ΑΙΓΥΠΤΟΣ

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

28 Φεβρουαρίου - 7 Μαρτίου 2020

(9 Ημέρες / 8 Διανυκτερεύσεις)

 Αλεξάνδρεια - Κάιρο - 4ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου

‘Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας - Πυραμίδες Γκίζας - Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου - Ασουάν - Ναός των Φιλών - Κομόμπο - Εντφού - Αμπού Σιμπέλ - Ναός Θεού Ώρου - Έσνα - Λούξορ/Καρνάκ - Κοιλάδα των Βασιλέων - Χριστιανικό/Αραβικό Κάιρο - Χαν Ελ Χαλίλι’

 Η Αίγυπτος είναι ένας  από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ανεξάντλητος ιστορικός της πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική της ομορφιά

καθώς και η Αιγυπτιακή κουλτούρα προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια

επισκέπτες από όλη τη γη!

 

 ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ:

*Διανυκτέρευση + Δείπνο σε Παραλιακό 4*Superior Ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια*

*Επίσκεψη στο Χριστιανικό/Παλαιό Κάιρο*

I.Μ. Αγίου Γεωργίου/Κατακόμβες/Κοιμητήριο - Κοπτική (Κρεμαστή) Εκκλησία Καΐρου

*Επίσκεψη στο Αραβικό/Μεσαιωνικό Κάιρο*

Φρούριο (Σιταντέλ) του Σαλαντίν - Αλαβάστρινο Τζαμί του Μοχάμεντ Αλή Πασά

 

1η Ημέρα: Παρασκεύη 28 Φεβρουαρίου 2020

ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (180 ΧΛΜ)

 Συνάντηση στις 13.30 με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της EgyptAir. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών και πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 16.00 (MS748) με άφιξη στις 17.50 (τοπική ώρα).Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο Κάιρο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, άφιξη στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου. Κατά την μετάβασή μας στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην παραλία της πόλης, θα ενημερωθούμε από τον ξεναγό μας για την ιστορία της πόλης και θα δούμε το κάστρο του Καγίτ Μπέη (στη θέση του Φάρου) και την προκυμαία με τα επιβλητικά κτήρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Hμέρα: Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΙΡΟ (180 ΧΛΜ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και την έδρα του Δευτέρου από τα Πέντε πρεσβυγενή πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Θα επισκεφθούμε τις κατακόμβες γνωστές ως Κομ-Eλ-Σουκάφα, που σημαίνει «Λόφος των Οστράκων» και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Θεωρούνται το μεγαλύτερο ελληνορωμαϊκό νεκροταφείο της χώρας και συνδυάζουν αρχαία Αιγυπτιακή, Ελληνική και Ρωμαϊκή τεχνοτροπία.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καβάφη με τα προσωπικά αντικείμενα του ποιητή και συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας & Πάσης Αφρικής, όπου θαπροσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές και αφιερώματα των Ελλήνων Αιγυπτίων. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο παλιό Πατριαρχείο, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός του Αγίου Σάββα και η στήλη στην οποία μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη.Συνεχίζουμε για τους περίφημους κήπους της Μοντάζα, των ανακτόρων του τέως βασιλιά Φαρούκ. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, εντός & στον περιβάλλοντα χώρο της οποίας θα έχουμε λίγο χρόνο στην διάθεσή μας για φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Κάιρο. Άφιξη περίπου στις 19.00 στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΚΑΙΡΟ / ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ

 Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Θα αρχίσουμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Γκίζα, στην δυτική όχθη του Νείλου, όπου θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για να περπατήσουμε και να φωτογραφήσουμε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που έχει σωθεί. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας.Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών παπύρων, όπου οι ειδικοί θα μας εξηγήσουν την αρχαία μέθοδο παρασκευής τους. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται και οι θησαυροί του Τουταγχαμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΚΑΙΡΟ - ΑΣΟΥΑΝ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ - ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ - ΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΕΣ - (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

 Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με EgyptAir (MS094) στις 05.45 για το Ασουάν. Άφιξη στις 07.10, και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκινάμε με περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ. Συνεχίζουμε για τον Ναό των Φιλών, έναν από τους πιο καλά διατηρημένους αρχαίους Αιγυπτιακούς Ναούς. Πριν επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο, θα μεταβούμε στα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο.Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θα παραμείνουμε τις προσεχείς ημέρες. Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε με τις γραφικές φελούκες για μία βόλτα στο Νείλο. Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε την νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφαντίνη νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Για όσους επιθυμούν, θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΚΟΜΟΜΠΟ - ΕΝΤΦΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ)

 Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Ασουάν μέχρι το μεσημέρι. Εναλλακτικά, προαιρετική οδική ή αεροπορική εκδρομή με ξενάγηση στο Αμπού Σιμπέλ - έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Υπήρχε σύμπλεγμα επτά ναών, δύοεκ των οποίων σώζονται ως σήμερα, χτισμένων κατά τον 13ο π.Χ. αιώνα από τον Φαραώ Ραμσή Β΄. Στονχώρο έχουν γυριστεί πολλά κινηματογραφικά έργα (π.χ. με τον Ηρακλή Πουαρό ή και σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου.Γεύμα και πλέουμε ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Θηβαίδος, της Ελληνορωμαϊκής. Άφιξη στην Κομ Όμπο, μία καταπράσινη μικρή αγροτική πόλη, η οποία έγινε διάσημη από την ανέγερση του ναού του κροκοδειλόμορφου θεού Σόμπεκ, κατά την Πτολεμαϊκή περίοδο. Θα ξεναγηθούμε στο συγκρότημα του ναού, θα θαυμάσουμε την επιβλητική αρχιτεκτονική και το ότι εξακολουθούν να διατηρούν τα λαμπερά τους χρώματα. Ο μεγαλύτερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα και ο μικρότερος ήταν ο ναός της Ίσιδας.Είναι πολύ αξιοσημείωτο ότι, εδώ θα δούμε μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων. Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για την Εντφού, απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

 6η Ημέρα: Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΏΡΟΥ - ΈΣΝΑ / ΦΡΑΓΜΑ - ΛΟΥΞΟΡ - ΚΑΡΝΑΚ

 Πρωινό και από την Εντφού αναχώρηση με τα παϊτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, από τους πιο σημαντικούς Αιγυπτίους θεούς που, σύμφωνα με τον δημοφιλή μύθο, εκδικήθηκε τον θάνατο του πατέρα του βάζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του στη θέση του βασιλιά της Αιγύπτου.Εξ ου και οι πρώτοι Φαραώ επικύρωσαν την εξουσία τους στο βασίλειο παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως μετενσάρκωση του Ώρου. Ο Ώρος λατρευόταν επίσης σαν θεός του φωτός και του ουρανού και εμφανίζεται με σώμα άνδρα και κεφάλι γερακιού, φορώντας ένα λευκό και κόκκινο στέμμα.Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Πλέουμε για το φράγμα της Έσνα, με ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο στην εκδρομή μας να είναι η διέλευση του φράγματος. Άφιξη στο Λούξορ όπου βρίσκεται στην περιοχή των αρχαίων Θηβών και θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, αφού τα συμπλέγματα των ναών του Λούξορ και του Καρνάκ βρίσκονται μέσα στην πόλη. Βραδινή ξενάγηση στο Ναό του Λούξορ, που ενωνόταν με μία λεωφόρο από σφίγγες και αγάλματα με τον επιβλητικό ναό του Καρνάκ. Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα: Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ / ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ

 Πρωινό και αναχωρούμε για ξενάγηση στη Νεκρόπολη, στην Δυτική Όχθη του Νείλου. Ξεκινάμε από την κοιλάδα των Βασιλέων που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαίας Αιγύπτου καθώς φιλοξενεί πάνω από 60 τάφους φαραώ, μεταξύ τους και εκείνος του Τουταγχαμών.Συνεχίζουμε με τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα καθώς συνάδει με την προσωπικότητα της Χατσεπσούτ. Ο ναός χρονολογείται στα 1480 π.Χ. , όταν ήταν Φαραώ της 18ης Δυναστείας. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους κολοσσούς του Μέμνονος ύψους 15μ. Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Καρνάκ, όπου θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία λίμνη.Γεύμα και επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αλάβαστρου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λούξορ. Πτήση στις 20.15 με EgyptAir (MS360) για το Κάιρο, με άφιξη στις 21.25. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 8η Ημέρα: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΠΑΛΑΙΟ/ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟ - ΑΡΑΒΙΚΟ/ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΙΡΟ

 Πρωινό και μεταφορά στο Παλιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος. Εκεί σώζονται τμήματα του αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας. Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές.Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου. Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου (αλλά και για το Νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου) ανάγονται στον 14ο αιώνα. Τα Νειλόμετρα χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου.Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα περάσουμε και από την παλαιότερη Κοπτική εκκλησία του Καΐρου, την Κρεμαστή Εκκλησία, για να θαυμάσουμε την κοπτική εκκλησιαστική τέχνη. Ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο.Συνεχίζουμε για την ξενάγηση στο ισλαμικό Κάιρο. Στο φρούριο του Σαλαχεντίν θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική ισλαμική αρχιτεκτονική. Το φρούριο αποτέλεσε οχυρωματικό έργο για την απόκρουση των σταυροφόρων και αποτελεί μνημείο στην λίστα της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε και θαυμάσουμε και το Αλαβάστρινο Τέμενος του Μοχάμεντ Άλι, το οποίο κτίστηκε σε αντιδιαστολή με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, για να ενδυναμώσει τις αποσχιστικές βλέψεις του Μοχάμεντ Άλι από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα: Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

ΚΑΙΡΟ / ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής με EgyptAir (MS747) για την Αθήνα στις 10.30 με άφιξη στην πρωτεύουσα στις 12.30 το μεσημέρι.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €1290

Διαφορά Μονόκλινου +€295

Κόστος Βίζας +€25

Φιλοδωρήματα +€25

 Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο

 Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Ελλάδας,

Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την EgyptAir για τις πτήσεις: Αθήνα - Κάιρο (MS748), Κάιρο - Ασουάν (MS094), Λούξορ - Κάιρο (MS360), και Κάιρο - Αθήνα (MS747) .
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο ξενοδοχείο 5* DeLuxNileGrandTower.
 • 1 διανυκτέρευση στην Αλεξάνδρεια, στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 4* SuperiorEatabeAlexandria (RomanceAlex).
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5*, με πλήρη διατροφή και διασκεδάσεις.
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου.
 • 1 γεύμα & 1 δείπνο στην Αλεξάνδρεια, 2 γεύματα στο Κάιρο, 1 γεύμα στο Λούξορ.
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.
 • Φ.Π.Α.
 • 1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα.
 • Δωρεάν Internet (Wi-Fi), κατά την διάρκεια του προγράμματος.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Βίζα Αιγύπτου.
 • Φιλοδωρήματα.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.
 • Για την έγκυρη συμμετοχή σας στην προαιρετική (οδική ή αεροπορική) εκδρομή στο Αμπού Σιμπέλ, χρειάζεται έγκαιρη δήλωση για την επιβεβαίωση της.

 

GRAND NILE TOWER HOTEL 5* DELUXE

(4 Διανυκτερεύσεις)

 Tο πολυτελές ορόσημο Grand Nile Tower βρίσκεται ακριβώς πάνω στο μαγευτικό Νείλο στην άκρη του νησιού Roda. Χτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία, είναι κοντά σε πολλά πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα. Βρίσκεται στην περιοχή Garden City κοντά στο κέντρο του σύγχρονου Κάϊρου.Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάϊρου είναι περίπου 20 χλμ. από το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο διαθέτει 715 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, κομψά διακοσμημένα, με καταπληκτική θέα στο Νείλο και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.Το ξενοδοχείο φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εστιατορίων, όπως το εστιατόριο Revolving (Περιστρεφόμενο) με γαλλική κουζίνα ειδικότητας με θέα στο μαγευτικό Νείλο. Οι επιλογές για φαγητό περιλαμβάνουν το ιαπωνικό εστιατόριο Okashi, το ινδικό εστιατόριο Chingari, το ιταλικό εστιατόριο La Famiglia και την κουζίνα La Dorada με ειδυλλιακά θαλασσινά.Οι ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το κέντρο ευεξίας με θέα στο Νείλο, το σπα και το γυμναστήριο, την πισίνα, την παιδική πισίνα, καθώς και το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Galleria.

 EATABE ALEXANDRIA HOTEL 4* SUPERIOR

(1 Διανυκτέρευση)

 Tο ξενοδοχείο βρίσκεται στην ακτή της Μεσογείου στην Αλεξάνδρεια και βρίσκεται στην κομψή συνοικία Saba Pasha. Όλα τα δωμάτια προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα και υπάρχουν 2 γκουρμέ εστιατόρια για να διαλέξετε.Το Eatabe Alexandria Hotel προσφέρει ευρύχωρα καταλύματα με δάπεδα μοκέτας, ευρύχωρα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ελαφρώς ουδέτερα χρώματα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση και μίνι μπαρ.Μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτή γαλλική κουζίνα για δείπνο στο κλιματιζόμενο Le Clovis. Τοπικά και διεθνή πιάτα σερβίρονται στο καφέ Mermaid, ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Το Eatabe Alexandria Hotel απέχει 1,6χλμ. Από την παραλία Stanley Bay. Το Alexandria El Nohza Airport απέχει 6,2 χιλιόμετρα.

M/S STEFANIE ή M/S JAMILA ήπαρόμοιο 5*DELUXE - NILE CRUISE

(3 Διανυκτερεύσεις)

 Τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια προσφέρουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις υψηλής κατηγορίας και πολυτελή ατμόσφαιρα.

 Συνοπτικά:

 • Χώρος υποδοχής & Lounge bar με πανοραμική θέα.
 • Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κεντρικό σαλόνι.
 • Εστιατόριο που βρίσκεται στο κάτω κατάστρωμα.
 • Πισίνα, μπαρ & ηλιοθεραπεία.
 • Boutique & Jeweler κατάστημα στο πάτωμα Mezzanine.

 Το κέντρο Σπα προσφέρει μια ευρεία γκάμα εγκαταστάσεων:

 • Aίθουσα μηνυμάτων, μηχανές χαμάμ και γυμναστήριο.
 • Internet κατόπιν ζήτησης
 • Εγκαταστάσειςπλυντηρίουκαιστεγνούκαθαρισμού - Golden Plate of Crystal Hygiene Company.
 • Ηχομόνωση σε όλα τα καταστρώματα & Υπεριώδης επεξεργασία νερού.
 • Χώρος συνάντησης μπορεί να κανονιστεί εάν το σκάφος είναι ναυλωμένο.
 • Οι κύριες πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές στο πλοίο.

 

Καμπίνες/ Εγκαταστάσεις:

 • 4 Σουίτες & 70 καμπίνες που διανέμονται στο κύριο και στα δύο ανώτατα καταστρώματα
 • Το μέγεθος κάθε καμπίνας είναι 22 τμ το καθένα, με ιδιωτικό μπάνιο / ντους.
 • Το μέγεθος κάθε σουίτας είναι 35 τμ το καθένα, με ιδιωτικό μπάνιο / ντους.
 • Σεσουάρ, δορυφορική έγχρωμη τηλεόραση, ταινίες DVD, τηλέφωνο, κλειστό κύκλωμα βίντεο, σύστημα μουσικής, συναγερμός πυρκαγιάς, προστασία και καπνός ανιχνευτή σε κάθε καμπίνα.
 • Μεγάλα πανοραμικά παράθυρα σε κάθε καμπίνα - από την οροφή στο πάτωμα.
 • Ατομικά χρηματοκιβώτια σε κάθε καμπίνα.
 • Οι καμπίνες είναι πλήρως κλιματιζόμενες μεμονωμένα.

 Προδιαγραφές:

 • Τα πλοία χτίστηκαν με γνώμονα την άνεση των επισκεπτών και την ασφάλεια των σκαφών. Ακολουθούμε διεθνή πρότυπα στις τεχνικές προδιαγραφές και τα μέτρα ασφαλείας.
 • Χτισμένα σύμφωνα με τους νόμους περί ασφάλειας του Αμερικανικού Γραφείου
 • Πλήρες σύστημα καθαρισμού νερού.
 • Ραντάρ και ραδιόφωνο σύντομων κυμάτων.
 • Όλα τα ανώτατα όρια και τα χωρίσματα είναι ανθεκτικά στη φωτιά και ηχομόνωση.

 Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο είναι σαν να κάνεις μια βουτιά στην ιστορία… Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας, Πυραμίδες Γκίζας, Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου, Κρουαζιέρα Νείλου, Ασουάν, Ναός των Φιλών, Κομόμπο, Εντφού, Αμπού Σιμπέλ, Ναός Θεού Ώρου, Έσνα, Λούξορ/Καρνάκ, Κοιλάδα των Βασιλέων, Χριστιανικό & Αραβικό Κάιρο, Χαν Ελ Χαλίλι…Θρύλοι για τις πυραμίδες και τον πολιτισμό της Αιγύπτου. Πυραμίδες, καμήλες, Σαχάρα, ιερογλυφικά και χρυσά ηλιοβασιλέματα έρχονται όλα μαζί και συνθέτουν την εικόνα ενός αρχαίου πολιτισμού που ακόμη διατηρείται μέχρι και σήμερα.Το ταξίδι στην Αίγυπτο δεν σας υπόσχεται πεζοπορία σε κοσμοπολίτικες πλατείες, αλλά πεζοπορία σε αρχαία σοκάκια και αμμώδεις ωκεανούς. Πρόκειται για ένα ταξίδι απαράμιλλο στο είδος του, μακριά από τα συνηθισμένα και αναζωογονητικό για τη ψυχή και το μυαλό. Πρόκειται για ένα ταξίδι γνώσης, σοφίας και αχαλίνωτης ιστορίας… Πρόκειται να ανακαλύψτε την Αίγυπτο με τα δικά σας μάτια…¨Η Αίγυπτος σας καλωσορίζει, με τον πανέμορφο Νείλο και τα υπέροχα μνημεία, την καταπληκτική έρημο και το καταπράσινο δέλτα. Την εικόνα ενός μακρινού παρελθόντος ολοκληρώνουν οι φιλόξενοι άνθρωποι που ακόμη αγαπούν να μιλάνε και να χάνονται μέσα την ιστορία¨

 Πυραμίδες και… βάλε!

Με τους αμμώδεις τάφους, τις επιβλητικές πυραμίδες και τους πανύψηλους φαραωνικούς ναούς, η Αίγυπτος αναδεικνύει τον εξερευνητή σε όλους μας. Επισκεφθείτε την Κοιλάδα των Βασιλέων στο Λούξορ, όπου βρέθηκε ο τάφος του Τουταγχαμών και δείτε τα λαμπερά ευρήματα στο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο. Κάντε μια κρουαζιέρα στο Νείλο και επισκεφτείτε το Λούξορ, το Καρνάκ, το Εντφού ή έναν από τους άλλους ναούς. Διασχίσετε τη λίμνη Νάσερ για να δείτε το αριστούργημα του Ραμσή Β στο Αμπού Σιμπέλ και επισκεφτείτε την έρημο ψάχνοντας τα ίχνη των καραβανιών. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σκοντάψει ο γάιδαρός σου… στο κάτω κάτω έτσι έγιναν πολλές προηγούμενες αρχαιολογικές ανακαλύψεις!

 Δυο θρησκείες…

Η Αίγυπτος κάποτε κυβερνούσε την αυτοκρατορία της από το Al Qahira - Κάιρο, τη Νικηφόρο Πόλη. Η μητρόπολη είναι γεμάτη με ιστορικά μουσεία, εκρηκτικούς μιναρέδες, μεσαιωνικά σχολεία και τζαμιά. Μερικές από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές επιτεύξεις του μεσαιωνικού Ισλάμ βρίσκονται εκεί. Ταυτόχρονα, οι γηγενείς Χριστιανοί της Αιγύπτου, οι Κόπτες, συνέχισαν τις παραδόσεις τους, οι οποίες από πολλές απόψεις - όπως η λειτουργική γλώσσα της εκκλησίας και το παραδοσιακό ημερολόγιο - συνδέονται με την εποχή των Φαραώ. Εισέλθετε στην ιστορία μέσω των πρώτων εκκλησιών του Καΐρου και εξερευνήστε τα απομακρυσμένα μοναστήρια της ερήμου.

 Θάλασσα και έρημος…

Η ακτή κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας έχει μια τραχιά και εξωτική ομορφιά που συγκρούεται με την όψη της ερήμου. Έχετε την μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μια από τις πιο ωραίες καταδύσεις του πλανήτη και να αναρριχηθείτε σε ένα κοραλλιογενές τοίχο. Από την άλλη ούτε η έρημος θα σας αφήσει αδιάφορους.Αντιθέτως, δίχως καν να το καταλάβετε θα βρεθείτε ξαφνικά αιχμάλωτοι της απόμακρης και μυστηριακής ομορφιάς της. Είτε βλέπετε τον ήλιο να λαμπυρίζει ανάμεσα στα όμορφα σχήματα της Λευκής Ερήμου είτε απολαμβάνετε το σούρουπο στον ορίζοντα, τα τοπία της Αιγύπτου είναι ατελείωτα συναρπαστικά και κυριολεκτικά αξέχαστα.

 

 

 

 

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

24 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2020

(9 Ημέρες / 8 Διανυκτερεύσεις)

 Αλεξάνδρεια - Κάιρο - 4ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου

‘Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας - Πυραμίδες Γκίζας - Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου - Ασουάν - Ναός των Φιλών - Κομόμπο - Εντφού - Αμπού Σιμπέλ - Ναός Θεού Ώρου - Έσνα - Λούξορ/Καρνάκ - Κοιλάδα των Βασιλέων - Χριστιανικό/Αραβικό Κάιρο - Χαν Ελ Χαλίλι’

 Η Αίγυπτος είναι ένας  από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ανεξάντλητος ιστορικός της πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική της ομορφιά

καθώς και η Αιγυπτιακή κουλτούρα προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια

επισκέπτες από όλη τη γη!

 

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ:

*Διανυκτέρευση + Δείπνο σε Παραλιακό 4*Superior Ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια*

*Επίσκεψη στο Χριστιανικό/Παλαιό Κάιρο*

I.Μ. Αγίου Γεωργίου/Κατακόμβες/Κοιμητήριο - Κοπτική (Κρεμαστή) Εκκλησία Καΐρου

*Επίσκεψη στο Αραβικό/Μεσαιωνικό Κάιρο*

Φρούριο (Σιταντέλ) του Σαλαντίν - Αλαβάστρινο Τζαμί του Μοχάμεντ Αλή Πασά

 

1η Ημέρα: Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (180 ΧΛΜ)

 Συνάντηση στις 13.30 με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της EgyptAir. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών και πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 16.00 (MS748) με άφιξη στις 17.50 (τοπική ώρα).Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο Κάιρο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, άφιξη στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου. Κατά την μετάβασή μας στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην παραλία της πόλης, θα ενημερωθούμε από τον ξεναγό μας για την ιστορία της πόλης και θα δούμε το κάστρο του Καγίτ Μπέη (στη θέση του Φάρου) και την προκυμαία με τα επιβλητικά κτήρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Hμέρα: Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΙΡΟ (180 ΧΛΜ)

 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και την έδρα του Δευτέρου από τα Πέντε πρεσβυγενή πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Θα επισκεφθούμε τις κατακόμβες γνωστές ως Κομ-Eλ-Σουκάφα, που σημαίνει «Λόφος των Οστράκων» και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Θεωρούνται το μεγαλύτερο ελληνορωμαϊκό νεκροταφείο της χώρας και συνδυάζουν αρχαία Αιγυπτιακή, Ελληνική και Ρωμαϊκή τεχνοτροπία.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καβάφη με τα προσωπικά αντικείμενα του ποιητή και συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας & Πάσης Αφρικής, όπου θαπροσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές και αφιερώματα των Ελλήνων Αιγυπτίων. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο παλιό Πατριαρχείο, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός του Αγίου Σάββα και η στήλη στην οποία μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη.Συνεχίζουμε για τους περίφημους κήπους της Μοντάζα, των ανακτόρων του τέως βασιλιά Φαρούκ. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, εντός & στον περιβάλλοντα χώρο της οποίας θα έχουμε λίγο χρόνο στην διάθεσή μας για φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Κάιρο. Άφιξη περίπου στις 19.00 στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΚΑΙΡΟ / ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ

 Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Θα αρχίσουμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Γκίζα, στην δυτική όχθη του Νείλου, όπου θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για να περπατήσουμε και να φωτογραφήσουμε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που έχει σωθεί. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας.Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών παπύρων, όπου οι ειδικοί θα μας εξηγήσουν την αρχαία μέθοδο παρασκευής τους. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται και οι θησαυροί του Τουταγχαμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΚΑΙΡΟ - ΑΣΟΥΑΝ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ - ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ - ΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΕΣ - (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

 Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με EgyptAir (MS094) στις 05.55 για το Ασουάν. Άφιξη στις 07.15, και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκινάμε με περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ. Συνεχίζουμε για τον Ναό των Φιλών, έναν από τους πιο καλά διατηρημένους αρχαίους Αιγυπτιακούς Ναούς. Πριν επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο, θα μεταβούμε στα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο.Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θα παραμείνουμε τις προσεχείς ημέρες. Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε με τις γραφικές φελούκες για μία βόλτα στο Νείλο. Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε την νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφαντίνη νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Για όσους επιθυμούν, θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΚΟΜΟΜΠΟ - ΕΝΤΦΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ)

 Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Ασουάν μέχρι το μεσημέρι. Εναλλακτικά, προαιρετική οδική ή αεροπορική εκδρομή με ξενάγηση στο Αμπού Σιμπέλ - έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Υπήρχε σύμπλεγμα επτά ναών, δύοεκ των οποίων σώζονται ως σήμερα, χτισμένων κατά τον 13ο π.Χ. αιώνα από τον Φαραώ Ραμσή Β΄. Στον χώρο έχουν γυριστεί πολλά κινηματογραφικά έργα (π.χ. με τον Ηρακλή Πουαρό ή και σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου.Γεύμα και πλέουμε ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Θηβαίδος, της Ελληνορωμαϊκής. Άφιξη στην Κομ Όμπο, μία καταπράσινη μικρή αγροτική πόλη, η οποία έγινε διάσημη από την ανέγερση του ναού του κροκοδειλόμορφου θεού Σόμπεκ, κατά την Πτολεμαϊκή περίοδο. Θα ξεναγηθούμε στο συγκρότημα του ναού, θα θαυμάσουμε την επιβλητική αρχιτεκτονική και το ότι εξακολουθούν να διατηρούν τα λαμπερά τους χρώματα. Ο μεγαλύτερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα και ο μικρότερος ήταν ο ναός της Ίσιδας.Είναι πολύ αξιοσημείωτο ότι, εδώ θα δούμε μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων. Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για την Εντφού, απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

 6η Ημέρα: Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΏΡΟΥ - ΈΣΝΑ / ΦΡΑΓΜΑ - ΛΟΥΞΟΡ - ΚΑΡΝΑΚ

 Πρωινό και από την Εντφού αναχώρηση με τα παϊτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, από τους πιο σημαντικούς Αιγυπτίους θεούς που, σύμφωνα με τον δημοφιλή μύθο, εκδικήθηκε τον θάνατο του πατέρα του βάζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του στη θέση του βασιλιά της Αιγύπτου.Εξ ου και οι πρώτοι Φαραώ επικύρωσαν την εξουσία τους στο βασίλειο παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως μετενσάρκωση του Ώρου. Ο Ώρος λατρευόταν επίσης σαν θεός του φωτός και του ουρανού και εμφανίζεται με σώμα άνδρα και κεφάλι γερακιού, φορώντας ένα λευκό και κόκκινο στέμμα.Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Πλέουμε για το φράγμα της Έσνα, με ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο στην εκδρομή μας να είναι η διέλευση του φράγματος. Άφιξη στο Λούξορ όπου βρίσκεται στην περιοχή των αρχαίων Θηβών και θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, αφού τα συμπλέγματα των ναών του Λούξορ και του Καρνάκ βρίσκονται μέσα στην πόλη. Βραδινή ξενάγηση στο Ναό του Λούξορ, που ενωνόταν με μία λεωφόρο από σφίγγες και αγάλματα με τον επιβλητικό ναό του Καρνάκ. Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα: Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ / ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ

 Πρωινό και αναχωρούμε για ξενάγηση στη Νεκρόπολη, στην Δυτική Όχθη του Νείλου. Ξεκινάμε από την κοιλάδα των Βασιλέων που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαίας Αιγύπτου καθώς φιλοξενεί πάνω από 60 τάφους φαραώ, μεταξύ τους και εκείνος του Τουταγχαμών.Συνεχίζουμε με τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα καθώς συνάδει με την προσωπικότητα της Χατσεπσούτ. Ο ναός χρονολογείται στα 1480 π.Χ. , όταν ήταν Φαραώ της 18ης Δυναστείας. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους κολοσσούς του Μέμνονος ύψους 15μ. Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Καρνάκ, όπου θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία λίμνη.Γεύμα και επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αλάβαστρου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λούξορ. Πτήση στις 19.05 με EgyptAir (MS067) για το Κάιρο, με άφιξη στις 20.15. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 8η Ημέρα: Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΠΑΛΑΙΟ/ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟ - ΑΡΑΒΙΚΟ/ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΙΡΟ

 Πρωινό και μεταφορά στο Παλιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος. Εκεί σώζονται τμήματα του αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας. Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές.Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου. Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου (αλλά και για το Νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου) ανάγονται στον 14ο αιώνα. Τα Νειλόμετρα χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου.Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα περάσουμε και από την παλαιότερη Κοπτική εκκλησία του Καΐρου, την Κρεμαστή Εκκλησία, για να θαυμάσουμε την κοπτική εκκλησιαστική τέχνη. Ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο.Συνεχίζουμε για την ξενάγηση στο ισλαμικό Κάιρο. Στο φρούριο του Σαλαχεντίν θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική ισλαμική αρχιτεκτονική. Το φρούριο αποτέλεσε οχυρωματικό έργο για την απόκρουση των σταυροφόρων και αποτελεί μνημείο στην λίστα της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε και θαυμάσουμε και το Αλαβάστρινο Τέμενος του Μοχάμεντ Άλι, το οποίο κτίστηκε σε αντιδιαστολή με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, για να ενδυναμώσει τις αποσχιστικές βλέψεις του Μοχάμεντ Άλι από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα: Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΚΑΙΡΟ / ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής με EgyptAir (MS747) για την Αθήνα στις 09.00 με άφιξη στην πρωτεύουσα στις 12.00 το μεσημέρι.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ:  €1290

Διαφορά Μονόκλινου  +€295

Κόστος Βίζας +€25

Φιλοδωρήματα +€25

 Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο

 Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Ελλάδας,

Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την EgyptAir για τις πτήσεις: Αθήνα - Κάιρο (MS748), Κάιρο - Ασουάν (MS094), Λούξορ - Κάιρο (MS067), και Κάιρο - Αθήνα (MS747).
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο ξενοδοχείο 5* DeLuxNileGrandTower.
 • 1 διανυκτέρευση στην Αλεξάνδρεια, στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 4* SuperiorEatabeAlexandria (RomanceAlex).
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5*, με πλήρη διατροφή και διασκεδάσεις.
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου.
 • 1 γεύμα & 1 δείπνο στην Αλεξάνδρεια, 2 γεύματα στο Κάιρο, 1 γεύμα στο Λούξορ.
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.
 • Φ.Π.Α.
 • 1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα.
 • Δωρεάν Internet (Wi-Fi), κατά την διάρκεια του προγράμματος.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Βίζα Αιγύπτου.
 • Φιλοδωρήματα.

 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.
 • Για την έγκυρη συμμετοχή σας στην προαιρετική (οδική ή αεροπορική) εκδρομή στο Αμπού Σιμπέλ, χρειάζεται έγκαιρη δήλωση για την επιβεβαίωση της.

 

GRAND NILE TOWER HOTEL 5* DELUXE

(4 Διανυκτερεύσεις)

 Tο πολυτελές ορόσημο Grand Nile Tower βρίσκεται ακριβώς πάνω στο μαγευτικό Νείλο στην άκρη του νησιού Roda. Χτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία, είναι κοντά σε πολλά πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα. Βρίσκεται στην περιοχή Garden City κοντά στο κέντρο του σύγχρονου Κάϊρου.Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάϊρου είναι περίπου 20 χλμ. από το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο διαθέτει 715 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, κομψά διακοσμημένα, με καταπληκτική θέα στο Νείλο και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.Το ξενοδοχείο φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εστιατορίων, όπως το εστιατόριο Revolving (Περιστρεφόμενο) με γαλλική κουζίνα ειδικότητας με θέα στο μαγευτικό Νείλο. Οι επιλογές για φαγητό περιλαμβάνουν το ιαπωνικό εστιατόριο Okashi, το ινδικό εστιατόριο Chingari, το ιταλικό εστιατόριο La Famiglia και την κουζίνα La Dorada με ειδυλλιακά θαλασσινά.Οι ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το κέντρο ευεξίας με θέα στο Νείλο, το σπα και το γυμναστήριο, την πισίνα, την παιδική πισίνα, καθώς και το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Galleria.

 EATABE ALEXANDRIA HOTEL 4* SUPERIOR

(1 Διανυκτέρευση)

 Tο ξενοδοχείο βρίσκεται στην ακτή της Μεσογείου στην Αλεξάνδρεια και βρίσκεται στην κομψή συνοικία Saba Pasha. Όλα τα δωμάτια προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα και υπάρχουν 2 γκουρμέ εστιατόρια για να διαλέξετε.Το Eatabe Alexandria Hotel προσφέρει ευρύχωρα καταλύματα με δάπεδα μοκέτας, ευρύχωρα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ελαφρώς ουδέτερα χρώματα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση και μίνι μπαρ.Μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτή γαλλική κουζίνα για δείπνο στο κλιματιζόμενο Le Clovis. Τοπικά και διεθνή πιάτα σερβίρονται στο καφέ Mermaid, ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Το Eatabe Alexandria Hotel απέχει 1,6χλμ. Από την παραλία Stanley Bay. Το Alexandria El Nohza Airport απέχει 6,2 χιλιόμετρα.

 M/S STEFANIE ή M/S JAMILA ήπαρόμοιο 5*DELUXE - NILE CRUISE

(3 Διανυκτερεύσεις)

 Τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια προσφέρουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις υψηλής κατηγορίας και πολυτελή ατμόσφαιρα.

 Συνοπτικά:

 • Χώρος υποδοχής & Lounge bar με πανοραμική θέα.
 • Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κεντρικό σαλόνι.
 • Εστιατόριο που βρίσκεται στο κάτω κατάστρωμα.
 • Πισίνα, μπαρ & ηλιοθεραπεία.
 • Boutique & Jeweler κατάστημα στο πάτωμα Mezzanine.

 Το κέντρο Σπα προσφέρει μια ευρεία γκάμα εγκαταστάσεων:

 • Aίθουσα μηνυμάτων, μηχανές χαμάμ και γυμναστήριο.
 • Internet κατόπιν ζήτησης
 • Εγκαταστάσειςπλυντηρίουκαιστεγνούκαθαρισμού - Golden Plate of Crystal Hygiene Company.
 • Ηχομόνωση σε όλα τα καταστρώματα & Υπεριώδης επεξεργασία νερού.
 • Χώρος συνάντησης μπορεί να κανονιστεί εάν το σκάφος είναι ναυλωμένο.
 • Οι κύριες πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές στο πλοίο.

 Καμπίνες/ Εγκαταστάσεις:

 • 4 Σουίτες & 70 καμπίνες που διανέμονται στο κύριο και στα δύο ανώτατα καταστρώματα
 • Το μέγεθος κάθε καμπίνας είναι 22 τμ το καθένα, με ιδιωτικό μπάνιο / ντους.
 • Το μέγεθος κάθε σουίτας είναι 35 τμ το καθένα, με ιδιωτικό μπάνιο / ντους.
 • Σεσουάρ, δορυφορική έγχρωμη τηλεόραση, ταινίες DVD, τηλέφωνο, κλειστό κύκλωμα βίντεο, σύστημα μουσικής, συναγερμός πυρκαγιάς, προστασία και καπνός ανιχνευτή σε κάθε καμπίνα.
 • Μεγάλα πανοραμικά παράθυρα σε κάθε καμπίνα - από την οροφή στο πάτωμα.
 • Ατομικά χρηματοκιβώτια σε κάθε καμπίνα.
 • Οι καμπίνες είναι πλήρως κλιματιζόμενες μεμονωμένα.

 Προδιαγραφές:

 • Τα πλοία χτίστηκαν με γνώμονα την άνεση των επισκεπτών και την ασφάλεια των σκαφών. Ακολουθούμε διεθνή πρότυπα στις τεχνικές προδιαγραφές και τα μέτρα ασφαλείας.
 • Χτισμένα σύμφωνα με τους νόμους περί ασφάλειας του Αμερικανικού Γραφείου
 • Πλήρες σύστημα καθαρισμού νερού.
 • Ραντάρ και ραδιόφωνο σύντομων κυμάτων.
 • Όλα τα ανώτατα όρια και τα χωρίσματα είναι ανθεκτικά στη φωτιά και ηχομόνωση.

 

 

 

 

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ & ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

21 - 29 Απριλίου 2020

(9 Ημέρες - 8 Διανυκτερεύσεις)

 “Αλεξάνδρεια - Κάιρο - Σινά / Ι. Μ. Αγίας Αικατερίνης - Φαράν - Ραϊθώ - Νυτρία - Ερυθρά & Νεκρά Θάλασσα - Ιερουσαλήμ - Πανάγιος Τάφος/Ναός της Αναστάσεως - Πατριαρχείο - Οδός του Μαρτυρίου - Όρος των Ελαιών - Βηθλεέμ Γεθσημανή - Σιών - Βηθλεέμ - Ιορδάνης ποταμός - Ιεριχώ - Όρος του Ναού Λήδα/Άγιος Γεώργιος”Τα προσκυνηματικά μας ταξίδια στους Αγίους Τόπους των Ιεροσολύμων συνδυάζονται όχι μόνο με το Θεοβάδιστο Όρος Σινά (ΙΜ Αγ. Αικατερίνης) αλλά και την Αίγυπτο (Φαράν, Ραϊθώ, Κάιρο, Αλεξάνδρεια).Ένα ταξίδι σε αυτά τα μέρη δεν είναι απλά ένα θέμα ιστορικό, πολιτιστικό και πνευματικό...είναι και θέμα πίστης!”

 

 1η Ημέρα: Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ - ΕΡΗΜΟΣ ΝΥΤΡΙΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (190 ΧΛΜ)

 Συνάντηση με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Aegean, στις 05.30. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Πτήση για Κάιρο (A3-932) στις 07.30 με άφιξη στις 08.30 (τοπική ώρα) στο Διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου. Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο αεροδρόμιο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις.Επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου. Κατά την διαδρομή μας προς την Αλεξάνδρεια, θα μεταβούμε στην Έρημο της Νυτρίας, στην «έρημο των κελιών», όπου θα επισκεφθούμε τις Ιερές Μονές του Αγ. Παϊσίου, μαθητή του Αγ. Αντωνίου του Μεγάλου και του Αγίου Μακαρίου, όπου την εποχή εκείνη ζούσαν περί του 600 Μοναχούς, ο καθένας στο κελί του.  Άφιξη στην Αλεξάνδρεια το απόγευμα η οποία είναι κτισμένη στην ακτή της Μεσογείου.Στην σύντομη περιήγηση κατά την οδική μας μετάβαση στην πόλη, θα δούμε το κάστρο του Καγίτ Μπέη που βρίσκεται κτισμένο στη θέση του Φάρου και την προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο, θα έχουμε χρόνο για μία πρώτη προσωπική γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΙΡΟ (190 ΧΛΜ)

 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και έδρας του Δευτέρου από τα πέντε πρεσβυγενή Πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Θα επισκεφθούμε τις κατακόμβες γνωστές ως Κομ-Eλ-Σουκάφα, που σημαίνει «Λόφος των Οστράκων» και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Θεωρούνται το μεγαλύτερο ελληνορωμαϊκό νεκροταφείο της χώρας και συνδυάζουν αρχαία Αιγυπτιακή, Ελληνική και Ρωμαϊκή τεχνοτροπία.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καβάφη με τα προσωπικά αντικείμενα του ποιητή και συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας & Πάσης Αφρικής, όπου θαπροσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές και αφιερώματα των Ελλήνων Αιγυπτίων. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα. Αν ο Πατριάρχης θα βρίσκεται στην έδρα του, θα έχουμε μία συνάντηση μαζί του. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο παλιό Πατριαρχείο, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός του Αγίου Σάββα και η στήλη στην οποία μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη.Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου στον περιβάλλοντα χώρο της θα έχουμε λίγο χρόνο στην διάθεσή μας για φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Κάιρο. Άφιξη περίπου στις 19.30 στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΚΑΙΡΟ / ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 Μετά το πρωινό, μεταφορά στο Παλιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος. Εκεί σώζονται τμήματα του αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας. Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές.Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου. Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου ανάγονται στον 14ο αιώνα, και εκτός του ναού αφορούν και στο Νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου. Τα Νειλόμετρα μεταξύ άλλων χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου.Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα μεταβούμε στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου εκεί έζησε ο Άγιος Νεκτάριος και θα επισκεφθούμε το κελί του Αγίου.Αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για την περιοχή Γκίζα, στην δυτική όχθη του Νείλου. Εδώ θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου και συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας.Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων. Ακολουθεί γεύμα στο Νείλο και συνεχίζουμε για την ξενάγηση μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα δούμε τους επιτάφιους θησαυρούς του Τουταγχαμών. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΡΑΙΘΩ - ΦΑΡΑΝ - ΣΙΝΑ / ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Θα περάσουμε από το υποθαλάσσιο τούνελ, μήκους 1.500 μέτρων από το Σουέζ, το οποίο ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Στην συνέχεια θα σταματήσουμε στις πηγές του Μωυσέως και μετάβαση στην Ραϊθώ στην ΙΜ του Αγ. Γεωργίου και στην Φαράν όπου η γυναικεία ΙΜ είναι αφιερωμένη στον Προφήτη Μωυσή (μετόχι της Ιεράς Μονής του Σινά).Το απόγευμα, φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00).Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.Όσοι επιθυμούν, μπορούν να ανεβούν με συνοδεία αρχηγού στην Αγ. Κορυφή του Θεοβάδιστου Όρους Σινά, από όπου θα έχουν μία πανοραμική θέα των βουνών του Σινά και σύμφωνα με την παράδοση είχε ανεβεί ο Μωυσής για να φέρει τις 12 εντολές.(Η ανάβαση γίνεται την νύχτα και η επιστροφή είναι περίπου στις 07.00 το πρωί).

 5η Ημέρα: Σάββατο 25 Απριλίου 2020  

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΤΑΜΠΑ / ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

 Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό και συνάντηση με τους Σιναΐτες πατέρες. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παϊσίου του Αγιορίτου στην Έρημο του Σινά.Γεύμα και στις 14.00 αναχώρηση για την πόλη Τάμπα, όπου βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ, άφιξη μετά από μία διαδρομή 2 ½ ωρών περίπου στην μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Εδώ θα απολαύσουμε την Ερυθρά θάλασσα με τους πολύχρωμους θαλάσσιους κήπους από κοράλλια και τροπικά ψάρια. Διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα: Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

 Πρωινό και διέλευση συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ. Άφιξη στο Ειλάτ, στην παραθαλάσσια πόλη του Ισραήλ στην Ερυθρά θάλασσα, στον κόλπο της Άκαμπα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην έρημο Νεγκέβ, η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Νότιου Ισραήλ και περιλαμβάνει βουνά της Ιουδαίας και την Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στην Νεκρά θάλασσα, ένα μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, όπου θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για κολύμπι.Αναχωρούμε για την Ιερουσαλήμ, μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έλαβε χώρα, η εμφάνισή του Κυρίου μας μετά την Ανάσταση και   η Ανάληψη του Κυρίου μας. Επίσκεψη στην Μικρή Γαλιλαία, στο σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων, από όπου θα θαυμάσουμε την Ιερουσαλήμ πανοραμικά. Την συνέχεια, θα μεταβούμε στην Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά το Θεομητορικό μνήμα, τον Τάφο της Παναγίας μας, Την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας και τους Τάφους του Ιωακείμ και της Άννας των γονέων της Παναγίας καθώς και τον Τάφο του Ιωσήφ του Μνήστορος. Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας του Χριστού μας.Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Επίσης εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα: Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΣΙΩΝ

 Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί η ΑΘΜ ο Πατριάρχης Θεόφιλος ο Γ. (το πρόγραμμα θα εκτελεστεί σύμφωνα με την ώρα συναντήσεως με τον Πατριάρχη). Ακολούθως θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην διάθεσή μας στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στα καταστήματα και συνεχίζουμε για την «Οδό του Μαρτυρίου» και τις στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά.Θα διαβούμε από την Πύλη της Καταδίκης, τον Τόπο συναντήσεως του Χριστού μας με τις γυναίκες των Ιεροσολύμων, τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης καθώς και από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, από τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή. Συνεχίζουμε για την Σιών, μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο κα διανυκτέρευση.

 8η Ημέρα: Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ

 Πολύ πρωί θα μεταβούμε στη Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου στο ερό Σπήλαιο θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία. Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου.Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ των Υδάτων». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου, όπου στον προαύλιο χώρο του Ναού, θα δούμε τμήμα από την Συκομωρέα στην οποία είχε ανεβεί ο Τελώνης Ζακχαίος για να παρακολουθήσει την διδασκαλία του Χριστού. Ολοκληρώνουμε την σημερινή μας μέρα, με την μετάβαση μας στο Όρος των Πειρασμών/ ή Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε με νηστεία και προσευχή για 40 μέρες, μετά την Βάπτισή Του, και προ της ενάρξεως του Σωτηρίου ΄Έργου Του.(ανάβαση με τελεφερίκ €14). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα: Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΌΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ - ΛΗΔΑ/ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 Πρωινό και μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, χρόνος ελεύθερος όπου θα προσκυνήσουμε και πάλι στον Πανάγιο Τάφο και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων στα καταστήματα. Το μεσημέρι στις 14.30 αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγ. Μεγαλομάρτυρος.

 Πτήση Επιστροφής

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο BENGURION του Τελ Αβίβ. Διαδικασίες ελέγχου και πτήση στις 19.20 προς Αθήνα με την Aegean (A3-925). Άφιξη στις 21.30.Ο Ναός της Αναστάσεως, το ιερότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης αποτελεί το όνειρο κάθε ευσεβούΧριστιανού να αξιωθεί κάποτε να επισκεφθεί την Αγία Γη.Ο εσωτερικός χώρος του Ναού περιλαμβάνει εκκλησίες, παρεκκλήσια, προσκυνήματα, υπνοδωμάτια, μπαλκόνια, διαδρόμους, βοηθητικούς χώρους. Εντός του Ναού της Αναστάσεως υπάρχουν άνω των δέκα ιεροί χώροι και προσκυνήματα, συνδεδεμένα με το Πάθος του Χριστού, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Ταφή και την Ανάσταση. Τα κυριότερα είναι: 1) Η Αγία Αποκαθήλωσις 2) Ο τόπος, στον οποίο ίσταντο οι άγιες γυναίκες κατά τη Σταύρωση 3) Το Άγιο Κουβούκλιο, όπου ο Τάφος του Χριστού και ο Άγιος Λίθος 4) Ο Γολγοθάς 5) Το Παρεκκλήσιο του Αδάμ 6) Το παρεκκλήσιο του Ακανθίνου Στεφάνου 7) Ο χώρος της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού 8) Το Παρεκκλήσιο του εκατοντάρχου Λογγίνου 9) Το Παρεκκλήσιο του «Διεμερίσαντο» 10) Το Παρεκκλήσιο των Κλαπών, όπου η φυλακή του Χριστού 11) Η Κολώνα του Δαρμού 12) Το Παρεκκλήσιο της Μαρίας της Μαγδαληνής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ:  €940

Διαφορά Μονόκλινου  +€240

Κόστος Βίζας +€25

Φιλοδωρήματα +€15

 Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο

 Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Ελλάδας,

Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την AegeanAirlinesγια τις πτήσεις: Αθήνα - Κάιρο (Α3-932) και Τελ Αβίβ - Αθήνα (Α3-925).
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Φόροι συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ.
 • 1 διανυκτέρευση στην Αλεξάνδρεια (με ημιδιατροφή), 2 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο (με ημιδιατροφή), 1 διανυκτέρευση στην ΙΜ Αγ Αικατερίνης (με πλήρη διατροφή), 1 διανυκτέρευση στην Τάμπα (με ημιδιατροφή), 3 διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ (με ημιδιατροφή).
 • Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή.
 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.
 • Φ.Π.Α.
 • 1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα στην Αίγυπτο.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Βίζα Αιγύπτου.
 • Φιλοδωρήματα.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.
 • Κατά την διαμονή μας στη ΙΜ Αγ. Αικατερίνης δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την κράτηση μονοκλίνου.

 

 

 

 

 

AIΓΥΠΤΟΣ  ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

24 Απριλίου – 2 Μαΐου 2020

(9 Ημέρες / 8 Διανυκτερεύσεις)

 Αλεξάνδρεια - Κάιρο - 4ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου

‘Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας - Πυραμίδες Γκίζας - Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου - Ασουάν - Ναός των Φιλών - Κομόμπο - Εντφού - Αμπού Σιμπέλ - Ναός Θεού Ώρου - Έσνα - Λούξορ/Καρνάκ - Κοιλάδα των Βασιλέων - Χριστιανικό/Αραβικό Κάιρο - Χαν Ελ Χαλίλι’

 Η Αίγυπτος είναι ένας  από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ανεξάντλητος ιστορικός της πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική της ομορφιά

καθώς και η Αιγυπτιακή κουλτούρα προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια

επισκέπτες από όλη τη γη!

 

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ:

*Διανυκτέρευση + Δείπνο σε Παραλιακό 4*Superior Ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια*

*Επίσκεψη στο Χριστιανικό/Παλαιό Κάιρο*

I.Μ. Αγίου Γεωργίου/Κατακόμβες/Κοιμητήριο - Κοπτική (Κρεμαστή) Εκκλησία Καΐρου

*Επίσκεψη στο Αραβικό/Μεσαιωνικό Κάιρο*

Φρούριο (Σιταντέλ) του Σαλαντίν - Αλαβάστρινο Τζαμί του Μοχάμεντ Αλή Πασά

 

1η Ημέρα: Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (180 ΧΛΜ)

 Συνάντηση στις 10.30 με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της EgyptAir. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών και πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 13.15 (MS748) με άφιξη στις 14.15 (τοπική ώρα).Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο Κάιρο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, άφιξη στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου. Κατά την μετάβασή μας στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην παραλία της πόλης, θα ενημερωθούμε από τον ξεναγό μας για την ιστορία της πόλης και θα δούμε το κάστρο του Καγίτ Μπέη (στη θέση του Φάρου) και την προκυμαία με τα επιβλητικά κτήρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Hμέρα: Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΙΡΟ (180 ΧΛΜ)

 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και την έδρα του Δευτέρου από τα Πέντε πρεσβυγενή πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Θα επισκεφθούμε τις κατακόμβες γνωστές ως Κομ-Eλ-Σουκάφα, που σημαίνει «Λόφος των Οστράκων» και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Θεωρούνται το μεγαλύτερο ελληνορωμαϊκό νεκροταφείο της χώρας και συνδυάζουν αρχαία Αιγυπτιακή, Ελληνική και Ρωμαϊκή τεχνοτροπία.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καβάφη με τα προσωπικά αντικείμενα του ποιητή και συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας & Πάσης Αφρικής, όπου θαπροσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές και αφιερώματα των Ελλήνων Αιγυπτίων. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο παλιό Πατριαρχείο, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός του Αγίου Σάββα και η στήλη στην οποία μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη.Συνεχίζουμε για τους περίφημους κήπους της Μοντάζα, των ανακτόρων του τέως βασιλιά Φαρούκ. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, εντός & στον περιβάλλοντα χώρο της οποίας θα έχουμε λίγο χρόνο στην διάθεσή μας για φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Κάιρο. Άφιξη περίπου στις 19.00 στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΚΑΙΡΟ / ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ

 Μετά το πρωινό, αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Θα αρχίσουμε από τον αρχαιολογικό χώρο της Γκίζα, στην δυτική όχθη του Νείλου, όπου θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για να περπατήσουμε και να φωτογραφήσουμε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που έχει σωθεί. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας.Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών παπύρων, όπου οι ειδικοί θα μας εξηγήσουν την αρχαία μέθοδο παρασκευής τους. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται και οι θησαυροί του Τουταγχαμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΚΑΙΡΟ - ΑΣΟΥΑΝ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ - ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ - ΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΕΣ - (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

 Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με EgyptAir (MS082) στις 07.00 για το Ασουάν. Άφιξη στις 08.20, και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκινάμε με περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ. Συνεχίζουμε για τον Ναό των Φιλών, έναν από τους πιο καλά διατηρημένους αρχαίους Αιγυπτιακούς Ναούς. Πριν επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο, θα μεταβούμε στα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο.Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θα παραμείνουμε τις προσεχείς ημέρες. Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε με τις γραφικές φελούκες για μία βόλτα στο Νείλο. Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε την νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφαντίνη νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Για όσους επιθυμούν, θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΚΟΜΟΜΠΟ - ΕΝΤΦΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ)

 Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Ασουάν μέχρι το μεσημέρι. Εναλλακτικά, προαιρετική οδική ή αεροπορική εκδρομή με ξενάγηση στο Αμπού Σιμπέλ - έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Υπήρχε σύμπλεγμα επτά ναών, δύοεκ των οποίων σώζονται ως σήμερα, χτισμένων κατά τον 13ο π.Χ. αιώνα από τον Φαραώ Ραμσή Β΄. Στον χώρο έχουν γυριστεί πολλά κινηματογραφικά έργα (π.χ. με τον Ηρακλή Πουαρό ή και σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου.Γεύμα και πλέουμε ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Θηβαίδος, της Ελληνορωμαϊκής. Άφιξη στην Κομ Όμπο, μία καταπράσινη μικρή αγροτική πόλη, η οποία έγινε διάσημη από την ανέγερση του ναού του κροκοδειλόμορφου θεού Σόμπεκ, κατά την Πτολεμαϊκή περίοδο. Θα ξεναγηθούμε στο συγκρότημα του ναού, θα θαυμάσουμε την επιβλητική αρχιτεκτονική και το ότι εξακολουθούν να διατηρούν τα λαμπερά τους χρώματα. Ο μεγαλύτερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα και ο μικρότερος ήταν ο ναός της Ίσιδας.Είναι πολύ αξιοσημείωτο ότι, εδώ θα δούμε μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων. Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για την Εντφού, απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

 6η Ημέρα: Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΏΡΟΥ - ΈΣΝΑ / ΦΡΑΓΜΑ - ΛΟΥΞΟΡ - ΚΑΡΝΑΚ

 Πρωινό και από την Εντφού αναχώρηση με τα παϊτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, από τους πιο σημαντικούς Αιγυπτίους θεούς που, σύμφωνα με τον δημοφιλή μύθο, εκδικήθηκε τον θάνατο του πατέρα του βάζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του στη θέση του βασιλιά της Αιγύπτου.Εξ ου και οι πρώτοι Φαραώ επικύρωσαν την εξουσία τους στο βασίλειο παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως μετενσάρκωση του Ώρου. Ο Ώρος λατρευόταν επίσης σαν θεός του φωτός και του ουρανού και εμφανίζεται με σώμα άνδρα και κεφάλι γερακιού, φορώντας ένα λευκό και κόκκινο στέμμα.Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Πλέουμε για το φράγμα της Έσνα, με ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο στην εκδρομή μας να είναι η διέλευση του φράγματος. Άφιξη στο Λούξορ όπου βρίσκεται στην περιοχή των αρχαίων Θηβών και θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, αφού τα συμπλέγματα των ναών του Λούξορ και του Καρνάκ βρίσκονται μέσα στην πόλη. Βραδινή ξενάγηση στο Ναό του Λούξορ, που ενωνόταν με μία λεωφόρο από σφίγγες και αγάλματα με τον επιβλητικό ναό του Καρνάκ. Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα: Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ / ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ

 Πρωινό και αναχωρούμε για ξενάγηση στη Νεκρόπολη, στην Δυτική Όχθη του Νείλου. Ξεκινάμε από την κοιλάδα των Βασιλέων που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της αρχαίας Αιγύπτου καθώς φιλοξενεί πάνω από 60 τάφους φαραώ, μεταξύ τους και εκείνος του Τουταγχαμών.Συνεχίζουμε με τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα καθώς συνάδει με την προσωπικότητα της Χατσεπσούτ. Ο ναός χρονολογείται στα 1480 π.Χ. , όταν ήταν Φαραώ της 18ης Δυναστείας. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους κολοσσούς του Μέμνονος ύψους 15μ. Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Καρνάκ, όπου θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία λίμνη.Γεύμα και επίσκεψη σε εργαστήριο παρασκευής αλάβαστρου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λούξορ. Πτήση στις 19.05 με EgyptAir (MS067) για το Κάιρο, με άφιξη στις 20.15. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 8η Ημέρα: Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΠΑΛΑΙΟ/ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟ - ΑΡΑΒΙΚΟ/ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΙΡΟ

 Πρωινό και μεταφορά στο Παλιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος. Εκεί σώζονται τμήματα του αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας. Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές.Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου. Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου (αλλά και για το Νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου) ανάγονται στον 14ο αιώνα. Τα Νειλόμετρα χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου.Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα περάσουμε και από την παλαιότερη Κοπτική εκκλησία του Καΐρου, την Κρεμαστή Εκκλησία, για να θαυμάσουμε την κοπτική εκκλησιαστική τέχνη. Ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο.Συνεχίζουμε για την ξενάγηση στο ισλαμικό Κάιρο. Στο φρούριο του Σαλαχεντίν θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική ισλαμική αρχιτεκτονική. Το φρούριο αποτέλεσε οχυρωματικό έργο για την απόκρουση των σταυροφόρων και αποτελεί μνημείο στην λίστα της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε και θαυμάσουμε και το Αλαβάστρινο Τέμενος του Μοχάμεντ Άλι, το οποίο κτίστηκε σε αντιδιαστολή με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, για να ενδυναμώσει τις αποσχιστικές βλέψεις του Μοχάμεντ Άλι από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα: Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΚΑΙΡΟ / ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής με EgyptAir (MS747) για την Αθήνα στις 10.35 με άφιξη στην πρωτεύουσα στις 13.35 το μεσημέρι.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ:  €1290

Διαφορά Μονόκλινου  +€295

Κόστος Βίζας +€25

Φιλοδωρήματα +€25

 Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο

 Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Ελλάδας,

Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την EgyptAir για τις πτήσεις: Αθήνα - Κάιρο (MS748), Κάιρο - Ασουάν (MS082), Λούξορ - Κάιρο (MS067), και Κάιρο - Αθήνα (MS747).
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο ξενοδοχείο 5* DeLuxNileGrandTower.
 • 1 διανυκτέρευση στην Αλεξάνδρεια, στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 4* SuperiorEatabeAlexandria (RomanceAlex).
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5*, με πλήρη διατροφή και διασκεδάσεις.
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου.
 • 1 γεύμα & 1 δείπνο στην Αλεξάνδρεια, 2 γεύματα στο Κάιρο, 1 γεύμα στο Λούξορ.
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.
 • Φ.Π.Α.
 • 1 μπουκάλι 500 ml νερού την ημέρα.
 • Δωρεάν Internet (Wi-Fi), κατά την διάρκεια του προγράμματος.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Βίζα Αιγύπτου.
 • Φιλοδωρήματα.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.
 • Για την έγκυρη συμμετοχή σας στην προαιρετική (οδική ή αεροπορική) εκδρομή στο Αμπού Σιμπέλ, χρειάζεται έγκαιρη δήλωση για την επιβεβαίωση της.

 GRAND NILE TOWER HOTEL 5* DELUXE

(4 Διανυκτερεύσεις)

 Tο πολυτελές ορόσημο Grand Nile Tower βρίσκεται ακριβώς πάνω στο μαγευτικό Νείλο στην άκρη του νησιού Roda. Χτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία, είναι κοντά σε πολλά πολιτιστικά και τουριστικά αξιοθέατα. Βρίσκεται στην περιοχή Garden City κοντά στο κέντρο του σύγχρονου Κάϊρου.Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάϊρου είναι περίπου 20 χλμ. από το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο διαθέτει 715 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, κομψά διακοσμημένα, με καταπληκτική θέα στο Νείλο και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.Το ξενοδοχείο φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εστιατορίων, όπως το εστιατόριο Revolving (Περιστρεφόμενο) με γαλλική κουζίνα ειδικότητας με θέα στο μαγευτικό Νείλο. Οι επιλογές για φαγητό περιλαμβάνουν το ιαπωνικό εστιατόριο Okashi, το ινδικό εστιατόριο Chingari, το ιταλικό εστιατόριο La Famiglia και την κουζίνα La Dorada με ειδυλλιακά θαλασσινά.Οι ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν το κέντρο ευεξίας με θέα στο Νείλο, το σπα και το γυμναστήριο, την πισίνα, την παιδική πισίνα, καθώς και το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Galleria.

 EATABE ALEXANDRIA HOTEL 4* SUPERIOR

(1 Διανυκτέρευση)

 Tο ξενοδοχείο βρίσκεται στην ακτή της Μεσογείου στην Αλεξάνδρεια και βρίσκεται στην κομψή συνοικία Saba Pasha. Όλα τα δωμάτια προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα και υπάρχουν 2 γκουρμέ εστιατόρια για να διαλέξετε.Το Eatabe Alexandria Hotel προσφέρει ευρύχωρα καταλύματα με δάπεδα μοκέτας, ευρύχωρα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ελαφρώς ουδέτερα χρώματα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση και μίνι μπαρ.Μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτή γαλλική κουζίνα για δείπνο στο κλιματιζόμενο Le Clovis. Τοπικά και διεθνή πιάτα σερβίρονται στο καφέ Mermaid, ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Το Eatabe Alexandria Hotel απέχει 1,6χλμ. Από την παραλία Stanley Bay. Το Alexandria El Nohza Airport απέχει 6,2 χιλιόμετρα.

 M/SSTEFANIEή M/SJAMILA ή παρόμοιο 5*DELUXE- NILECRUISE

(3 Διανυκτερεύσεις)

 Τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια προσφέρουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις υψηλής κατηγορίας και πολυτελή ατμόσφαιρα.

 Συνοπτικά:

 • Χώρος υποδοχής & Lounge bar με πανοραμική θέα.
 • Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κεντρικό σαλόνι.
 • Εστιατόριο που βρίσκεται στο κάτω κατάστρωμα.
 • Πισίνα, μπαρ & ηλιοθεραπεία.
 • Boutique & Jeweler κατάστημα στο πάτωμα Mezzanine.

 Το κέντρο Σπα προσφέρει μια ευρεία γκάμα εγκαταστάσεων:

 • Aίθουσα μηνυμάτων, μηχανές χαμάμ και γυμναστήριο.
 • Internet κατόπιν ζήτησης
 • Εγκαταστάσειςπλυντηρίουκαιστεγνούκαθαρισμού - Golden Plate of Crystal Hygiene Company.
 • Ηχομόνωση σε όλα τα καταστρώματα & Υπεριώδης επεξεργασία νερού.
 • Χώρος συνάντησης μπορεί να κανονιστεί εάν το σκάφος είναι ναυλωμένο.
 • Οι κύριες πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές στο πλοίο.

 Καμπίνες/ Εγκαταστάσεις:

 • 4 Σουίτες & 70 καμπίνες που διανέμονται στο κύριο και στα δύο ανώτατα καταστρώματα
 • Το μέγεθος κάθε καμπίνας είναι 22 τμ το καθένα, με ιδιωτικό μπάνιο / ντους.
 • Το μέγεθος κάθε σουίτας είναι 35 τμ το καθένα, με ιδιωτικό μπάνιο / ντους.
 • Σεσουάρ, δορυφορική έγχρωμη τηλεόραση, ταινίες DVD, τηλέφωνο, κλειστό κύκλωμα βίντεο, σύστημα μουσικής, συναγερμός πυρκαγιάς, προστασία και καπνός ανιχνευτή σε κάθε καμπίνα.
 • Μεγάλα πανοραμικά παράθυρα σε κάθε καμπίνα - από την οροφή στο πάτωμα.
 • Ατομικά χρηματοκιβώτια σε κάθε καμπίνα.
 • Οι καμπίνες είναι πλήρως κλιματιζόμενες μεμονωμένα.

 Προδιαγραφές:

 • Τα πλοία χτίστηκαν με γνώμονα την άνεση των επισκεπτών και την ασφάλεια των σκαφών. Ακολουθούμε διεθνή πρότυπα στις τεχνικές προδιαγραφές και τα μέτρα ασφαλείας.
 • Χτισμένα σύμφωνα με τους νόμους περί ασφάλειας του Αμερικανικού Γραφείου
 • Πλήρες σύστημα καθαρισμού νερού.
 • Ραντάρ και ραδιόφωνο σύντομων κυμάτων.
 • Όλα τα ανώτατα όρια και τα χωρίσματα είναι ανθεκτικά στη φωτιά και ηχομόνωση.

 MAR.