AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & IOΡΔΑΝΙΑ

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ και την ΙΟΡΔΑΝΙΑ

14-24 Μαρτίου 2019 (11 Ημέρες)  

 

1η Ημέρα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

 

Αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία» στις 19.00, πτήση για την Αθήνα με την Aegeanστις 20.45, άφιξη στις 21.40.

Πτήση για το Τελ Αβίβ στις 22.50 η ώρα άφιξη στις 00.50. Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» στις 20.30 και πτήση για το Τελ Αβίβ στις 22.50 με την Aegean, άφιξη στις 00.50. Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ιερουσαλήμ - Πρώτοι Χαιρετισμοί  

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και τις 10.00 αναχώρηση για τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμετον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση, τον τόπο εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Χρόνος ελεύθερος στα καταστήματα της παλιάς πόλης και το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τους Πρώτους Χαιρετισμούς στον Πανάγιο Τάφο, όπου θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Ιεοσολύμων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Βηθλεέμ - Ιερουσαλήμ

 Πρωινό και μετάβαση στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, ακολουθεί ξενάγηση στην Βασιλική της Γεννήσεως και προσκύνημα στο σπήλαιο που φυλάσσονται τα λείψανα των Νηπίων που σφαγιάσθηκαν από τον Ηρώδη και στο σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου.Μετάβαση στον Ιερό Ναό των Ποιμένων και προσκύνημα στο σπήλαιο των Ποιμένων. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, επίσκεψη με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.Στην Ιερουσαλήμ θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών όπου βρίσκεται το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, το σπίτι του Ιωάννου όπου εκοιμήθη η Παναγία, ο Τάφος του Δαυίδ και η Πατριαρχική Σχολή. Μετάβαση στην περιοχή «Κατά Μόνας» όπου η Ιερά Μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και ο Τάφος του Αγίου και στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 - Εορτή του Αγ. Γερασίμου

Ιεριχώ, Άγιος Γεράσιμος - Ιορδάνης Ποταμός – Ιεριχώ

 Πρωινή αναχώρηση για Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου για την σημερινή εορτή του Αγίου. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.Σήμερα θα διανυκτερεύσουμε στην Ιεριχώ, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Τιβεριάδα - Γαλιλαία

 Πρωινή αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα μεταβούμε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση, ήταν το ξυλουργείο του Ιωσήφ.Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στην λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ.Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και του τόπου όπου ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ειλάτ - Πέτρα Ιορδανίας

 Νωρίς το πρωί, θα αναχωρήσουμε για μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, ταξιδεύοντας κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας, περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας (σύνορα Ισραήλ, Ιορδανίας και Αιγύπτου).Συνεχίζουμε για τα σύνορα της Ιορδανίας όπου σε απόσταση δύο ωρών περίπου και στo κέντρο της Αραβικής ερήμου, θα βρεθούμε στο WadiRum, την κατακόκκινη έρημο, εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία ο Λώρενς της Αραβίας. Επίσκεψη στο πάρκο με 4Χ4, με ειδικά τοπικά οχήματα. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2015

Πέτρα

 Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την ροδοκόκκινη πόλη Πέτρα, ένα ανεξίτηλο σημάδι της ιστορίας του ανθρώπου. Βρισκόμαστε ξαφνικά, από το πουθενά στη μέση μιας ολοζώντανης και ταυτόχρονα νεκρής αρχαίας πολιτείας. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η αρχαία αυτή πόλη είναι ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξεμένη πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξη της στη φυλή των Ναβαταίων και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ιορδανίας. Στην Πέτρα υπάρχουν έντονα τα σημάδια της ελληνιστικής περιόδου.Όπως φαίνεται και από το όνομα, η Πέτρα είχε δεχτεί την παρουσία των Ελλήνων, οι οποίοι μαγεμένοι προφανώς από την τοποθεσία (συν τοις άλλοις και στρατηγική) φρόντισαν να βάλουν τη σφραγίδα τους. Αργότερα, οι Ρωμαίοι φρόντισαν βέβαια κι αυτοί να «σκαλίσουν» τα δικά τους μνημεία στους βράχους του φαραγγιού. Ρωμαϊκό θέατρο, ρωμαϊκή οδός, λουτρά, όλα κλασικά σημάδια μιας πόλης-χώρας η οποία καταστράφηκε μέσα σε μια μέρα από ισχυρότατο σεισμό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 8η Ημέρα, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Πέτρα - Μαδηβά - Αμάν - Γέρασα

 Πρωινή αναχώρηση για την Μαδηβά όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται ο αρχαιότερος χάρτης των προσκυνημάτων των Αγίων Τόπων σε ψηφιδωτό. Στο διπλανό όρος Νέμπο θα δούμε τον Τάφο του Μωυσέως.Το ταξίδι μας στον χρόνο ξεκινά από την Γέρασα την πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, την οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη Οδό με την κιονοστοιχία.Επιστρέφουμε στο Αμάν, την πανάρχαια πόλη που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 9000 χρόνια. Αναφέρεται στην Βίβλο με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν, ενώ αργότερα έγινε μέρος της Ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης με το όνομα Φιλαδέλφεια.Θα ξεναγηθούμε στην Ακρόπολη και θα θαυμάσουμε τον Ναό του Ηρακλή, που χρονολογείται από τον 20 μ.Χ. αιώνα, την βυζαντινή εκκλησία, το κυβερνητικό μέγαρο της δυναστείας των Ομμαγιαδών και θα αφήσουμε για το τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών, ξεκινώντας από την πρώτο – ιστορική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ισλαμική περίοδο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα ευρήματα του Αϊν Γκαζάλ που χρονολογούνται από το 6500 π.Χ., καθώς και τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για τα σύνορα με το Ισραήλ, διέλευση της Γέφυρας του Βασιλέως Χουσείν, άφιξη στην Ιεριχώ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ιεριχώ - Χοζεβά - Βηθανία - Ιερουσαλήμ (Δεύτεροι Χαιρετισμοί)

 Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών και στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου καθώς και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Ιερουσαλήμ, όπου στον Ναό της Αναστάσεως θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Β Χαιρετισμών και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στον Πανάγιο Τάφο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 10η Ημέρα, Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Σαμάρεια - Ιερουσαλήμ

 Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, εντός του οποίου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου. Μετάβαση στην Ιερουσαλήμ και στο όρος των Ελαιών, όπου θα επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, το σημείο όπου ο Χριστός μας εμφανίσθηκε στους Μαθητές Του, μετά την Ανάστασή Του, αλλά και το σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας.Συνεχίζουμε για την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο λιθοβολισμού του Αγ. Στεφάνου, το πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα, την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας, τους τάφους του Ιωακείμ και της Άννας καθώς και του Μνήστορος Ιωσήφ. Μετάβαση στον Κήπο της Γεθσημανής όπου ο τόπος της προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας του Κυρίου μας.Από την Πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας, όπου ο Τόπος Γεννήσεως της Παναγίας μας, στην διπλανή Βηδεσδά όπου η Προβατική Κολυμβήθρα, στο Λιθόστρωτο, καθώς και στο Μοναστήρι της «Φακής», όπου η Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου.Άφιξη στο Πραιτώριο /Φυλακή του Χριστού μας και διασχίζοντας την οδό του Μαρτυρίου, περνούμε από τις στάσεις του Χριστού μας πριν από τον Φρικτό Γολγοθά-, στάση όπου ο Χριστός μας, έπεσε υπό το βάρος του Σταυρού και ο Σίμων ο Κυρηναίος κλήθηκε να συνεχίσει μέχρι τον Γολγοθά, στάση στον Οίκο της Αγίας Βερονίκης - Άγιο Μανδήλιο, στάση στο σημείο όπου ο Χριστός μας αντίκρυσε την Παναγία, σημείο όπου συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων να κλαίνε, στην Πύλη της Καταδίκης. Στην σκέψη μας να ξετυλίγονται όλα τα φρικτά γεγονότα, που «βιώνουμε» στις Ευαγγελικές Περικοπές της Μ. Παρασκευής φθάνουμε στην Αγία Αυλή του Ναού της Αναστάσεως και στον Φρικτό Γολγοθά, όπου και θα προσκυνήσουμε. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανκτέρευση.

 11η Ημέρα, Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ιερουσαλήμ - Πτήση επιστροφής

 Πρωινό και αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως και να πραγματοποιήσουμε ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Στην παλιά πόλη θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια του Τιμίου Προδρόμου, της Σαιδανάγιας, του Αγ. Ευθυμίου, της Μεγάλης Παναγίας.Για όσους επιθυμούν θα οργανωθεί επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο εναπομείναν τείχος του ναού του Σολομώντος.Αναχώρηση στις 12.00 η ώρα το μεσημέρι για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Πριν φθάσουμε στο αεροδρόμιο στην διπλανή Λύδδα, θα μεταβούμε στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου. Άφιξη στο αεροδρόμιο και διαδικασίες αεροδρομίου.

 Τελ Αβίβ - πτήση προς Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Αναχώρηση στις 16.00 για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.

 Πτήση επιστροφής με AegeanAirlines στις 19.50 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50.

Συνεχίζουμε με πτήση για την Θεσσαλονίκη στις 23.00 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 23.55.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ και την ΙΟΡΔΑΝΙΑ

14-24 Μαρτίου 2019 (11 Ημέρες)  

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Aπό Αθήνα: €1120

Aπό Θεσσαλονίκη: €1140

 

Μονόκλινο + €250 (κατόπιν ζήτησης)

Φιλοδώρημα €20 το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)

 Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού,

παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήριαόπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων.
 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.
 • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τους Αγίους Τόπους.
 • Ελληνόφων ξεναγός στην Ιορδανία.
 • Φόροι αεροδρομίων, συνόρων Ισραήλ/Ιορδανίας και βίζα Ιορδανίας.
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός στα προσκυνήματα των ΑγίωνΤόπων.
 • Τα εισιτήρια στο πάρκο WadiRum και η περιήγηση με 4Χ4.
 • Τα εισιτήρια στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας (και ίππευση σε άλογα).
 • Τα εισιτήρια εισόδου του αρχαιολογικού χώρου στην Γέρασα και στο Μουσείο του Αμάν.
 • Το εισιτήριο εισόδου στο Όρος Νέμπο όπου ο τάφος του Μωυσέως.
 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 •  

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

Χρήσιμες Σημειώσεις:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 •  

Κρατήσεις με προκαταβολή €350 το άτομο

MAR.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

2 - 7 Απριλίου 2019 (6 Ημέρες)

 

1η Ημέρα, Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Πτήση προς Τελ Αβίβ

 

Για αναχωρήσεις από την ΘεσσαλονίκηΣυγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13.30, πτήση προς Αθήνα στις 14.50 άφιξη στις 15.40. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00. Άφιξη στο Ισραήλ στις 19.00.

 Για αναχώρηση από την ΑθήναΣυγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 15.00. Checkin και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00. Άφιξη στις 19.00.Τυπικές διαδικασίες συνόρων. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ναός Της Αναστάσεως /Πανάγιος Τάφος - Πατριαρχείο - Οδός του Μαρτυρίου - Γεθσημανή

 Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως όπου Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.Συνεχίζουμε, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.Μετάβαση στο Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των Κέδρων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Τιβεριάδα - Γαλιλαία

 Πρωινή αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στην λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ.Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα, Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Γεθσημανή- Όρος των Ελαιών, Ιορδάνης ποταμός - Ιεριχώ, Χαιρετισμοί στον Πανάγιο Τάφο

 Παρακολούθηση της προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα. Αναχώρηση για το Όρος των Ελαιών, όπου ο τόπος στον οποίο έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και ο τόπος της εμφανίσεως Του μετά την Ανάσταση. Μετάβαση στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση των Τετάρτων Χαιρετισμών στον Πανάγιο Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Βηθλεέμ - Άγιος Σάββας - Ιερά Μονή Χοζεβά - Ιερουσαλήμ , παλιά πόλη

 Πρωινή, μετάβαση στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο Σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας.Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στον Πανάγιο Τάφο και στα καταστήματα της παλιάς πόλης. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, της Παναγίας Σαϊδανάγιας, των Αγίων Θεοδώρων κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα, Κυριακή Δ Νηστειών (Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος), 7 Απριλίου 2019

Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο - Ιερουσαλήμ - Σαμάρεια

 Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. (Σήμερα είναι η εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο). Ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο.Ακολούθως πηγαίνουμε στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εκεί βρίσκονται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Μετάβαση στην Σαμάρεια, στην πόλη Νεάπολη, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ, μέσα στον περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής. Εδώ θα προσκυνήσουμε και το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου.Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα - ΘεσσαλονίκηΜετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.Πτήση επιστροφής με AegeanAirlines στις 19.20 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30. Συνεχίζουμε με για Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

                                                                  

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €650

Αναχώρηση από την Αθήνα€630

Μονόκλινο: +€120

Φιλοδώρημα: +10 (υποχρεωτικά)

 Για αναχωρήσεις από Aθήνα ή άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων, ShepherdshouseHotel.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα με ταξί.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων και ΦΠΑ.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

Σημειώσεις:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

ΜΑR.

 

 

 

 

 ΠΑΣΧΑ στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ των Ιεροσολύμων

21-29 Απριλίου 2019 (9 Ημέρες)

 

Αναχώρηση Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου 2019 (το μεσημέρι)

και επιστροφή τη Δευτέρα Διaκαινησίμου 2 9 Απριλίου 2019 (το βράδυ)

 

 1η Ημέρα, 21 Απριλίου 2019 - Κυριακή των Βαΐων

Πτήση προς Τελ Αβίβ, Λήδα

 Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της Aegean, στις 13.30 πτήση προς Αθήνα στις 14.50 άφιξη στις 15.40.

 Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean, στις 14.30, παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών.Συνάντηση όλων των συμμετασχόντων από Θεσσαλονίκη και Αθήνα και όλοι μαζί,πτήση για το αεροδρόμιο BenGurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30, Άφιξη στις 18.30 τοπική ώρα.Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για την Λήδα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Νυμφίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, 22 Απριλίου 2019 - Μ. Δευτέρα

Τιβεριάδα, Γαλιλαία

 Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ, όπου εκεί έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.Ακολούθως προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στη λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα.Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων και της Μαρίας της Μαγδαληνής, στην πόλη της Τιβεριάδος.Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, 23 Απριλίου 2019 - Μ. Τρίτη

Ιεριχώ, Ιορδάνης ποταμός, Ιερουσαλήμ

 Πρωινό και αναχώρηση για τη Βηθανία, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για τη Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση, μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης» που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού, η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον Λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. Επίσης θα επισκεφθούμε τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, που βρίσκεται η Συκομωρέα όπου ανέβηκε ο Ζακχαίος. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Νυμφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα, 24 Απριλίου 2019 - Μ. Τετάρτη

Βηθλεέμ - Ιερουσαλήμ (Πανάγιος Τάφος , παρακολούθηση του Ευχελαίου)

 Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, όπου θα παρακολουθήσουμε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Ναό της Γεννήσεως και το σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων, το σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου.Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, καθώς και την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στο χωριό των Ποιμένων, εκεί που ακούστηκε ο αρχαγγελικός ύμνος «Δόξα εν υψίστοις Θεώ», θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο των Ποιμένων. Νωρίς το απόγευμα μετάβαση στην Ιερουσαλήμ, στον ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Παρακολούθηση της Τελετής του Μ. Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, 25 Απριλίου 2019 - Μ. Πέμπτη

Ιερουσαλήμ (Τελετή Νιπτήρος, Πατριαρχείο)

 Θεία Λειτουργία στον Ιερό Nαό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Μετά το πέρας της, θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Αρχιερέων.Μετά το τέλος της Τελετής, συγκέντρωση στην Αγία Αυλή και μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα συναντηθούμε και θα λάβουμε την ευλογία του Πατριάρχη.Στη συνέχεια θα αρχίσουμε την λεπτομερή μας προσκυνηματική ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Θα προσκυνήσουμε την Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, το σημείο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, το παρεκκλήσιο του Ακάνθινου Στεφάνου, το παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου και άλλα παρεκκλήσια και προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Δείπνο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας των Παθών.

 6η Ημέρα, 26 Απριλίου 2019 - Μ. Παρασκευή

Ιερουσαλήμ

 Παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και της Μεταφοράς του Σταυρού από Αρχιερέα, αναπαριστώντας τη μεταφορά του Τιμίου Σταυρού από τον Χριστό μας. Συνεχίζουμε για τη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, την Εκκλησία και τον τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, τον κήπο της Γεθσημανής, τον Βράχο της Αγωνίας και τον τόπο της Προδοσίας του Κυρίου μας. Από την Πύλη των Λεόντων μετάβαση στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας. Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμπήθρα, άφιξη στο Πραιτώριο - Φυλακή του Χριστού. Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου-στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά, φθάνουμε στην Αγία Αυλή και στον Ναό της Αναστάσεως. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα, 27 Απριλίου 2019 - Μεγάλο Σάββατο

Ιερουσαλήμ - Αφή του Αγίου Φωτός

 Νωρίς το πρωί συγκέντρωση και αναχώρηση για το Πατριαρχείο και τον Ναό της Αναστάσεως. Στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στην συνέχεια μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν (εξ ιδίων) στον Ναό και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία αμέσως μετά την Ακολουθία της Αφής του Αγίου Φωτός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα, γεύμα και ξεκούραση και στις 23.00 θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

 8η Ημέρα, 28 Απριλίου 2019 - Κυριακή του Πάσχα

Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος

 Πρωινό. Αναχώρηση για το Όρος των Ελαιών, όπου εδώ έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάστασή Του και η Ανάληψη του Χριστού μας.Ακολούθως, μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, παρακολούθηση του Εσπερινού της Αγάπης. Στη συνέχεια μετάβαση στη Σιών, όπου το Υπερώον, όπου τελέσθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Συνεχίζουμε με το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Εδώ βρίσκεται επίσης η Πατριαρχική Σχολή και ο Τάφος του Βασιλέα Δαυίδ.Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, πασχαλιάτικο φαγητό. Διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα, 29 Απριλίου 2019 - Δευτέρα Διακαινησίμου

Ιερουσαλήμ - Σαμάρεια - Πτήση επιστροφής

 Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στον Πανάγιο Τάφο για ένα τελευταίο προσκύνημα, χρόνος ελεύθερος στην αγορά.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μοναστήρια που βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη, Άγιοι Θεόδωροι, Μεγάλη Παναγία, Σαϊδανάγια, Τίμιος Πρόδρομος.***(Σημείωση: Aν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για όσους επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού)***Το μεσημέρι θα μεταβούμε στην Σαμάρεια, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και ο περικαλλής Ναός της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγίου Φιλούμενου.Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο, πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στην Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε στις 23.15 για την Θεσσαλονίκη, με άφιξη στις 00.10 τοπική ώρα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Αναχώρηση από Αθήνα: €850

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €870

 Διαφορά μονόκλινου: €180

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€15 (υποχρεωτικά)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο   4 αστέρων Shepherds House , στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ (απέναντι από την Ιερά Μονή των Ποιμένων).
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με καινούργιο πούλμαν κλιματιζόμενο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά / Πρωινό και δείπνο σε μπουφέ.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί και η μετάβαση στον Άγιο Σάββα με ταξί.
 • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ξεναγό του Πατριαρχείου.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων και ασθενείας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

TΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας με την κράτηση.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

Κρατήσεις με προκαταβολή € 300 το άτομο

MAR.

 

 

 

 

ΠΑΣΧΑ στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ & το ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ

(Αγ. Αικατερίνη, Φαράν, Ραϊθω, Σάρμ Ελ Σέιχ)

21 Απριλίου - 2 Μαΐου 2019 (12 Ημέρες)

 Αναχώρηση Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου 2018 (το μεσημέρι)

και επιστροφή την Πέμπτη Διaκαινησίμου 2 Μαΐου 2019 (το βράδυ)

 

 1η Ημέρα, 21 Απριλίου 2019 - Κυριακή των Βαΐων

Πτήση προς Τελ Αβίβ, Λήδα

 Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της Aegean, στις 13.30 πτήση προς Αθήνα στις 14.50 άφιξη στις 15.40.

 Για αναχώρηση από την ΑθήναΣυγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean, στις 14.30, παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών.Συνάντηση όλων των συμμετασχόντων από Θεσσαλονίκη και Αθήνα και όλοι μαζί,πτήση για το αεροδρόμιο BenGurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30, Άφιξη στις 18.30 τοπική ώρα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για την Λήδα, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Νυμφίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, 22 Απριλίου 2019 - Μ. Δευτέρα

Τιβεριάδα, ΓαλιλαίαΠρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ, όπου εκεί έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.Ακολούθως προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στη λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα.Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων και της Μαρίας της Μαγδαληνής, στην πόλη της Τιβεριάδος.Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, 23 Απριλίου 2019 - Μ. Τρίτη

Ιεριχώ, Ιορδάνης ποταμός, ΙερουσαλήμΠρωινό και αναχώρηση για τη Βηθανία, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για τη Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση, μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης» που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού, η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον Λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. Επίσης θα επισκεφθούμε τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, που βρίσκεται η Συκομωρέα όπου ανέβηκε ο Ζακχαίος. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Νυμφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα, 24 Απριλίου 2019 - Μ. ΤετάρτηΒηθλεέμ - Ιερουσαλήμ

(Πανάγιος Τάφος , παρακολούθηση του Ευχελαίου)Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, όπου θα παρακολουθήσουμε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Ναό της Γεννήσεως και το σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων, το σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου.Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, καθώς και την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στο χωριό των Ποιμένων, εκεί που ακούστηκε ο αρχαγγελικός ύμνος «Δόξα εν υψίστοις Θεώ», θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο των Ποιμένων. Νωρίς το απόγευμα μετάβαση στην Ιερουσαλήμ, στον ναό της Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Παρακολούθηση της Τελετής του Μ. Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, 25 Απριλίου 2019 - Μ. Πέμπτη

Ιερουσαλήμ (Τελετή Νιπτήρος, Πατριαρχείο)Θεία Λειτουργία στον Ιερό Nαό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Μετά το πέρας της, θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Αρχιερέων. Μετά το τέλος της Τελετής, συγκέντρωση στην Αγία Αυλή και μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα συναντηθούμε και θα λάβουμε την ευλογία του Πατριάρχη.Στη συνέχεια θα αρχίσουμε την λεπτομερή μας προσκυνηματική ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Θα προσκυνήσουμε την Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, το σημείο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, το παρεκκλήσιο του Ακάνθινου Στεφάνου, το παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου και άλλα παρεκκλήσια και προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Δείπνο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας των Παθών.

 6η Ημέρα, 26 Απριλίου 2019 - Μ. Παρασκευή

ΙερουσαλήμΠαρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και της Μεταφοράς του Σταυρού από Αρχιερέα, αναπαριστώντας τη μεταφορά του Τιμίου Σταυρού από τον Χριστό μας. Συνεχίζουμε για τη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, την Εκκλησία και τον τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, τον κήπο της Γεθσημανής, τον Βράχο της Αγωνίας και τον τόπο της Προδοσίας του Κυρίου μας. Από την Πύλη των Λεόντων μετάβαση στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας. Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμπήθρα, άφιξη στο Πραιτώριο - Φυλακή του Χριστού. Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου-στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά, φθάνουμε στην Αγία Αυλή και στον Ναό της Αναστάσεως. Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα, 27 Απριλίου 2019 - Μεγάλο Σάββατο

Ιερουσαλήμ - Αφή του Αγίου ΦωτόςΝωρίς το πρωί συγκέντρωση και αναχώρηση για το Πατριαρχείο και τον Ναό της Αναστάσεως. Στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στην συνέχεια μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν (εξ ιδίων) στον Ναό και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία αμέσως μετά την Ακολουθία της Αφής του Αγίου Φωτός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα, γεύμα και ξεκούραση και στις 23.00 θα αναχωρήσουμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

 8η Ημέρα, 28 Απριλίου 2019 -

Κυριακή του ΠάσχαΙερουσαλήμ - Πανάγιος ΤάφοςΠρωινό. Αναχώρηση για το Όρος των Ελαιών, όπου εδώ έγινε η πρώτη εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάστασή Του και η Ανάληψη του Χριστού μας.Ακολούθως, μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, παρακολούθηση του Εσπερινού της Αγάπης. Στη συνέχεια μετάβαση στη Σιών, όπου το Υπερώον, όπου τελέσθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Συνεχίζουμε με το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Εδώ βρίσκεται επίσης η Πατριαρχική Σχολή και ο Τάφος του Βασιλέα Δαυίδ.Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, πασχαλιάτικο φαγητό. Διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα, 29 Απριλίου 2019 - Δευτέρα Διακαινησίμου

Μετάβαση στο ΣινάΠολύ πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας, περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα, το αρχαιότερο χριστιανικό καθίδρυμα με αδιάλειπτη λειτουργία στον κόσμο.Τακτοποίηση και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

 10η Ημέρα, 30 Απριλίου 2019 - Τρίτη Διακαινησίμου

Φαράν και Ραιθώ - Σαρμ Ελ ΣέιχΣτο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Η επόμενή μας στάση θα είναι στην Ιερά Μονή του Προφήτου Μωυσέως στη Όαση της Φαράν. Η Όαση Φαράν υπήρξε από τον 4ον αιώνα το μεγαλύτερο Χριστιανικό κέντρο στη χερσόνησο του Σινά και έδρα Επισκόπου. Σήμερα διασώζονται τα ερείπια της παλαιάς επισκοπικής πεντάκλιτης Βασιλικής, όπου πλησίον της σήμερα λειτουργεί Γυναικείο Ησυχαστήριο και μικρό ιατρείο για τους Βεδουΐνους της περιοχής. Το Ησυχαστήριο ευρίσκεται μέσα σε ένα ευπορότατο κήπο, όπου και ο Ναός του Προφήτου Μωυσέως με εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη από την ερειπωμένη παρακείμενη Βασιλική.Συνεχίζουμε για την Ραϊθώ (Ελ Τορ), παλαιό λιμάνι των Φοινίκων στην Ερυθρά Θάλασσα που στη γλώσσα τους σήμαινε 'Τόπος Καρπών" λόγω των πολλών φοινικόδεντρων. Σήμερα είναι η πρωτεύουσα του Νοτίου Σινά, στην οποία κατοικεί και μικρό ποίμνιο Ελληνορθόδοξων Χριστιανών. Πρόκειται για το μέρος όπου ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες βρήκαν τα εβδομήκοντα στελέχη των Φοινίκων και τις Δώδεκα Πηγές (Εξ. ΙΕ'27). Από τον 4ο αιώνα η πόλη έγινε Χριστιανική. Σήμερα υπάρχουν τα ερείπια της Μονής που έκτισε εδώ ο Ιουστινιανός, της περίφημης Λαύρας της Ραϊθώ, καθώς και το εν λειτουργία Μετόχι της Μονής, με το Ναό του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε και Το άφθαρτο λείψανο του Σιναΐτη μοναχού Γρηγορίου , Σκευοφύλακα του Ζακύνθιου.Μετάβαση στο διάσημο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο στην Ερυθρά θάλασσα Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου σήμερα θα διανυκτερεύσουμε. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 11η Ημέρα, 1 Μαΐου 2019 - Τετάρτη Διακαινησίμου

Σάρμ Ελ Σέιχ - Τάμπα - ΒηθλεέμΠρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ, την τελευταία συνοριακή πόλη Τάμπα. Η διαδρομή μας, θα είναι κατά μήκος της Ερυθράς Θαλάσσης, όπου θα θαυμάσουμε ωραία τοπία, είσοδος στο Ισραήλ, στην συνοριακή πόλη του Ειλάτ και συνεχίζουμε για την Νεκρά θάλασσα, όπου θα κάνουμε στάση για κολύμπι (προαιρετικά) και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, στην Βηθλεέμ. Η σημερινή διαδρομή μας, θα είναι κατά μήκος της Ιορδανίας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 12η Ημέρα, 2 Μαίου 2018 - Πέμπτη Διακαινησίμου

Ιερουσαλήμ - Σαμάρεια - Πτήση επιστροφήςΠρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στον Πανάγιο Τάφο για ένα τελευταίο προσκύνημα, χρόνος ελεύθερος στην αγορά.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μοναστήρια που βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη, Άγιοι Θεόδωροι, Μεγάλη Παναγία, Σαϊδανάγια, Τίμιος Πρόδρομος.***(Σημείωση: Aν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για όσους επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού)***Το μεσημέρι θα μεταβούμε στην Σαμάρεια, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και ο περικαλλής Ναός της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγίου Φιλούμενου. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο, πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στην Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε στις 23.15 για την Θεσσαλονίκη, με άφιξη στις 00.10 τοπική ώρα.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Αναχώρηση από Αθήνα: €1.100

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €1.120

 Διαφορά μονόκλινου: €240

Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€15 (υποχρεωτικά)

Κόστος Βίζας +€25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο   4 αστέρων Shepherds House , στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ (απέναντι από την Ιερά Μονή των Ποιμένων).
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Διαμονή σύμφωνα με την επιλογή σας.
 • Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με καινούργιο πούλμαν κλιματιζόμενο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά / Πρωινό και δείπνο σε μπουφέ.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί και η μετάβαση στον Άγιο Σάββα με ταξί.
 • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ξεναγό του Πατριαρχείου.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων και ασθενείας
 • Η μετάβαση στο Σινά
 • Η διαμονή στο Σινά σε 3* και στο Σάρμ Ελ Σέιχ σε 4* ξενοδοχεία
 • Οι φόροι εισόδου και εξόδου Αιγύπτου
 • Ο φόρος / είσοδος του Προτεκτοράτου της Αγίας Αικατερίνης/Σινά.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

TΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

 

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας με την κράτηση.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 MAR.

 

 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Για την εβδομάδα Διακαινησίμου

29 Απριλίου - 5 Μαΐου 2019 (7 Hμέρες)

 

1η Ημέρα, Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Θεσσαλονίκη - Αθήνα - πτήση προς Τελ Αβίβ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στις 13.30 Παράδοση αποσκευών και πτήση με την Α3 7117 στις 14.50 προς Αθήνα , άφιξη στην Αθήνα στις 15.40.

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο γκισέ της AegeanAirlinesαεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΠΥΛΗ 4) στις 14.30. Παράδοση αποσκευών.Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean Α3 924 από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30, άφιξη στο Τέλ Αβίβ στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την διπλανή Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Γεθσημανή - Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος - Πατριαρχείο

 Αναχώρηση για την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα.Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.Συνεχίζουμε για την Προβατική Κολυμβήθρα, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Διασχίζουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Θα διαβούμε από σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό να σηκώσει τον Σταυρό, από τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης και την Πύλη της καταδίκης.Άφιξη στην Αγία Αυλή του Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου εντός αυτού, θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός

 Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Τιβεριάδα, Γαλιλαία

 Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ, όπου εκεί έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική βόλτα με πλοιάριο μέσα στη λίμνη. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων και της Μαρίας της Μαγδαληνής, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 - Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Βηθλεέμ (Θεία Λειτουργία) - Άγιος Σάββας - Σαμάρεια / Φρέαρ του Ιακώβ

 Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ για Εκκλησιασμό στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.Ακολούθως μετάβαση στην Σαμάρεια, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ, στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτειδος. Εδώ θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα, Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ιερουσαλήμ

 Πρωινό και αναχώρηση για τον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εκεί βρίσκονται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή του Χριστού μας, στους μαθητές μετά την Ανάσταση. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα, 5 Μαΐου 2019 - Κυριακή του ΘΩΜΑ

Ιερουσαλήμ

 Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ναό της Αναστάσεως / Πανάγιο Τάφο.Επίσκεψη στις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, της Παναγίας Σαϊδανάγιας, των Αγίων Θεοδώρων. Χρόνος ελεύθερος στον Πανάγιο Τάφο για ένα τελευταίο προσκύνημα και στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων μέχρι της 15.00.«Σήμερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, για όσους επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού». Τελ Αβίβ - πτήση προς Θεσσαλονίκη - Αθήνα Μετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.Πτήση επιστροφής με AegeanAirlinesστις 19.20 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30.Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.15 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

 Για την εβδομάδα Διακαινησίμου

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα : €650

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη : €670

 Μονόκλινο + 120

Φιλοδώρημα €10 το άτομο για όλο το ταξίδι (υποχρεωτικό)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (ShepherdsHouse) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου .
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • Ασφάλεια ατυχημάτων, νοσηλείας και ασθενείας.
 • ΦΠΑ.
 • Περιλαμβάνεται μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ο καθένας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 • Γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • Προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. 

Κρατήσεις με προκαταβολή €200 το άτομο

ΜΑR.