­ση κατά

μήκος της Νεκράς θάλασσας και παράλληλα με τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας θα έχουμε στάση για κολύμπι στην χαμηλότερη και πλέον αλμυρή λίμνη του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδο­χείο μας, αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα: Κυριακή 04 Αυγούστου 2019

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΌΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΌΡΟΣ ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα έχουμε ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και παρακο­λούθηση της Θείας Λειτουργίας. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύ­ων ή το Όρος του Ναού.Πεζοί θα επισκεφθούμε το Όρος Σιών. Εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοί­τηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφητάνα­κτος Δαβίδ, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός).Επιβίβαση στο λεωφορείο για να μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιε­ροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων για αναμνηστικές φωτογραφίες. Πτήση ΕπιστροφήςΑναχώρηση το μεσημέρι για το αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19:20, με AEGEAN Airlines και άφιξη στη Αθήνα στις 21:30. Συνεχίζουμε με πτή­ση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10.

 

 Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από την Αθήνα: €890

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €910

 Μονόκλινο: +€160

Φιλοδώρημα: +15 (υποχρεωτικά)

Για αναχωρήσεις από Αθήνα, άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων ShepherdsHouse στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων, απέναντι από την Ιερά Μονή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 • Η μετάβαση στο Σινά με καινούργιο πούλμαν
 • Η διαμονή στο Σινά , στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής 3* με ημιδιατροφή
 • Φόροι συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ
 • Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές   οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €250 το άτομο

 Mar.