AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

 

 AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ  ΚΑΙ ΟΡΟΣ  ΣΙΝΑ

12-22 Μαρτίου 2020 (11 Ημέρες)

“Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος - Οδός Μαρτυρίου - Γεθσημανή - Ναός Αναστάσεως

Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Βηθλεέμ - Άγιος Σάββας - Σαμάρεια - Γεσθημανή

 Όρος Ελαιών - Λόφος Σιών - Ιορδάνης - Ιεριχώ - Βηθανία - ΙΜ Χοζεβά

Σινά - ΙΜ Αγ. Αικατερίνης - Ραϊθώ - Φαράν

- Λύδδα - Τελ Αβίβ”

 *Προσκύνημα σε όλα τα Πανάγια Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων & του Όρους Σινά*

*Θεία Λειτουργία στην Γεθσημανή*

*Θεία Λειτουργία στη Βηθλεέμ*

*Β’ Χαιρετισμοί στον Πανάγιο Tάφο*

*Γ’ Χαιρετισμοί στο Ναό του Προφήτου Μωυσέως (Φαράν)*

*Πανήγυρις Αββά Γεράσιμου*

*Προσκύνημα στην Ραϊθώ και την Φαράν*

 

 1η Ημέρα: Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.00, πτήση προς Αθήνα στις 14.50 Άφιξη στις 15.40 στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00. Άφιξη στο Ισραήλ στις 19.00.

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean Airlines, στην Πύλη 4, στις 14.30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00. Άφιξη στις 19.00.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, Β’ Χαιρετισμού στον Πανάγιο Τάφο

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ / Β’ Χαιρετισμοί στον Ναό της Αναστάσεως

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Στην συνέχεια μετάβαση μέσω της παλιά πόλης, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου/ στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά.Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας.Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου.Στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως θα παρακολουθήσουμε τους Β’ Χαιρετισμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

 Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα.

Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, Β’ Νηστειών Γρηγορίου του Παλαμά

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ / ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΡΩΝ Θεία Λειτουργία στη Βηθλεέμ

 Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων.Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Μετάβαση στην κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Θα ολοκληρώσουμε, με την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Χωρίον των Δέκα Λεπρών (Burqin) με την ομώνυμη βυζαντινή Μονή, εις ανάμνηση του θαύματος του Κυρίου. (στην Σαμάρεια και το Μπουρκίν θα μεταβούμε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ / Θεία Λειτουργία στη Γεσθημανή

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή. Συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία και συνεχίζουμε για το όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Από την κορυφή του Όρους των Ελαιών θα έχουμε μια πανοραμική θέα όλης της παλιάς πόλης.Η περιήγηση μας συνεχίζεται στα μοναστήρια της Νέας Ιερουσαλήμ. Επισκέψεις στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού, στην Ι.Μ. Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) και στην Ι.Μ. Γενεθλίου του Προδρόμου, στην Ορεινή. Αποβίβαση στον Λόφο Σιών, όπου ετελέσθη” ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός). Πεζοί θα εισέλθουμε στην παλιά πόλη, για να επισκεφθούμε μοναστήρια της παλιάς πόλης, τον Τίμιο Πρόδρομο, την Μεγάλη Παναγία, την Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα: Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ / Εορτή Ι.Μ. Αββά Γερασίμου Ιορδανίτου

 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα κατευθυνθούμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, (μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνου) για την εορταστική πανήγυρις. Στην συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ των Υδάτων». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα: Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΒΗΘΑΝΙΑ - Ι.Μ.ΧΟΖΕΒΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ / ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ (340 χλμ)

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη-προσκύνημα στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευε ο Προφήτης Ηλίας.Συνεχίζουμε για την Αίγυπτο και ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας. Με ενδιάμεσες στάσεις περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ, στον κόλπο της Άκαμπα (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου). Άφιξη στην κοσμοπολίτικη Ερυθρά Θάλασσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 8η Ημέρα: Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - Ι.Μ.ΣΙΝΑ (180 ΧΛΜ)

 Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στην Ερυθρά θάλασσα. Κινούμενοι παράλληλα με την ακτή του κόλπου της Άκαμπα, συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά ορεινή διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωϋσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στον ξενώνα της μονής. Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παισίου και κελιά Μοναχών που ασκητεύουν στην Έρημο του Σινά.Έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Συνάντηση με Σιναίτες πατέρες, δείπνο και διανυκτέρευση.Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτa)

 9η Ημέρα: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, Γ’ Χαιρετισμοί

ΡΑΙΘΩ - ΦΑΡΑΝ (165+165χλμ) / Γ’ Χαιρετισμοί στο Ναό του Προφήτου Μωυσέως

 Εκκλησιασμός στο Καθολικό της μονής και ακολούθως πρωινό. Αναχώρηση για την Ραιθώ (Ελ Τορ), παλαιό λιμάνι των Φοινίκων στην ακτή του κόλπου του Σουέζ, στην Ερυθρά Θάλασσα που στη γλώσσα τους σήμαινε «Τόπος Καρπών» λόγω των πολλών φοινικόδεντρων.Σήμερα είναι η πρωτεύουσα του Νοτίου Σινά, στην οποία κατοικεί και μικρό ποίμνιο Ελληνορθόδοξων Χριστιανών. Πρόκειται για το μέρος όπου ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες βρήκαν τα εβδομήκοντα στελέχη των Φοινίκων και τις Δώδεκα Πηγές (Εξ. ΙΕ'27). Από τον 4ο αιώνα η πόλη έγινε Χριστιανική. Σήμερα υπάρχουν τα ερείπια της Μονής που έκτισε εδώ ο Ιουστινιανός, της περίφημης Λαύρας της Ραϊθώ, καθώς και το εν λειτουργία ιστορικό Μετόχι της Μονής Σινά, με το Ναό του Αγίου Γεωργίου (ιστορικό μετόχι της Μονής του Σινά. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό. Ακολούθως θα σταματήσουμε στην όαση Φαράν, όπου και το γυναικείο Ησυχαστήριο του Προφήτου Μωϋσέως. Η Όαση Φαράν υπήρξε από τον 4ον αιώνα το μεγαλύτερο Χριστιανικό κέντρο στη χερσόνησο του Σινά και έδρα Επισκόπου.Σήμερα διασώζονται τα ερείπια της παλαιάς επισκοπικής πεντάκλιτης Βασιλικής, όπου πλησίον της σήμερα λειτουργεί και μικρό ιατρείο για τους Βεδουίνους της περιοχής. Το Ησυχαστήριο ευρίσκεται μέσα σε ένα ευπορότατο κήπο, όπου και ο Ναός του Προφήτου Μωυσέως με εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέρη από την ερειπωμένη παρακείμενη Βασιλική. Προσκύνημα και συνάντηση με τις γερόντισσες. Παρακολούθηση των Γ’ xαιρετισμών. Επιστροφή στον ξενώνα, στην Ι.Μ. της Αγίας Αικατερίνης, δείπνο και διανυκτέρευση.

 10η Ημέρα: Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ι.Μ.ΣΙΝΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ (515 χλμ)

 Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης, νωρίς το πρωί, θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με το Ισραήλ στην Ειλάτ. Διέλευση συνόρων Αιγύπτου-Ισραήλ και διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι), παράλληλα των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στην Βηθλεέμ, αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 11η Ημέρα: Κυριακή της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ στον Πανάγιο Τάφο 22 Μαρτίου 2020

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (80 χλμ)

 Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, στον Ναό της Αναστάσεως, όπου προσκυνήσουμε στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και θα συμμετάσχουμε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει λιτανεία και προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου, που φυλάσσεται στο Σκευοφυλάκιο του Ναού της Αναστάσεως.Μετά την απόλυση, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.Συνεχίζουμε για το Τελ Αβίβ, το Μαιάμι της Μεσογείου! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, την Όπερα, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης, δίπλα ακριβώς στο κέντρο. Στάση στην λεωφόρο Ντίζενγκοφ για βόλτα στα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Σύντομο πέρασμα από την κοντινή Γιάφα και συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ.

 

Πτήση Επιστροφής

Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου.

Πτήση στις 19.20 - άφιξη στην Αθήνα στις 21.30.

Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.10 με άφιξη στις 00.05 στην πόλη του Θερμαϊκού.

 Τα Αγιοταφικά Προσκυνήματα, είναι τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού- και όχι μόνο- στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, με σπουδαιότερο τον Πανάγιο Τάφο αλλά και, μεταξύ των άλλων, τον Γολγοθά, στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου, τη Ναζαρέτ, τον Ιορδάνη ποταμό. Η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά ήταν από αυτές που στην πορεία μετατράπηκαν σε κέντρα της Ορθοδοξίας. Η μονή φημίζεται και για το μοναδικό στο είδος του κειμηλιοφυλάκιο και την πλουσιότατη βιβλιοθήκη που διαθέτει. Η Ραϊθώ αναφέρεται λιμάνι των Φοινίκων, εδώ ο Μωυσής και οι Ισραηλίτες κατά την έξοδο από την Αίγυπτο συνάντησαν τις δώδεκα πηγές και εβδομήντα εκπροσώπους των Φοινίκων. Τον 3ο αιώνα ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός έχτισε την ερειπωμένη σημερινή Ιερά Μονή Λαύρα της Ραϊθώ.Στην πνευματική δικαιοδοσία της μονής του Σινά ανήκει το γυναικείο μετόχιο της Φαράν.Την όαση της Φαράν με τον αχανή φοινικώνα διάλεξαν από αρχαιοτάτων χρόνων οι κάτοικοι της χερσονήσου για να κατοικήσουν και να παρηγορηθούν από την σκληρότητα της ερήμου.

 

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ Η ΤΡΙΚΛΙΝΟ:

 

Αναχώρηση από Αθήνα: €965

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €985

Βίζα Αιγύπτου +€25

Φιλοδωρήματα +€25 (υποχρεωτικά)

Διαφορά Μονόκλινου +€200

*Προσκύνημα σε όλα τα Πανάγια Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων & του Όρους Σινά*

*Θεία Λειτουργία στην Γεθσημανή*

*Θεία Λειτουργία στη Βηθλεέμ*

*Β’ Χαιρετισμοί στον Πανάγιο Tάφο*

*Γ’ Χαιρετισμοί στο Ναό του Προφήτου Μωυσέως (Φαράν)*

*Πανήγυρις Αββά Γεράσιμου*

*Προσκύνημα στην Ραϊθώ και την Φαράν*

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Επτά (7) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* (ShepherdsHouse 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • Δυο (2) Διανυκτερεύσεις στο Σινά σε ξενοδοχείο 3*.
 • Μια (1) Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Ερυθρά Θάλασσα.
 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • H μετάβαση στο Σινά.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.  
 • Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη Τιβεριάδα €10.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ €18.
 • Προαιρετική αναχώρηση από το ξενοδοχείο για κατανυκτική Αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο στις23.30 με επιστροφή στις 4.00 το πρωί.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Η επιβεβαίωση του Μονόκλινου ισχύει μόνο για τη διαμονή μας στο ξενοδοχείο.
 • Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €350 το άτομο

 

 

 

 

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

20 - 25 Μαρτίου 2020 (6 Hμέρες)

“Με συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες”

 

Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθλεέμ - Όρος Ελαιών - Σαμάρεια

/ Χωριό των Λεπρών - Βηθανία - Σιών - Ιεριχώ - Λύδδα”

  Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ονομάζεται η τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής,

κατά την οποία τιμάται ο Σταυρός, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης.Πρόκειται για δεσποτική εορτή, η οποία έχει τις ρίζες της στην Παλαιστίνη, όταν την πρώτη Κυριακή μετά την 6η Μαρτίου εορταζόταν η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη.Η Κυριακή αυτή είναι η μεσονηστήσιμη, βρίσκεται δηλαδή στο μέσο της σαραντάημερης νηστείας. Οι χριστιανοί ατενίζοντας και προσκυνώντας τον Σταυρό, θυμούνται το πάθος του Χριστού και παίρνουν δύναμη να συνεχίσουν τη νηστεία και τον πνευματικό τους αγώνα.Κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας, ο Σταυρός μεταφέρεται από τον ιερέα με πομπή στο κέντρο του ναού, όπου τελείται, όπως ορίζει το εκκλησιαστικό τυπικό, η ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως. Στη συνέχεια, οι πιστοί ασπάζονται τον Σταυρό και λαμβάνουν από το χέρι του ιερέα ως ευλογία άνθη και δεντρολίβανο (σταυρολούλουδα), τα οποία μετά φυλάσσουν στο εικονοστάσι των σπιτιών τους, όπως τα άνθη του Επιταφίου. Ο Σταυρός παραμένει στο κέντρο του ναού καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνησή του από τους εκκλησιαζόμενους.

 

1η Ημέρα: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 (ΒΡΑΔΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ)

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ, στις 19.00 Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Aegean(Α3-7127) στις 20.55 προς Αθήνα με άφιξη στις 21.45.

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 21.00. Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean(Α3-928) από την Αθήνα για το BENGURIONτου Τελ Αβίβ στις 22.50 με άφιξη στις 00.50.‘Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ξεκούραση.

 2η Ημέρα: Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

 Πρωινό και στις 10.00 αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου, το παρεκκλήσιο των Κλαπών, καθώς και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Λίγος χρόνος ελεύθερος στην διάθεση μας στον Πανάγιο Τάφο και στα καταστήματα της παλιάς πόλης.Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ι. Μ. της Μεγάλης Παναγίας, στην Ι. Μ. του Τιμίου Προδρόμου και στην Ι. Μ. της Παναγίας της Σαιδανάγιας, εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων. Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ναό της Αναστάσεως για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 22 Μαρτίου 2020

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΣΙΩΝ - ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την συμμετοχή μας στην Θεία Λειτουργία και στην Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού, όπου μετά το πέρας των Ακολουθιών θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το Τίμιο Ξύλο. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο όπου θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Αναχώρηση για τον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το «Υπερώον» στο οποίο «τελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Στην Σιών, ακόμη, θα δούμε την Πατριαρχική Σχολή, τον Τάφο του Δαυίδ και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στο οποίο «εκοιμήθη» η Παναγία μας, σήμερα είναι Ρωμαιοκαθολικό Μοναστήρι.Συνεχίζουμε για το Όρος των Ελαιών, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων ανδρών, στην Μικρή Γαλιλαία, το σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και από την θέση Πανόραμα, θα ξεναγηθούμε πανοραμικά στην πόλη των Ιεροσολύμων, απολαμβάνοντας την θαυμάσια θέα της παλιάς και νέας πόλης των Ιεροσολύμων.Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΛΕΠΡΩΝ

 Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για Εκκλησιασμό στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων.Συνεχίζουμε για την Σαμάρεια, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ. Εδώ θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Ι. Μ. του Αγ. Γεωργίου, όπου βρίσκεται το σημείο όπου ο Χριστός μας θεράπευσε τους 10 λεπρούς. Αργά τον απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ - ΧΟΖΕΒΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 Πρωινή αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και ακολούθως μετάβαση με τοπικά μικροπούλμαν, στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Αναχωρούμε για την Ι. Μ. των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών στην έρημο της Ιουδαίας και στο φαράγγι Αινών, όπου εδώ βρίσκεται και το σπήλαιο που ασκήτευσε ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Τέλος, θα επισκεφθούμε την φιλόξενη Ι. Μ. του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο της Παναγίας της «Γαλακτοτροφούσας». Κατά την επιστροφή μας στα Ιεροσόλυμα, θα μεταβούμε για προσκύνημα στην Ι. Μ. των αδερφών του Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα: Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Πρωινή αναχώρηση για την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα.Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας. Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμβήθρα, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.Διασχίζουμε την Οδό του Μαρτυρίου, στάσεις του Χριστού μας πριν από τον Φρικτό Γολγοθά, σημείο όπου ο Χριστός μας συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου συνέβησαν οι πτώσεις του Ιησού από το βάρος του Σταυρού. Θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό να σηκώσει τα βάρη του Σταυρού, από τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης, τον τόπο όπου συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων και την Πύλη της καταδίκης, προ του Φρικτού Γολγοθά. Μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.την συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκέςΧρόνος ελεύθερος για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.Νωρίς το μεσημέρι επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη Λύδδα όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν), τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό και για όσους επιθυμούν θα μεταβούν στην Ι. Μ. των Αρχαγγέλων στην Γιάφα.

 Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα / Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση στις 17.00 για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής με AegeanAirlines στις 19.50 (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.15 (Α3-7136) με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

 Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

“Με συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες”

Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθλεέμ - Όρος Ελαιών - Σαμάρεια

/ Χωριό των Λεπρών - Βηθανία - Σιών - Ιεριχώ - Λύδδα”

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

 

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ:  €620

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  €645

Διαφορά Μονόκλινου +€130 (Κατόπιν ζήτησης)

Φιλοδωρήματα +€15

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

 Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο

ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegeanμε επιστροφή.
 • Περιλαμβάνεται μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ο καθένας.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (ShepherdsHouse 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων, νοσηλείας και ασθενείας & ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 

 

 

 

 

 ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

28 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2019 (9 Ημέρες)

 Ιερουσαλήμ - ΝαόςτηςΑναστάσεως - Γεθσημανή - ΠανάγιοςΤάφος - ΓολγοθάςΠατριαρχείο - ΙορδάνηςΠοταμός - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Θαβώρ - Κανά - Καπερναούμ - Βηθλεέμ - Ναζαρέτ - ΌροςΕλαιών - Σιών - Βηθανία - Ιεριχώ- Λύδδα - Ιόππη –Τελ Αβίβ/Γιάφα - Όρος Σινά - Αγία Αικατερίνη”Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Θεοβάδιστου Όρους Σινάαποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο (η παλαιότερη μαρτυρία για ύπαρξη μοναστικής ζωής είναι του 381-384 μ.Χ.). Κατά την παράδοση το όρος Σινά  χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο, καθώς εκεί, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Θεός εμφανίστηκε στο Μωυσή μέσα από μια φλεγόμενη βάτο (Έξοδος 3,1. 19,1. 20,1) και μετά την έξοδο ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό (Έξοδος κεφ. 19).Στους πρόποδες του υπάρχει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που έκτισε ο Ιουστινιανός το 527 μ.Χ.. Εκεί ο Τίσεντορφ ανακάλυψε το περίφημο χειρόγραφο της Καινής Διαθήκης, το Σιναϊκό, που περιλαμβάνει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη και χρονολογείται από το 4ο μ.Χ. αιώνα.Η Αγία Αικατερίνη μαρτύρησε για τον Χριστό στις αρχές του 4ου αιώνα, και συνδέθηκε άρρηκτα με το Όρος Σινά μετά την εναπόθεση τού ιερού λειψάνου της στην ψηλότερη κορυφή της Σιναϊτικής Χερσονήσου και την μεταφορά του αργότερα την ΙΜ του Σινά.

 

1η Ημέρα: Σάββατο 28 Μαρτίου 2010

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη:

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines, στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, στις 11.00. Παράδοση αποσκευών και πτήση (Α3-7115) στις 13.10. Άφιξη στην Αθήνα στις 14.00.

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στις 15.00. Παράδοση αποσκευών και έλεγχος διαβατηρίων.Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ (Α3-924) στις 17.00. Άφιξη στο αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 20.00 (μία ώρα διαφορά).Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μετα­φορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Κυριακή 29 Μαρτίου 2019 - ΄Δ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου Κλίμακος)

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο και συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία. Έπειτα θα προσκυνήσουμε και θα ξεναγηθούμε στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγο­θά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκο­νται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Εν συ­νεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρί­σκονται οι στάσεις του Χρι­στού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά: Η Πύλη της Καταδίκης όπου ο Χριστός συνάντησε τις γυναίκες της Ιερουσαλήμ, ο Οίκος της Αγίας Βε­ρονίκης και το σημείο όπου έγινε ηπτώση του Χριστού και τον βοήθησε ο Σίμων ο Κυρηναίος, φθάνονας στο "Πραιτώριο", την Φυλακή του Χριστού μας.Συνεχίζουμε για τον Τόπο της Καταδίκης, την Προβατική Κολυμβήθ­ρα, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (το σπίτι των Θεοπατόρων όπου γεννήθηκε η Παναγία μας). Εξερχόμενοι των τειχών της πόλεως, από την πύλη των Λεόντων, άφιξη στην περιοχή της Γεθσημανής και επίσκεψη στην ομώνυμη Ιερά Μονή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Μνήστορος Ιωσήφ, αλλά και η αυθεντική εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμήτισσας). Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προ­σκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λι­θοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επι­στροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και δια­νυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

 Πρωινό. Πολύ νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζα­ρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχί­ζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρί­ου, της «μετατρο­πής του ύδα­τος εις οίνον». Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θα­βώρ, όπου έγινε η Μετα­μόρφωση του Χριστού μας.Μετάβαση στην "Θάλασσα της Γαλιλαίας" (Λίμνη της Γεννησαρέτ). Επίσκεψη στο παραλήμνιο μοναστήρι Αγίων Αποστόλων στην Καπερ­ναούμ, όπου πραγ­ματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυ­ρίου. Διέλευση από τους πρόποδες του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία, και από το Επτάπηγο, όπουευ­λόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Ακολούθως προαιρετική προ­σκυνηματική βόλτα στη λίμνη και γεύ­μα με ψάρι της λίμνης Γεννη­σαρέτ. Ολοκληρώνουμε την προσκυνηματι­κή ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγί­ων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξε­νοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

 Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεοδέγμον Σπήλαιο της Γεννήσε­ως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βα­σιλική του Ιουστι­νιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδο­χείο για πρωινό.Μετάβαση στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνή­σουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως. Μετάβαση στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπή­λαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην ασκητική Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες)Επιβίβαση στο λεωφορείο για να μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιε­ροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων για αναμνηστικές φωτογραφίες.Μετάβαση στο Όρος Σιών. Επίσκεψη στο "Υπερώο", όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοί­τηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται και ο "τάφος" του Προφητάνα­κτος Δαβίδ. Συνεχίζουμε με το Αββαείο της Κοιμήσεως, κτισμένο πάνω στο σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της η Παναγία) και μεταγενέστερο βυζαντινό ναό.

 

Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε προς την "καρδιά" (cardo) της ρωμαϊκής και βυζαντινής πόλης. Ήταν η κεντρική αρτηρία με τους κίονες, με αρκετούς να σώζονται έως σήμερα, την οποία αργότερα αναδιαμόρφωσε ο Ιουστινιανός για να ένώσει το Ναό της Αναστάσεως με την Πύλη της Σιών. Σήμερα είναι η "καρδιά" της εβραϊκής συνοικίας με πολλά καταστήματα. Μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επιστρο­φή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυ­κτέρευση.

 5η Ημέρα: Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, την οποία ο Χριστός επισκέφτηκε πολλές φορές και ανέστησε τον Λάζαρο πρό του Θείου Πάθους. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας, χτισμένη πάνω στο σπίτι του Λαζάρου και των αδερφών του. Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μεταβούμε και στον τάφο του Λαζάρου.  Στην καθοδική διαδρομή προς τον Ιορδάνη και την Ιεριχώ, θα περάσουμε από την περιοχή όπου βρίσκοταν το "Πανδοχείο του Καλού Σαμαρείτη" και πολλά βυζαντινά μοναστήρια. Άφιξη στον Ιορ­δάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βα­πτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.Θα δούμε επιπλέον την Ιερά Μονή του Τι­μίου Προδρόμου, η οποία ανακαινίζεται καθώς είχε καταστραφεί στον πόλεμο του 1948. Θα τελεσθεί η ακο­λουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προ­αιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τρο­πάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύ­νημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνη. Μετάβαση στην Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σα­ράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξε­ως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ €15), και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστρο­φή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυ­κτέρευση.

 6η Ημέρα: Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ (650 ΧΛΜ)

 Πολύ πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατε­ρίνης. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (με ενδιάμεση στάση). Περνάμε τη συ­νοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπα (σύνορα Ισραήλ και Αι­γύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης, που λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και δεκαεπτά αιώνες, χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα πα­ρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00).Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λεί­ψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και το Σκευοφυλάκιο της Μονής.Στο Σκευοφυλάκιο, μεταξύ των πολλών ανεκτίμητων κειμηλίων, θα δούμε δείγματα από την συλλογὴ τῶν φορητῶν εἰκόνων, την πλουσιότερη ἀριθμητικὰ καὶ σημαντικότερη παγκοσμίως αλλά και από χειρόγραφα, καθώς η μονή διαθέτει την δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή χειρογράφων της πρωτοχριστιανικής περιόδου, μετά από αυτή του Βατικανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.Για όσους μπο­ρούν και επιθυμούν, ανάβαση με οδηγό βουνού στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προ­σφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Αναχώρηση από την Μονή, μετά τις 12.00 τα μεσάνυ­χτα, με επιστροφή, περί τις 06:00.

 7η Ημέρα: Παρασκευή 3 Απριλιου 2020 - Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ - ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυ­κτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικα­τερίνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια, όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεπτούν το Κάθισμα στο Όρος Γαλακτίωνος και Επιστήμης, όπου ασκήτεψαν πολύ μοναχοί, ανάμεσα τους και ο Άγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης, για δύο χρόνια. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου και συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 8η Ημέρα: Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό έχουμε την επιστροφή μας στην Αγία Γη. Κινούμενοι στην ακτή της Ερυ­θράς θαλάσσης διέλευση των συνόρων από το Εϊλάτ. Διανύοντας αρκετή απόστα­ση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας και παράλληλα με τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας θα έχουμε στάση για κολύμπι στην χαμηλότερη και πλέον αλμυρή λίμνη του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδο­χείο μας, αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα: Κυριακή 5 Απριλίου 2020 - Έ Νηστειών (Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας)

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΟΠΠΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα έχουμε ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και παρακο­λούθηση της Θείας Λειτουργίας. Για όσους το επιθυμούν, πριν την Θεία Λειτουργία, θα υπάρχει η δυνατότητα για επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύ­ων ή το Όρος του Ναού.Αναχωρούμε για το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τρο­παιοφόρου.Συνεχίσουμε για μια μία ωραία βόλτα με το λεωφορείο στην παραλιακή λεωφόρο του Τελ Αβίβ, για να καταλήξουμε στην Ιόππη, το "παλιό Τελ Αβίβ" ή αλλιώς Γιάφα. Προσκύνημα στην Ι.Μ. Αρχαγγέλων και χρόνος ελεύθερος.

 Πτήση Επιστροφής

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19:50, με AEGEAN Airlines (Α3-925) και άφιξη στη Αθήνα στις 21:50. Συνεχίζουμε με πτή­ση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 (Α3-7136) και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10.Τα Αγιοταφικά Προσκυνήματα, είναι τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού- και όχι μόνο- στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, με σπουδαιότερο τον Πανάγιο Τάφο αλλά και, μεταξύ των άλλων, τον Γολγοθά στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και τη Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου, τη Ναζαρέτ, και τον Ιορδάνη ποταμό.

 Ο Ναός της Αναστάσεως, το ιερότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης αποτελεί το όνειρο κάθε ευσεβούς Χριστιανού να αξιωθεί κάποτε να επισκεφθεί την Αγία Γη. Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι ποικιλόμορφος με βυζαντινές τοιχογραφίες, εικόνες και αγάλματα, χάλκινα σκαλιστά της Αναγεννήσεως, σύγχρονα εντοίχια ψηφιδωτά.Εντός του Ναού της Αναστάσεως υπάρχουν άνω των 10 ιεροί χώροι και προσκυνήματα, συνδεδεμένα με το Πάθος του Χριστού, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Ταφή και την Ανάσταση. Τα κυριότερα είναι: 1) Η Αγία Αποκαθήλωσις 2) Ο τόπος, στον οποίο ίσταντο οι άγιες γυναίκες κατά τη Σταύρωση 3) Το Άγιο Κουβούκλιο, όπου ο Τάφος του Χριστού και ο Άγιος Λίθος 4) Ο Γολγοθάς 5) Το Παρεκκλήσιο του Αδάμ 6) Το παρεκκλήσιο του Ακανθίνου Στεφάνου 7) Ο χώρος της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού 8) Το Παρεκκλήσιο του εκατοντάρχου Λογγίνου 9) Το Παρεκκλήσιο του «Διεμερίσαντο» 10) Το Παρεκκλήσιο των Κλαπών, όπου η φυλακή του Χριστού 11) Η Κολώνα του Δαρμού 12) Το Παρεκκλήσιο της Μαρίας της Μαγδαληνής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ:  €900

 Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  €925

Διαφορά Μονόκλινου +€130

Φιλοδωρήματα +€15

 Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο

 Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο

ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων ShepherdsHouse στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων, απέναντι από την Ιερά Μονή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 • Η μετάβαση στο Σινά με καινούργιο πούλμαν
 • Η διαμονή στο Σινά , στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής 3* με ημιδιατροφή
 • Φόροι συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ
 • Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Η επιβεβαίωση του Μονόκλινου ισχύει μόνο για τη διαμονή μας στο ξενοδοχείο στο Ισραήλ.
 • Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 

 

 

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

31 Mαρτίου - 4 Απριλίου 2020 (5 Hμέρες)

 “Με συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες”

 Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθλεέμ - Όρος Ελαιών - Βηθανία - Σιών - Ιεριχώ - Λύδδα- Όρος του Ναού - Τείχος Δακρύων - Κάρντο - Σιών - Χριστιανικός Τομέας

 Η ψηλάφηση των προσκυνημάτων αποτελεί πνευματικό βίωμα που δύσκολα περιγράφεται. Η προσκυνηματική θεωρία αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια ολοκληρωμένη πνευματική εμπειρία. Έτσι, παρέχουμε μια μοναδική ξενάγηση οπού κυριολεκτικά “ξεδιπλώνεται η βιβλική ιστορία” και βρισκόμαστε στη θέση να ιχνηλατήσουμε και να κατανοήσουμε σε βάθος θέματα Πίστεως και Ομολογίας, καθώς και να δούμε θαυμαστά Κειμήλια.Σε κάθε ταξίδι επισκεπτόμαστε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Α.Θ.Μ. κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄ και συμμετέχουμε στην λειτουργική ζωή του Πατριαρχείου, συμμετέχοντας στις Ακολουθίες στον Πανάγιο Τάφο, στον Γολγοθά, στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως, στο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή και στα Ιερά Προσκυνήματα.Επίσης, σε κάθε μας Προσκυνηματικό ταξίδι, τελείται από Ιερωμένο του Πατριαρχείου η Ακολουθία του Αγιασμού στον Ιορδάνη ποταμό και αναγιγνώσκονται οι ευχές του Αγιασμού των Θεοφανείων.Συμμετέχοντας στις εκδρομές του MariosTravel είστε σε θέση να βιώσετε τα παραπάνω σε πραγματικότητα με εμπιστοσύνη και ασφάλεια, καθώς οι Άγιοι Τόποι αποτελούν ένα αληθινό όραμα και πόλο έλξης για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό.

 

1η Ημέρα: Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ, στις 13.00. Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Α3-7117 στις 14.55 προς Αθήνα με άφιξη στις 15.45.

 

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 14.30. Παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3-924 από την Αθήνα για το BENGURIONτου Τελ Αβίβ στις 16.30 με άφιξη στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την διπλανή Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (αν δεν επιτρέψουν οι συνθήκες να γίνει το προσκύνημα σήμερα, θα γίνει την τελευταία ημέρα). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

 Πρωινή αναχώρηση για την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα.Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας. Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμβήθρα, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.Διασχίζουμε την Οδό του Μαρτυρίου κάνοντας τις στάσεις του Χριστού μας πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Σταματάμε στα σημεία όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου συνέβησαν οι πτώσεις του Ιησού από το βάρος του Σταυρού. Θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό να σηκώσει τα βάρη του Σταυρού, από τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης και την Πύλη της καταδίκης.Άφιξη στην Αγία Αυλή του Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου ο Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση και ο Πανάγιος Τάφος. Εδώ θα προσκυνήσουμε ευλαβικά στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΌΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΚΑΡΝΤΟ - ΣΙΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

 Πρωινό και μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολωμώνα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή.Συνεχίζουμε για το Όρος των Ελαιών, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων ανδρών, το σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και την θέση Πανόραμα, από όπου θα ξεναγηθούμε πανοραμικά στην πόλη των Ιεροσολύμων, απολαμβάνοντας την θαυμάσια θέα της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ

 Πρωινή αναχώρηση για την Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και ο Τάφος του Λαζάρου. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην φιλόξενη Ι. Μ. του Αγίου Γερασίμου στην έρημο του Ιορδάνου.Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ, όπου θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο, όπου θα συμμετέχουμε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

 

Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για Εκκλησιασμό στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων και στον Τάφο του Αγίου Ιερωνύμου. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων.Το μεσημέρι μετάβαση στο Τελ Αβίβ, για μία σύντομη προσωπική γνωριμία με την πόλη.Στο δρόμο προς το Τελ Αβίβ, θα μεταβούμε στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα (αν δεν γίνει το προσκύνημα την πρώτη μέρα), όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν), τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό και για όσους επιθυμούν θα μεταβούν στην Ι. Μ. των Αρχαγγέλων στην Λήδα.

 

Πτήση Επιστροφής Τελ Αβίβ - Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.20 (A3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.25 (A3-7136) με άφιξη στις 00.20.Τα Αγιοταφικά Προσκυνήματα, είναι τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού- και όχι μόνο- στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, με σπουδαιότερο τον Πανάγιο Τάφο αλλά και, μεταξύ των άλλων, τον Γολγοθά στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και τη Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου, τη Ναζαρέτ, και τον Ιορδάνη ποταμό.

 Ο Ναός της Αναστάσεως, το ιερότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης αποτελεί το όνειρο κάθε ευσεβούς Χριστιανού να αξιωθεί κάποτε να επισκεφθεί την Αγία Γη. Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι ποικιλόμορφος με βυζαντινές τοιχογραφίες, εικόνες και αγάλματα, χάλκινα σκαλιστά της Αναγεννήσεως, σύγχρονα εντοίχια ψηφιδωτά.Εντός του Ναού της Αναστάσεως υπάρχουν άνω των 10 ιεροί χώροι και προσκυνήματα συνδεδεμένα με το Πάθος του Χριστού, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Ταφή και την Ανάσταση. Τα κυριότερα είναι: 1) Η Αγία Αποκαθήλωσις 2) Ο τόπος, στον οποίο ίσταντο οι άγιες γυναίκες κατά τη Σταύρωση 3) Το Άγιο Κουβούκλιο, όπου ο Τάφος του Χριστού και ο Άγιος Λίθος 4) Ο Γολγοθάς 5) Το Παρεκκλήσιο του Αδάμ 6) Το παρεκκλήσιο του Ακανθίνου Στεφάνου 7) Ο χώρος της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού 8) Το Παρεκκλήσιο του εκατοντάρχου Λογγίνου 9) Το Παρεκκλήσιο του «Διεμερίσαντο» 10) Το Παρεκκλήσιο των Κλαπών, όπου η φυλακή του Χριστού 11) Η Κολώνα του Δαρμού 12) Το Παρεκκλήσιο της Μαρίας της Μαγδαληνής.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ:  €560

 

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  €585

Διαφορά Μονόκλινου +€100 (Κατόπιν ζήτησης)

Φιλοδωρήματα +€12

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο

ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Περιλαμβάνεται μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ο καθένας.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (ShepherdsHouse 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων, νοσηλείας και ασθενείας & ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 ΜΑR.