Κ Υ Π Ρ Ο Σ

 

 ΚΥΠΡΟΣ

5ημέρες

Λεμεσός, Λευκωσία, Τρόοδος, Μονή Κύκκου, Όμοδος, Πάφος, Μονή Αγίου Νεοφύτου.

 1η μέρα:  ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣΣυγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο, σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣΜετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές στα Φυλακισμένα μνήματα, με  τους τάφους, τα κελιά των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα :  ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΛΑΤΡΕΣ - ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΣΑ - ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ - ΟΜΟΔΟΣ - ΛΕΜΕΣΟΣΜετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κρασοχώρια» στο όρος Τρόοδος. Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο στις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες Μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή η εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα :  ΛΕΜΕΣΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ - ΠΑΦΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣΜετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη - βασίλειο. Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:  ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ:Μετά το πρωινό, επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής χτισμένη από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ τον Σοφό. Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του ήρθε στη Κύπρο, χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο κι έζησε εδώ άλλα 30 χρόνια. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας  και  πτήση για Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

Q   Αεροπορικά εισιτήρια με  Aegean

Q   Μεταφορές Αεροδρόμιο - ξενοδοχείο - Αεροδρόμιο στην Κύπρο

Q   Διαμονή στο  ξενοδοχείο της επιλογής σας.

Q   Τέσσερα πρωινά σε μπουφέ.

Q   Τέσσερα δείπνα σε πλουσιοπάροχους μπουφέδες.

Q   Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Q   Ολοήμερη εκδρομή στο Τρόοδος, με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Q   Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο, με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Q   Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

Q   Φόροι αεροδρομίων € 145, φιλοδωρήματα, ποτά είσοδοι μουσείων κλπ.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 

 CARAVEL, HARMONY BAY 3*

POSEIDONIA 4* superior

Απόκριες 8 - 12/3/19

25η Μαρτίου 22 – 26/3/19

ATH – LCA 08:10 - 09:50
LCA – ATH 21:00 – 22:45

275 +145 (μονόκλινο +90)

395 +145 (μονόκλινο +100)

 MUL.

 

 

 

 

ΚΥΠΡΟΣ
6 ΗΜΕΡΕΣ
 Λεμεσός,Λευκωσία,Τρόοδος,Μονή Κύκκου,Όμοδος,Πάφος,Μονή Αγίου Νεοφύτου.

1η μέρα
ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ.
 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα.
Άφιξη μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο,σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα.
Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου,του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου,Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.
Δείπνο,διανυκτέρευση.

2η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ-ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ.
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Λευκωσία.
Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974.
Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές στα Φυλακισμένα μνήματα,με τους τάφους,τα κελιά των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων.
Στο αρχαιολογικό μουσείο,θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή.
Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής,τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες,τα Ενετικά τείχη,την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία.
Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,δείπνο,διανυκτέρευση.

3η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ-ΠΛΑΤΡΕΣ-ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΣΑ-ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ-ΟΜΟΔΟΣ-ΛΕΜΕΣΟΣ.
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κρασοχώρια» στο όρος Τρόοδος.
Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο στις Πλάτρες του Σεφέρη.
Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας,από τις παλαιότερες Μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή η εικόνα της Παναγίας.
Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια.
Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο,θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 αφιερωμένη στην Παναγία.
Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά.
Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ).
Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού.
Χρόνος ελεύθερος.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.
Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ-ΠΑΦΟΣ-ΛΕΜΕΣΟΣ.
Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο.
Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου,φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι.
Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη-βασίλειο.
Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού,όπου αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη.
Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο.
Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής,ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του,είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του,τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του.

Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Θα επισκεφτούμε,την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της.
Χρόνος ελεύθερος.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Δείπνο.
Διανυκτέρευση.

5η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ (μέρα ελεύθερη).
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε.
Μία ωραία ιδέα είναι να επισκεφτούμε την Δερύνεια (δολοφονία Ισαάκ,Σολωμού),με φόντο την νεκρή πόλη της Αμμοχώστου,το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας και τις φημισμένες φοινικούδες της Λάρνακας.

6η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ.
Μετά το πρωινό,επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ.Λαζάρου,από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής χτισμένη από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ'τον Σοφό.
Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του ήρθε στη Κύπρο,χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο κι έζησε εδώ άλλα 30 χρόνια.
Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας.
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με Αegean Airlines.
 • Μεταφορές Αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-Αεροδρόμιο στην Κύπρο
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πέντε πρωινά σε μπουφέ.
 • Πέντε δείπνα σε πλουσιοπάροχους μπουφέδες.
 • Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία.(με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Κ.Ο.Τ.).
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Τρόοδος,Πλάτρες,μονή Τροοδίτισσας,μόνη Kύκκου,Όμοδο.
  (με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Κ.Ο.Τ.).
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο,Κολόσσι,Κούριο,Άγιο Νεόφυτο, Αγία Σολωμονή.
  (με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Κ.Ο.Τ.).
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός.
 • Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων €145,φιλοδωρήματα,ποτά είσοδοι μουσείων κλπ.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 

HARMONY BAY 3* SUP

POSEIDONIA 4* SUP12,19,26 Φεβ.
12,13,19 Μαρ.

ATH-LCA Α3 902 08:10-09:50

LCA-ATH Α3 909 21:00-22:45

€ 275 +145
(μονόκλινο + € 90)

€ 395 +145

(μονόκλινο + € 100)

 


 

 

ΚΥΠΡΟΣ
6 ΗΜΕΡΕΣ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ

 

Μονή Μαχαιρά,Άγιος Ηρακλείδιος,Χρυσοσπηλιώτισσα,Μονή Κύκκου,Μοναστήρι Αγίου Νεοφύτου,Παναγία Αγγελόκτιστη,Άγιος Λάζαρος,Λεμεσός,Λευκωσία.

1η μέρα
ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ-ΛΑΡΝΑΚΑ.
 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα.
Άφιξη μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο,σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα.
Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου,του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου,Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.
Δείπνο,διανυκτέρευση.

2η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ-ΜΟΝΗ ΜΑΧΑΙΡΑ & ΑΓ.ΗΡΑΚΛΕΙΔΙΟΥ-ΧΡΥΣΟΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ-ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ.
Αναχώρηση για τη Βυζαντινή μονή Μαχαιρά,με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Η εικόνα βρέθηκε σε σπηλιά το 1145 από τους ερημίτες Νεόφυτο και Ιγνάτιο,φωτισμένους από τη Αγία Χάρη όπου τους δόθηκε από Θεϊκό χέρι μαχαίρι για να κόψουν τους θάμνους που έκλειναν τη σπηλιά.
Θα συνεχίσουμε με την Μονή του Αγ.Ηρακλειδίου γιο ειδωλολάτρη ιερέα που χειροτονήθηκε επίσκοπος Ταμασού από τους αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.
Θα επισκεφτούμε το σπήλαιο ναό της  Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας.
Ακολουθεί ξενάγηση πόλης της Λευκωσίας.
Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974.
Συνεχίζουμε στα Φυλακισμένα μνήματα,με τους τάφους των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων.
Στο αρχαιολογικό μουσείο θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή.
Συνεχίζουμε με το αρχαιολογικό μουσείο,την αρχιεπισκοπή,τον ιερό ναό του Ιωάννη,τα Ενετικά τείχη,την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,δείπνο,διανυκτέρευση

3η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ-ΠΛΑΤΡΕΣ-ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΣΑ-ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ-ΟΜΟΔΟΣ.

 Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κρασοχώρια» στο όρος Τρόοδος.
Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο στις Πλάτρες του Σεφέρη.
Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας,από τις παλαιότερες Μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια.
Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο,θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 αφιερωμένη στην Παναγία.
Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά.
Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ).
Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού.
Χρόνος ελεύθερος.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.
Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ-ΠΑΦΟΣ-ΛΕΜΕΣΟΣ.
 Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην όμορφη πόλη της Πάφου.
Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου,φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι από τον 13ο αιώνα.
Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη-βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου.
Στην συνέχεια θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού,όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων,ή θεά Αφροδίτη.
Επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου,που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο το 1159.
Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής,ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του,είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του,τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του.
Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής,από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Θα επισκεφτούμε,την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της.
Χρόνος ελεύθερος.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Δείπνο.
Διανυκτέρευση.

5η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ (μέρα ελεύθερη).
 Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε.
Μία ωραία ιδέα είναι να επισκεφτούμε την Δερύνεια (δολοφονία Ισαάκ,Σολωμού),με φόντο την νεκρή πόλη της Αμμοχώστου,το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας και τις φημισμένες φοινικούδες της Λάρνακας.

6η μέρα
ΛΕΜΕΣΟΣ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ.
Μετά το πρωινό,προετοιμασία αποσκευών και επιβίβαση στα πούλμαν όπου θα αναχωρήσουμε για την Λάρνακα και θα επισκεφτούμε την Παναγία την Αγγελόκτιστη στο χωριό Κίτιο,γνωστό μνημείο, για το προεικονομαχικό ψηφιδωτό της.
Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ.Λαζάρου.
Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του ήρθε στη Κύπρο,χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο κι έζησε εδώ άλλα 30 χρόνια.
Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα.
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα.
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Μεταφορές στην Κύπρο
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Πέντε πρωινά σε μπουφέ.
 • Πέντε δείπνα σε πλουσιοπάροχο μπουφέ.
 • Ολοήμερη εκδρομή στη Μονή Μαχαιρά, Χρυσοσπηλιώτισσα,Λευκωσία (με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Κ.Ο.Τ.).
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Τρόοδος,Πλάτρες,Ιερά μονή Τροοδίτισσας,Ιερά μόνη Kύκκου,Όμοδο.
  (με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Κ.Ο.Τ.).
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο,Κολόσσι,Κούριο Άγιο Νεόφυτο, Αγία Σολωμονή.
  (με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Κ.Ο.Τ.).
 • Επίσκεψη στην Παναγία την Αγγελόκτιστη και του Αγίου Λαζάρου
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός.
 • Φ.Π.Α

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 

HARMONY BAY 3* SUP

POSEIDONIA 4* SUP


 
 12, 19, 26 Φεβ.

12, 13, 19 Μαρτίου

ATH-LCA Α3 902 08:10-09:50

LCA-ATH Α3 909 21:00-22:45

 

 

Δεν περιλαμβάνονται ποτά, φιλοδωρήματα, είσοδοι κλπ.

 MUL.

 

 

 

 

KΥΠΡΟΣ 6ημ.

ΠΑΣΧΑ

Λάρνακα,Λεμεσός,Πλάτρες,Τροοδίτισσα,ΜονήΚύκκου,Όμοδος,ΆγιοςΝεόφυτος,Πάφος

Αναχωρήσεις :     24 ,27 Απριλίου 2019

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο, σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές στα Φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΛΑΤΡΕΣ – ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΣΑ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΟΜΟΔΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κερασοχώρια» στο όρος Τρόοδος (υψόμετρο 1952 μέτρα). Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο στις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες Μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή η εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ – ΠΑΦΟΣ - ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο. Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή. Δείπνο. Μεταφορά στην εκκλησία για την Ανάσταση, παραδοσιακή Μαγειρίτσα στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 5η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ (Ημέρα ελεύθερη)

 6η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Το μεσημέρι πλούσιο πασχαλινό γεύμα

 

 

                                           24/04: CARAVELHARMONYBAY 3* 24/04:POSEIDONIA 4* 27/04:POSEIDONIA 4*

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                           295€                               365 €                                     495 €

Τιμή σε μονόκλινο                                        385€                                455 €                                    605 €

Παιδικό (μέχρι 12 ετών)

3ο& 4οΠαιδί      

Φόροι αεροδρομίων                                       145€                               145 €                                     145€

 

Πτήσειςμε την AEGEANAirlines

Αναχώρηση : 24/04 Aθήνα – Λάρνακα     10.35   12.15

Επιστροφή   :29/04Λάρνακα – Αθήνα   20.50   22.35

 

Αναχώρηση : 27/04 Aθήνα – Λάρνακα     08.10   09.50

Επιστροφή   :02/05Λάρνακα – Αθήνα   15.45   17.30

 

 

 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ü  Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με την AEGEAN.

ü  Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Κύπρου.

ü  5 διανυκτερεύσεις στην Λεμεσό σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό σε μπουφέ.

ü  5Πρωινά σε μπουφέ.

ü  Τέσσερα δείπνα σε πλουσιοπάροχους μπουφέδες.

ü  Εορταστικό Πασχαλινό γεύμα.

ü  Μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης.

ü  Μεταφορές το βράδυ της Ανάστασης

 

 

 

ü  Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία.

ü  Ολοήμερη εκδρομή στο Τρόοδος, Πλάτρες, μονή Τροοδίτισσας, Αγία Σολομονή.

ü  Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο, Κολοσσί, Κούριο, Άγιο Νεόφυτο, Αγία Σολομονή.

ü  Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας.

ü  Επίσημος τοπικός ξεναγός.

ü  Φ.Π.Α.

 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ü  Φόροι αεροδρομίων (145 €).

ü  Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.

ü  Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 GRE.