ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Τανζανία-Ζανζιβάρη.

 

Ό,τι πιο σίγουρο να συναντήσουμε από «κοντά» τα ζώα που πρωταγωνιστούν στα ντοκιμαντέρ και στις παιδικές ιστορίες!
Η επίσκεψη σε τέσσερις από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σαφάρι,Λίμνη Μανιάρα-Σερενγκέτι-Νγκόρο Νγκόρο-Ταρανγκίρε,αποτελεί μοναδική εμπειρία και ευκαιρία για να δημιουργήσουμε ένα απίθανο πορτφόλιο αναμνήσεων και φωτογραφιών.

Η επίσκεψή μας στη θαυμάσια Τανζανία των μπαομπάμπ ολοκληρώνεται με το Αρχιπέλαγος Ζανζιβάρη,όπου πρωταγωνιστούν οι πολιτιστικοί θησαυροί των Σουαχίλι,οι πανέμορφες εξωτικές παραλίες της,τα γραφικά ψαροχώρια,τα παλιά κτίρια,oι φυτείες από φοινικόδεντρα και γαρίφαλα...

ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
9 ηµέρες-7 νύχτες από 2845€
από Noέμβριο'18 έως Μάρτιο 2019.

Εγγυημένες αναχωρήσεις καθημερινά.
Ελάχιστη συµµετοχή 2 άτομα.

Τιµές κατ'άτοµο.

1η- ημέρα
Αθήνα-Αρούσα-Μανιάρα.
 Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό.

Άφιξη την επόμενη μέρα στην Αρούσα,στους πρόποδες του ηφαιστείου Meru,στην «πύλη» του Κιλιμάντζαρο και κοντά στο Εθνικό Πάρκο άγριας ζωής Σερενγκέτι.
Ξεκούραση,μεσημεριανό γεύμα και μετάβαση στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα.
Απογευματινό σαφάρι.
Η λίμνη βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Νγκορονγκόρο,με δυτικό σύνορο το μεγάλο ρήγμα,και συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό από σπάνια πουλιά και ερπετά,οικογένειες ελεφάντων αλλά και λιοντάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα.
Τακτοποίηση στο λοτζ,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα
Λιμνη
Μανιάρα-Πάρκο Σερενγκέτι.
Πρωινό και μετάβαση για επίσκεψη και μοναδική περιπέτεια εξερεύνησης στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας και της Κένυας,µε την πλούσια άγρια ζωή (πάνω από 2.000.000 ζώα),που περιλαμβάνει γαζέλες,ζέβρες,λιοντάρια.
Συγκεκριμένα,το πάρκο,που καταλαμβάνει επιφάνεια 5.700 τετρ.μιλίων,φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό μεγάλων θηλαστικών και ιδίως λιονταριών στον κόσμο.
Άφιξη στο λοτζ και μεσημεριανό γεύμα.
Τακτοποίηση,αναχώρηση για απογευματινό σαφάρι.

Επιστροφή,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα
Πάρκο Σερενγκέτι-Νγκόρο Nγκόρο.
Πολύ πρωινό σαφάρι που θα μας εξασφαλίσει παρατήρηση ζώων και πουλιών τα οποία τρέφονται τα ξημερώματα.
Επιστροφή στο λοτζ για πρωινό και αναχωρούμε για τον επόμενο προορισμό μας,το φημισμένο κρατήρα Νγκορονγκόρο.
Καθ'οδόν,περνώντας το φαράγγι Oldupai,θα δούμε τα απολιθώματα των ανθρωποειδών 3,6 εκατομμυρίων χρόνων,καθώς θα μας ξεναγούν στην περιοχή με τις σπουδαίες ανθρωπολογικές ανακαλύψεις.

Συνεχίζουμε για τον κρατήρα,ένα καταφύγιο άγριας ζωής υπό την προστασία της UNESCO που φιλοξενεί 30.000 μόνιμα είδη,ενώ αποτελεί και πιθανό σημείο συνάντησής μας με κάποιο από την «πεντάδα των μεγάλων» (big five),δηλαδή λιοντάρια,λεοπαρδάλεις,βουβάλια,ρινόκερους και ελέφαντες!
Με 20χλμ.διάμετρο περίπου,βάθος 600 μέτρων και επιφάνεια 300τ.χλμ.,είναι η μεγαλύτερη καλδέρα στον κόσμο που δεν έχει πλημμυρίσει με νερό.
Τακτοποίηση στο λοτζ,μεσημεριανό γεύμα.

Νωρίς το απόγευμα θα κατεβούμε στον πυθμένα του κρατήρα για να παρακολουθήσουμε τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των ζώων που διαβιούν εκεί,όπως φλαμίνγκο,λιοντάρια κ.ά.
Στο πάρκο είναι πιθανό να συναντήσετε και εκπροσώπους της φυλής Μασάι καθώς εκτελούν τις καθημερινές κτηνοτροφικές τους εργασίες.
Επιστροφή στο λοτζ,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα
Πάρκο Ταρανγκίρε.
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη σε ένα ακόμα πάρκο άγριας ζωής της Τανζανίας,λίγο μικρότερο αυτήν τη φορά,το Ταρανγκίρε,που όμως δεν υστερεί σε τίποτα σε ομορφιά και πλούτο χλωρίδας και πανίδας,κάτι το οποίο ενισχύει και το γεγονός ότι διαρρέεται από τον ποταμό Ταρανγκίρε με τις γόνιμες όχθες του.
Τακτοποίηση στο λοτζ,μεσημεριανό γεύμα.
Ακολουθεί σαφάρι για να παρατηρήσουμε άγρια ζώα και ιδίως λιοντάρια που σκαρφαλώνουν στα απίθανα δέντρα μπαομπάμπ (αδανσονία).

Επιστροφή στο λοτζ,δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η-8η ηµέρα
Ταρανγκίρε-Αρούσα-Ζανζιβάρη.
Πολύ πρωινό σαφάρι για να παρατηρήσουμε τα ζώα που τρέφονται τα ξημερώματα,επιστροφή στο λοτζ για πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για Αρούσα,για την πτήση µας προς το Αρχιπέλαγος Ζανζιβάρη.
Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και χρόνος για ξεκούραση ή μπάνιο σε κάποια από τις θαυμάσιες παραλίες.
Προτείνουμε εκδρομή στο σημαντικότατο αξιοθέατο της πόλης Ζανζιβάρης «Λίθινη Πόλη»,με τα κτίρια των ποικίλων πολιτιστικών και αρχιτεκτονικών επιρροών που εντυπωσιάζουν με τα σκαλιστά μπαλκόνια,με τις θαυμάσιες ξυλόγλυπτες πόρτες,τις λιθόστρωτες αυλές.
Διανυκτέρευση.

 

9η ηµέρα
Ζανζιβάρη-
Αθήνα.
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για Νταρ Ελ Σαλαμ ή Αρούσα για το ταξίδι της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ

Ξενοδοχείο

Περίοδος

Ελάχιστη συμμετοχή για 2-3 άτομα

Ngorongoro Sopa 4*, Serengeti Sopa 4*,

Kirurumu Tended Lodge 4*, Tarangire Sopa 4*,
The Karafuu Zanzibar 5*

20/11- 22/12 & 1-31/3

2845 €

20/1-28/2

2995 €

Ngorongoro Serena 5*, Serengeti Serena 5*,

Lake Manyara Serena 5*, Tarangire Sopa 4*,
The Karafuu Zanzibar 5*

20/11- 22/12 & 1-31/3

2895 €

20/1-28/2

3255 €

Οι τιμές δεν ισχύουν για τη περίοδο των γιορτών.

 


 

Τανζανία Σαφάρι.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

7 ηµέρες-5 νύχτες από 2425€

από Noέμβριο'18 έως Μάρτιο 2019
Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε Τρίτη
Ελάχιστη συµµετοχή 2 άτομα

Τιµές κατ'άτοµο.

Συμπυκνώνει όλη την πεμπτουσία της Αφρικής:
εξωτικές παραλίες στα νησάκια έξω από τη Ζανζιβάρη,περήφανους πολεμιστές Μασάι οπλισμένους με δόρατα,χιόνια στο Κιλιμάντζαρο,μεταναστεύσεις γκνου στις αχανείς σαβάνες,ψαράδες να πλέουν στα τιρκουάζ νερά μέσα στις παραδοσιακές βάρκες ντόου.

Όσον αφορά την άγρια ζωή,η Τανζανία κατέχει τα πρωτεία στην Αφρική,με εκπληκτικά πάρκα και καταφύγια,όπως τα παγκοσμίως γνωστά Σερενγκέτι και Νγκορο Nγκόρο.

 

1η ημέρα
Αθήνα-Αρούσα.
Πτήση µέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη στην Αρούσα,στους πρόποδες του ηφαιστείου Meru,στην «πύλη» του Κιλιμάντζαρο και κοντά στο Εθνικό Πάρκο άγριας ζωής Σερενγκέτι.

 

2η ημέρα
Αρούσα-Νγκόρο Nγκόρο.
Ξεκούραση και μεσημεριανό γεύμα.

Ο προορισμός της ημέρας είναι ο κρατήρας του Νγκορονγκόρο,καταφύγιο άγριας ζωής υπό την προστασία της UNESCO που φιλοξενεί 30.000 μόνιμα είδη,ενώ αποτελεί και πιθανό σημείο συνάντησής μας με κάποιο από την «πεντάδα των μεγάλων» (big five),δηλαδή λιοντάρια,λεοπαρδάλεις,βουβάλια,ρινόκερους και ελέφαντες!
Θα εγκατασταθούμε στο λοτζ του πάρκου και θα πραγματοποιήσουμε διάφορα σαφάρι για την παρατήρηση των ζώων που το κατοικούν.
Το βράδυ που το κλίμα προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας,ειδικά από Μάιο έως Σεπτέμβριο,συνηθίζεται να συγκεντρώνονται οι ταξιδιώτες γύρω από φωτιές για να συζητήσουν τις εμπειρίες τους από τα σαφάρι της ημέρας.
Στο πάρκο είναι πιθανό να συναντήσετε και εκπροσώπους της φυλής Μασάι καθώς εκτελούν τις καθημερινές κτηνοτροφικές τους εργασίες.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα
Κρατήρας Νγκόρο Nγκόρο.
Ο ηφαιστειακός κρατήρας του Νγκορονγκόρο αποτελεί το αποκορύφωμα της φυσικής ομορφιάς του πάρκου.
Με 20χλμ.διάμετρο περίπου,βάθος 600 μέτρων και επιφάνεια 300τ.χλμ.,είναι η μεγαλύτερη καλδέρα στον κόσμο που δεν έχει πλημμυρίσει με νερό.
Μετά το πρωινό µας θα κατεβούμε στον πυθμένα του κρατήρα για να παρακολουθήσουμε τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των ζώων που διαβιούν εκεί,όπως φλαμίνγκο,λιοντάρια κ.ά.
Το μεσημεριανό γεύμα θα πραγματοποιηθεί υπό τύπον πινκ νικ στην ύπαιθρο και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα
Πάρκο Σερενγκέτι.
Πρωινό και ξεκινάμε για επίσκεψη και μοναδική περιπέτεια εξερεύνησης στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας και της Κένυας,µε την πλούσια άγρια ζωή (πάνω από 2.000.000 ζώα),που περιλαμβάνει γαζέλες,ζέβρες,λιοντάρια.
Συγκεκριμένα,το πάρκο,που καταλαμβάνει επιφάνεια 5.700 τετρ.μιλίων,φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό μεγάλων θηλαστικών και ιδίως λιονταριών στον κόσμο.
Καθ'οδόν,περνώντας το φαράγγι Oldupai,θα δούμε τα απολιθώματα των ανθρωποειδών 3,6 εκατομμυρίων χρόνων,καθώς θα μας ξεναγούν στην περιοχή με τις σπουδαίες ανακαλύψεις.
Έπειτα από διάφορες στάσεις θα καταλήξουμε στο λοτζ στο Σερενγκέτι.
Μεσημεριανό γεύμα,ξεκούραση και νωρίς το απόγευμα φεύγουμε για σαφάρι.
Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.


5η ημέρα
Πάρκο Σερενγκέτι.
Πρωινό και ξεκινάμε για ολοήμερο σαφάρι,στη διάρκεια του οποίου θα παρατηρήσουμε όσο γίνεται περισσότερα άγρια ζώα του πάρκου.
Λόγω της απασχόλησής μας το μεσημεριανό γεύμα θα δοθεί υπό μορφήν πικ νικ,ενώ το βράδυ θα απολαύσουμε κανονικό δείπνο.
Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα
Πάρκο Σερενγκέτι-Λίµνη Μανιάρα.
Πρωινό και θα μεταβούμε στη Λίµνη Μανιάρα,που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου.
Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Νγκορονγκόρο,με δυτικό σύνορο το μεγάλο ρήγμα,και συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό από σπάνια πουλιά και ερπετά,οικογένειες ελεφάντων αλλά και λιοντάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα.
Άφιξη στο λοτζ για το μεσημεριανό µας.
Νωρίς το απόγευμα φωτογραφικό σαφάρι και το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα
Λίµνη Μανιάρα-Αρούσα.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ

Ξενοδοχείο

Περίοδος

Ελάχιστη συμμετοχή για 2-3 άτομα

Ngorongoro Sopa 4*
Serengeti Sopa 4*
Lake Manyara Serena 5

20/11-20/12

2425 €

2/1-28/2

2725 €

NgoroNgoro Serena 5*
Serengeti Serena 5*

Lake Manyara Serena 5*

1/3-31/3

2475 €

20/11-20/12 & 1/3-31/3

2385 €

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρούσα.
Μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

allsmac.