AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

 

 ΑΓΙΟΙ  ΤΟΠΟΙ

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ

16 -21 Αυγούστου 2020 (6ημέρες)

 Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Πατριαρχείο

- Ναζαρέτ - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Θαβώρ - Άγιος Σάββας -Βηθλεέμ - Ιορδάνης Ποταμός - Καπερναούμ -Ιεριχώ - Βηθανία - Σαραντάριο Όρος - Όρος των Ελαιών - Λύδδα - Όρος Σιών

 Ο Ιησούς μαζί με τρεις από τους αποστόλους, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, ανέβηκαν σε ένα βουνό (το όρος της Μεταμορφώσεως, το οποίο παραδοσιακά αναγνωρίζεται ως το όρος Θαβώρ) για προσευχή. Επάνω στο βουνό οι τρεις απόστολοι έκατσαν να ξεκουραστούν και κοιμήθηκαν. Όταν ξύπνησαν είδαν τον Ιησού να φωτοβολεί με λαμπρό φως και τα ρούχα του είχαν γίνει λευκά. Μαζί του βρίσκονταν και συνομιλούσαν δύο άντρες, ο Μωυσής και ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια τους κάλυψε νέφος και ακούστηκε μια φωνή από τον ουρανό να αναφέρει «Οὗτος ἐστὶν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός• αὐτοῦ ἀκούετε», δηλαδή αυτός είναι ο γιος μου, να τον ακούτε. Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος τιμάται σε πολλές χριστιανικές εκκλησίες ως σημαντική δεσποτική γιορτή.

 

1η Hμέρα:  Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

  Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Aegean Airlines, στην Πύλη 4, στις 14:30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16:30. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 18:30.

 Με την άφιξη στο αεροδρόμιο, τυπικές διαδικασίες και επιβίβαση στο λεωφορείο. Μετάβαση στην γειτονική πόλη, Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου, ο οποίος βρίσκεται στην κρύπτη της ομώνυμης ιεράς μονής, εντός του Ομωνύμου Μοναστηριακού Συγκροτήματος.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τα παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, τα παρεκκλήσια του Αγίου Λογγίνου, των Κλαπών, του «Μη μου Άπτου»  και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.  Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.  Χρόνος για λίγη ξεκούραση στην παλιά πόλη και εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους Ώμους του μέχρι τον Γολγοθά,  τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.  Από την πύλη των Λεόντων συνεχίζουμε για το Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα ( Τάφο της Παναγίας μας, αλλά και των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ) στη Γεθσημανή. Στον κήπο της Γεθσημανής, θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας στην αυλή της Εκκλησίας των Εθνών, αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή.  Από εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων ή της κρίσεως). Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 (προεόρτια Μεταμορφώσεως)

ΝΑΖΑΡΕΤ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ - ΘΑΒΩΡ (ΑΓΙΑ ΝΕΦΕΛΗ)

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΘΑΒΩΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας.  Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  Συνεχίζουμε στην Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ακολούθως, προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ  (€20).  Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας  εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα.Το απόγευμα στις 17.00μμ περίπου θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ.  Μικρή ανάπαυση στους χώρους της Ιεράς Μονής.  Παρακολούθηση του Εσπερινού και της ΜεταμεσονύχτιαςΘείας Λειτουργίας* για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος).

 *Σημείωση : μπορείτε να πάρετε μαζί σας, ότι νομίζετε ότι θα σας χρειασθεί για την αγρυπνία η οποία θα γίνει στην αυλή της Ιεράς Μονής.

 4η Ημέρα:  Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020  (Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος)

ΘΑΒΩΡ (ΑΓΙΑ ΝΕΦΕΛΗ) -  ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΒΗΘΑΝΙΑ

 Μετά το τέλος της Ακολουθίας, (πολύ νωρίς το πρωί), κατάβαση από το Όρος Θαβώρ με τοπικά ταξί και επιστροφή με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας.  Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγη ανάπαυση. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου θα επισκεφθούμε τον τόπο της  Αναλήψεως του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών στην Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση.  Από το Πανόραμα των Ιεροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων.Μετάβαση στην Βηθανία, όπου και ο Τάφος του Λαζάρου. Εκεί θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ

 Πρωινή μετάβαση στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και  στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και ο Τάφος του Αγίου Θεοδοσίου. Με τοπικά πουλμανάκια,  θα μεταβούμε στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, άβατο για τις γυναίκες.Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..»Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 15€).Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου θα δούμε την «Συκομωρέα του Ζακχαίου» στην αυλή της Ιεράς Μονής. Επιστροφή αργά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα:Παρασευή 21 Αυγούστου 2020

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΌΡΟΣ ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινή μετάβαση στην Ιουστινιάνειο Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού μας, όπου στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως, θα προσκυνήσουμε και θα παραμείνουμε να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία. Ακολούθως θα μεταβούμε  και θα προσκυνήσουμε στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων, υπό του Ηρώδου, Νηπίων. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Πεζοί θα μεταβούμε εκτός των Τειχών, στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός).  Μετάβαση στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών (Γυμνάσιο και Λϋκειο)Χρόνος ελεύθερος, για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Μπορούμε επιπλέον να επισκεφθούμε μικρά μοναστήρια της παλιάς πόλης, όπως, τον Τίμιο Πρόδρομο, τη Μεγάλη Παναγία,  την Σεϊδανάγια, τον Άγιο Ευθύμιο κ.α. σύμφωνα με τον χρόνο μας.

 Πτήση Επιστροφής

Μετά το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο BenGurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων Πτήση επιστροφής στις 19:20, άφιξη στη Αθήνα στις 21:30. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:25 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:20.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €665

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €685

Διαφορά Μονόκλινου +€120

Φιλοδωρήματα  +€15

 

 Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο

ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ασφαλές ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων,  ShepherdshouseHotel.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €20.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

 

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι και τα πρωτόκολλα COVID 19, που θα ισχύουν για  την  συγκεκριμένη ημερομηνία του ταξιδίου

Κατά τη διήγηση των Ευαγγελιστών, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πήρε από τους μαθητές τον Πέτρο τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο και ανέβηκε στό όρος Θαβώρ για να προσευχηθεί. Όπως σημειώνει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: «Eπήρε δε τρεις μόνους Aποστόλους, ως προκρίτους και υπερέχοντας. O μεν γαρ Πέτρος επροκρίθη, επειδή ηγάπα πολλά τον Xριστόν. O δε Iωάννης, επειδή ηγαπάτο από τον Xριστόν. O δε Iάκωβος, επειδή εδύνετο να πίη το ποτήριον του θανάτου, το οποίον και ο Kύριος έπιεν».
Οι τρεις μαθητές Του, όπως ήταν κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο Θαβώρ και ενώ κάθισαν να ξεκουραστούν, έπεσαν σε βαθύ ύπνο. Όταν, ξύπνησαν, αντίκρισαν απροσδόκητο και εξαίσιο θέαμα. Το πρόσωπο του Κυρίου άστραφτε σαν τον ήλιο, και τα φορέματα Του ήταν λευκά σαν το φως. Τον περιστοίχιζαν δε και συνομιλούσαν μαζί Του δυο άνδρες, ο Μωϋσής και ο Ηλίας. Γράφει χαρακτηριστικά ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: «Έφερε δε εις το μέσον τους τον Mωυσήν και τον Ηλίαν, διά να διορθώση τας σφαλεράς υποψίας, οπού είχον οι πολλοί περί αυτού. Kαθότι, άλλοι μεν έλεγον τον Kύριον, πως είναι ο Ηλίας. Άλλοι δε, πως είναι ο Iερεμίας. Διά τούτο λοιπόν επαράστησεν εις το Θαβώρ τους πρώτους και κορυφαίους Προφήτας, διά να γνωρίσουν οι μαθηταί, και διά των μαθητών όλοι οι άνθρωποι, πόση διαφορά είναι αναμεταξύ του Xριστού, και των Προφητών. O μεν γαρ Xριστός, είναι Δεσπότης. Oι δε Προφήται, είναι δούλοι. Kαι ίνα μάθουν, ότι ο Kύριος έχει την εξουσίαν του θανάτου και της ζωής. Διά τούτο, από μεν τους αποθαμένους, έφερε τον Mωυσήν. Aπό δε τους ζωντανούς, έφερε τον Ηλίαν».
Αφού οι μαθητές συνήλθαν κάπως από την έκπληξη, ο πάντα ενθουσιώδης, Πέτρος, θέλοντας να διατηρηθεί αυτή η αγία μέθη που προκαλούσε η ακτινοβολία του Κυρίου, ικετευτικά είπε να στήσουν τρεις σκηνές. Μια για τον Κύριο, μια για το Μωϋσή και μια για τον Ηλία. Πριν προλάβει, όμως, να τελειώσει τη φράση του, ήλθε σύννεφο που τους σκέπασε και μέσα απ' αυτό ακούστηκε φωνή που έλεγε: «Οὗτος ἐστὶν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός· αὐτοῦ ἀκούετε» (Λουκά, θ' 28-36). Δηλαδή, Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, που τον έστειλα για να σωθεί ο κόσμος. Αυτόν να ακούτε.

 Ἀπολυτίκιον 

Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδυναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι.

Κοντάκιον
Ἐπὶ τοῦ ὄρους μετεμορφώθης, καὶ ὡς ἐχώρουν οἱ Μαθηταί σου τὴν δόξαν σου, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἐθεάσαντο, ἵνα ὅταν σε ἴδωσι σταυρούμενον, τὸ μὲν πάθος νοήσωσιν ἑκούσιον, τῷ δὲ κόσμῳ κηρύξωσιν, ὅτι σὺ ὑπάρχεις ἀληθῶς, τοῦ Πατρὸς τὸ ἀπαύγασμα.

 

 

 

 

ΑΓΙΟΙ  ΤΟΠΟΙ

1η Ημέρα: Δευτέρα 17 Αυγούστου 2019

ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχωρήσεις από την Αθήνα:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Aegean Airlines, στην Πύλη 4, στις 14:30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16:30 με άφιξη στις 18:30.  Με την άφιξη στο αεροδρόμιο, τυπικές διαδικασίες και επιβίβαση στο λεωφορείο.Μετάβαση στην γειτονική πόλη, Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου, ο οποίος βρίσκεται στην κρύπτη της ομώνυμης ιεράς μονής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, τα παρεκκλήσια του Αδάμ, του Αγ. Λογγίνου, των Κλαπών, του Μη μου Άπτου και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Λίγη ξεκούραση στην παλιά πόλη και συνεχίζουμε για να διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά:  Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ονομαζόμενο Πραιτώριο.Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Aπό την Πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στην Γεθσημανή, όπου το Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα (ο Τάφος της Παναγίας μας, αλλά και των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ).Επίσκεψη τον κήπο της Γεθσημανής,  όπου ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχο της Αγωνίας εντός της Εκκλησίας των Εθνών, που είναι αφιερωμένη στην Αγία Μαρία την Μαγδαληνή.  Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Από εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων ή της κρίσεως).Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Τετάρτη 19 Αυγούστου  2020

Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ιουλιανό Ημερολόγιο)

ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ - ΘΑΒΩΡ

 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας.  Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  Συνεχίζουμε για την διπλανή  Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον».  Ακολούθως, θα ανεβούμε με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας.Προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€20).  Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Χριστός μας  εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία, της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα: Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΒΗΘΛΕΕΜ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

 Πρωινό και επίσκεψη στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων.  Μεταφορά στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί θα μεταβούμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Ακολούθως, προσκύνημα και ξενάγηση στην Βηθλεέμ, στην μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού, στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας  και στο σπήλαιο τωνσφαγιασθέντων, υπό του Ηρώδου, Νηπίων. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.  Στην συνέχεια θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και στον Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή αργά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα: Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΧΟΖΕΒΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΒΗΘΑΝΙΑ

 Πρωινή αναχώρηση για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας.Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 15€). Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στην Βηθανία, όπου και ο Τάφος του Λαζάρου. Εκεί θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Σάββατο  22 Αυγούστου 2020

ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

 Πρωινή μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου ήταν ο αγαπημένος τόπος του Χριστού μας. Θα επισκεφθούμε τον Τόπο της Αναλήψεως Του, την Μικρή Γαλιλαία και από την θέση «πανόραμα»,  θα απολαύσουμε μία ωραία θέα των Ιεροσολύμων.Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφησητου Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο).Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή.Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.Χρόνος ελεύθερος στον Ναό της Αναστάσεως και στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.

 7η Ημέρα: Κυριακή  23 Αυγούστου 2020

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ  - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό και αναχώρηση  για το Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού του  Σολωμόντος. Συνεχίζουμε για το Όρος του Ναού, γνωστό στους μουσουλμάνους ως Haram esh-Sharif και Al Aqsa, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο Θόλος του Βράχου βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Η τοποθεσία είναι ιερή για τους χριστιανούς, κυρίως λόγω του ρόλου που έπαιξε ο Ναός στη ζωή του Ιησού. Οι Χριστιανοί γνωρίζουν το Όρος του Ναού σαν την τοποθεσία που ο Χριστός είπε «μετατρέψατε τον Οίκο του Θεού σε Οίκο Εμπορίου» και αναποδογύρισε τους πάγκους των μικροπωλητών. Κατά τη Βυζαντινή εποχή, η Ιερουσαλήμ ήταν κυρίως χριστιανική, και οι προσκυνητές έρχονταν κατά δεκάδες χιλιάδες για να δουν τα μέρη όπου ο Ιησούς περπάτησε.Καταλήγουμε στον ναό της Αναστάσεως, όπου θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία.Συνεχίζουμε για το επίσημο  μνημείο του Ισραήλ αφιερωμένο στα θύματα του Ολοκαυτώματος αλλά και στη διατήρηση της μνήμης των νεκρών,  τιμώντας τους Εβραίους, αλλά και τα έθνη που τους  βοήθησαν ανιδιοτελώς όταν είχαν ανάγκη και πολέμησαν εναντίον των Ναζί.

 

Πτήση Επιστροφής:

Μετά το μεσημέρι, στις 15.00 μεταφορά στο αεροδρόμιο BENGURION, στο Τελ Αβίβ. Τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.  Πτήση επιστροφής στις 19:20 με άφιξη στη Αθήνα στις 21:30. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:25 με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:20.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €715

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €735

Διαφορά Μονόκλινου +€150

Φιλοδωρήματα  +€15

 Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπροή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ασφαλές ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων,  ShepherdshouseHotel.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €20.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

 

 

 

 

AΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ  ΣΙΝΑ

Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίασς στην Γεθσημανή

22 - 30 Αυγούστου 2020 (9Ημέρες)                                                                      

 “Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς -

Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Θαβώρ - Κανά -

Καπερναούμ - Βηθλεέμ - Ναζαρέτ - Όρος Ελαιών - Σιών - Βηθανία - Ιεριχώ - Λύδδα -

Σαμάρεια - Τείχος Δακρύων - Όρος Σινά - Αγία Αικατερίνη”

 Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Θεοβάδιστου Όρους Σινά

αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο (η παλαιότερη μαρτυρία για ύπαρξη μοναστικής ζωής είναι του 381-384 μ.Χ.). Κατά την παράδοση το όρος Σινά  χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο, καθώς εκεί, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Θεός εμφανίστηκε στο Μωυσή μέσα από μια φλεγόμενη βάτο (Έξοδος 3,1. 19,1. 20,1) και μετά την έξοδο ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό (Έξοδος κεφ. 19).Στους πρόποδες του υπάρχει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που έκτισε ο Ιουστινιανός το 527 μ.Χ.. Εκεί ο Τίσεντορφ ανακάλυψε το περίφημο Σιναϊκό χειρόγραφο, που περιλαμβάνει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη και χρονολογείται από το 4ο μ.Χ. αιώνα. Η Αγία Αικατερίνη μαρτύρησε για τον Χριστό στις αρχές του 4ου αιώνα, και συνδέθηκε άρρηκτα με το Όρος Σινά μετά την εναπόθεση τού ιερού λειψάνου της στην ψηλότερη κορυφή της Σιναϊτικής Χερσονήσου και την μεταφορά του αργότερα την ΙΜ του Σινά.

 

1η Ημέρα, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

 ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, που βρίσκεται στην Πύλη 4 του αεροδρομίου, στις 14.30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην κοντινή Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ / ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ / ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ

 Νωρίς το πρωί, μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουμε στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα / Τάφο της Παναγίας μας και την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας. Στην συνέχεια ακολουθεί η Παράκληση στην Παναγία μας. Στον ίδιο χώρο θα προσκυνήσουμε τους Τάφους των γονέων της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννας καθώς και στον Τάφο του Ιωσήφ, «μνήστορος» της Παναγίας μας.Στον κήπο της Γεθσημανής, θα μεταβούμε στον Τόπο της Προδοσίας και στον Βράχο της Αγωνίας όπου και η εκκλησία των Εθνών αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου.Ακολούθως, από την πύλη του Αγ. Στεφάνου, εισερχόμεθα στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας, των γονέων της Παναγίας μας και στον Τόπο Γεννήσεως της Παναγίας μας.Μετάβαση στην Βηθεσδά ή Προβατική Κολυμπήθρα, όπου ο Χριστός μας θεράπευσε τον παραλυτικό και συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο και το Πραιτώριο, όπου η Φυλακή του Χριστού μας, Τόπο στον οποίο θα προσκυνήσουμε.  Από εδώ αρχίζει η «Οδός του μαρτυρίου», όπου ο Χριστός μας φέρων τον Σταυρό στους Ώμους Του, ανέβαινε προς τον Φρικτό Γολγοθά. Και διασχίζοντας την , θα μεταβούμε στις Στάσεις του Ιησού προ του Γολγοθά: Σημείο συναντήσεως με την Μητέρα Του και τις Μυροφόρες, Στάση όπου ο Χριστός έπεσε υπό το βάρος του Σταυρού και ο Σίμων ο Κυρηναίος αγγαρεύτηκε και μετέφερε τον Σταυρό μέχρι τον Γολγοθά, Στάση όπου η Αγ. Βερονίκη σκούπισε με το μαντήλι της το πρόσωπο του Χριστού, σημείο όπου ο Χριστός μας συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων, την Πύλη της Καταδίκης και τέλος φθάνουμε στον Φρικτό Γολγοθά, εντός του Ναού της Αναστάσεως.Ευλαβικό προσκύνημα στον Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, στον Τόπο Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στα παρεκκλήσια του Αγ. Λογγίνου, του Ακάνθινου Στεφάνου , των Κλαπών, του Μη μου Άπτου, τον Τάφο του Ευσχήμονος Ιωσήφ. Τέλος, θα μεταβούμε στο Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου εδώ τελούνται όλες οι Ακολουθίες των Ορθοδόξων. Αργά το απόγευμα, μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΧΟΖΕΒΑ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

 Πρωινή οδική αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Κατά την διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο Φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας.Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα.Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), αν μας το επιτρέψει ο χρόνος μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)

 4η Ημέρα, Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΚΕΛΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

 Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας και η Παράκληση στην Παναγία μας, θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης.Πρωινό και μετάβαση στο κελί του Αγίου Παισίου. Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Εσπερινός στις 16.00, δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

 Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας, διέλευση συνόρων.Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 6η Ημέρα, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Μετάβαση στην Βηθλεέμ, όπου η Ιουστινιάνειος Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού μας, προσκύνημα στο ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας και στο σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη. Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου, όπου το σπήλαιο των Μάγων και ο Τάφος του Αγίου Θεοδοσίου.Συνεχίζουμε για την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, όπου είναι άβατο για τις γυναίκεςΣτη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦἉγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 7η Hμέρα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020- ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ

 Μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία για την εορτή. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο τον Γ. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επίσκεψη στα Μοναστηράκια εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, πέριξ του Ναού της Αναστάσεως, Μεγάλη Παναγία, Τιμ. Πρόδρομος, Παναγία Σαιδανάγια.Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ θα μεταβούμε στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων από όπου θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων.Κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή των Ποιμένων όπου θα προσκυνήσουμε τους Τάφους των Ποιμένων στην βυζαντινή εκκλησία που κτίσθηκε από την Αγία Ελένη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 8η Hμέρα, Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

 Πρωινό. Νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας.Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€20).Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΣΙΩΝ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο.Μετάβαση στο Όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου).Στην συνέχεια θα έχουμε μία περιήγηση στην παλιά εβραϊκή περιοχή. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μεταβούν με τον αρχηγό μας στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού.Το μεσημέρι θα μεταβούμε στην Σαμάρεια και στον περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής, εντός του οποίου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου.

 

Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο, διαδικασίες αεροδρομίου - πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στη Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 24.00.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €960

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €980

Διαφορά Μονόκλινου +€190

Φιλοδωρήματα +€15

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Υπάρχει δυνατότητα διαμονής και στην Ιερουσαλήμ – Ζητήστε μας πληροφορίες.
 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • H μετάβαση στο Σινά.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της Μονής του Σινά 3* με ημιδιατροφή.
 • Φόροι συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.  
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €20.
 • Προαιρετική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

 

 

 

 

 ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ  ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

 Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας στην Γεθσημανή

22-23 Αυγούστου 2020 (9ημέρες)                                                                                   

Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς -

Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Θαβώρ - Κανά -

Καπερναούμ - Βηθλεέμ - Ναζαρέτ - Όρος Ελαιών - Σιών - Βηθανία - Ιεριχώ - Λύδδα -

Σαμάρεια - Τείχος Δακρύων - Όρος Σινά - Αγία Αικατερίνη”

 Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Θεοβάδιστου Όρους Σινά

αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο (η παλαιότερη μαρτυρία για ύπαρξη μοναστικής ζωής είναι του 381-384 μ.Χ.). Κατά την παράδοση το όρος Σινά  χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο, καθώς εκεί, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Θεός εμφανίστηκε στο Μωυσή μέσα από μια φλεγόμενη βάτο (Έξοδος 3,1. 19,1. 20,1) και μετά την έξοδο ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό (Έξοδος κεφ. 19).

Στους πρόποδες του υπάρχει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που έκτισε ο Ιουστινιανός το 527 μ.Χ.. Εκεί ο Τίσεντορφ ανακάλυψε το περίφημο Σιναϊκό χειρόγραφο, που περιλαμβάνει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη και χρονολογείται από το 4ο μ.Χ. αιώνα. Η Αγία Αικατερίνη μαρτύρησε για τον Χριστό στις αρχές του 4ου αιώνα, και συνδέθηκε άρρηκτα με το Όρος Σινά μετά την εναπόθεση τού ιερού λειψάνου της στην ψηλότερη κορυφή της Σιναϊτικής Χερσονήσου και την μεταφορά του αργότερα την ΙΜ του Σινά.

 

1η Ημέρα, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

 ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, που βρίσκεται στην Πύλη 4 του αεροδρομίου, στις 14.30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην κοντινή Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ / ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ / ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ

 Νωρίς το πρωί, μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουμε στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα / Τάφο της Παναγίας μας και την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας. Στην συνέχεια ακολουθεί η Παράκληση στην Παναγία μας. Στον ίδιο χώρο θα προσκυνήσουμε τους Τάφους των γονέων της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννας καθώς και στον Τάφο του Ιωσήφ, «μνήστορος» της Παναγίας μας.Στον κήπο της Γεθσημανής, θα μεταβούμε στον Τόπο της Προδοσίας και στον Βράχο της Αγωνίας όπου και η εκκλησία των Εθνών αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου.Ακολούθως, από την πύλη του Αγ. Στεφάνου, εισερχόμεθα στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα μεταβούμε στον Οίκο Ιωακείμ και Άννας, των γονέων της Παναγίας μας και στον Τόπο Γεννήσεως της Παναγίας μας.Μετάβαση στην Βηθεσδά ή Προβατική Κολυμπήθρα, όπου ο Χριστός μας θεράπευσε τον παραλυτικό και συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο και το Πραιτώριο, όπου η Φυλακή του Χριστού μας, Τόπο στον οποίο θα προσκυνήσουμε.  Από εδώ αρχίζει η «Οδός του μαρτυρίου», όπου ο Χριστός μας φέρων τον Σταυρό στους Ώμους Του, ανέβαινε προς τον Φρικτό Γολγοθά. Και διασχίζοντας την , θα μεταβούμε στις Στάσεις του Ιησού προ του Γολγοθά: Σημείο συναντήσεως με την Μητέρα Του και τις Μυροφόρες, Στάση όπου ο Χριστός έπεσε υπό το βάρος του Σταυρού και ο Σίμων ο Κυρηναίος αγγαρεύτηκε και μετέφερε τον Σταυρό μέχρι τον Γολγοθά, Στάση όπου η Αγ. Βερονίκη σκούπισε με το μαντήλι της το πρόσωπο του Χριστού, σημείο όπου ο Χριστός μας συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων, την Πύλη της Καταδίκης και τέλος φθάνουμε στον Φρικτό Γολγοθά, εντός του Ναού της Αναστάσεως.Ευλαβικό προσκύνημα στον Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, στον Τόπο Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στα παρεκκλήσια του Αγ. Λογγίνου, του Ακάνθινου Στεφάνου , των Κλαπών, του Μη μου Άπτου, τον Τάφο του Ευσχήμονος Ιωσήφ. Τέλος, θα μεταβούμε στο Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου εδώ τελούνται όλες οι Ακολουθίες των Ορθοδόξων. Αργά το απόγευμα, μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΧΟΖΕΒΑ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

 Πρωινή οδική αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Κατά την διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο Φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας.Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα.Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), αν μας το επιτρέψει ο χρόνος μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)

 4η Ημέρα, Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΚΕΛΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

 Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας και η Παράκληση στην Παναγία μας, θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης.Πρωινό και μετάβαση στο κελί του Αγίου Παισίου. Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Εσπερινός στις 16.00, δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

 Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας, διέλευση συνόρων.Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 6η Ημέρα, Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 Μετάβαση στην Βηθλεέμ, όπου η Ιουστινιάνειος Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού μας, προσκύνημα στο ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας και στο σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη. Μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου, όπου το σπήλαιο των Μάγων και ο Τάφος του Αγίου Θεοδοσίου.Συνεχίζουμε για την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, όπου είναι άβατο για τις γυναίκες.Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦἉγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..»Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 15€), τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

 7η Hμέρα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020- ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ

 Μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία για την εορτή. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο τον Γ. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επίσκεψη στα Μοναστηράκια εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, πέριξ του Ναού της Αναστάσεως, Μεγάλη Παναγία, Τιμ. Πρόδρομος, Παναγία Σαιδανάγια.Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ θα μεταβούμε στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων από όπου θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων.Κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή των Ποιμένων όπου θα προσκυνήσουμε τους Τάφους των Ποιμένων στην βυζαντινή εκκλησία που κτίσθηκε από την Αγία Ελένη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 8η Hμέρα, Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

 Πρωινό. Νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας.Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€20).Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.

 9η Ημέρα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΣΙΩΝ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 Πρωινό και προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο.Μετάβαση στο Όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος,κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου).Στην συνέχεια θα έχουμε μία περιήγηση στην παλιά εβραϊκή περιοχή. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μεταβούν με τον αρχηγό μας στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού.Το μεσημέρι θα μεταβούμε στην Σαμάρεια και στον περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής, εντός του οποίου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου.

 

Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο, διαδικασίες αεροδρομίου - πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στη Αθήνα στις 21.20. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 24.00.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €960

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €980

Διαφορά Μονόκλινου +€190

Φιλοδωρήματα +€15

 Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο

ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Υπάρχει δυνατότητα διαμονής και στην Ιερουσαλήμ – Ζητήστε μας πληροφορίες.
 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • H μετάβαση στο Σινά.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της Μονής του Σινά 3* με ημιδιατροφή.
 • Φόροι συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.  
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €20.
 • Προαιρετική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

 

 

 

 

 ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ  ΟΡΟΣ  ΣΙΝΑ

Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας στην Γεθσημανή

23 - 29 Αυγούστου 2020 (7ημέρες)

Ιερουσαλήμ - ΝαόςτηςΑναστάσεως - Γεθσημανή - ΠανάγιοςΤάφος - Γολγοθάς - Πατριαρχείο - Ναζαρέτ - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Θαβώρ - ΆγιοςΣάββας -Βηθλεέμ - ΙορδάνηςΠοταμός - Καπερναούμ - Ιεριχώ - Βηθανία - ΣαραντάριοΌρος - ΌροςτωνΕλαιών- Λύδδα - ΌροςΣιών - ΤείχοςΔακρύων - ΤελΑβίβ

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι Θεομητορική εορτή των Ορθόδοξων - Χριστιανικών Εκκλησιών μας. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές όπου ο θάνατος, η ταφή, η ανάσταση και η μετάστασή της Θεοτόκου στους ουρανούς εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα.Η παλιότερη αναφορά στον τόπο ταφής της Θεοτόκου προέρχεται από τον 5ο αιώνα και συνδέεται με τα Ιεροσόλυμα. Οδοιπορικά του 6ου αιώνα (Θεοδόσιος το 530, Αντώνιος Πλακεντίας το 570) προσδιορίζουν τον τάφο της στη Γεσθημανή.Κατά την παράδοση, είθισται περίοδος νηστείας για τη συγκεκριμένη εορτή, που καθιερώθηκε τον 7ο αιώνα. Αρχικά ήταν χωρισμένη σε δύο περιόδους, εκείνη πριν την γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και εκείνη πριν της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το 10ο αιώνα, συνενώθηκαν σε μια νηστεία που περιλαμβάνει 14 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης νηστείας, νηστεύεται το λάδι εκτός του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα καταλύεται το ψάρι. Κατά τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου καταλύονται τα πάντα, εκτός κι αν η γιορτή πέσει σε ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή, οπότε καταλύεται μόνο το ψάρι.

 

1η Ημέρα: Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

 ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 14.30. Checkin και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30.Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για την διπλανή Λήδα, όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ /ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

 Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, τα παρεκκλήσια του Αδάμ, του Αγίου Λογγίνου, του Ακανθίνου Στεφάνου, των Κλαπών, του Μη μου Άπτου, καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Τέλος θα καταλήξουμε στο καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου τελούνται οι Ακολουθίες των Ορθοδόξων.Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος.Λίγος χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου και «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, ο τόπος συναντήσεως με τις γυναίκες των Ιεροσολύμων, Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος «αγγαρεύτηκε» να σηκώσει τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου έπεσε από το βάρος του Σταυρού.Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Βηθεσδά ή προβατική κολυμπήθρα όπου ο Χριστός θεράπευσε τον παραλυτικό, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε στην Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, την εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας στον Ναό των Εθνών, αφιερωμένος στην Αγία Μαρία την Μαγδαληνή. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.Από εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη ή κεκλισμένη πύλη της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ - της κοιλάδας της κρίσεως.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα: Τρίτη 25 Αυγούστου 2019  

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΒΗΘΛΕΕΜ / ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ «ΣΩΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΒΗΘΛΕΕΜ

 Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα συμμετέχουμε στην αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας και εν συνεχεία θα ακολουθήσουμετην συγκινητική τελετή της «Καθόδου του σώματος της Παναγίας» στην Γεθσημανή, μέσω της Οδού του Μαρτυρίου το οποίο τοποθετείται στον Επιτάφιό Της, που παραμένει μέχρι την απόδοση της εορτής.Προσκύνημα και αναχωρούμε προς την Βηθλεέμ, για την Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού όπου το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας, καθώς και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη, Νηπίων.Ακολούθως μετάβαση στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και ο Τάφος του Αγίου και από εκεί με τοπικά ταξί θα μεταβούμε στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η Hμέρα: Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

 Πρωινό. Νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας.Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€20). Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η Hμέρα: Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020  ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΑ

ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

 Πρωινό και συμμετοχή στα εγκώμια για την Παναγία, όπου ψάλλονται μπροστά από τον επιτάφιο. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Στην όχθη του Ιορδάνη, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών», ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην φιλόξενη Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (προαιρετική ανάβαση με τελεφερίκ €15), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του, τη Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος για να παρακολουθήσει το κήρυγμα του Χριστού. Κατά την επιστροφή μας, θα μεταβούμε στην Ι. Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου, στην Βηθανία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ιερουσαλήμ, δείπνο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν μία βόλτα προς την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, διανυκτέρευση.

 6η Ημέρα: Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

 Μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Μνήμα. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου ο τόπος της Αναλήψεως και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση.Συνεχίζουμε για το Πανόραμα των Ιεροσολύμων, από όπου θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων στην οποία και θα ξεναγηθούμε πανοραμικά.Το μεσημέρι αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας για να επισκεφθούμε τον ΙερόΝαό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλουμένου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Στην συνέχεια, όσοι επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν σε μία βόλτα με τα πόδια, για να γνωρίσουμε και ακόμη ένα τμήμα της πόλεως των Ιεροσολύμων, επιστροφή και διανυκτέρευση.

 7η Ημέρα: Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΣΙΩΝ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Πρωινό και μετάβαση στις 07.30 στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ.Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν), τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.Στάση στην Γιάφα και όσοι επιθυμούν θα μεταβούν στην Ι. Μονή των Αρχαγγέλων, κτισμένη στην Μεσόγειο Θάλασσα.

 

           Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο, διαδικασίες συνόρων και πτήση επιστροφής στις 19.20, άφιξη στη Αθήνα στις 21.30. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €770

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: €790

Διαφορά Μονόκλινου +€190

Φιλοδωρήματα +€15

 Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο

ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλεέμ (4 νύχτες) και σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Ιερουσαλήμ (2 νύχτες)
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της Μονής του Σινά 3* με ημιδιατροφή.
 • Φόροι συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.  
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €20.
 • Προαιρετική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

 

ΟὐθαῦμαθνῄσκεινκοσμοσώτειρανΚόρην,
Τοῦκοσμοπλάστουσαρκικῶςτεθνηκότος.
Ζῇ ἀεὶ Θεομήτωρ, κἂν δεκάτῃ θάνε πέμπτῃ


Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου. Όταν δε ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο Aρχάγγελος Γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν.Η χαρά της Θεοτόκου υπήρξε μεγάλη, διότι θα συναντούσε το μονογενή της Υιό και Θεό όλων των ανθρώπων. Πήγε, λοιπόν, και προσευχήθηκε στο όρος των Ελαίων, όπου συνήθιζε να προσεύχεται και ο Κύριος Ιησούς. Έπειτα, γύρισε στο σπίτι του Ιωάννη, όπου έκανε γνωστή την επικείμενη κοίμηση της.Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ήμερα από την εμφάνιση του αγγέλου, λίγο πριν κοιμηθεί η Θεοτόκος, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο. Τότε, ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμηση της. Mαζί δε με τους Aποστόλους ήλθε και ο Aρεοπαγίτης Διονύσιος, ο Άγιος Iερόθεος ο διδάσκαλος του Διονυσίου, ο Aπόστολος Tιμόθεος, και οι λοιποί θεόσοφοι Iεράρχες.Όταν εκοιμήθη, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανή. Eπειδή, κατά θείαν οικονομίαν, ένας από τους Aποστόλους (ο Θωμάς όπως λέει η παράδοση) δεν ήταν παρών στην κηδεία της Θεομήτορος, ζήτησε να ανοιχτεί ο τάφος ώστε να προσκυνήσει και αυτός το Σώμα της Θεοτόκου.Έτσι, μετά από τρεις ήμερες, άνοιξαν τον τάφο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η Παναγία αναστήθηκε σωματικά και ανελήφθη στους ουρανούς. Και βέβαια, όλη η ανθρωπότητα, με ευγνωμοσύνη για τις πρεσβείες της στο Σωτήρα Χριστό, αναφωνεί: «Χαίρε, ώ Μήτερ τής ζωής».

 

 Ἀπολυτίκιον 
Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
Κοντάκιον
Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν, ὡς γὰρ ζωῆς Μητέρα, πρὸς τὴν ζωὴν μετέστησεν, ὁ μήτραν οἰκήσας ἀειπάρθενον.
Ὁ Οἶκος
Τείχισόν μου τὰς φρένας Σωτήρ μου· τὸ γὰρ τεῖχος τοῦ κόσμου ἀνυμνῆσαι τολμῶ, τὴν ἄχραντον Μητέρα σου, ἐν πύργῳ ῥημάτων ἐνίσχυσόν με, καὶ ἐν βάρεσιν ἐννοιῶν ὀχύρωσόν με· σὺ γὰρ βοᾷς τῶν αἰτούντων πιστῶς τὰς αἰτήσεις πληροῦν. Σὺ οὖν μοι δώρησαι γλῶτταν, προφοράν, καὶ λογισμὸν ἀκαταίσχυντον· πᾶσα γὰρ δόσις ἐλλάμψεως παρὰ σοῦ καταπέμπεται φωταγωγέ, ὁ μήτραν οἰκήσας ἀειπάρθενον.

Μεγαλυνάριον
Παρέστης Παρθένε ἐκ δεξιῶν, τοῦ Παμβασιλέως, ὡς Βασίλισσα τοῦ παντός, περιβεβλημένη, ἀθανασίας αἴγλην, ἀρθεῖσα μετὰ δόξης, πρὸς τὰ οὐράνια.
ΜΑR.