AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

5ήμερο προσκύνημα Ιεροσόλυμα

Αναχώρηση: 7 Μαρ 2018 | Επιστροφή: 11 Μαρ 2018

Από 7 έως 11 Μαρτίου

Πρόγραμμα εκδρομής

 

 • 1η Ημέρα Τετάρτη 07/03/18 ΑΘΗΝΑ- TEΛ ABIB- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα όπου θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 • 2η Ημέρα Πέμπτη 08/03/18 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

 • 3η Ημέρα Παρασκευή 09/03/18 ΙΕΡΙΧΩ: Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Επειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση, Το βράδυ, για όσους επιθυμούν, θα συμμετάσχουμε σε νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

 • 4η Ημέρα Σάββατο 10/03/18 ΒΗΘΛΕΕΜ: Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου), και το Καταμόνα (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 • 5η Ημέρα Κυριακή 11/03/18 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ: Εορτή Σταυροπροσκυνήσεως: Πρωινή Θεία Λειτουργία για την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 650€
Περιλαμβάνει:
 • • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)
 • • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Aκατηγορίας στην Βηθλεέμ
 • • 4 Πρωινά και 4 γεύματα (μπουφέ)
 • • Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία
 • • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • • Φόροι αεροδρομίων
 • • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • • Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)
 • • Ταξιδιωτική τσάντα
 • • Συνοδός – ξεναγός
Δεν περιλαμβάνει:
 • • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

 MY.

 

 

 


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

21-25 Μαρτίου 2018 (5 Ημέρες)

 

1η Ημέρα, Τετάρτη 21 Μαρτίου  2018

Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

 

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις  13.30 Παράδοση αποσκευών και  πτήση με την Α3 7115 στις 15.00 προς Αθήνα , άφιξη στην Αθήνα στις 15.55.

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο γκισέ  της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΠΥΛΗ 4) στις 15.00. Παράδοση αποσκευών.

Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3 926 από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00, άφιξη στο Τέλ Αβίβ στις 18.30.

 Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την διπλανή Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα,  Πέμπτη 22 Μαρτίου  2018

Γεθσημανή - Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος - Πατριαρχείο

 Αναχώρηση για την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.  Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα.

Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.

Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμβήθρα, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Διασχίζουμε την Οδό του Μαρτυρίου κάνοντας τις στάσεις του Χριστού μας πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Σταματάμε στα σημεία όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου συνέβησαν οι πτώσεις του Ιησού από το βάρος του Σταυρού.  Θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό να σηκώσει τα βάρη του Σταυρού, από τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης και την Πύλη της καταδίκης.

 Άφιξη στην Αγία Αυλή του Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου παρευρίσκονται ο Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση και ο Πανάγιος Τάφος. Εδώ θα προσκυνήσουμε ευλαβικά στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.

Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος.  Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, Παρασκευή 23 Μαρτίου  2018    

Βηθλεέμ - Ιερουσαλήμ Ακάθιστος Ύμνος

 Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για Εκκλησιασμό στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων. Μετάβαση προς Ιερουσαλήμ, αφού πρώτα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και την Ιερά Μονή «Καταμόνας», όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο και θα παρακολουθήσουμε τον Ακάθιστο Ύμνο στον Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Hμέρα, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Χοζεβά - Ιορδάνης - Άγιος Σάββας

 Πρωινή αναχώρηση για την Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και ο Τάφος του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.  Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Κατά την επιστροφή μας, θα μεταβούμε  στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και  έπειτα ακολουθεί το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, Κυριακή 25 Μαρτίου  2018

Ε  Νηστειών / Εορτή της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας  

 Εκκλησιασμός στον Ναό της Αναστάσεως.  Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Ακολούθως πηγαίνουμε στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εκεί βρίσκονται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών,  στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή του Χριστού μας, στους μαθητές μετά την Ανάσταση και την Ανάληψη Του.

 Σήμερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για όσους επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού.

 Τελ Αβίβ - πτήση προς Θεσσαλονίκη - Αθήνα

 Αναχώρηση στις 16.00 η ώρα για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.

 Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις  19.20  με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30.

 Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.15  και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Aπό Αθήνα:  €595 το άτομο σε δίκλινο

Aπό Θεσσαλονίκη:  €610 το άτομο σε δίκλινο

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 Μονόκλινο + €80

Φιλοδώρημα €10 το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)

 Περιλαμβάνονται:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 •  Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 •  Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 •  Ημιδιατροφή καθημερινά.
 •  Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 •  Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 •  Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 •  Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 •  Ασφάλεια αστικής Ευθύνης..
 •  Ασφάλεια ατυχημάτων, νοσηλείας και ασθενείας.
 •  ΦΠΑ.
 •  Περιλαμβάνεται μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ο καθένας.

 Δεν περιλαμβάνονται:

 •  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 •  Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.

 Σημειώσεις:

 •  Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 •  Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 •  Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 •  Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 Κρατήσεις με προκαταβολή €200  το άτομο

***ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ***MA.

 

 

 

   

 

Πάσχα 2018 στους Αγίους Τόπους  των Ιεροσολύμων

 1-9 Απριλίου 2018 (9 Ημέρες)

 

Αναχώρηση  Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου 2018 (το μεσημέρι)

και επιστροφή τη Δευτέρα Διaκαινησίμου 9 Απριλίου 2018 (το βράδυ)

 

1η ημέρα, 1 Απριλίου 2018

Κυριακή των Βαΐων  Πτήση προς Τελ Αβίβ, Λήδα

 Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της Aegean Airlines, στις 10.30 πτήση προς Αθήνα στις 11.35 άφιξη  στις 12.25.

 Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean Airlines, στις 14.30, παράδοση αποσκευών.

 Συνάντηση με τα άτομα που έρχονται από την Θεσσαλονίκη

Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30,  Άφιξη στις 18.30 τοπική ώρα.

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για την Λήδα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου, θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θα παρακολουθήσουμε  την Ακολουθία του Νυμφίου.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η  ημέρα, 2 Απριλίου 2018

Μ.  Δευτέρα, Τιβεριάδα, Γαλιλαία

 Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ, όπου εκεί έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στη λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων και της Μαρίας της Μαγδαληνής, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η ημέρα, 3 Απριλίου 2018

Μ. Τρίτη,  Ιεριχώ, Ιορδάνης ποταμός, Ιερουσαλήμ

 Πρωινό και  αναχώρηση  για τη Βηθανία, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για τη Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση, μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης» που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού, η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον Λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. Επίσης θα επισκεφθούμε τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, που βρίσκεται η Συκομωρέα όπου ανέβηκε ο Ζακχαίος. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Νυμφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η ημέρα, 4 Απριλίου 2018

Μ. Τετάρτη,  Βηθλεέμ  / παρακολούθηση του Μ. Ευχελαίου

 Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, όπου θα παρακολουθήσουμε την  Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στην συνέχεια  θα ξεναγηθούμε στο Ναό της Γεννήσεως και το σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων, το σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου. Συνεχίζουμε για  την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, καθώς και την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στο χωριό των Ποιμένων, εκεί που ακούστηκε ο αρχαγγελικός ύμνος «Δόξα εν υψίστοις Θεώ», θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο των Ποιμένων. Νωρίς το απόγευμα μετάβαση στην Ιερουσαλήμ, παρακολούθηση της Τελετής του Μ. Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.  Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η ημέρα, 5 Απριλίου 2018

Μ. Πέμπτη Ιερουσαλήμ / Τελετή Νιπτήρος / Πατριαρχείο

 Θεία Λειτουργία στον Ιερό Nαό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Μετά το πέρας της, θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Αρχιερέων. Μετά το τέλος της Τελετής, συγκέντρωση στην Αγία Αυλή και μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα συναντηθούμε και θα λάβουμε την ευλογία του Πατριάρχη.  Στη συνέχεια θα  αρχίσουμε την λεπτομερή μας προσκυνηματική ξενάγηση  στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Θα προσκυνήσουμε την Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, το σημείο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, το παρεκκλήσιο του Ακάνθινου Στεφάνου, το παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου και άλλα παρεκκλήσια και προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Δείπνο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας των Παθών.

 6η ημέρα, 6 Απριλίου 2018

Μ. Παρασκευή Ιερουσαλήμ

 Παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και της Μεταφοράς του Σταυρού από Αρχιερέα, αναπαριστώντας τη μεταφορά του Τιμίου Σταυρού από τον Χριστό μας. Συνεχίζουμε για τη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, την Εκκλησία και τον τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, τον κήπο της Γεθσημανής, τον Βράχο της Αγωνίας και τον τόπο της Προδοσίας του Κυρίου μας. Από την Πύλη των Λεόντων μετάβαση στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας. Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμπήθρα, άφιξη στο Πραιτώριο - Φυλακή του Χριστού. Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου-στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά, φθάνουμε στην Αγία Αυλή και στον Ναό της Αναστάσεως.  Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 7η ημέρα, 7 Απριλίου 2018

Μέγα Σάββατο Ιερουσαλήμ/Αφή του Αγίου Φωτός

 Νωρίς το πρωί συγκέντρωση και αναχώρηση για το Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν (εξ ιδίων) στον Ναό και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία αμέσως μετά την Ακολουθία της Αφής του Αγίου Φωτός. (Φέτος το Μέγα Σάββατο συμπίπτει με την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα, γεύμα και ξεκούραση και στις 23.00 θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

 8η ημέρα, 8 Απριλίου 2018

Κυριακή του Πάσχα Ιερουσαλήμ / Πανάγιος Τάφος

 Πρωινό. Αναχώρηση για το Όρος των Ελαιών, όπου εδώ έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάστασή Του και η Ανάληψη του Χριστού μας. Ακολούθως, μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, παρακολούθηση του Εσπερινού της Αγάπης. Στη συνέχεια μετάβαση  στη Σιών, όπου το Υπερώον, όπου τελέσθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.  Συνεχίζουμε με το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας.  Εδώ βρίσκεται επίσης η Πατριαρχική Σχολή και ο Τάφος του Βασιλέα  Δαυίδ.Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, πασχαλιάτικο φαγητό. Διανυκτέρευση.

 9η  ημέρα, 9 Απριλίου 2018

Δευτέρα Διακαινησίμου Ιερουσαλήμ - Πτήση επιστροφής

 Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση.  Μετάβαση στον Πανάγιο Τάφο για ένα τελευταίο προσκύνημα, χρόνος ελεύθερος στην αγορά.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μοναστήρια που βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη, Άγιοι Θεόδωροι, Μεγάλη Παναγία, Σαϊδανάγια,  Τίμιος Πρόδρομος.

 ***(Σημείωση: Aν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για όσους επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού)***

 Το μεσημέρι θα μεταβούμε στην Σαμάρεια, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και ο περικαλλής Ναός της Αγίας Φωτεινής,  όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγίου Φιλούμενου.

 Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο, πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στην Αθήνα στις 21.20, και συνεχίζουμε στις 23.15 για την Θεσσαλονίκη, άφιξη στις 00.10 τοπική ώρα.

 ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ SHEPHERDS HOUSE 4*ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αναχώρηση από Αθήνα: €850 - early booking μέχρι 5 Μαρτίου 2018 €830

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €870 - early booking μέχρι 5 Μαρτίου 2018 €850

Διαφορά μονόκλινου: €180

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι  +€15 (υποχρεωτικά)

 

 ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ  GLORIA 3*ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αναχώρηση από Αθήνα: €1.070 - early booking έως 5 Μαρτίου 2018  €1.050

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €1.090 - early booking έως 5 Μαρτίου 2018  €1.070

Διαφορά μονόκλινου:  (κατόπιν ζήτησης, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα)

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι  +€15(υποχρεωτικά)

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 •  Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 •  Διαμονή σύμφωνα με την επιλογή σας.
 •  Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
 •  Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με καινούργιο πούλμαν κλιματιζόμενο.
 •  Ημιδιατροφή καθημερινά / Πρωινό και δείπνο σε μπουφέ.

(Tα φαγητά στα ξενοδοχεία κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος είναι νηστίσιμα)

 •  Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί και η μετάβαση στον Άγιο Σάββα με ταξί
 •  Ξεναγήσεις/περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ξεναγό του Πατριαρχείου.
 •  Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 •  Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 •  Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και Φ.Π.Α.
 •  Ασφάλεια ατυχημάτων και ασθενείας

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 •  Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο / Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 •  Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 •  Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 •  Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 

 •  Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 •  Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 •  Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 •  Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

Κρατήσεις με προκαταβολή € 300 το άτομο

***ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ***

“Τελ Αβίβ - Ιερουσαλήμ - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Πατριαρχείο - Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός - Τιβεριάδα - Γαλιλαία - Βηθλεέμ - Άγιος Σάββας- Σαμάρεια - Όρος Ελαιών - Σιών” MA.

 

 

 

 

 

Πάσχα 2018 στους Αγίους Τόπους  των Ιεροσολύμων

και του Θεοβαδίστου Όρους Σινά

1-11 Απριλίου 2018 (11 Ημέρες)

 Αναχώρηση  Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου 2018 (το βράδυ)

και επιστροφή την Τετάρτη  Δι

aκαινησίμου 11 Απριλίου 2018 (το βράδυ)

 

 1η ημέρα, 1 Απριλίου 2018

Κυριακή των Βαΐων,  Πτήση προς Τελ Αβίβ, Λήδα

 Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 19.30 στο γκισέ της AegeanAirlines, στις  20.55 πτήση προς Αθήνα στις  άφιξη στις 21.45.

 Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της AegeanAirlines στις 22.00, παράδοση αποσκευών.

 Συνάντηση με τα άτομα που έρχονται από την Θεσσαλονίκη.

Πτήση για το αεροδρόμιο BenGurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 23.55.  Άφιξη στις 02.00 τοπική ώρα.

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και ξεκούραση.

 2η  ημέρα, 2 Απριλίου 2018

Μ.  Δευτέρα, Τιβεριάδα, Γαλιλαία

 Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ, όπου εκεί έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στη λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική μας ημέρα  με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων και της Μαρίας της Μαγδαληνής, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η ημέρα, 3 Απριλίου 2018

Μ. Τρίτη,  Ιεριχώ, Ιορδάνης ποταμός, Ιερουσαλήμ

 Πρωινό και  αναχώρηση  για τη Βηθανία, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για τη Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού, η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».

Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. Επίσης, θα επισκεφθούμε τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, που βρίσκεται η Συκομωρέα όπου ανέβηκε ο Ζακχαίος. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Νυμφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η ημέρα, 4 Απριλίου 2018

Μ. Τετάρτη,  Βηθλεέμ  / παρακολούθηση του Μ. Ευχελαίου

 Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, όπου θα παρακολουθήσουμε την  Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στην συνέχεια,  θα ξεναγηθούμε στο Ναό της Γεννήσεως και το σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων, το σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου. Συνεχίζουμε για  την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, καθώς και την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στο χωριό των Ποιμένων, εκεί που ακούστηκε ο αρχαγγελικός ύμνος «Δόξα εν υψίστοις Θεώ», θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο των Ποιμένων. Νωρίς το απόγευμα μετάβαση στην Ιερουσαλήμ, παρακολούθηση της Τελετής του Μ. Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.  Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η ημέρα,  5 Απριλίου 2018

Μ. Πέμπτη, Ιερουσαλήμ / Τελετή Νιπτήρος / Πατριαρχείο

 Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Μετά το πέρας της, θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Αρχιερέων. Μετά το τέλος της Τελετής, συγκέντρωση στην Αγία Αυλή και μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα συναντηθούμε και θα λάβουμε την ευλογία του Πατριάρχη.  Στην συνέχεια θα  αρχίσουμε την λεπτομερή μας προσκυνηματική ξενάγηση  στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Θα προσκυνήσουμε την Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, το σημείο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, το παρεκκλήσιο του Ακάνθινου Στεφάνου, το παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου και άλλα παρεκκλήσια και προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Δείπνο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας των Παθών. Διανυκτέρευση.

 6η ημέρα, 6 Απριλίου 2018

Μ. Παρασκευή, Ιερουσαλήμ

 Παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και της Μεταφοράς του Σταυρού από Αρχιερέα, αναπαριστώντας τη μεταφορά του Τιμίου Σταυρού από τον Χριστό μας. Συνεχίζουμε για την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, την Εκκλησία και τον τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, τον κήπο της Γεθσημανής, τον Βράχο της Αγωνίας και τον τόπο της Προδοσίας του Κυρίου μας. Από την Πύλη των Λεόντων μετάβαση στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας. Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμπήθρα, άφιξη στο Πραιτώριο - Φυλακή του Χριστού. Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου-στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά, φθάνουμε στην Αγία Αυλή και στον Φρικτό Γολγοθά.  Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 7η ημέρα, 7 Απριλίου 2018

Μέγα Σάββατο, Ιερουσαλήμ/Αφή του Αγίου Φωτός

 Νωρίς το πρωί συγκέντρωση και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν (εξ ιδίων) στον Ναό και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία αμέσως μετά την Ακολουθία της Αφής του Αγίου Φωτός. (Φέτος το Μέγα Σάββατο συμπίπτει με την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα, γεύμα και ξεκούραση και στις 23.00μ.μ.  θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

 8η ημέρα, 8 Απριλίου 2018

Κυριακή του Πάσχα, Ιερουσαλήμ / Πανάγιος Τάφος

 Πρωινό. Αναχώρηση για το Όρος των Ελαιών, όπου εδώ έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού μας , μετά την Ανάστασή Του και η Ανάληψη του Χριστού μας. Ακολούθως, μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, παρακολούθηση του Εσπερινού της Αγάπης. Στην συνέχεια μετάβαση  στην Σιών, όπου το Υπερώον, όπου τελέσθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.  Συνεχίζουμε με το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Εδώ βρίσκεται επίσης η Πατριαρχική Σχολή και ο Τάφος του Βασιλέα  Δαυίδ.Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, πασχαλιάτικο φαγητό. Διανυκτέρευση.

 9η  ημέρα, 9 Απριλίου 2018

Δευτέρα Διακαινησίμου

 Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο.

Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας, περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.

Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα.

Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

 10η  ημέρα, 10 Απριλίου 2018

Τρίτη Διακαινησίμου  

 Εκκλησιασμός / Επιστροφή από Σινά

 Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων.Άφιξη στην Ιερουσαλήμ αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 11η ημέρα, 11 Απριλίου 2018

Τετάρτη Διακαινησίμου Ιερουσαλήμ - Πτήση επιστροφής

 Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση.  Μετάβαση στον Πανάγιο Τάφο για ένα τελευταίο προσκύνημα, χρόνος ελεύθερος στην αγορά.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μοναστήρια που βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη, Άγιοι Θεόδωροι, Μεγάλη Παναγία, Σαιδανάγια,  Τίμιος Πρόδρομο***(Σημείωση: Aν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για όσους επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού)***Το μεσημέρι θα μεταβούμε στην Σαμάρεια, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και ο περικαλλής Ναός της Αγίας Φωτεινής,  όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγίου Φιλούμενου.  Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο, αφού προηγουμένως στην Λήδα, θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου, θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

 Πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στην Αθήνα στις 21.20 και συνεχίζουμε στις 23.15 για την Θεσσαλονίκη, άφιξη στις 00.10 τοπική ώρα.

 

 ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ SHEPHERDSHOUSE 4*ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αναχώρηση από Αθήνα: €1.070 - earlybooking μέχρι 5 Μαρτίου 2018 €1.050

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €1.090

- earlybooking μέχρι 5 Μαρτίου 2018 €1.070

Διαφορά μονόκλινου:

€220

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι  +€15 (υποχρεωτικά)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Διαμονή σύμφωνα με την επιλογή σας.
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με καινούργιο πούλμαν κλιματιζόμενο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά / Πρωινό και δείπνο σε μπουφέ.

(Tα φαγητά στα ξενοδοχεία κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος είναι νηστίσιμα)

 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί και η μετάβαση στον Άγιο Σάββα με ταξί.
 • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ξεναγό του Πατριαρχείου.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων και ασθενείας
 • Η μετάβαση στο Σινά
 • Η διαμονή στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής 3*
 • Οι φόροι εισόδου και εξόδου Αιγύπτου
 • Ο φόρος / είσοδος του Προτεκτοράτου της Αγίας Αικατερίνης/Σινά.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο / Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 Κρατήσεις με προκαταβολή € 300 το άτομο

***ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ***MA

 

               

 

 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

των Ιεροσολύμων και του Θεοβαδίστου Όρους Σινά

28 Απριλίου - 6 Μαΐου 2018 (9 Ημέρες)

 

1η Ημέρα,  Σάββατο 28  Απριλίου  2018

Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

 

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 10.00 Παράδοση αποσκευών και  πτήση με την Α3 7111 στις 11.35 προς Αθήνα , άφιξη στην Αθήνα στις 12.25.

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο γκισέ  της AegeanAirlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΠΥΛΗ 4) στις 14.30. Παράδοση αποσκευών.

Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3 926 από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30, άφιξη στο Τέλ Αβίβ στις 18.30.

 Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την διπλανή Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα,  Κυριακή του Παραλύτου  29 Απριλίου 2018  

Ιερουσαλήμ / Ναός της Αναστάσεως - Πανάγιος Τάφος

 Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για Εκκλησιασμό και προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, της Παναγίας Σαϊδανάγιας, των Αγίων Θεοδώρων.Ακολούθως πηγαίνουμε στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εκεί βρίσκονται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών,  στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή του Χριστού μας, στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 “Σήμερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για όσους επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού”

 3ηHμέρα, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Βηθανία - Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός

 Πρωινό και αναχώρηση  για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 4ηHμέρα,  Τρίτη  1  Μαΐου  2018   

Τιβεριάδα - Γαλιλαία

 Πρωινή αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη  στην περιοχή της Γαλιλαίας.  Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με  την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική  βόλτα στην λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ. Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας  και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν  5.000 άτομα.  Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση.

 5ηHμέρα, Τετάρτη 2 Μαΐου 2018  Της Μεσοπεντηκοστής

Γεθσημανή - Οδός του Μαρτυρίου - Ιερουσαλήμ

 Αναχώρηση για την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.  Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα.

Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.

Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμπήθρα, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Διασχίζουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.  Θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, από τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης και την Πύλη της καταδίκης.

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Πανάγιο Τάφο.  

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

 6η  Hμέρα, Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Μετάβαση στο Σινά / Αγία Αικατερίνη

 Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο.

Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας, περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.

Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα.

Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 “Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)”

 7η Ημέρα, Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Εκκλησιασμός / Επιστροφή από Σινά

 Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων.Άφιξη στην Ιερουσαλήμ αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 8η Ημέρα, Σάββατο 5 Μαίου 2018

Βηθλεέμ, Ιερουσαλήμ

 Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για Εκκλησιασμό στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στην Ιερά Μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου στην περιοχή Κατά Μόνας. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 6 Μαίου 2018

Αναχώρηση  για την Σαμάρεια, όπου στην πόλη Νεάπολη, θα μεταβούμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτιδος, Στον μεγαλοπρεπή Ναό,  θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας και  θα προσκυνήσουμε το Ιερό σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου και το Φρέαρ του Ιακώβ.  Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας.

 Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Μετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.

Πτήση επιστροφής με AegeanAirlines στις  19.20  με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30

Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.15  και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Με αναχώρηση από την Αθήνα:  €900

Με αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη:  €920

 Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 Μονόκλινο + €180

Φιλοδώρημα €15 το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)

 

 Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (ShepherdsHouse) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο 3* της Ιεράς Μονής Σινά.
 • Φόροι συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου.
 • Φόρος εισόδου στο Προτεκτοράτο του Σινά.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων, νοσηλείας και ασθενείας .
 • ΦΠΑ.
 • Περιλαμβάνεται μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ο καθένας.

 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 Σημειώσεις:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

Κρατήσεις με προκαταβολή €350  το άτομο

***ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ***MA