ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΑ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ

& ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Αεροπορική 5 ημέρες

ΠΑΣΧΑ 2018

Ημερομηνίες εκδρομής :  05-09/04/2018  ,  06-10/04/2018

 

ΔΩΡΟ ημιδιατροφή για όσους επιλέξουν διαμονή  στο ξενοδοχείο

ΤAXIMTOWN 4* special boutique

 

ΕΝΔΕΙΚTΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 1η μέρα: Πτήση για Κωνσταντινούπολη-Μπαλουκλί-Παναγία Βλαχερνών-Μονή

Χώρας- Μεταφορά στο Πατριαρχείο για την ακολουθία του Επιταφίου .  

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι

σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , στη Μονή της  Χώρας ,με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες, και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μεταφορά στο Πατριαρχείο όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Επιταφίου . Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Ξενάγηση Πόλης -Ανάσταση στην Αγία Τριάδα-Αναστάσιμο Δείπνο  

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης . Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο  «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αναστάσεως στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας ( πλατεία Ταξίμ ) . Ακολουθεί Αναστάσιμο Δείπνο όπου θα γευτείτε την μαγειρίτσα και το αναστάσιμο μενού που έχουμε επιλέξει  . Διανυκτέρευση.      

3η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Εκδρομή στα Πριγκιπόννησα

Μπουφέ πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci , επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Συνιστούμε προαιρετικά μια επίσκεψη με αμαξάκια μέχρι τον Άγ. Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκιπο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας απολαμβάνοντας ένα μοναδικό δειλινό στον Κεράτιο Κόλπο.

Για απόψε προτείνουμε ( έξοδα ατομικά ) να παρακολουθήσετε ένα σόου με χορό της κοιλιάς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Επίσκεψη στα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ-Αιγυπτιακή

 & Κλειστή αγορά-Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Θα συνεχίσουμε  με επίσκεψη στην αγορά Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί

( Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα.  Μετά την επίσκεψη των αγορών θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα με ιδιωτικό ναυλωμένο πλοιάριο στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Ελεύθερη ημέρα- Πτήση Επιστροφής    

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη στη διάθεση σας για τις τελευταίες σας βόλτες και αγορές στην ονειρεμένη Πόλη .  Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Έξοδα συμμετοχής στον ένθετο τιμοκατάλογο

 

Σημειώσεις:

ü Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιπόννησα , πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.

ü Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του .

ü Την Μ. Παρασκευή περιλαμβάνεται η μεταφορά στο Πατριαρχείο για την ακολουθία του Επιταφίου

ü Το Μ. Σάββατο Ανάσταση στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας ( πλατεία Ταξίμ ) και έπειτα Αναστάσιμο Δείπνο

ü Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :   ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.  

RIOTT 

Περιλαμβάνονται:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines  
 •  Διαμονή ( 3 / 4 διανυκτερεύσεις ) στα επιλεγμένα μας ξενοδοχεία

Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο The Ritz Carlton 5* dlx κεντρικό

Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο The CVK Park Bosphorus 5* κεντρικό στην Ταξίμ

Στο κεντρικό Eresin Taxim Istanbul 4*

Στο κεντρικό Taximtown Istanbul 4* special boutique hotel   

Στο κεντρικό Innpera Istanbul 4*

 •  Πρόγευμα καθημερινά.  
 •  Προσφορά : ΔΩΡΟ ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο TAXIMTOWN 4* special boutique  ( Το ένα γεύμα αντικαθιστάται από το Αναστάσιμο Δείπνο )
 •  Αναστάσιμο δείπνο το Μεγάλο Σάββατο
 •  Ελληνόφωνο Συνοδό στην Κωνσταντινούπολη.
 •  Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.
 •  Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο .
 •  ΔΩΡΕΑΝ χρήση , σάουνας , χαμάμ και πισίνας του ξενοδοχείου CVK PARK BOSPORUS 5*  .
 •  ΔΩΡΕΑΝ χρήση , χαμάμ, πισίνας & fitness center του ξενοδοχείου Eresin Taksim.
 •  ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία
 •  ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία
 •  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 •  Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.  
 •  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.  
 •  Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 •  Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο.
 •  Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων και του αναστάσιμου Δείπνου
 •  Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΛΑΝΟ ΠΤΗΣΕΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΑΣΧΑ

5HM

A3

05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

5HM

A3

06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

 

 

 

 

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΑ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ

& ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Αεροπορική 4 / 5 ημέρες

 ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

 Εβδομαδιαίες αναχωρήσεις Κάθε Πέμπτη / Παρασκευή

 &

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

10-13 Απριλίου 2018 (4 ημέρες ) / 11-15 Απριλίου 2018 ( 5 ημέρες )

Πρωτομαγιά 27/4-1/5/2018 (5ημ)  &  28/4-1/5/2018 (4ημ)

Αγ. Πνεύματος 24-28/5/2018 (5ημ)  &  25-28/5/2018 (4ημ)

Δεκαπενταύγουστος  11-15/8/2018 & 15-19/8/2018 (5ημ) 

 

ΔΩΡΟ ημιδιατροφή για όσους επιλέξουν διαμονή  στο ξενοδοχείο  Taximtown 4* special boutique   

 

ΕΝΔΕΙΚTΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η μέρα:

Πτήση για Κωνσταντινούπολη-Μπαλουκλί-Παναγία Βλαχερνών-Μονή Χώρας-Πατριαρχείο    

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι

σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , στη Μονή της  Χώρας ,με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες, και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεση σας . Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Ξενάγηση   

Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης . Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο  «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

Για απόψε προτείνουμε ( έξοδα ατομικά ) να παρακολουθήσετε ένα σόου με χορό της κοιλιάς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα.

3η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Επίσκεψη στα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ-Αιγυπτιακή

& Κλειστή αγορά-Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Θα συνεχίσουμε

με επίσκεψη στην αγορά Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Θα τελειώσουμε ιδανικά την σημερινή μας ημέρα απολαμβάνοντας μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου . Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Πριγκιπόννησα-Πτήση επιστροφής

Μπουφέ πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόνησσα. Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci , επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Συνιστούμε προαιρετικά μια επίσκεψη με αμαξάκια μέχρι τον Άγ. Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκιπο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα .

Σημειώσεις:

Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιπόννησα , πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.

Το 5ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιπλέον ελεύθερη ημέρα

Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του

Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :   ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

Περιλαμβάνονται:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines   
 •  Διαμονή ( 3/4 διανυκτερεύσεις ) στα επιλεγμένα μας ξενοδοχεία

ü Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο The Ritz Carlton 5* dlx κεντρικό

ü Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο The CVK Park Bosphorus 5* κεντρικό στην Ταξίμ

ü Στο κεντρικό Eresin Taxim Istanbul 4*

ü Στο κεντρικό Innpera Istanbul 4*

ü Στο κεντρικό Taximtown Istanbul 4* special boutique hotel   

 •  Μπουφέ Πρόγευμα καθημερινά.   
 •  Προσφορά : ΔΩΡΟ ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Taximtown 4* special boutique.     
 •  Ελληνόφωνο Συνοδό στην Κωνσταντινούπολη.
 •  Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.
 •  Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο .
 •  ΔΩΡΕΑΝ χρήση , σάουνας , χαμάμ και πισίνας του ξενοδοχείου CVK PARK BOSPORUS 5*  .
 •  ΔΩΡΕΑΝ χρήση , χαμάμ, πισίνας & fitness center του ξενοδοχείου Eresin Taksim.
 •  ΔΩΡΕΑΝ παροχή Wi-fi σε όλα τα προαναφερόμενα ξενοδοχεία
 •  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών. 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 •  Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.  
 •  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.  
 •  Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 •  Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο.
 •  Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Έξοδα συμμετοχής στον ένθετο τιμοκατάλογο

 

ΠΛΑΝΟ ΠΤΗΣΕΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ / ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ / ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ /  ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

4HM

A3

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

5HM

A3

11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

5HM

A3

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

01 ΜΑΙΟΥ

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

4HM

A3

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

01 ΜΑΙΟΥ

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

4HM

A3

25 ΜΑΙΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

28 ΜΑΙΟΥ

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

5HM

A3

24 ΜΑΙΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

28 ΜΑΙΟΥ

IST

ATH

Α3 993  16:00-17:30

5HM

A3

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

5HM

A3

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ (εκτός εορτών) (4ΗΜΕΡΟ ΠΑΡ-ΔΕΥ/5ΗΜΕΡΟ ΠΕΜ-ΔΕΥ)

4HM

A3

 

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

 

IST

ATH

Α3 995  21:20-22:50

5HM

A3

 

ATH

IST

A3 990  08:25-09:45

 

IST

ATH

Α3 993  16:00-17:30

 

 

 

 

ΠΑΣΧΑ  ΣΤΗΝ  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ          

05-09 Απριλίου 2018

 

05/04/2018 ( Μ. Πέμπτη ) :

Πτήση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινούπολης-Αραβησσός-Κοιλάδα Ρόδων-Χορός περιστρεφόμενων Δερβίσηδων

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινουπόλεως.  Άφιξη και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με την Αραβησσό όπου θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Δημητρίου στην παλαιά Ελληνική γειτονιά του οικισμού. Στην συνέχεια θα μεταβούμε  στην κοιλάδα των Ρόδων για να ξεναγηθούμε στον λαξευτό ναό του Αγ. Ιωάννη με τα μοναδικά φρέσκα του 12ου αιώνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Νεάπολη . Αργότερα μεταφορά για να παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα της τελετής του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

06/04/2018 (Μ. Παρασκευή ) : Κόραμα-Πασάμπαγ-Άβανος-Ούτσχισαρ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την σημερινή μας ξενάγηση στην γειτονική κοιλάδα του Κοράματος με τις υπόσκαφες εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και τις καλοδιατηρημένες αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 9ο-13ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν «Νεραιδοκαμινάδες». Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα των περίτεχνων κεραμικών, την Άβανο, δίπλα από τον Άλυ ποταμό, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Κεραμικών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Στην συνέχεια θα κάνουμε στάση στον οικισμό Ουτσχισάρ με το κάστρο, τα υπόσκαφα σπίτια και τα εργαστήρια μικρογλυπτικής. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο & δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

07/04/2018 ( Μ. Σάββατο ):Μαλακοπή-Φαράγγι Περιστρέματος-Καρβάλη-Ορτάχισαρ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ .Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περίφημη υπόγεια Πολιτεία της Μαλακοπής , Ντερίνκουγιου στα τούρκικα που σημαίνει βαθιά πηγή. Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την πολιτεία βάθους 80 μέτρων ήταν εκπληκτική. Εξωτερικά θα θαυμάσουμε τον περίλαμπρο ναό της Ελληνικής κοινότητας του οικισμού, την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων.  Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε πανοραμικά το φαράγγι του Περιστρέματος, ένα θαύμα της φύσης όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γρηγορίου, σήμερα τέμενος, όπου βρίσκεται το  τέμπλο που δώρισε ο Τσάρος Νικόλαος. Ελεύθερος χρόνος στον παλαιό οικισμό. Επιστρέφωντας θα κάνουμε μία στάση στον οικισμό Ορτάχισαρ για να θαυμάσουμε το γραφικό κάστρο του οικισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για μια μοναδική λαξευτή εκκλησία του 12ου αιώνα της περιοχής για να ψάλλουμε όλοι μαζί -χωρίς παρουσία ιερέα- το «Χριστός Ανέστη» . Διανυκτέρευση.

08/04/2018 ( Κυριακή του Πάσχα ) :  Νεάπολη-Καισάρεια-Σινασός

Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πόλη του Προκοπίου με έντονο παλαιά το  Ελληνικό στοιχείο όπου θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο λόφο όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο όπου εκοιμήθει ο Αγ. Ιωάννης  ο Ρώσος. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την Σινασό, μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις των Ελλήνων της περιοχής. Μεταξύ των αρχοντικών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σπίτι του Ρίζου με τις σπουδαίες οροφογραφίες και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Πασχαλινό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Σινασό.  Μετάβαση στην Καισάρεια για να θαυμάσουμε πανοραμικά τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο και την παραδοσιακή αγορά όπου μπορείτε να γευτείτε τον περίφημο τοπικό παστουρμά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινό κέντρο με παραδοσιακούς χορούς και χανουμάκια.  

09/04/2018 ( Δευτέρα ) :

Πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα

Πρόγευμα στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νεάπολης για τη πτήση μας για Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως.

 

Σημειώσεις:

 •  Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 •  Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :   ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

Έξοδα συμμετοχής στον ένθετο τιμοκατάλογο

 

 Περιλαμβάνονται:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με

         πτήσεις της Turkish Airlines 

 •  Διαμονή ( 4 διανυκτερεύσεις ) στο επιλεγμένο ξενοδοχείο KAPADOKYA LODGE 4* ( Nevsehir ) 

         http://www.kapadokyalodge.com.tr/en/ ή παρόμοιο.

 •  Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 •  04 δείπνα εντός ξενοδοχείου  
 •  ΔΩΡΟ  Πασχαλινό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στην Σινασό
 •  Show με χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων
 •  Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό /

         συνοδό στην Καππαδοκία

 •  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.

 Δεν Περιλαμβάνονται:

 •  Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.  
 •  Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους.  
 •  Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 •  Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
 •  Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΛΑΝΟ ΠΤΗΣΕΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΣΧΑ

5HM

ΤΚ

05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ATH

IST

ΤΚ 1846 10:10-11:35

05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

IST

NAV

TK 2004  13:00-14:15

TK

09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

NAV

IST

TK 2005 14:50-16:25

09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

IST

ATH

TK 1843  19:15-20:45

 

 

 

 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ          

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αγ. Πνεύματος 24-28/5/2018

& Επιλεγμένες αναχωρήσεις

27/6 , 12/7 , 26/7 , 11/8 , 23/8 , 6/9 , 20/9 , 11/10

 

1η μέρα: Πτήση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινούπολης-Αραβησσός-Κοιλάδα Ρόδων-Χορός περιστρεφόμενων Δερβίσηδων

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινουπόλεως.  Άφιξη και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με την Αραβησσό όπου θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Δημητρίου στην παλαιά Ελληνική γειτονιά του οικισμού. Στην συνέχεια θα μεταβούμε  στην κοιλάδα των Ρόδων για να ξεναγηθούμε στον λαξευτό ναό του Αγ. Ιωάννη με τα μοναδικά φρέσκα του 12ου αιώνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Νεάπολη.  Αργότερα μεταφορά για να παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα της τελετής του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κόραμα-Πασάμπαγ-Άβανος-Ούτσχισαρ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την σημερινή μας ξενάγηση στην γειτονική κοιλάδα του Κοράματος με τις υπόσκαφες εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και τις καλοδιατηρημένες αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 9ο-13ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε για την κοιλάδα Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν «Νεραιδοκαμινάδες». Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα των περίτεχνων κεραμικών, την Άβανο, δίπλα από τον Άλυ ποταμό, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Κεραμικών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Στην συνέχεια θα κάνουμε στάση στον οικισμό Ουτσχισάρ με το κάστρο, τα υπόσκαφα σπίτια και τα εργαστήρια μικρογλυπτικής. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο & δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

3η μέρα :  Μαλακοπή-Φαράγγι Περιστρέματος-Καρβάλη-Ορτάχισαρ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ .Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περίφημη υπόγεια Πολιτεία της Μαλακοπής , Ντερίνκουγιου στα τούρκικα που σημαίνει βαθιά πηγή. Λαξευμένη σε πορώδη πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, η οργάνωση της ζωής σε αυτήν την πολιτεία βάθους 80 μέτρων ήταν εκπληκτική. Εξωτερικά θα θαυμάσουμε τον περίλαμπρο ναό της Ελληνικής κοινότητας του οικισμού, την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων.  Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε πανοραμικά το φαράγγι του Περιστρέματος, ένα θαύμα της φύσης όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον παλαιό ελληνικό οικισμό της Καρβάλης με τον Ιερό Ναό του Αγ. Γρηγορίου, σήμερα τέμενος, όπου βρίσκεται το  τέμπλο που δώρισε ο Τσάρος Νικόλαος. Ελεύθερος χρόνος στον παλαιό οικισμό. Επιστρέφωντας θα κάνουμε μία στάση στον οικισμό Ορτάχισαρ για να θαυμάσουμε το γραφικό κάστρο του οικισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Νεάπολη-Καισάρεια-Σινασός

Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πόλη του Προκοπίου με έντονο παλαιά το  Ελληνικό στοιχείο όπου θα αναρριχηθούμε στον Πέτρινο λόφο όπου θα προσκυνήσουμε τον τόπο όπου εκοιμήθει ο Αγ. Ιωάννης  ο Ρώσος. Στην συνέχεια μετάβαση στην Καισάρεια για να θαυμάσουμε πανοραμικά τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο και την παραδοσιακή αγορά όπου μπορείτε να γευτείτε τον περίφημο τοπικό παστουρμά. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την Σινασό, μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις των Ελλήνων της περιοχής. Μεταξύ των αρχοντικών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σπίτι του Ρίζου με τις σπουδαίες οροφογραφίες και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινό κέντρο με παραδοσιακούς χορούς και χανουμάκια.  

5η μέρα: Πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα

Πρόγευμα στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νεάπολης για τη πτήση μας για Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως.

 Σημειώσεις:

 •  Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 •  Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

  ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :   ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

Έξοδα συμμετοχής στον ένθετο τιμοκατάλογο

 

 Περιλαμβάνονται:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με

         πτήσεις της Turkish Airlines 

 •  Διαμονή ( 4 διανυκτερεύσεις ) στο επιλεγμένο ξενοδοχείο KAPADOKYA LODGE 4* ( Nevsehir ) 

         http://www.kapadokyalodge.com.tr/en/ ή παρόμοιο.

 •  Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 •  04 δείπνα εντός ξενοδοχείου  
 •  Show με χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων
 •  Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό /

         συνοδό στην Καππαδοκία

 •  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.

 Δεν Περιλαμβάνονται:

 •  Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.  
 •  Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους.  
 •  Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 •  Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
 •  Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΛΑΝΟ ΠΤΗΣΕΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ /  ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

5HM

ΤΚ

24 ΜΑΙΟΥ

ATH

IST

ΤΚ 1846 10:10-11:35

24 ΜΑΙΟΥ

IST

NAV

TK 2004  13:00-14:15

TK

28 ΜΑΙΟΥ

NAV

IST

TK 2005 14:50-16:25

28 ΜΑΙΟΥ

IST

ATH

TK 1843  19:15-20:45

5HM

ΤΚ

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ATH

IST

ΤΚ 1846 10:10-11:35

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

IST

NAV

TK 2004  13:00-14:15

TK

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

NAV

IST

TK 2005 14:50-16:25

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

IST

ATH

TK 1843  19:15-20:45

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

5HM

ΤΚ

 

ATH

IST

ΤΚ 1846 10:10-11:35

 

IST

NAV

TK 2004  13:00-14:15

TK

 

NAV

IST

TK 2005 14:50-16:25

 

IST

ATH

TK 1843  19:15-20:45

 

 

 

 

7ήμερη ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΑΣΧΑ 2018

 Ημερομηνίες  εκδρομής : 05-11 Απριλίου 2018

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ

με διαμονή  στο ξενοδοχείο TAXIMTOWN ISTANBUL 4* special boutique hotel κεντρικό

ΔΩΡΟ !!!  4 ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η μέρα: Αθήνα – Κομοτηνή ή Ξάνθη  

Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν με προορισμό την Κομοτηνή ή την Ξάνθη . Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κομοτηνή ή Ξάνθη-Κωνσταντινούπολη-Μπαλουκλί-Παναγία Βλαχερνών-Μεταφορά στο Πατριαρχείο για την Ακολουθία του Επιταφίου

Πρωινή αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας . Το απόγευμα μεταφορά στο Πατριαρχείο ,όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου & Θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του επιταφίου.  Δείπνο εντός ξενοδοχείου & Διανυκτέρευση .  

3η μέρα: Ξενάγηση-Ανάσταση στην Αγία Τριάδα-Πραιρετικό Αναστάσιμο Δείπνο  

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης . Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο  «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Γεύμα εντός ξενοδοχείου .Το βράδυ θα μεταφερθούμε για την Ανάσταση στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας

( πλατεία Ταξίμ ) όπου θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αναστάσεως. Προαιρετικά ( έξοδα ατομικά ) μπορείτε να συμμετάσχετε στο Αναστάσιμο Δείπνο όπου θα γευτείτε την μαγειρίτσα και το αναστάσιμο μενού που έχουμε επιλέξει . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.              

4η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Πριγκιπόννησα  

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci , επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Συνιστούμε προαιρετικά μια επίσκεψη με αμαξάκια ( έξοδα ατομικά ) μέχρι τον Άγ. Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκιπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο εντός ξενοδοχείου & Διανυκτέρευση .  

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Αιγυπτιακή αγορά-Κλειστή αγορά-Κρουαζιέρα στο Βόσπορο   

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην αγορά των Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή σας. Δείπνο εντός ξενοδοχείου & Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ-Κομοτηνή ή Ξάνθη      

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση οδικώς για Ελλάδα αφού πρώτα επισκεφτούμε τα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ.  Άφιξη στη Κομοτηνή ή Ξάνθη & διανυκτέρευση.

7η μέρα: Κομοτηνή ή Ξάνθη – Αθήνα       

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για Αθήνα . 

Έξοδα συμμετοχής στον ένθετο τιμοκατάλογο

Σημειώσεις:

Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιπόννησα , πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.

Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του

Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :   ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

Περιλαμβάνονται:

 •  Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία ή παρόμοια

Δύο (2) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Anatolia στην Κομοτηνή A’ κατηγορίας http://anatoliahotels.gr/el/komotini/ 

ή στο ξενοδοχείο Le Chalet στην Ξάνθη http://www.lechalet.gr/index.php?lang=en ή παρόμοιο

 •  Τέσσερεις (4) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Taximtown 4* special boutique κεντρικό  http://www.taximtownhotels.com/ στην Κωνσταντινούπολη  ή παρόμοιο
 •  Πρόγευμα καθημερινά  
 •  Δ Ω Ρ Ο !!!! Τέσσερα ( 4 ) γεύματα στην Κωνσταντινούπολη εντός ξενοδοχείου ως αναφέρονται στο πρόγραμμα.   
 •  Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν και ελληνόφωνο ξεναγό.
 •  Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια .
 •  Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο.
 •  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.
 •  Έμπειρος Συνοδός του γραφείου μας.

 Δεν Περιλαμβάνονται:

 •  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
 •  Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων.
 •  Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο.
 •  Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 •  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

     

 

 

7ήμερη ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

& ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ / ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ημερομηνίες  εκδρομής :

 26/4-2/5/2018  ( Πρωτομαγιά )

 23-29/5/2018    ( Αγ. Πνεύματος )

Αναχωρήσεις : 27/6 , 11/7 , 25/7 , 10/8 , 14/8 ,

                      22/8 , 5/9 , 19/9 , 3/10 , 17/10

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

με διαμονή  στο ξενοδοχείο TAXIMTOWN ISTANBUL 4* special boutique hotel κεντρικό

ΔΩΡΟ !!!  4 ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ  

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 1η μέρα: Αθήνα – Κομοτηνή ή Ξάνθη  

Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν με προορισμό την Κομοτηνή ή την Ξάνθη . Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κομοτηνή/Ξάνθη – Κωνσταντινούπολη – Ντολμά Μπαχτσέ 

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και πρωινή αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.  Άφιξη στην «Πόλη» και επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας . Δείπνο & Διανυκτέρευση .  

3η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Πριγκιπόννησα  

Μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “Bostanci“ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη κρουαζιέρα μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci και επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά  σας έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε  στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής. θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Συνιστούμε προαιρετικά να κάνετε  με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Αιγυπτιακή αγορά – Κλειστή αγορά – Κρουαζιέρα στο Βόσπορο   

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην αγορά των Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή σας. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Ξενάγηση    

Μπουφέ πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην  Αγία Σοφία την εκκλησία θρύλο η οποία χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Με την μεγαλοπρέπειά και την επιβλητικότητά της μας προσφέρει μοναδικές και έντονες συγκινήσεις. της Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί με επίσκεψη στο περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση . Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Θα δούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» όπου ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης και το «Βυζαντινό Υδραγωγείο με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού ,το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές , σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο & Διανυκτέρευση

6η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Παναγία Βλαχερνών – Μπαλουκλί – Μονή Χώρας – Πατριαρχείο – Κομοτηνή ή Ξάνθη      

Μπουφέ πρωινό στο ξενοδοχείο  και η σημερινή ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών -όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ - , την Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα και τη Μονή της  Χώρας ,με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες. Τέλος θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Ελλάδα . Άφιξη στη Κομοτηνή ή την Ξάνθη και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Κομοτηνή/Ξάνθη – Αθήνα       

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για Αθήνα .

 

Έξοδα συμμετοχής στον ένθετο τιμοκατάλογο

 

 

Σημειώσεις:

Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιπόννησα , πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.

Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του

Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :   ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

Περιλαμβάνονται:

 •  Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία ή παρόμοια

Δύο (2) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Anatolia στην Κομοτηνή A’ κατηγορίας http://anatoliahotels.gr/el/komotini/ 

ή στο ξενοδοχείο Le Chalet στην Ξάνθη http://www.lechalet.gr/index.php?lang=en ή παρόμοιο

 •  Τέσσερεις (4) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Taximtown 4* special boutique κεντρικό  http://www.taximtownhotels.com/ στην Κωνσταντινούπολη  ή παρόμοιο
 •  Πρόγευμα καθημερινά  
 •  Δ Ω Ρ Ο !!!! Τέσσερα ( 4 ) γεύματα στην Κωνσταντινούπολη εντός ξενοδοχείου ως αναφέρονται στο πρόγραμμα.   
 •  Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν και ελληνόφωνο ξεναγό.
 •  Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια .
 •  Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο.
 •  Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.
 •  Έμπειρος Συνοδός του γραφείου μας.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 •  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
 •  Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων.
 •  Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο.
 •  Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 •  Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 YAN.